VN Azerbajdžana 4.-6. lipnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 06.06.2021., 16:55 Ali i da je ekipa opet ukanalila Hamitona losim pit stopom, ma naravno da jeste.
Sta je točno bilo lose u Lewisovom stopu?
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 06.06.2021., 21:28
DaveGilmour je napisao/la: 06.06.2021., 20:12 Upravo sam pogledao snimku utrke i moram reći da sam duboko razočaran. Očigledno je da sam razočaran zbog toga što je Max zbog nesposobnog Pirellija izgubio pobjedu, no još više sam razočaran krajem utrke. Razočaran sam potpuno nepotrebnim stajaćim startom u svrhu začinjavanja utrke. Ovo je prvi put nakon dugo vremena da uopće nisam zadovoljan time što sam pogledao utrku. Prvi put nakon dugo vremena da sam razočaran u Formulu 1. Kraj utrke je bio potpuno umjetan i na kraju je dao potpuno nezaslužene rezultate.

Tako možemo svaku utrku mahati crvenom zastavom u zadnjih 10 krugova i onda gledati ludi sprint do kraja utrke na svježim gumama. Ali to nije bit utrkivanja. Ako je već procijenjeno da je crvena zastava potrebna, trebalo je prekinuti utrku u 49. krugu ili u najgorem slučaju imati start iza SC-a. Stajaćim startom tri kruga prije kraja utrke smo se spustili na razinu NASCAR-a i njihovih ''green-white-checkered'' budalaština. Potpuno nepotrebno. Draže bi mi bilo da je Hamilton uzeo 18 bodova, nego da ih je na ovakav način izgubio.

Sve ostalo mi je nekako palo u drugi plan. Nije utrka koje ću se rado sjećati iz više razloga.
Ja osobno ne vidim neku ogromnu razliku stajaćeg starta i starta iza SC što se tiče "umjetnog začinjavanja". Jedino što u ovom drugom prednost ima vodeći, sve ostalo dođe na isto, tako da meni je ok stajaći start. A za potpuni prekid utrke nije bilo nikakvog razloga.
Realno, nije ni za crvenu zastavu...
Moglo se komotno završit pod SCom...
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
CrashOverride je napisao/la: 07.06.2021., 06:52
_bataziv_0809 je napisao/la: 06.06.2021., 16:55 Ali i da je ekipa opet ukanalila Hamitona losim pit stopom, ma naravno da jeste.
Tajming.

Ali post race showu sam saznao za prelazak preko kreča, to nije spomenuto u prenosu.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
meni crvena zastava i restart savršeno odgovaraju.
bolje to nego prerani kraj utrke (u kojoj bi onda max pobijedio) ili pod sc-om.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Max je trebao voziti još brže. Možda mu onda guma ne bi pukla, je eto one su neuništive ako su u "prozoru". Naravno, samo je čudo da ostalih 18 vozača nije imalo puknuće gume. Kada su gume pucale u SPA rečeno je da je do tlaka u gumama ( pokušaj borbe protiv mercedesa ) i krivog sutpupa bolida . Sada je sam pirelli kriv jer netko forsira nepotrebno .Smijeh.
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 07:10
CrashOverride je napisao/la: 07.06.2021., 06:52
Tajming.

Ali post race showu sam saznao za prelazak preko kreča, to nije spomenuto u prenosu.
Perezov pit stop je također bio katastrofa i Horner je izjavio nesto u stilu Wolffa da je preduboko ušao. Da je bio pit stop u rangu Maxa, Perez bi bio prvi nakon runde pitstopova.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Dani je napisao/la: 07.06.2021., 09:44 Max je trebao voziti još brže. Možda mu onda guma ne bi pukla, je eto one su neuništive ako su u "prozoru". Naravno, samo je čudo da ostalih 18 vozača nije imalo puknuće gume. Kada su gume pucale u SPA rečeno je da je do tlaka u gumama ( pokušaj borbe protiv mercedesa ) i krivog sutpupa bolida . Sada je sam pirelli kriv jer netko forsira nepotrebno .Smijeh.
o kakvom forsiranju ti pričaš? sve je bilo pod kontrolom, nikakvih vibracija, flatspotova, naznaka. a taktika soft pa hard je bila skoro svima jednaka.
strollu je pukla nakon samo 29 krugova. je li on isto forsirao?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Niko ne prica o tome da su Maxu dali skroz novi set guma jer je presao s njima preko farbe, mogu samo zamislit da su Mercedesu dali novi set guma koja bi hajka bila :kokice: Jos se ja cudio u prijenosu kad su prikazali grafik koliko su stare gume, Max ko da je startao u 4 krugu :mrgreen:
slikaslika

limitmaker1 Verified
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
LH44 je napisao/la: 07.06.2021., 11:38 Niko ne prica o tome da su Maxu dali skroz novi set guma jer je presao s njima preko farbe, mogu samo zamislit da su Mercedesu dali novi set guma koja bi hajka bila :kokice: Jos se ja cudio u prijenosu kad su prikazali grafik koliko su stare gume, Max ko da je startao u 4 krugu :mrgreen:
...max nije dobio novi set guma nego isto korišteni samo ne u q2 već vjerojatno iz q1...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 07.06.2021., 11:38 Niko ne prica o tome da su Maxu dali skroz novi set guma jer je presao s njima preko farbe, mogu samo zamislit da su Mercedesu dali novi set guma koja bi hajka bila :kokice: Jos se ja cudio u prijenosu kad su prikazali grafik koliko su stare gume, Max ko da je startao u 4 krugu :mrgreen:
Zar nije dobio druge gume... Ne nove... Znaci, vec koristene u kvalama...
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ova dvojica sa SK1 Srbija su čak i iznijeli podatak da su zamjenske gume bile iste starosti, po broju odveženih krugova
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Frantic
To je mnogo izglednija opcija nego da je dobio nove gume 😎
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Da to sam i ja sinoc tek saznao u post race showu. Zato sam mislio da su Lewisa prerano povukli u boks. Plus mu Alfa Tauri prosao :zubo:
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Max nije dobio nov set softa nego već korišten u prvom pokušaju u q2.

LH44
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la: 07.06.2021., 13:17 Max nije dobio nov set softa nego već korišten u prvom pokušaju u q2.
Moguce jer znam da je na grafiku pisalo Perez i Lewis 11 kao i vecini grida sto je pisalo 10-12 i Max 9 krugova, kontam u sebi kako to, nije krenuo u 3. krugu. Uglavnom nisu bile iste starosti i to je potvrdio onaj kosonja na post race show da su znali da mogu duze sa Maxom ici jer su im mladje gume nego kod Lewisa, ali to nije poenta svejedno :prcnjau:

Na 17:36, don't kill the messenger
slikaslika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Sky-evci rekoše u subotu (kolko se sjecam) da ce uzeti drugi set iz q2.
Jebiga nije pošteno da vozi okrečene gume ali nije vala ni da dobije komplet nov set.
Mada kosonja kže completly new set, ne misli na ‘novi’ set kao ‘drugi’ set.
Ne znam, nisam pametan

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ma nije dobio nove, sjajne (kako kaze Sky ekipa)... Dobio je samo druge koristene...
Razlog je vise nego opravdan...
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Podatak sam saznao u zvanicnom F1 post race showu na youtube. Ne znam zaista je li to isto kao Sky, ja F1 pratim iskljucivo na nasem Sport Klubu.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
:rofl:
https://twitter.com/bvnsmo/status/1401854475292250120
slikaslika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade

Ovo je bio jako loš start Pereza, i da se Hamiltonu nije dogodilo što se dogodilo vjerojatno bi pao i niže od drugog mjesta.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡