IT svijet, vijesti, pitanja itd.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Jel' to Benz ide na prodaju @zelote?
Ne vidim baš najbolje, i ja sam na mobu.
Možda je do te stranice na koju uploadaš.
Vjerujem da ima ovdje hakera koji će ti pomoći (ili barem objasniti zašto ne može....).
Ne vidim baš najbolje, i ja sam na mobu.
Možda je do te stranice na koju uploadaš.
Vjerujem da ima ovdje hakera koji će ti pomoći (ili barem objasniti zašto ne može....).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Umanjena je vrlo vjerojatno jer je okomita rezolucija prevelika, pa je on automatski tebi pokaže umanjenu kako bi ju vidio cijelu na ekranu laptopa. Inače bi vidio tek sredinu slike.
To ne bi trebalo predstavljati problem kada netko otvori sliku na njuškalu , pokazat će će ju uvećano.
Okomite slike bi se trebale bolje vidjeti na mobitelima, dok vodoravno slikano na laptopima i PC. Tako da možeš na oba načina slikati i onda si siguran da će svi vidjeti.
Ako je uopće problem u tome.... ako nije viči.
To ne bi trebalo predstavljati problem kada netko otvori sliku na njuškalu , pokazat će će ju uvećano.
Okomite slike bi se trebale bolje vidjeti na mobitelima, dok vodoravno slikano na laptopima i PC. Tako da možeš na oba načina slikati i onda si siguran da će svi vidjeti.
Ako je uopće problem u tome.... ako nije viči.

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
@Frantic ide da, mijenjam za passata b8 tj prodajem pa kupujem karavana passata.
Ma i kad sam uploadao, nije islo. Probao sam smanjit rez na mobu ali isto... Ne kuzim. Ne u valjda morat fotic posudjivat jer ga nemam.
Sutra se okusam opet pa javim...
Ma i kad sam uploadao, nije islo. Probao sam smanjit rez na mobu ali isto... Ne kuzim. Ne u valjda morat fotic posudjivat jer ga nemam.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Ej to, jebemuzelot je napisao/la: 22.05.2021., 16:12 @Frantic ide da, mijenjam za passata b8 tj prodajem pa kupujem karavana passata.
Benz C za Passata
Ok, Das Auto je mlađi, a pretpostavljam da ti iz nekog razloga treba karavan
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
Ajde kad smo već tu, trebam preporuku za neke bežične in ear slušalice. Ne tražim neku ultra kvalitetu zvuka, ali da opet nisu neki šrot.
Inače štujem žičane i imam doma jedne vrlo kvalitetne over ear, ali mi trebaju bežične ovako za trčanje/šetnja i tako to.
Inače štujem žičane i imam doma jedne vrlo kvalitetne over ear, ali mi trebaju bežične ovako za trčanje/šetnja i tako to.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Jabra Elite 65t .. Solidno.. 50ak eurića...
Fino Alla Fine
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Pozdrav, evo baš prije 2 dana kupio ove u Mall.hr-a za 360 kuna. Dobar zvuk i prijanjanje, ovaj touch na njima zna zezati malo.senna66 je napisao/la: 22.05.2021., 16:37 Ajde kad smo već tu, trebam preporuku za neke bežične in ear slušalice. Ne tražim neku ultra kvalitetu zvuka, ali da opet nisu neki šrot.
https://www.jlab.com/products/jbuds-air ... rging-case
Sestra mi ima Anker od 800 kn, puno bolje u svakom pogledu ali je i cijena paprenija.

- senna66 Verified
- Formula 1
Koristi li itko ovdje Linux? Kakva su vaša iskustva?
Instalirao Linux uz Windows 10, točnije Manjaro xfce distro i vidim vrlo osjetnu razliku u povećanju FPS-a F1TV-a, nema trzanja, sve glatko.
Tako da ako netko ima stariji hardware ili laptop sa integrigranom grafikom kao ja uz Linux bi mogli imati jako pouzdan i oku ugodan stream.
Evo meni je ogromna razlika u ova dva OS-a i to na istom pregledniku (Firefox). Youtube otvara i vrti daleko brže, obično otvaranje stranica također brže.
Pred par mjeseci sam probao i Ubuntu, isto pozitivna iskustva.
Čini mi se da je Linux malo po malo sve ravnopravniji Windowsu, ponegdje i bolji.
Inače ovako općenito, jako sam iznenađen kako je Linux odličan "out of the box". Nema čačkanja i tweakanja da bi se postigla optimalna brzina i nema mukotrpnog micanja bloatwarea. Nekako mi se uvijek činio kao OS po kojem se mora dosta čeprkati, a zapravo je baš suprotno.
Razliku vidim i u programima za snimanje glazbe te simulacijskim pojačalima. Daleko manje latencije i neželjenih šumova. S time da moja eksterna zvučna kartica za snimanje uopće ne podržava Linux, barem ne na papiru. Niti sam išta morao instalirati da radi, dok sam na Windowsu morao i još morao čačkati danima da uopće radi
Instalirao Linux uz Windows 10, točnije Manjaro xfce distro i vidim vrlo osjetnu razliku u povećanju FPS-a F1TV-a, nema trzanja, sve glatko.
Tako da ako netko ima stariji hardware ili laptop sa integrigranom grafikom kao ja uz Linux bi mogli imati jako pouzdan i oku ugodan stream.
Evo meni je ogromna razlika u ova dva OS-a i to na istom pregledniku (Firefox). Youtube otvara i vrti daleko brže, obično otvaranje stranica također brže.
Pred par mjeseci sam probao i Ubuntu, isto pozitivna iskustva.
Čini mi se da je Linux malo po malo sve ravnopravniji Windowsu, ponegdje i bolji.
Inače ovako općenito, jako sam iznenađen kako je Linux odličan "out of the box". Nema čačkanja i tweakanja da bi se postigla optimalna brzina i nema mukotrpnog micanja bloatwarea. Nekako mi se uvijek činio kao OS po kojem se mora dosta čeprkati, a zapravo je baš suprotno.
Razliku vidim i u programima za snimanje glazbe te simulacijskim pojačalima. Daleko manje latencije i neželjenih šumova. S time da moja eksterna zvučna kartica za snimanje uopće ne podržava Linux, barem ne na papiru. Niti sam išta morao instalirati da radi, dok sam na Windowsu morao i još morao čačkati danima da uopće radi

- senna66 Verified
- Formula 1
Pošto se bavim brdskim biciklizmom dugi niz godina, a u zadnje vrijeme sve ozbiljnije, pojavila se potreba za nekim pametnim sportskim satom gdje mi je najbitniji pouzdan GPS gdje god se nalazio. Nije mi fora kad mi mobitel random u šumi izgubi signal ili mjeri neke rute kojima uopće nisam prolazio. Bitno je i da baterija pristojno drži.
Pikiram Garmina. Vivoactive 4 ili Instinct Solar koji se čine kao dobar bang for buck i imaju odlične senzore.
Imate li neki od ova dva pametnjakovića ili nešto drugo za preporuku?
Pikiram Garmina. Vivoactive 4 ili Instinct Solar koji se čine kao dobar bang for buck i imaju odlične senzore.
Imate li neki od ova dva pametnjakovića ili nešto drugo za preporuku?

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Sve servere koje koristim vrtimo na Linuxu. Privatno sam ga isprobao nekoliko puta, svaki put bi zapelo na nekoj gluposti i onda bih odustao. Bilo da je nedostatak nekog softvera ili nepostojanje drivera za neki hardver.
Držim se Windows 10, dosta dobro rješenje, ma koliko voljeli tradicionalno pljuvati po Microsoftu.

- senna66 Verified
- Formula 1
Ja pojma nemam koje drivere mi Linux uopće instalira, ali evo primjer za integriranu grafičku od starog laptopa. Vrti mi sve na 1080p kao podmazano, a na Win 10 gdje imam zadnji driver od AMD-a Youtube trza i na 720p. Naravno radi se o starom laptopu pa ni ne očekujem čuda , ali mi je nestvarno da Linux sam nađe neke stare drivere koji rade duplo bolje.
Ali eto uvijek se nađe neka glupost koja me vrati na Windows baš kao i kod tebe.
Slažem se za Windows 10. Ja sam imao muke s njim prve dvije godine gdje mi se znao srušit dok je primjenjivao update na restartu. Nakon što je to prošlo najbolji Windows koji sam koristio. Pogotovo kad se počiste nepotrebne gluposti sa njega.
Zanimljivo mi je kako ga sada hvale kada je izašao Windows 11. Do nedavno se pljuvalo po njemu. Iako je taj 11 koliko vidim isti 10 sa kozmetičkim promjenama i par noviteta.
Ali eto uvijek se nađe neka glupost koja me vrati na Windows baš kao i kod tebe.
Slažem se za Windows 10. Ja sam imao muke s njim prve dvije godine gdje mi se znao srušit dok je primjenjivao update na restartu. Nakon što je to prošlo najbolji Windows koji sam koristio. Pogotovo kad se počiste nepotrebne gluposti sa njega.
Zanimljivo mi je kako ga sada hvale kada je izašao Windows 11. Do nedavno se pljuvalo po njemu. Iako je taj 11 koliko vidim isti 10 sa kozmetičkim promjenama i par noviteta.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Da li netko ima iskustva sa izradom loga ? Kojim softverom se sluziti ? 

Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Imas neke online alate preko kojih se da jednostavno nesto slozit. Ja sam prije 7-8 godina nesto radio pa sam tako isao.
Ono, google.. logo creator... Ako bas neki poseban, vrhunski hoces, onda kozda bas neki program poseban trebas. Ne kosta bacit oko...
Ono, google.. logo creator... Ako bas neki poseban, vrhunski hoces, onda kozda bas neki program poseban trebas. Ne kosta bacit oko...
- senna66 Verified
- Formula 1
Adobe Illustrator je vjerojatno najbolji program za to. Ako ti treba neki jednostavni logo vjerojatno imaš i na internetskim stranicama preko browsera za napraviti.CrashOverride je napisao/la: 01.12.2021., 08:44 Da li netko ima iskustva sa izradom loga ? Kojim softverom se sluziti ?![]()
Za Ilustrator imaš free trial 7 dana. Cura je diplomirani grafički dizajner i uvijek to koristi.
https://www.adobe.com/products/illustra ... nload.html

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Talentirani ljudi iz manje razvijenih država će ti pomoći u tome za male pare, a rezultat može biti vrlo solidan:
https://studio.envato.com/explore/logo-design
Među primjerima ima trasha, ali ima i odličnih uradaka, pa biraš tko ti se dopadne...
https://studio.envato.com/explore/logo-design
Među primjerima ima trasha, ali ima i odličnih uradaka, pa biraš tko ti se dopadne...
- senna66 Verified
- Formula 1
Android mobitel do 2000 kn?
Imam Redmi Note 9, do sada radio savršeno i par puta mi je zablokirao pri paljenju uređaja. Kasnije nakon par sati se vrati u normalu, ali zbog posla si ne mogu to dopustiti. Vjerojatno je greška u sustavu. Niti hard reset sustava nije pomogao.
Nemam ništa protiv da je opet Xiaomi, samo da je sustav pouzdaniji.
Imam Redmi Note 9, do sada radio savršeno i par puta mi je zablokirao pri paljenju uređaja. Kasnije nakon par sati se vrati u normalu, ali zbog posla si ne mogu to dopustiti. Vjerojatno je greška u sustavu. Niti hard reset sustava nije pomogao.
Nemam ništa protiv da je opet Xiaomi, samo da je sustav pouzdaniji.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Napravim factory reset tableta i sa predinstaliranih W10home dobijem W11E i sad mi ne vrijedi kljuc
Imam onaj watermark da moram aktivirat windowse
Proba sam opet na factroy reset i opet isto
Da li se ikome ista slicno dogodilo, ono dok ne nadjem neko rjesenje

Proba sam opet na factroy reset i opet isto

Da li se ikome ista slicno dogodilo, ono dok ne nadjem neko rjesenje
Fino Alla Fine