VN Velike Britanije 16.-18. srpnja 2021
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ovaj format i nije toliko loš, ako bi se još malo dotjerao. Mogao bi sa određenim promjenama biti bolji. Ali šta mi smeta posebno oko ovog vikenda je što se na silu pokušava napraviti show. Fake show tačnije. Ono po svim izjavama sa otoka. A nebi me čudilo da za opravdanje ostanka ovog formata kažu kako je publika reagovala. Pa naravno kada je prvi put dozvoljeno da budu pune tribine od početka korone...
-
Kico
- Formula 2
- S nama već: 5 god 4 mj
- Navija za: Honda
Alo ovo je britansko sranje od showa,nisu to probali u Austriji ne cekali su Silverstone,jer fucking Britanci hoce kolonizirati F1,pa ni je ni cudo sto svi navijaju za Ferrari,jedva čekam da gnjide iz Sky zasute kad Ferrari osvoji duplu krunu(nisam inače takav ali me ljute takve gluposti,ne treba se ni opravdavati,ali ovi engleski komentatori zgade ti sport)
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Zasto?
Covjek je izgubio bolid u zavoju i skupio Sainza...
Najbolje da su rekli, nema veze... Mlad si....
Fino Alla Fine
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Bodovanje ovoga je još jedna loša stvar. Još više pomaže najboljima. Sada prvi može drugome pobjeći maksimalno za 11 bodova.
Bod za najbrži krug bi imao više smisla u ovoj sprint utrci nego na glavnoj, kada ga obično uzme neko na svježim gumama 2 kruga prije kraja. I opet je to uglavnom neko iz vrha, koji ionako zgrnu sve moguće bodove... A najbolje bi bilo da taj bod nisu ni uvodili. Da barem imamo nadolijevanje goriva, i više ekipa u borbi za vrh, imalo bi smisla.
Bod za najbrži krug bi imao više smisla u ovoj sprint utrci nego na glavnoj, kada ga obično uzme neko na svježim gumama 2 kruga prije kraja. I opet je to uglavnom neko iz vrha, koji ionako zgrnu sve moguće bodove... A najbolje bi bilo da taj bod nisu ni uvodili. Da barem imamo nadolijevanje goriva, i više ekipa u borbi za vrh, imalo bi smisla.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Sainz je imao snap na VN Italije i lansirao Albona u sljunak.CrashOverride je napisao/la: 17.07.2021., 23:17Zasto?
Covjek je izgubio bolid u zavoju i skupio Sainza...
Najbolje da su rekli, nema veze... Mlad si....
Postrozili su ove godine pravila s tim kaznama, bar su konstantni ali ovo mi je nije za penal, jos prvi krug.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Da se mene pita (a ne pita) i ako žele malo korigirati format i ubaciti tu jebenu Sprint utrku kako bi imali akciju "sva tri dana" onda bi ja to ovako:
Petak - FP1 45 min (poredak na kraju treninga određuje startne pozicije za Sprint utrku)
Petak - Sprint utrka (utrka određuje poredak kojim će vozači voziti kvalifikacije)
Subota - FP2 60 min
Subota - Kvalifikacije "Hot lap" (samo jedan krug, svaki vozač dobije stazu za sebe, prvi ide onaj koji je bio P20 u Sprint utrci)
Nedjelja - Utrka
Ovako bi dobili akciju u svakom danu vikenda, samo što bi element "showa" dolazio organski, a ne na silu. Imaš Sprint utrku u kojoj imaš motivaciju raditi svoj kvali krug pred kraj, radije nego među prvima zbog potencijalno boljih uvjeta na stazi, a pritisak je svakako ogroman za svakog vozača jer imaš samo JEDAN krug u kvalama koji ti može prosuti cijeli vikend.
Liberty dobije Sprint utrku, dobije potencijalnu dramu u Subotu, pa potencijalno u Nedjelju (IMO veća šansa za dramu nego u današnjoj Sprint utrci), a hardcore fanovi dobiju (po mom mišljenju) odličan format za kvale u kojemu imaš samo JEDNOG vozača, JEDAN bolid na stazi i JEDNU šansu za napraviti taj ključan krug.
Petak - FP1 45 min (poredak na kraju treninga određuje startne pozicije za Sprint utrku)
Petak - Sprint utrka (utrka određuje poredak kojim će vozači voziti kvalifikacije)
Subota - FP2 60 min
Subota - Kvalifikacije "Hot lap" (samo jedan krug, svaki vozač dobije stazu za sebe, prvi ide onaj koji je bio P20 u Sprint utrci)
Nedjelja - Utrka
Ovako bi dobili akciju u svakom danu vikenda, samo što bi element "showa" dolazio organski, a ne na silu. Imaš Sprint utrku u kojoj imaš motivaciju raditi svoj kvali krug pred kraj, radije nego među prvima zbog potencijalno boljih uvjeta na stazi, a pritisak je svakako ogroman za svakog vozača jer imaš samo JEDAN krug u kvalama koji ti može prosuti cijeli vikend.
Liberty dobije Sprint utrku, dobije potencijalnu dramu u Subotu, pa potencijalno u Nedjelju (IMO veća šansa za dramu nego u današnjoj Sprint utrci), a hardcore fanovi dobiju (po mom mišljenju) odličan format za kvale u kojemu imaš samo JEDNOG vozača, JEDAN bolid na stazi i JEDNU šansu za napraviti taj ključan krug.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Jebiga. Loša sreća za tog vozača.Gilles je napisao/la: 18.07.2021., 10:25 Ok je što se tiče pritiska na vozača ali šta ćemo ako prvi koji izadje ima suvu stazu i onda padne kiša?
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari

Mislim ono, najbrži u kvalifikacijama treba da starta prvi (ok, osim ako nema neku kaznu).
Hamdo se potrudio da zaradi PP, startaće kao drugi, Perez umjesto starta sa 5. mjesta, startaće iz boxa.......
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ja se zaista ne sjecam onakvog plamena iz kocnica kao kod Verstapena jucer.
Inace kladionice daju poprilicno jednake sanse Verstapenu i Hamiltonu. Kvote su tu negdje.

Inace kladionice daju poprilicno jednake sanse Verstapenu i Hamiltonu. Kvote su tu negdje.

- monkeyseat
- Formula 2
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Diversity
Ma to je namjerno Max napravio. Roštilja ćevape na felgi da zbuni Hamstera :-)_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 12:02 Ja se zaista ne sjecam onakvog plamena iz kocnica kao kod Verstapena jucer.![]()
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
-
Ibarac00
- GP3
Meni je novi format "razvodnio" cjelokupni vikend.Frantic je napisao/la: 18.07.2021., 11:59![]()
Mislim ono, najbrži u kvalifikacijama treba da starta prvi (ok, osim ako nema neku kaznu).
Hamdo se potrudio da zaradi PP, startaće kao drugi, Perez umjesto starta sa 5. mjesta, startaće iz boxa.......
Kvalifikacije postaju sporedne, a u sprintu daleko mozes vise izgubiti nego dobiti.
Ne znam, novi format mi je pun bugova.
Inace stvarno rasirenih ruku docekujem promjene koje su dobre, ali ovo ne bi volio gledati, pa čak ni samo 4 puta godisnje.
Vise bi volio da se poigraju s kvalifikacijama, mozda da se doda neki Q4, koje će biti drugaciji, gdje ce mozda top 6 imati neki hot lap... A da ostatak vikenda ostane kako je.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Moze li meni 10 u cijeloj sa dosta lukamonkeyseat je napisao/la: 18.07.2021., 12:21Ma to je namjerno Max napravio. Roštilja ćevape na felgi da zbuni Hamstera :-)_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 12:02 Ja se zaista ne sjecam onakvog plamena iz kocnica kao kod Verstapena jucer.![]()

Kakav start sunca ti

-
Ibarac00
- GP3
Ovo ispaljivanje me podsjetilo na start Bottasa i Masse 2015 kada su startali 2 i 4, do prvog zavoju su bili 1 i 2_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 12:33Moze li meni 10 u cijeloj sa dosta lukamonkeyseat je napisao/la: 18.07.2021., 12:21Ma to je namjerno Max napravio. Roštilja ćevape na felgi da zbuni Hamstera :-)_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 12:02 Ja se zaista ne sjecam onakvog plamena iz kocnica kao kod Verstapena jucer.![]()
![]()
Kakav start sunca tiispali se ko metak i nesta na horizontu
na tribinama komorna atmosfera
![]()
- monkeyseat
- Formula 2
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Diversity
I ladna pivica

ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.