Euro 2020
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Genijalno mi je gledati ovaj mrtvi nogomet kad ekipe čuvaju rezultat... Još kad vidim situacije di u dva tri poteza mogu napraviti mrtvu gol šansu a oni idu pravac kornera zagraditi loptu. Majko mila... Poželim im uvik da spuše gol u zadnjoj minuti.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ma ...
2 repke u finalu koje najmanje mogu podnijeti.
Englezi se vec 50 godina deru It's coming home , dosadni su i Bogu i vragu s tim. A nikad se ne vrati doma.
A Talijani ko Talijani , pi*kice bile i ostale.
Eto i Oko Sokolovo kaze da je skandalozna odluka ovaj penal.
Kontakta jednostavno nema
2 repke u finalu koje najmanje mogu podnijeti.
Englezi se vec 50 godina deru It's coming home , dosadni su i Bogu i vragu s tim. A nikad se ne vrati doma.
A Talijani ko Talijani , pi*kice bile i ostale.
Eto i Oko Sokolovo kaze da je skandalozna odluka ovaj penal.
Kontakta jednostavno nema
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 07.07.2021., 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Prilično "škakljiv" penal, ali eto, imaju VAR....
Ipak, Engleska zasluženo.
Mogli su uvalit još 2-3 komada (Sterling
).
Ako misle dobit Italiju, ne smiju fulati onakve šanse.
Walker likčina me baš nasmijao, tamo negdje u 112. minuti, sam ko duh na centaršutu, Sterling u naletu u šesnaestercu, i onda Walker stane na loptu, da je lafo čuva, ko da je 120. minuta.

Ipak, Engleska zasluženo.
Mogli su uvalit još 2-3 komada (Sterling

Ako misle dobit Italiju, ne smiju fulati onakve šanse.
Walker likčina me baš nasmijao, tamo negdje u 112. minuti, sam ko duh na centaršutu, Sterling u naletu u šesnaestercu, i onda Walker stane na loptu, da je lafo čuva, ko da je 120. minuta.

Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 07.07.2021., 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- AlkY
- Formula 1
- Frantic
- Formula 1
Nisam još pogledao studio, sad ću....
Edit
Postoji kontakt, ali je malo reći da je smiješan.
Ne znam zašto nisu zvali Makkeliea da i on pogleda.
Bez VARa, 99% sudaca sa one pozicije, bi sviralo penal.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
Jbte, čini mi se da je Maehle napravio jači kontakt nad Sterlingom, sekund prije penala.
Pa i ona situacija nad Kaneom što se takođe provjeravala, je više bila penal.
Danci vrlo dobri, odigrali hrabro utakmicu.
Pa i ona situacija nad Kaneom što se takođe provjeravala, je više bila penal.

Danci vrlo dobri, odigrali hrabro utakmicu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Treba onome sto puca penal zabranit da prvi dira loptu... On je svoju sansu imo... Kad se vec uvode neke promjene u nogomet...
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Slazem se za penal. Bilo bi fer.
Promjenio bih i to da nema nadoknade nego se vrijeme zaustavlja kao u svakom drugom sportu. I vratio zlatni gol ako vec ne zele odmah na penale nakon 90 minuta.
Var bi trebao biti obavezan kod svakog penala, kartona, gola iz sumnjive situacije i tsko nekih stvari a ne da kao var sprijeci ovo sta se desilo ali ipak ne...
Promjenio bih i to da nema nadoknade nego se vrijeme zaustavlja kao u svakom drugom sportu. I vratio zlatni gol ako vec ne zele odmah na penale nakon 90 minuta.
Var bi trebao biti obavezan kod svakog penala, kartona, gola iz sumnjive situacije i tsko nekih stvari a ne da kao var sprijeci ovo sta se desilo ali ipak ne...
- CrashOverride Verified
- Formula 1
A bila je provjera VARa sinoc... Samo sto su oni potvrdili penal a glavni sudac se slozio... Ipak je bilo za Engleze...
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
Naravno da jeste.Pastor je napisao/la: 08.07.2021., 06:06 A lako se "vrati kući" uz ovoliku štelu...
Ništa tu nije zasluženo. Jebeš prilike, kada prođu zahvaljujući autogolu i poklonjenom penalu, a i njega jedva zabiše iz drugog pokušaja.

Penala doduše, nije bilo, a što se tiče autogola, i da nije bilo Kjaera, Sterling je bio na toj lopti.
Isto kao da si napisao da Njemačka nije zasluženo pobijedila Portugal, jer su ovi dali 2 autogola (samo što to nije bilo polufinale).
U finalu su 2 reprezentacije koje su najviše pokazale.
Elem, velika mrlja za VAR.
I generalno, loše suđenje na prvenstvu.
Slažem se da se VAR treba koristiti kod svih sumnjivih situacija, ne samo kod crvenog, offsidea i gola.
Pada mi na pamet prvi gol Danske protiv Češke.
Sam gol kao gol je čist, ali je korner prije toga je bio nepostojeći.
Zlatni gol ne bi vraćao, ali bi uveo penale odmah.
Nema veze što je samo jedna utakmica.
Jebeš još 30 minuta.
A nerijetko to bude patnja.
Sinoć je ukupno igrano skoro 135 minuta sa nadoknadama.
Jedna od najdužih utakmica, ne računajući one sa prekidima.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Sudjenje nije na nivou.. Previse krucijalnih situacija koje odlucuju utakmicu...
Onaj korner sto spomenu @Frantic je takodjer poprilicno bitan... Crveni za Svicarsku... Penal ovaj od sinoc... Jos nekih je bilo...
Sto se mene tice mogu odmah penali...
Produzeci bas umore, pogotovo ovako kad je tekma u 21... Em dosadno, em kasno...
Ne znam sta bi mi bilo draze, da Engleska ozgubi na penale na Wembleyu ili da se slome pod pritiskom i razmontira ih Italija...
Inace, penal ne samo da je bio simuliranje nego su dvije lopte bile na terenu u vrijeme akcije...
Onaj korner sto spomenu @Frantic je takodjer poprilicno bitan... Crveni za Svicarsku... Penal ovaj od sinoc... Jos nekih je bilo...
Sto se mene tice mogu odmah penali...
Produzeci bas umore, pogotovo ovako kad je tekma u 21... Em dosadno, em kasno...
Ne znam sta bi mi bilo draze, da Engleska ozgubi na penale na Wembleyu ili da se slome pod pritiskom i razmontira ih Italija...
Inace, penal ne samo da je bio simuliranje nego su dvije lopte bile na terenu u vrijeme akcije...
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- AlkY
- Formula 1
Sudenje je , sjecamo se , krenulo katastrofa od prve tekme eura. Italija - Turska , gdje je bilo nekih odluka katastrofalnih. Po glavnog suca i po VAR.
I od tada je krenulo , i svako kolo je bilo nekoliko tekmi sa takvim odlukama. A pogotovo odluke koje VAR "pregleda" , koje moze 17 puta izvrtit iz svih kuteva i unatoc tome bude kriva odluka.
I ovo su krađe puno vece nego sta su se dogadale prije VARa. Jer sada nema vise greske ljudskog oka ( ako to mozemo tako nazvati ).
Jer realno i dalje ljudi grijese , ali se to vise nemoze nazvati pogreskom nego nesto sta naprave s namjerom ( iako na snimci koju gledaju bude sve jasno )
I od tada je krenulo , i svako kolo je bilo nekoliko tekmi sa takvim odlukama. A pogotovo odluke koje VAR "pregleda" , koje moze 17 puta izvrtit iz svih kuteva i unatoc tome bude kriva odluka.
I ovo su krađe puno vece nego sta su se dogadale prije VARa. Jer sada nema vise greske ljudskog oka ( ako to mozemo tako nazvati ).
Jer realno i dalje ljudi grijese , ali se to vise nemoze nazvati pogreskom nego nesto sta naprave s namjerom ( iako na snimci koju gledaju bude sve jasno )
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 08.07.2021., 10:00, ukupno mijenjano 1 put.

- Frantic
- Formula 1
I toCrashOverride je napisao/la: 08.07.2021., 09:31 ....

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
VAR je odlična stvar za offside i bilo šta, što ima veze sa linijama (gol, a treba uvesti i za korner, te aut).
Tu nema pametovanja ili jeste ili nije.
Eh sad, što se tiče faulova/penala/kartona,....
VAR tu pomaže, naravno, ali je opet odluka na LJUDIMA (a ljudi griješe).
Da nema VARa, Makkelieju (i još 99% sudaca) niko ne bi mogao zamjeriti, jer sa njegove pozicije (a i nama pored TVa) ono je na prvu, čist penal.
Zašto mu nisu rekli da ide gledati, jbga
Druga stvar koja me nervira vezano za VAR, je puštanje igre a offside prečigledan, ko kuća, znači ono, skoro 2 metra u offsideu.
Diži odmah zastavicu, glavni sviraj, jbte, ljudi se mogu natrčati nakon toga (troši se energija), može doći do nove problematične situacije, može doći do povrede,....
Tu nema pametovanja ili jeste ili nije.
Eh sad, što se tiče faulova/penala/kartona,....
VAR tu pomaže, naravno, ali je opet odluka na LJUDIMA (a ljudi griješe).
Da nema VARa, Makkelieju (i još 99% sudaca) niko ne bi mogao zamjeriti, jer sa njegove pozicije (a i nama pored TVa) ono je na prvu, čist penal.
Zašto mu nisu rekli da ide gledati, jbga

Druga stvar koja me nervira vezano za VAR, je puštanje igre a offside prečigledan, ko kuća, znači ono, skoro 2 metra u offsideu.
Diži odmah zastavicu, glavni sviraj, jbte, ljudi se mogu natrčati nakon toga (troši se energija), može doći do nove problematične situacije, može doći do povrede,....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”