Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
croatic f1 je napisao/la: 30.07.2021., 16:30 Moram se malo pohvaliti - na petoj stranici ove teme sam mu "čestitao" 34. rođendan, a jučer sam dobio priliku da mu za 40. čestitam u punom smislu te riječi :D
https://prnt.sc/1hnspe0

Radi se o virtualnom meetu s vozačima kojeg F1 nudi, ako niste, svakako se prijavite jer možda baš vas izvuku i omoguće vam upoznavanje idola, genijalno iskustvo :thumbs:
Malo si zapustio kosu @croatiče :mrgreen:
Ja sam odveć star za takve pothvate, ali poslušaj jedan savjet...... :rofl:
Drago mi je da ti je bilo vjerovatno iznimno drago što si mogao da mu doslovno čestitaš rođendan
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Laguna
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Mercedes
Alonso je jedan od najboljih vozača F1 svih vremena, a vjerojatno rekorder po broju pogrešnih odluka tijekom karijere, od odlazaka u ekipe s nekonkurentnim bolidima do napuštanja F1 i ponovnog povratka u bolid koji nije dovoljno brz za najbolje rezultate. I s danas navršenih četrdeset godina vrlo je brz pa je šteta što ove godine ne vozi za Red Bull umjesto Pereza.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Frantic je napisao/la: 30.07.2021., 16:56 Malo si zapustio kosu @croatiče :mrgreen:
Drago mi je da ti je bilo vjerovatno iznimno drago što si mogao da mu doslovno čestitaš rođendan
Da, zavarava ova slika koju imam na portalu :mrgreen:

Ma bilo mi je zaista predobro iskustvo, znam da djetinjasto fanboyam, ali ne možeš ostati normalan kad upoznaš (tj. virtualno sretneš) nekoga koga pratiš i navijaš za njega od četvrte godine i još dobiješ priliku čestitati mu rođendan :D
Laguna je napisao/la: 30.07.2021., 17:24 Alonso je jedan od najboljih vozača F1 svih vremena, a vjerojatno rekorder po broju pogrešnih odluka tijekom karijere, od odlazaka u ekipe s nekonkurentnim bolidima do napuštanja F1 i ponovnog povratka u bolid koji nije dovoljno brz za najbolje rezultate. I s danas navršenih četrdeset godina vrlo je brz pa je šteta što ove godine ne vozi za Red Bull umjesto Pereza.
Često se priča o Alonsu kao nekakvom kralju pogrešnih odluka, ali realno, koliko je zapravo bolje mogao birati? Našao se u pobjedničkom Renaultu s kojim je osvojio naslove, otišao je iz njega taman kad je momčad pala i stigao je u McLaren koji je nakon jedne loše sezone opet bio pobjednička momčad spremna za borbu za naslov. Tamo se dogodilo to što se dogodilo i za 2008. nije imao previše izbora. Da, bilo je nekih ponuda od Honde i Red Bulla, ali to bi sve u tom trenutku bilo poprilično kockarski jer nitko nije mogao predvidjeti kakve će te momčadi u budućnosti postati.

Nakon toga je potpisao za Ferrari s kojim, iako nije osvojio naslov, dvaput je bio u borbi i tamo je, ako ništa, sagradio najveći dio reputacije koju s pravom danas uživa. Nakon toga je jedina opcija za naslov bio Mercedes - da je ostao u Ferrariju možda bi nešto uspio 2017. ili '18., ali od toga bolje ne bi našao. Naravno, ljepše bi ga bilo gledati u borbi za postolja i pokoju pobjedu, nego u McLarenu kakav je bio tih godina, ali do naslova nigdje osim Mercedesa došao ne bi, a nekih ozbiljnih pregovora s Mercedesom ni Red Bullom nikada nije bilo.

Brane FA14
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Alonso
croatic f1 je napisao/la: 30.07.2021., 18:12
Frantic je napisao/la: 30.07.2021., 16:56 Malo si zapustio kosu @croatiče :mrgreen:
Da, zavarava ova slika koju imam na portalu :mrgreen:

Ma bilo mi je zaista predobro iskustvo, znam da djetinjasto fanboyam, ali ne možeš ostati normalan kad upoznaš (tj. virtualno sretneš) nekoga koga pratiš i navijaš za njega od četvrte godine i još dobiješ priliku čestitati mu rođendan :D
Laguna je napisao/la: 30.07.2021., 17:24 Alonso je jedan od najboljih vozača F1 svih vremena, a vjerojatno rekorder po broju pogrešnih odluka tijekom karijere, od odlazaka u ekipe s nekonkurentnim bolidima do napuštanja F1 i ponovnog povratka u bolid koji nije dovoljno brz za najbolje rezultate. I s danas navršenih četrdeset godina vrlo je brz pa je šteta što ove godine ne vozi za Red Bull umjesto Pereza.
Često se priča o Alonsu kao nekakvom kralju pogrešnih odluka, ali realno, koliko je zapravo bolje mogao birati? Našao se u pobjedničkom Renaultu s kojim je osvojio naslove, otišao je iz njega taman kad je momčad pala i stigao je u McLaren koji je nakon jedne loše sezone opet bio pobjednička momčad spremna za borbu za naslov. Tamo se dogodilo to što se dogodilo i za 2008. nije imao previše izbora. Da, bilo je nekih ponuda od Honde i Red Bulla, ali to bi sve u tom trenutku bilo poprilično kockarski jer nitko nije mogao predvidjeti kakve će te momčadi u budućnosti postati.

Nakon toga je potpisao za Ferrari s kojim, iako nije osvojio naslov, dvaput je bio u borbi i tamo je, ako ništa, sagradio najveći dio reputacije koju s pravom danas uživa. Nakon toga je jedina opcija za naslov bio Mercedes - da je ostao u Ferrariju možda bi nešto uspio 2017. ili '18., ali od toga bolje ne bi našao. Naravno, ljepše bi ga bilo gledati u borbi za postolja i pokoju pobjedu, nego u McLarenu kakav je bio tih godina, ali do naslova nigdje osim Mercedesa došao ne bi, a nekih ozbiljnih pregovora s Mercedesom ni Red Bullom nikada nije bilo.
Svaka ti čast Croatic...ne znam kako si uspio doći do razgovora s Ferdom...mislim da sam se i ja u više navrata pokušavao negdje prijaviti za to, ali nikad ništa...i da, slažem se s ovim tvojim osvrtom na njegovu karijeru...iako, moglo bi se reći da je imao i pogrešnih odabira ekipa, ali tko bi to mogao znati

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Pa nije neka tajna sto ga u kasnijim stadijima karijere nije zvala nijedna jaca ekipa. Iako je jedan od najboljih vozaca svih vremena.
croatic f1 je napisao/la: 30.07.2021., 18:12Tamo se dogodilo to što se dogodilo i za 2008. nije imao previše izbora.
Tamo se nije dogodilo sto se dogodilo nego je bio nemocan da u istom bolidu obuzda rookija. A kasnije je pokusao ucjenama izvojevati bolju poziciju za sebe i doveo se u situaciju da vozi protiv svoje momcadi.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
_bataziv_0809 je napisao/la: 30.07.2021., 21:41
croatic f1 je napisao/la: 30.07.2021., 18:12Tamo se dogodilo to što se dogodilo i za 2008. nije imao previše izbora.
Tamo se nije dogodilo sto se dogodilo nego je bio nemocan da u istom bolidu obuzda rookija. A kasnije je pokusao ucjenama izvojevati bolju poziciju za sebe i doveo se u situaciju da vozi protiv svoje momcadi.
Nije bio nemoćan, nego mu je bilo onemogućeno kao dvostrukom svjetskom prvaku da vodi momčad u osvajanju konstruktorske i vozačke titule - od strane Ron Dennisa.

Koji je to kliker bio u glavi Rona Dennisa, da dâ prednost rookiju, umjesto da ide na siguricu i sa dokazanim dvostrukim svjetskim prvakom osvoji sve što se može osvojiti. Ali ne, Ron Dennis je podržao tamnoputog mladog Britanca, na uštrb aktualnog svjetskog prvaka.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 31.07.2021., 11:24
Nije bio nemoćan, nego mu je bilo onemogućeno kao dvostrukom svjetskom prvaku da vodi momčad u osvajanju konstruktorske i vozačke titule - od strane Ron Dennisa.

Koji je to kliker bio u glavi Rona Dennisa, da dâ prednost rookiju, umjesto da ide na siguricu i sa dokazanim dvostrukim svjetskim prvakom osvoji sve što se može osvojiti. Ali ne, Ron Dennis je podržao tamnoputog mladog Britanca, na uštrb aktualnog svjetskog prvaka.
To je potpuno aporkifno tumacenje povijesti. Alonso je imao jasnu i nedvosmislenu prednost na startu sezone koju nije iskoristio kako treba.

A onda je politikom i ucjenama pokusao izboriti ono sto nije uspjevao na stazi.

Da se razumijemo navijao sam za Alonsa tada.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 31.07.2021., 12:23

To je potpuno aporkifno tumacenje povijesti. Alonso je imao jasnu i nedvosmislenu prednost na startu sezone koju nije iskoristio kako treba.

Apsolutno se ne slažem. Ron Dennis je potajice preferirao na Lewisa, to se vidjelo već na VN Monaca, kada je mladi Britanac tražio svoja prava, a Fernando se šokirao što se od njega tražilo da propusti Lewisa.

Znači, Alonso je stigao u okruženje, koje od starta nije bilo ne njegovoj strani.

Zato me i dan-danas čudi, zašto je pokušao ponovno u McLarenu 2015. Sa Hondom.

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
pigmalion je napisao/la: 31.07.2021., 12:43
_bataziv_0809 je napisao/la: 31.07.2021., 12:23

Apsolutno se ne slažem. Ron Dennis je potajice preferirao na Lewisa, to se vidjelo već na VN Monaca, kada je mladi Britanac tražio svoja prava, a Fernando se šokirao što se od njega tražilo da propusti Lewisa.

Znači, Alonso je stigao u okruženje, koje od starta nije bilo ne njegovoj strani.

Ne moras se trudit, nekim ljudima nije jasno kad otvoreno sef ekipe kaze da preferiraju jednog vozaca i voze protiv drugog. Oni stvaraju neke svoje teorije i to im je kao dokaz da je Hamilton bolji od Alonsa jer je kao rookie bio ispred njega (sa istim brojem bodova da naglasim).

Ja bas tvrdim suprotno. Mislim da je veliki uspjeh kad zavrsis s istim brojem bodova kad nekog preferiraju, a tebe sabotiraju. Po toj logici je Alonso bolje odradio posao, jer uz sve privilegije Hamilton nije skupio vise bodova.

Danas su oni potpuno drugi vozaci, i jedan i drugi, pa raspravljat koji je bolji nema smisla, ali tada je bolji vozac u McLarenu bio Alonso.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Realista je napisao/la: 31.07.2021., 13:47

Ne moras se trudit, nekim ljudima nije jasno kad otvoreno sef ekipe kaze da preferiraju jednog vozaca i voze protiv drugog. Oni stvaraju neke svoje teorije i to im je kao dokaz da je Hamilton bolji od Alonsa jer je kao rookie bio ispred njega (sa istim brojem bodova da naglasim).

Ja bas tvrdim suprotno. Mislim da je veliki uspjeh kad zavrsis s istim brojem bodova kad nekog preferiraju, a tebe sabotiraju. Po toj logici je Alonso bolje odradio posao, jer uz sve privilegije Hamilton nije skupio vise bodova.

Danas su oni potpuno drugi vozaci, i jedan i drugi, pa raspravljat koji je bolji nema smisla, ali tada je bolji vozac u McLarenu bio Alonso.
Nikada mi neće biti jasno, zašto je Ron Dennis toliko u prvi plan gurao Lewisa?
Lewis i ovako, i onako bi došao do svojih titula, i sa vremenom dokazao svoje sposobnosti, ali dovesti aktualnog dvostrukog svjetskog i onda mu okrenuti leđa jer je taj rookie toliko dobar??

Što bi falilo da se Ron primirio i stavio Lewisa da uči prvu godinu, a Alonso da uzme titulu? Je li bi to, toliko loše djelovalo na Lewisa?

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Na Lewisa je vjerovatno gledao kao rijesenje koje se dugorocno vise isplati, a Lewis je vrlo lahko mogao bilo gdje da predje s obzirom na talenat, tako da vjerovatno je to jedan od faktora, mozda ga nije htio izgubiti cim ga je doveo na nacin da od njega pravi No.2 vozaca. Normalno i Britansko drzavljanstvo je imalo uticaja, no-brainer :D

Ovo oko preferiranja, pocetkom sezone je Alonso bio No.1, tek kasnije je se ekipa okrenula Lewisu, mada donekle i opravdano s obzirom da je vodio u prvenstvu i bio konzistentniji. Jedini razlog zasto je izgubio titulu je kvar i neiskustvo. Ko je tu bolje odvezao sezonu je diskutabilno, ali s obzirom da je Lewis kao debitant uspio da parira Alonsu od samog pocetka sezone i konzistentno to odrzava do kraja sezone onda je jasno ko je bolje odvezao. Cak je zavrsio ispred zbog vise drugih mjesta iako je bodovno bilo 109-109, imao je vise pol pozicija, a i u kisnim uvjetima je bio brzi od Alonsa.

Ja kako god okrenem meni je tu sezonu Lewis odvezao bolje od Alonsa s obzirom da mu je to bila prva sezona, odmah u pobjednickom bolidu uz velika ocekivanja i jos na to dvostruki svjetski prvak i najbolji vozac u tom momentu u Formuli 1 kao timski kolega.
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@pigmalion
Čudna je Ron biljka.
Vratite se malo u 1989. godinu.
Mclaren (čitaj Ron) se žalio na odluku FIA-e na Senninu diskvalifikaciju, a drugi vozač (Prost) mu je osvojio titulu. :prcnjau:
U poretku konstruktora ionako im niko nije mogao prismrditi.
Plus što je taj isti Prost donio Mclarenu/Ronu (i sebi, naravno) 2 vozačke titule prethodno (1986. je napravio pravi mali podvig pobijedivši Williamse), a i učestvovao je u osvajanju 3 konstruktorske titule.
E sad, da li je Prost već bio najavio odlazak iz Mclarena, pa je Ron htio da ipak njegov bolid ima naredne godine br. 1 (opet, da je žalba i prošla, pitanje je šta bi Senna uradio u Australiji, a što se tiče Rona, možda je igrao na kartu da je i ovako i onako samo vozač koji vozi za Mclaren mogao biti prvak te godine), ili je Prost odlučio da ode nakon što se ekipa za koju vozi žalila na odluku kojom je on postao svjetski prvak.... :neznam:
Elem, što se tiče ove priče iz 2007., slažem se da je stao na stranu Hamiltona, a da je postupio drugačije, imao bi još jednu vozačku titulu na kontu (kao i Alonso), zatim još 2 konstruktorske (2007. i 2008. jer bi Alonso ostao u ekipi i mislim da bi dobili Kimi-Massa par, uostalom i 2007. su sakupili više bodova od Ferrarija) i kao šlag na kraju, sačuvao bi 100 miliončića.....
A i vozačka titula 2008. bi se rješavala između Alonsa i Hamiltona, jer mislim da Massa ne bi bio u prilici da je umjesto Kovalainena vozio Alonso.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 31.07.2021., 12:43

Pa nisu mu dali da napadne Alonsa na VN Monaca. A bio je brzi.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ne znam čemu izmišljanje? Alonso je bio No1 vozač, sve negdje do VN USA. Hamiltona su zeznuli i u Monako i u prvoj utrci. Svi odjednom su zaboravili Alonsovo mahanje šakom i iznenađenje, kad po prvi put nisu htjeli da izdaju timske naredbe.
To što je Hamilton uspio preokrenuti tim na svoju stranu za to su zaslužna dva faktora:
1. Hamilton je bio neobično brz za jednog novajliju.
2. Alonso je ucjenjivao ekipu sabotiraju Hamiltona.
Da je ostao i borio se, ko zna kako bi danas izgledala njegova karijera.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Meni se opet cini da vi tu 2007. previse gledate iz danasnje vizure.

Alonso je potpisao za McLaren krajem 2005. godine, dakle onu titulu u borbi protiv MSC je osvojio znajuci da ide u McLaren od naredne sezone.

Doveden je kao velika zvijezda i nada i to nakon ocajne sezone 2006. u kojoj McLaren nije nijednom pobijedio (a to je nekad bilo izuzetno rijetko).

Kako bi im se "dugorocno" Lewis vise isplatio, pobogu mladji je od Fernanda 3 i po godine?

Nadalje stoperica ne mari je li te Ron gotivi, jesi li crnac, jesi li Britanac i stoperica nikad ne laze. A stoperica je pokazala da je rookie Hamilton brzi od dvostrukog i aktuelnog sampiona u istom bolidu. Te price kako je vozio protiv momcadi dolaze tek kasnije , nakon sto je on "politikom" pokusao iznuditi ono sto nije uspjevao na stazi. U startu sezone je imao cist status vozaca broj 1.

Uostalom nije bas slucajno sto nije imao gdje poslije Ferrarija i sto ga nijedna veca momcad nije zvala.

Dino je to jako lijepo elaborirao u svom tekstu "Alonsova neispunjena obecanja".
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 31.07.2021., 20:02 Ne znam čemu izmišljanje? Alonso je bio No1 vozač, sve negdje do VN USA. Hamiltona su zeznuli i u Monako i u prvoj utrci. Svi odjednom su zaboravili Alonsovo mahanje šakom i iznenađenje, kad po prvi put nisu htjeli da izdaju timske naredbe.
To što je Hamilton uspio preokrenuti tim na svoju stranu za to su zaslužna dva faktora:
1. Hamilton je bio neobično brz za jednog novajliju.
2. Alonso je ucjenjivao ekipu sabotiraju Hamiltona.
Da je ostao i borio se, ko zna kako bi danas izgledala njegova karijera.
Kako bi se borio u prvenstvu i istodobno protiv tima u 2008.!? :facepalm:

Pa neka je Hamilton bio brži, zašto Alonso nije dobio full potporu tima? Ron Dennis si je "pucao u nogu".
2007.-a je Dennisov žešći fail.......

pigmalion
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 01.08.2021., 00:20 Meni se opet cini da vi tu 2007. previse gledate iz danasnje vizure.

Alonso je potpisao za McLaren krajem 2005. godine, dakle onu titulu u borbi protiv MSC je osvojio znajuci da ide u McLaren od naredne sezone.

Doveden je kao velika zvijezda i nada i to nakon ocajne sezone 2006. u kojoj McLaren nije nijednom pobijedio (a to je nekad bilo izuzetno rijetko).

Kako bi im se "dugorocno" Lewis vise isplatio, pobogu mladji je od Fernanda 3 i po godine?

Nadalje stoperica ne mari je li te Ron gotivi, jesi li crnac, jesi li Britanac i stoperica nikad ne laze. A stoperica je pokazala da je rookie Hamilton brzi od dvostrukog i aktuelnog sampiona u istom bolidu. Te price kako je vozio protiv momcadi dolaze tek kasnije , nakon sto je on "politikom" pokusao iznuditi ono sto nije uspjevao na stazi. U startu sezone je imao cist status vozaca broj 1.

Uostalom nije bas slucajno sto nije imao gdje poslije Ferrarija i sto ga nijedna veca momcad nije zvala.

Dino je to jako lijepo elaborirao u svom tekstu "Alonsova neispunjena obecanja".
Baš zbog ovoga su trebali dati potpunu cijelo godišnju potporu Alonsu.
Ne razumijem da se moralo gurati rookije u prvi plan.
To je kao da su Jacques Villeneuve-u dali prava da u rookie sezoni 1996. parira Hillu. Pa i on je bio brži od Hilla, pa se ipak Hill ispoštivao.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Hill je ispostovan tako sto je dobio cipelu. A nije prijetio Francku i Headu da ce ih raskrinkati pred Moslijem koji jedva ceka da ih kazni.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Smiješno je reći da je iko trebao dobiti status prvog vozača cijelu sezonu. Ok je da to bude na početku sezone, s obzirom na situaciju, pa onda kasnije vidjeti na čemu si. A sad, ko je prvi počeo, Alonso protiv tima, ili tim protiv Alonsa?

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Fernandoooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! :vozi:

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡