Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dobar! Dižemo razinu s posterima na stare standarde :thumbs:

Očekujem i dobar rezultat ovaj vikend. Možda se otvori šansa za podij.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Pa, sudeci po leclercovoj formi u kvalama, i stazi na kojoj vozac definitivno moze napraviti razliku, vidim leclerca na podiju. Ne ziher ali ima sansu. Nesto ala gazda sa meckom kad je uzeo pp...

Volio bih.. max se cesto razbije tamo, puno je vozaca u novom bolidu i monaco ce im biti tezak.. tako da bi lec def mogao uhvatit p3 u kvalama i odrzat to do kraja

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Gazda, na žalost, nije uzeo pp.
Samo je postavio najbolje vrijeme.

Čarli se može nadati podiju plasmanom u kvalama na P4 (ispred Checa, npr), pa da onda uzme npr. Bottasa (recimo da bi on bio na P3) na startu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Leclerc DNF :zubo:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Kletva koja ga drži od F2.
slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Šta Mattia Binotto ima u džepu da drži ove iznad sebe da ostaje na ovoj poziciji!?
On nešto ima; kako je Arrivabena potjero, kako "vodi" ovu momčad...
Šta on ima u rukavu da može uvjetovat nadređenima da je on za taj posao!

Nećemo pametovat, jer nemože nitko reći da zna šta je, ali nešto je, jer on je najgori šef od kada pratim Ferrari od 1995te

Stefano Domenicali je za tog majmuna bio operni pjevač!!

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Iceman je napisao/la: 18.05.2021., 20:00 Leclerc DNF :zubo:
DNS. :mrgreen:
Hahaha
Jbg to je zivot. Jbg ja se necu zivcirati oko decka koji je na kraju sam iskrojio svoju sudbinu ovaj vikend. Da se nije zabio mogao je startati na P1 i pobjediti, mogao je ne startati na P1 i onda bi pricali da smo imali bolid za P1 it itd.
Nema smisla.
Bili smo iznenađujuce dobri ovaj vikend i ste strane sam zadovoljan. Naravno pobjeda je pobjeda, ali jbg imalo je jos par vozaca sansu za pobjedu i na kraju je Max pobjedio.
Jako sam zadovoljan Sainzom. Pun pogodak je bilo njegovo dovođenje i mislim da ce biti sve bolji i bolji. Naravno od Leclerca ocekujem onu desetinku dvije vise, al od Sainza ocekujem racecraft 10x.
Ferrari u prilici da se bori za P1 ovaj vikend nakon onog debakla od prosle sezone, koji se moze nazvati debaklom, ja sam zadovoljan.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Nema Leclerc sreće u Monaku

F2 2017: DNF
F2 2017: DNF
F1 2018: DNF
F1 2019: DNF
F1 2021: DNS

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Meni je iskreno drago zbog Sainza, dok s druge strane ispustili smo pobjedu! Ferrari vec godinama ima nesposobne ljude koji kao da namjerno sabotiraju ekipu. Meni nije jasno da takav tim, sa takvom historijom, kao i disciplinom rade uzasno slampavo i to bez imalo srama? Već na samome treningu Leclerc je imao problem sa mjenjačem, plus zveknes ga malo od zid i ne pregledaš ga?

Pa jbt ekipa kao da je iz Cernobila bila koja je 86 testirala nuklearni program.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... ulFuq.html
Binotto insists Ferrari didn’t gamble on Leclerc gearbox, saying DNS possibly unrelated to qualifying crash

No sooner had Charles Leclerc reported problems on the way to the grid than fans began to question whether Ferrari had made a bad gamble with not changing his gearbox following his qualifying crash. But according to team boss Mattia Binotto, Leclerc’s shock ‘Did not start’ from pole position was unrelated to the gearbox – and may not even have been a result of the crash that had helped the Monegasque seal P1 on the grid on Saturday.

"We need to fully understand what happened," Binotto said, having seen his driver pull in after a single reconnaissance lap. "The failure is on the driveshaft into the hub on the left-hand side. So it's not a gearbox problem we had. The gearbox had been inspected yesterday evening, it has been reviewed, and I think the gearbox was OK for the race.

"What happened is on the opposite side compared to the accident. So it may be completely unrelated to the accident.”

Speaking specifically about the part in question that caused the DNS, Binotto confirmed that it hadn't been investigated following the crash: "It was an area that was not checked, because it was not damaged," he said, before adding that Ferrari hadn't suffered similar issues previously.

"No,” he replied. “Let's wait and see. I think we can only analyse the pieces carefully on the data, try to have a clear explanation.

"There was no gamble on the gearbox. We are confident the gearbox would have been OK for the race.

"But again, what happened needs an explanation, that we do not have right now. As I said, we will need to analyse."

After the low of seeing Leclerc fail to take the start, Ferrari's day was improved as Carlos Sainz took P2 in their other car, giving the Italian team a first podium finish of the season.

Ferrari
Formula 1
Formula 1

:bonk:
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Kako se oni bez beda blamiraju... Da ne povjerujes...
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dupli post:

Mislim...kakva pogreška tima i vozača ovaj vikend. Ekipa je ovo stvarno trebala pogledati, jer ne mogu vjerovati da nemaju takvu proceduru u svom sustavu operandi, pogotovo nakon poprilične štete koju je bolid imao. Nedopustivo za ekipu poput Ferrarija.

S druge strane, Leclerc mora pročistiti svoju vožnju. Brz je, vidi se taj talent, ali ne može se baš događati da svakih 5-6 utrka napraviš totalku na bolidu. Bilo to na treningu, kvalama ili utrci.

Većina krivnje je na vozaču jer jebiga, on ga je skucao u zid, ali Ferrari bi trebao biti sposoban pronaći ovakva oštećenja i promijeniti sve što treba.
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Kad nesto radim na poslu, sve provjerim 2 puta po zavrsetku pa cak i stvari koje nisam ni dirao 😎

Slazem se za Leclerca...
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Jednostavno je, dok ne dovedu engleze/njemce na celne pozicije, ovo ce se desavat kao sto se i desava vec 10ak godina. Talijani su super ali su i slampavi, aljkavi...

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Slazem se da je vecina krivnje na Charlesu.

Vidjeli smo gotovo sve vozace da na tom mjestu doslovno "ližu" ogradu s gumom.
I sam Charles je tako vozio.
Znaci vise od toga na nijedan nacin nemozes biti blize ogradi ako je doslovno diras.
Ali on je fulao za 5+ centimetara. 5cm je jako puno
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
A možda se pomakla ograda, ko onomad Senni zid?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
pozitivan lik.... :pivo:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika