Pišeš da ti nisu jasne neke stvari oko Alonsa (i Riccija.....), a onda napišeš da je nešto drugo kad imaš bržeg/boljeg vozača, pa između ostalog navedeš par Rosberg/Scumacher ????
Mislim ono, pa zar MS nije imao 3 godine pauze, povredu leđa (čini mi se) zbog pada s motora i jednu promjenu pravila do svog povratka? Plus što nije aktivno vozio nijednu iole ozbiljniju trkaću seriju.
I opet, najizraženija prednost Rosberga je bila 2010. (i bodovno, i onako "po viđenom" dojmu), dakle, povratnička godina MSa.
2011. je bilo bara-bara, s možda nešto malo više peha za MSa, što je rezultiralo s 13 (89-76) bodova viška za Rosberga, a "po viđenom" na stazi mi je Nico izgledao bolje u kvalama, ali je nedjeljom MS izgledao "živahnije" od Rosberga.
U 2012. MS je doživio toliko pehova, kvarova i gluposti (udaranje Senne zbog je izgubio PP u Monacu, je identično kada je Webber zguzio, koga ono, Kovalainena, pa poletio, npr......) da to nisu istine, tako da je bodovni saldo, bio takav kakav je bio, a bilo šta porediti je bespredmetno, upravo zbog količine 3.14zdarija koje se zadesile MSa te sezone.
No vratimo se na tu 2010.
Nisam htio komentarisati ništa do kraja sezone, u vezi Alonsa, ali kad se načela tema, imao sam osjećaj da bi ga mogla zadesiti MSova sudbina 2010.
Velika pauza, mlad i brz kolega, možda ne toliko opjevan kao Max ili Lec (nije bio ni Rosberg)...., MS je imao promjenu pravila u međuvremenu, Alonso recimo veliki nedostatak testiranja, ali ajde vidjećemo, ima još dosta do kraja, rekli bi neki.

Uostalom, Ricci i Vettel nisu imali pauzu, pa Ricci još u trkama nije na Norrisovom nivou, a Stroll je izgledao bolje od Seba, koji je popravio dojam na monegaškom specifikumu od trke.