Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@Alonso king
Pišeš da ti nisu jasne neke stvari oko Alonsa (i Riccija.....), a onda napišeš da je nešto drugo kad imaš bržeg/boljeg vozača, pa između ostalog navedeš par Rosberg/Scumacher ????

Mislim ono, pa zar MS nije imao 3 godine pauze, povredu leđa (čini mi se) zbog pada s motora i jednu promjenu pravila do svog povratka? Plus što nije aktivno vozio nijednu iole ozbiljniju trkaću seriju.
I opet, najizraženija prednost Rosberga je bila 2010. (i bodovno, i onako "po viđenom" dojmu), dakle, povratnička godina MSa.
2011. je bilo bara-bara, s možda nešto malo više peha za MSa, što je rezultiralo s 13 (89-76) bodova viška za Rosberga, a "po viđenom" na stazi mi je Nico izgledao bolje u kvalama, ali je nedjeljom MS izgledao "živahnije" od Rosberga.
U 2012. MS je doživio toliko pehova, kvarova i gluposti (udaranje Senne zbog je izgubio PP u Monacu, je identično kada je Webber zguzio, koga ono, Kovalainena, pa poletio, npr......) da to nisu istine, tako da je bodovni saldo, bio takav kakav je bio, a bilo šta porediti je bespredmetno, upravo zbog količine 3.14zdarija koje se zadesile MSa te sezone.

No vratimo se na tu 2010.
Nisam htio komentarisati ništa do kraja sezone, u vezi Alonsa, ali kad se načela tema, imao sam osjećaj da bi ga mogla zadesiti MSova sudbina 2010.
Velika pauza, mlad i brz kolega, možda ne toliko opjevan kao Max ili Lec (nije bio ni Rosberg)...., MS je imao promjenu pravila u međuvremenu, Alonso recimo veliki nedostatak testiranja, ali ajde vidjećemo, ima još dosta do kraja, rekli bi neki. :mrgreen:

Uostalom, Ricci i Vettel nisu imali pauzu, pa Ricci još u trkama nije na Norrisovom nivou, a Stroll je izgledao bolje od Seba, koji je popravio dojam na monegaškom specifikumu od trke.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Alonso king je napisao/la: 25.05.2021., 19:03 Osim toga situacija u Red Bull obitelji je i vise nego cudna. Gasly u Alpha Tauriju je neprepoznatljiv, a u Red Bullu kao da je vozio potpuno drugaciji bolid od Verstappena. Moguce da je to neka posebna prilagodba koju nam donosi ova nova era Formule 1, ali iskreno i dalje nisam navikao gledati takvo sto.
Iću nakratko u off samo ovim postom.

Po meni ovdje imaš pogrešan kut gledanja na Gaslyjevu situaciju, a moguće i na ostale koje spominješ. "Gasly je u dobar / odličan u AlphaTauriju" je relativan pojam. Mislim da će se svi složiti da Gasly vozi jako dobre utrke u AlphaTauriju. Ali jako dobre utrke u odnosu na koga? Ne na Verstappena, nego u odnosu na Kvjata i Tsunodu.

Tabela 2020.

Pierre Gasly 75 bodova
Daniil Kvjat 32 boda

Sad recimo fiktivno izbaci Kvjata i stavi Verstappena. Jel stvarno misliš da bi Verstappen skupio 32 boda kao Kvjat? Ovo je nagađanje, ali ako je Gasly skupio 75 bodova, po meni bi broj Verstappenovih bodova bio troznamenkasti. I bi li onda bilo govora da Gasly vozi odlično s istih 75 bodova koliko je skupio?

Situacija A

Gasly 75, Kvjat 32. Zaključak - Gasly vozi odlično.

Situacija B

Gasly 75, Verstappen 100+. Zaključak - Gasly je podbacio.

Moguće da Gaslyju više odgovara bolid AT nego RB, a pogotovo se slažem da je puno lakše i ležernije voziti kad se u boksu družiš s Tostom, nego s Hornerom i Markom. Ali nisu tu neke glomazne oscilacije u Gaslyjevoj vožnji. Gasly vozi manje-više kao i u Red Bullu. Glomazna je jedino razlika u kvaliteti između Verstappena i Kvjata / Tsunode.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Da je početak povratničke sezone bajan - nije, ali zasad još uvijek ima prostora za optimizam.

Naravno, postoji šansa da je čovjeku jednostavno prošao rok trajanja, ali možemo gledati stvari i iz druge perspektive. Vidimo da se i provjereni vozači koji nisu pauzirali poput Ricciarda i Pereza muče u novim bolidima, a kao i Alonso, obojica imaju kvalitetne mlade vozače s iskustvom u momčadi. Ocon je ostavio loš dojam prošle godine, ali su ga mnogi podcijenili (ja prvi) i nisu uzeli u obzir da je i on tad bio izvan pogona godinu dana. Tu su i standardna (sasvim opravdana) očekivanja da će Alonso razmontirati svakog kolegu.

Netko je spomenuo ovdje da se primjećuje nedostatak agresivnosti, više ziheraški pristup u Alonsovoj vožnji - moguće je da, zbog toga što je svjestan da si ovu sezonu može uzeti kao nekakvu pripremnu, zaista ni ne daje maksimum ili jednostavno isprobava neke razne stvari s bolidom kako bi pronašao nekakav sweet spot.

Moramo i uzeti u obzir da je prošlo tek pet utrka. Rano je za donošenje konačnih zaključaka. U Bahreinu je Alonso bio jako dobar tijekom cijelog vikenda (istina je da nismo vidjeli što bi Ocon napravio da nije imao nesreću u Q1, ali svejedno, Alonso je do kvara izgledao jako dobro). U Imoli je odradio loše kvale, iako u utrci nije izgledao puno bolje, konačni rezultat je pristojan jer je završio odmah iza Ocona. U Portugalu opet loše kvale, ali odlična utrka, u Španjolskoj lošiji od Ocona, ali ne toliko koliko konačni rezultat sugerira, to je više do strategije koja nije upalila. U Monaku je nažalost opet odradio loše kvalifikacije, a u utrci ni nije bilo neke prilike za veliki pomak.

Ne izgleda bajno, ali mislim da još nije baš kraj svijeta. Jasno mi je da se sve ovo što sam naveo može tumačiti na razne načine, ali ovaj post je napisan uz stav "čaša napola puna" :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Već sam rekao, ali sve ove "nove" vozače treba gledati bez nekih posebnih opravdanja nakon 10 utrka.

Do tada nema previše smisla donositi zaključke. Ako se neko vozač prije prilagodi i počne donositi očekivane rezultate - pa super onda.

Ali ja sam rekao već na početku da treba svim vozačima dati vremena da pohvataju konce zbog jako malo dana testiranja i bolida u kojima će njihove kolege imati prednost na početku. Kakve god oni kvalitete imali.

E sad, ako će neko vozač pod svim tim pasti psihološki, to je druga stvar. Alonso nije baš vozač takve prirode da će sada propasti... više je samo kritičan prema sebi trenutno i ne žali se na ekipu ili kolegu. Prihvatio je da koliko god ti dobar bio, 2 godine out su ipak dvije godine.

E sad, na kojoj je on razini kada sve "pohvata" tj. kada prođe ovaj razuman rok u obliku prvog dijela sezone, to ćemo doznati.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Daleko je on od penzije :klanjam:
https://twitter.com/alo_oficial/status/1401951334870487043
slikaslika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Zna li se sto o onoj promjeni s prijenosom snage ili tako necime (nisam 100% siguran mozda je rijec i o nekom upravljanju) sto bi trebala Alonsu olaksati ovu prilagodbu i pribliziti ga maksimumu. Govorilo se da je ovo “pocetak novog prvenstva” za njega, ali vec dosta dugo nisam cuo nista o tome.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
LH44 je napisao/la: 07.06.2021., 21:48 Daleko je on od penzije :klanjam:
https://twitter.com/alo_oficial/status/1401951334870487043
Još uvijek je ona prava i stara "zvijer" u njemu....... :vozi: :vozi:

Sretno. Sve ovisi o Francuzima i Renaultu ( Alpine ).
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... spielberg/
AMUS novinar Michael Schmidt s člankom o Alpineu i Alonsu

Frantic
Formula 1
Formula 1
https://youtu.be/YUz3ruUd9uo
Opet neće video

Uglavnom, stara kost je imala odličan start. :klanjam:
Podsjeti me na onaj Kimijev od prošle godine.
Ipak, ima nešto i u godinama i iskustvu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Frantic je napisao/la:https://youtu.be/YUz3ruUd9uo
Opet neće video

Uglavnom, stara kost je imala odličan start. :klanjam:
Podsjeti me na onaj Kimijev od prošle godine.
Ipak, ima nešto i u godinama i iskustvu.
Koja je on životinja. Ok imao je brže gume na startu ali svejedno. Na početku videa se lepo snašao ali ono pranje Pereza i Norisa je fenomenalno.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Poneki prvak i pokaze nesto kad se vrati iz penzije :mrgreen:
slika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Alonso je u odnosu na većinu povratnika skroz druga priča. Kod njega se i dalje vidi ista glad i želja kao da ima 20 godina.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Odlican je alonso. Ocekujem ga izuzetno jakog sljedece godine zbog iskustva i sposobnosti prilagodbe na bilo koji/kakav bolid. Nadam se da ce alpine slozit konkurentan bolid!

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Samo ako tijelo izdrzi. Svi 30+ znaju kako se to mijenja kad prebacis tridesetu.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 15:36 Samo ako tijelo izdrzi. Svi 30+ znaju kako se to mijenja kad prebacis tridesetu.
Ufff... ja dobio još volju kad sam zmačal... a tek sa 44 nije nikad bolje bilo :mrgreen:
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 15:36 Samo ako tijelo izdrzi. Svi 30+ znaju kako se to mijenja kad prebacis tridesetu.
Ne znam. De mi objasni........

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 19.07.2021., 16:31
Dobar ti je nick, sve ti zaboravim reci :pivo:
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2021., 17:11
pigmalion je napisao/la: 19.07.2021., 16:31
Dobar ti je nick, sve ti zaboravim reci :pivo:
:thumbs:

Živjela starost. :rofl:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1

A sto se ismijah od muke :rofl:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Video 8 min traje. 5 min kenja po ekipi , bolidu itd. I onda odjednom cujes " jako sam ponosan na vas " :rofl: :rofl:
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡