Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
prvi od mnogih. Nadam se da je ovo samo početak jednog velikog uspjeha njega i Ferrarija. Iako sam duboko u sebi htio da u prvoj utrci uzme pobjedu kao sto su to napravili u povijesti mnogi velikani, treba bit realan i priznat da je ovo maksimum koji je Vettel mogao jer su mercedesi trenutno u drugoj dimenziji...

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

I da sto se tice njegovog prelaska, odmah sam na pocetku mislio da bi se mogla desit situacija Hamiltona i Mercedesa. Ferrari ce jako puno dobit, kao i on. Red Bull bi se mogao kao Mclaren nac u problemima...

S. Vettel -
Ragazzi, Forza Ferrari
:koska:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
F1 | Vettel: "I feel ecstatic. It's an honor to get on the Red "
March 15, 2015 - Sebastian Vettel has wet the Ferrari debut with a podium finish at the end of an Australian Grand Prix that showed encouraging progress for the Maranello team than last year.

The student surpasses the teacher: on the wings of we could call it the debut of Sebastian Vettel with Ferrari. The four-time world champion began his adventure in red with a podium, while Michael Schumacher, who is often compared, was forced to retire in his first race with the Prancing Horse, always on the Albert Park circuit in Melbourne.

Given the current unbeaten run of the two Mercedes, you could not hope for a better result. Yet the departure of Vettel had not been exceptional, with a click not lightning culminated in contact with teammate Kimi Raikkonen at the first corner. Unscathed this time of difficulty, the German began his long battle with Felipe Massa to win the third place, obtained thanks to the strategy after the first pit stop and from there managed without too much trouble to the finish.

Besides the good result for Ferrari also came performance on race pace very convincing. Therefore understandable enthusiasm of Seb, that the team radio after banidera checkered yelled a very Italian "Guys, come on Ferrari!", Showing off then again our language during the interview on the podium: "We have a nice car for qualifying but Also for the race. "

Interviewed by an amused Arnold Schwarzenegger, Vettel added: "It's great, really a great feeling for me and I am very happy of course. It's a good start for the season, we did a great winter with the team who did a phenomenal job, we can be very proud. It was very nice to come to this team, there is much work to do to beat the Mercedes but I am sure that we will do it. "

In the press conference, the new Ferrari driver then told the emotions of this debut, "Well, it's great. I feel over the moon in many ways, it was really great and I think that Ferrari has something different, there was but probably not even before I knew it, it's amazing to have a support so all weekend, it's an absolute honor to be in a car Red. Clearly when you're in the race keep your head down and try to push every lap, perhaps without realizing the color you wear but suddenly just got the checkered flag it was great to see him.

A fantastic prize for the team, a great feeling, the car this year I think is much better than what the team had last year and then we can be very happy as a starting point. Sure, we lose a lot more time than these two, but I think we are still in the race potentially a little bit closer than in qualifying. Overall I am happy, satisfied and proud of the way the team deals with the GP, the atmosphere is great, the motivation very high, everyone knows exactly where we want to go, so we want to ensure that life is not too easy for these two future. "

In the mixed zone Vettel then spoke to man team: "It is not just like a win, because I have not heard the Italian anthem, but I think we can be very happy with this weekend. It's a shame that there was a small error Kimi that he could finish the race well, so we missed half of the team, but other than that we had a very clean weekend and the most important thing is that we have a good car, a good platform from which, so big thanks and congratulations to the people who are in Maranello, certainly also to the people who are here and have pushed a lot, without them it would not be possible. So great, as we said a good base, and now we have to try to confirm it in the next races and hope to begin shooting a bit 'of land to the Mercedes. "

Primed by Mara Sangiorgio Sky Sports F1 HD, Vettel spoke of his dream of driving a Ferrari, "Well, it was a dream for me to get to Ferrari and it was a dream of mine for a long time, I think the time was the right one and i am very happy. Today it was nice to taste the champagne, the team told me that they like so I kept a bit 'for them in the bottle, and I believe that everyone is happy with the fact that, as I said, is first of all it is a relief to have this good starting point ".

Never two without three and then Vettel is asked to dedicate a new phrase in the Italian Ferrari fans: "We have a great car, not only for the qualification", adding in English "but also for the race, I hope that this year we can see many podiums but maybe even a few victories. "

Going back to the statements on the podium, the former Mr. Universe Schwarzenegger has asked the German preparation requires a Formula 1 race and Vettel joked about the pitfalls of the table when it runs for an Italian team: "It's our job at the end, not is only present in the weekend, but throughout the week must be fit and train. Maybe this year will be a little 'hard not to eat pizza, but it certainly is a full-time job. "

After this debut, we add, Vettel and Ferrari team a slice of pizza if your are deserved. For an encore, appointment in fifteen days at Sepang.

Vettel je sav oduševljen! I za razliku od lani, jako motiviran.....
slika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Vratio se Vettel, to je sad opet onaj isti čovjek koji je vozio prije 2014. :jupije: Lijepo je vidjeti ga sretnog i zadovoljnog, bio je kao malo dijete na božićno jutro :D
They see me strollin', they hatin' :cool:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Je, baš se osvježio. Ko kad na mobitelu upališ clean master i onda ponovno radi glatko XD
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

xKRgirl01
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Kimi Räikkönen
Super je bio Seb danas. Samo da Ferrari nastavi s dobrom formom i bit će još postolja.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

Prva utrka, prvi šampanjac.. fenomenalno, no treba taj trend nastaviti.
Jedino mi se u nastupu ne sviđa opet ono forsiranje 'talijanskog'.. to mi je kao da se na silu privatizira šou.. i izgleda isklešeizirano. Druga stvar da vozač vozi na svojoj domaćoj utrci pa kaže koju riječ na materinjem jeziku.. ovo je sve osim internacionalnog engleskog totalno bezveze i isforsirano. Malo sam se razočarao, jer to nisam očekivao od Vettela, no što je tu je.. izgleda da mu se malo više zacrvenilo u glavi, pa je bolest uzela svoj danak. :mrgreen:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Felipe je napisao/la:Evo slučajno naletih na ovaj podatak. Fangio, Andretti, Mansell, Raikkonen i Alonso su pobijedili na svojim prvim trkama za Ferrari, to nije mali broj vozača.
Eto, bio sam u pravu, treće mjesto je kao pobjeda ovih sezona, pogotovo za Ferrari... Još jednom, odlična trka Seba :)
Obrigado Felipe

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hattrick, nazalost nisam bio u prilici da gledam prijenos... Mogu da razumijem zasto to tako vidis. Ali ja mu to ne zamjeram. Vjerujem da se mnogo trudi u svim poljima, da daje sve sto moze, tako i za ucenje jezika. On je jednostavno sretan. Mozda mu mi mozemo zamjeriti ali talijani nece sigurno. Svaka nacija voli kada znas barem malo njihovog jezika, posebno kada tu zivis i radis. A i ja sam sretan zbog njega. Ne znam zasto ali nisam ni sumnja da ce ova sezona biti odlicna za ferrari. Vidi se to po njihovim licima. Atmosfera je bas kakva treba biti, umovi imaju isti setup. Od srca mu cestitam!
No!

Brumica
GP3
GP3
Ajde bogati Hatt, uživaj u ovom lijepom danu i dobrom rezultatu našeg Seba :mrgreen: Meni je to na talijanskom bilo simpatično i nekako si mislim da je to napravio za ekipu, baš se osjeti dobra atmosfera i vidi se da su ga super prihvatili. Kako im je samo potrčao u zagrljaj nakon utrke, kao da je pobijedio, a ne završio treći. <3

@Vlado :thumbs: za komentar
Zadnja izmjena: Brumica, dana/u 15.03.2015., 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
+ još im talijanskim daje malo boost-a. :crvenazastava:

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
I meni je bilo drago kada je rekao Forza Ferrari. :party:

Samo neka nastave ovako.

Schumacher je u svojoj prvoj utrci za Ferrari odustao, ali zato je na drugoj odmah uzeo treće mjesto, kao i Vettel danas. :mrgreen: :thumbs:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Lady
GP3
GP3
hattrick, ne budi čangrizav.... :zubo:

Čekaj kad počne sa ''mamma mia ragazzi..... ''

On je i u Toro Rossu nešto parlao talijanski, a sad malo utvrđuje gradivo. Baš ga je lijepo bilo čut i osjetila se i ona poniznost prema ekipi, nešto šta smo znali osjetit kod njega kad je pobjeđivao sa Red Bullom i zahvaljivao se i ekipi i Renaultu.
Uglavnom, jako pozitivno....
slika

Brumica
GP3
GP3
josip123 je napisao/la:
Schumacher je u svojoj prvoj utrci za Ferrari odustao, ali zato je na drugoj odmah uzeo treće mjesto, kao i Vettel danas. :mrgreen: :thumbs:
Da se barem i ostatak povijesti ponovi :D :cheer:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma nije da mi nešto posebno smeta, iako mi se to forsiranje Ferrarijevog talijanskog već kroz gledanje tih silnih sezona totalno omrzilo.. da oni ne mogu pričati kako bi ih cijeli svijet razumio, nego privatiziraju eter govorom samo za svoju naciju.. to mi djeluje malo pretjerano, evo recimo za njih pravila ne postoje u pogledu timskog radija, iako je naznačeno po pravilu da se komunikacija na radiju odvija isključivo na engleskom jeziku, ali recimo jako se obraća pažnja na gluposti tipa jedne kacige kroz sezonu. Da ne govorim kako svaki vozač koji dođe u Ferrari mora posebnu pažnju podariti njihovim nacionalnim obilježjima i diviti se istom kako bi bili što bolje prihvaćeni od njih samih i njihovih navijača (totalno nacionalistički pristup upakiran u alibi zvan 'tradicija'). U suprotnom ako im na taj način ne ližeš dube, manje si prihvaćen ili tko zna što. Ma možda uopće ne bi dobio taj dojam da nisu toliko svih ovih godina toliko privatizirali taj timski radio. Ovo sve drugo je možda u jednu ruku razumljivo, poznavajući različitost nacionalnih karaktera i pojedine pristupe određenih nacija, tj. tipičnosti u ovom slučaju talijana koji bi bili najsretniji kad bi u Dalmaciji bio službeni talijanski. ;)

Očekivao sam od Vettela malo lijepšu poruku kave je običavao imati u RB, no sad ih je zamjenio klišeiziranim poznatim parola.. što naravno nema nikakvu osobitu čar i značenje, kao smisleni i osjećajni orginalni govor iz vozačeve glave... naravno na engleskom jeziku tako da ga svi razumijemo. Eto, to je glavni razlog ovog mog prigovora.

...a ovo sve ostalo što se za njega desilo i za taj tim u kojem je je feonmenalna stvar. No treba još pričekati da se Bottas vrati na stazu kako bi vidjeli stvarno stanje.. mislim da bi on za Vettela danas na mjestu Masse bio teži orah... jer je jedan dio utrke Vettel morao štediti banzin za razliku od Masse koji vozi na super efikasnom agregatu. Te pitanje je dali bi Bottas zapeo u gužvi i dali bi preko boksova Vettel dobio prednost. Ovo je specifična staza koja ima vrlo loš asfalt, grbav, i dosta nekonstantna ponašanja bolida zbog bočnih vjetrova.. već sljedeću utrku možemo smatrati kao prvi pravi pokazatelj forme pojedinih timova i njihovu razliku od ostatka.

Brumica
GP3
GP3
Mislim da pretjeruješ, no naravno, imaš pravo na svoje mišljenje. :thumbs: Ne bih se složila da svaki vozač mora biti fan svega talijanskog da bi bio prihvaćen, pa pogledaj Kimija, čovjek je na tom području totalno nezainteresiran. Možda me sjećanje vara, no ni Schumacher nije bio baš tečan u talijanskom ili se varam?

Pogledajte kak ih branim, još ću vikati forza Ferrari do kraja sezone :zubo:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Hm.... ali imaš suprotnu stranu garaže tj. vozača koji je totalno antitalent za bilo kakvo "ulizivanje" naciji, talijanima i tko zna čemu i komu.
Slažem se da je glupost što se obraća pažnja na broj kaciga, ali zar isto ne bi bio slučaj da se obraća pažnja na dvije-tri rečenice talijanskog u toku prijenosa. Upravo crvena boja, talijanska momčad, talijanski jezik je nešto što je prepoznatljivo, nešto drugačije od bilo koje druge momčadi na gridu.
Kad smo kod talijanskog jezika ako se ne varam, a gotovo sam 100% siguran da se ne varam, u Ferrariju ne pričaju svi engleski, niti ga svi razumiju, a na tom tragu je i sam Vettel koji je rekao da želi razumijeti sve one sitne detalje, finese dok priča sa mehaničarima. Tako da....

Mislim da je on sam to tako odabrao i ne vidim ništa loše u tome. Imam neki osjećaj da je jedva dočekao dan kada će reći Forza Ferrari i ne mogu mu to zamjeriti.

Lady
GP3
GP3
Možete zamislit koje je to njemu veselje danas bilo! Prva utrka za tim iz dječačkih snova i odmah postolje ( the best of the rest).
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Lady je napisao/la:Možete zamislit koje je to njemu veselje danas bilo! Prva utrka za tim iz dječačkih snova i odmah postolje ( the best of the rest).

Pa da. To je ono zbog cega mi je tako drago. Hej, kako mu zivot ide, u kojem smjeru. Nevjerovatno. Zato sam rekao prije, da je cast biti svjedok njegove karijere. Naravno, i onoga sto tek dolazi. Koja zivotna prica. Samo fali MS u svemu, to strana price je tuzna.
No!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Trteba će mi vremena da se prilagodim, no nekako mi to nikad nije išlo uz dlaku.. vjerovatno što nemam informaciju koju želim zbog nepoznavanja jezika. I nisam vičan parolama, to mi je tako out, i podjeća me na onaj bivši sistem ispiranja mozga koji sam morao slušat u OŠ školi.. a to mi se uglavnom gadilo... upravo zbog stavljanja drugih u određene okvire kako bi određenima bilo od koristi, dok se sve upakirano u tradicionalizam, stvarne životne vrijednosti, viši moral i razne ideološke forme.

Da ne odem previše od teme... u svakom slučaju mi je danas bilo iznimno drago vidjeti ovaj prizor... :trep: te ako se tako nastavi sve će biti u savršenom redu, samo da više ne kiksaju na Kimijevoj strani, tu bi trebalo podjelit par 'šamara' i izdrilat ekipu.
https://twitter.com/antonioboselli/status/577194218105503744

Lady
GP3
GP3
vlado je napisao/la:
Lady je napisao/la:Možete zamislit koje je to njemu veselje danas bilo! Prva utrka za tim iz dječačkih snova i odmah postolje ( the best of the rest).

Pa da. To je ono zbog cega mi je tako drago. Hej, kako mu zivot ide, u kojem smjeru. Nevjerovatno. Zato sam rekao prije, da je cast biti svjedok njegove karijere. Naravno, i onoga sto tek dolazi. Koja zivotna prica. Samo fali MS u svemu, to strana price je tuzna.
Da, ovo za Michaela je tužno, ali zato možda cijela ova priča sa Vettelom ima još veću težinu.

------------------------------------

A ova scena sa Mauriziom..... to je to! To je ta harmonija koja je Ferrariju falila....

Nadam se da ćemo uskoro gledat obojicu vozača zajedno na postolju.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡