Har Kl je napisao/la: 06.06.2021., 16:41
Žao mi je i Hamiltona. Izvukao je max iz bolida i kad je trebao kapitalizirati sve što je uradio cijeli vikend, on je ofulao. Kad sam vidio koliko je zagrijao gume, znao sam da će napasti za pobjedu.
Trebao je odustati, čim je vidio da ga Perez zatvara.
Morao je misliti na prvenstvo i bodove.
Da i meni je to proslo kroz glavu cim sam vidio dim iz kocnica.
Ovo se moze pokazati kao kljucna pogreska u borbi za titulu. 7xWDC sebi ne smije dozvoliti da propusta ovakve poklone. Iako se doveo u situaciju da se bori za pobjedu u bolidu koji nije bas izgledao dobro tokom cijelog vikenda. Za standarde Mercedesa naravno.
U konacnici i njegova i Maxova greska (sad ce me svi napasti jer naravno guma je pukla zbog svega osim njegovog pritiskanja

) su greske istinskih trkaca. Naravno da je Hamiltonova veca, tu nema nikakve dileme, ali Max u cistom zraku, sa Sergiom koji mu cuva ledja je mogao voziti maksimalno konzervativno i sacuvati gume.
Ali i da je ekipa opet ukanalila Hamitona losim pit stopom, ma naravno da jeste. Samo nesto sad izostaju traktati analiza team radijaz, sto li boze
Ima jos puno da se vozi, i drago mi je vidjeti da Hamilton za promjenu ne uzima sve ponudjeno.
Drago zbog prvenstva i neizvjesnosti, da me ne shvatis pogresno, ne naginjem ni na jednu stranu, sezona odavno nije bila zanimljivija.