blown diffuser je napisao/la: 07.06.2021., 21:17
Ovo je bio jako loš start Pereza, i da se Hamiltonu nije dogodilo što se dogodilo vjerojatno bi pao i niže od drugog mjesta.
Srećom je Hamilton zaboravio totalno gdje je točka kočenja...
prosli vikend je rekao 'points in the bag' sto je Stroll govorio nakon dobrih rezultata a ovaj vikend je rekao 'thats a podium man that's a wrap' sto je isto zvucalo kao Stroll uz onaj njegov naglasak
blown diffuser je napisao/la: 07.06.2021., 21:17
Ovo je bio jako loš start Pereza, i da se Hamiltonu nije dogodilo što se dogodilo vjerojatno bi pao i niže od drugog mjesta.
U njegovu obranu, zbog problema s bolidom nije mogao dostatno zagrijati gume. Koliko sam gledao, on uopće nije išao lijevo desno tijekom kruga zagrijavanja, dok ostali jesu barem donekle...
No fascinantno je da je ovime, ne varm li se, postao prvi vozač koji je u hibridnoj eri ubilježio pobjede za dvije različite momčadi!
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
However Verstappen’s crash occured with only five laps remaining, and Masi explained he wanted to create an opportunity to finish the race under green flag running.
Dokaz da je crvena zastava pokazana prije svega zbog showa, a ne zbog sigurnosti. Masi se odlučio za crvenu zastavu da bi začinio utrku što je po meni užasan presedan. Strahujem da nas u budućnosti čeka još ovakvih umjetnih završnica
I ja sam se osobno pitao , i jos uvijek se pitam , zasto u potpuno 2 iste situacije se nije postupilo isto. Znaci ili 2 crvene zastave ili 2 SCa.
Pa sam kod situacije s Maxom vidio da je Red Bull rekao Masiu da opali crvenu zastavu zbog sigurnosti.
Tako da zelim vjerovati da su zbog sigurnosti to napravili. Sta je s druge strane jadno , jer se Masi nije sam sjetio "sigurnosti" kod situacije sa Strollom.
A ne zelim vjerovati ( ali je jako moguce ) da je crvena zastava bila samo zbog publike. Jer sa takvim se stvarima nesmije igrati niti najmanje samo zbog publike
Završetak trke pod Safetom i to tako da bolidi prolaze kroz box je bilo najnormalnije i najlogičnije rješenje.
Ni prvi ni zadnji put da se trka završi pod Safetom, s jedinom razlikom što bi išli kroz box, jer bi se morao čistiti krš na startno-ciljnom pravcu.
Meni nije jasan zahtjev Red Bulla za
Umalo da im se obije o glavu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Frantic je napisao/la: 09.06.2021., 18:57
Završetak trke pod Safetom i to tako da bolidi prolaze kroz box je bilo najnormalnije i najlogičnije rješenje.
Ni prvi ni zadnji put da se trka završi pod Safetom, s jedinom razlikom što bi išli kroz box, jer bi se morao čistiti krš na startno-ciljnom pravcu.
Meni nije jasan zahtjev Red Bulla za
Umalo da im se obije o glavu.
Gume na Perezovom bolidu su vjer bile gotove. Hidraulika gotova. Ne znam, vjer je taj bolid bio predraspadom. Pa bolje osvojiti neki poen nego 0.
Slazem se, utrka je trebala zavrsit pod safetom. Ali opet Perezu nije ni na gumama starim 3 kruga bilo dozvoljeno da radi neki hardcore pokrete volanom.
Čudno.
Netko je u komentarima napisa na portalu ili forumu.
Da se tijekom pravca moze izgubiti i do 30 C temp guma, te da su Stroll i Max vozili i čistom zraku, sto je jos vise hladilo gume, nego da su vozili u ne čijoj zavjetrini... Ta teorija mi ima smisla.
Meni se sviđa crvena zastava i ponovni start. I to baš stajaći. Što više krugova pravog utrkivanja, to bolje, nego kruženje za SC-om. Samo šta nebi uvijek dao da se mijenja sve pod crvenom zastavom. Možda samo u slučaju sigurnosti, ako je to ovaj put bilo.
I trebalo bi malo ubrzati pauzu pod crvenom zastavom. Nema diranja bolida. Tu su samo parkirani dok se staza ne očisti. I onda slijedi nastavak po kratkom postupku. Meni bi to bila bolja opcija od SC-a za svaki veći udes na stazi.