VN Španjolske (Catalunya) 7.-9. svibnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
senna66 je napisao/la: 09.05.2021., 17:24 Bome, da je Ferrari bio dns na mjestu RB-a ovdje bi sve gorilo od bijesnih komentara.......
To smo apsolvirali...
Kada RB ne uspije ili fula, Mecka je prejaka..

Kada Ferrari fula i ne uspije, aljkavi talijanćeki....
Fino Alla Fine

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
senna66 je napisao/la: 09.05.2021., 17:20 Ona lakoća pretjecanja Maxa mi je danas potvrdila da je Mercedes osjetno bolji bolid.
Ne umanjujem Hamiltonov talent i odličnu vožnju, ali realno Mercedes je bolji. Možda su u kvalama tu negdje, ali u utrci se vidi razlika.
I ne samo bolid, kompletna momčad je perfektna kao i vozač koji konstantno isporučuje rezultate i koji će na loš dan biti njmanje drugi.

Sezona 2021. je gotova što se tiče borbe za WDC i WCC.
Svejedno se radujem pokojem bljesku RB-a na stazi koja će im vise odgovarati i borbi midfielda.
Ma ni kvale, Verstappen ga drži pri vrhu. Vozi sjajno, ali to nažalost nije dovoljno, treba brži bolid.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kako god, svakako je Mercedes bolje upravljao svojom alokacijom guma kroz vikend.

To je top, top ekipa, imaju brži bolid (ne toliko, ali dovoljno da radi razliku), i imaju taj pobjednički mentalitet.

Hamiltonu nije ovo prvi puta da je izveo isti stvar, znači imaju i to povjerenje. Ali mi Hamilton ide na onu stvar sa svojim team radiom oko guma...nitko mu ne vjeruje. Čak ni inženjer 😅
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
avetma je napisao/la: 09.05.2021., 17:15
Dani je napisao/la: 09.05.2021., 17:11 Haha salty komentari od našeg Ante. I to dva identična o bolidu koji prkosi zakonima fizike. I to dvije stranice zaredom. Neprocijenjivo. Nema veze kaj je rb na nivou mercedesa po brzini. Vidimo gdje je Bottas. Skoro ga je poluozljeđeni Perez stigao kao i Leclerc.
To kako vidiš Bottasa i Pereza je fascinantno :mrgreen: Ali, dovoljno govori koliko razumiješ ono što gledaš, tako da nema smisla odgovarati. :)

S moje strane je salty utoliko jer je dosadno gledati Maxa kako se s jednom rukom iza leđa bori protiv Lewisa u očigledno sporijem bolidu. Zna se da mi Max nije najsimpatičniji vozač, ali bih rekao da može pobijediti Lewisa u istoj mašineriji, tim više jer je Lujo zakržljao jer se godinama već ne mora boriti ni sa kime kako spada.
Haha i onda ja ne razumijem kaj gledam. Mrak.
Nego zašto RB nije išao na s-s-m ako već nisu imali dovoljno medium guma? Brzina u bolidu je bila tu. Očito će Horner trebati oteti još pokojeg mercedesovog inženjera. Taktičara po mogućnosti.
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Dani je napisao/la: 09.05.2021., 17:32 Nego zašto RB nije išao na s-s-m ako već nisu imali dovoljno medium guma? Brzina u bolidu je bila tu. Očito će Horner trebati oteti još pokojeg mercedesovog inženjera. Taktičara po mogućnosti.
Zato jer su imali sporiji bolid.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 09.05.2021., 17:32 Ali mi Hamilton ide na onu stvar sa svojim team radiom oko guma...nitko mu ne vjeruje. Čak ni inženjer 😅
To mi je bilo fora...
Ne znam hoce mi ostat gume do kraja..
Maxu ce ostat i manje... #enlightenment
Fino Alla Fine

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
avetma je napisao/la:Gotovo je ovo, Merc ako je i ušao u sezonu 2 desetinke iza RB, sad su toliko brzi da mogu ili zaobići ili preskočiti RB. Čestitke njima i Lewisu, do kraja se treba dogoditi čudo da ne osvoji WDC8.

Očekivao sam da će ih prestići, ali za dvije utrke - to je impresivno, čak i za Merc.
Nije RB nikad ni imao prednost već su posle prve trke ukapirali da moraju da odvrnu malo više dizne. Ponavlja sa 2018. Ferrari dobija prve dve trke na jedite jade i to zahvaljujući Sebu da bi onda Merc pokazao svoje pravo lice pogotovu posle Singapura.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Explorer je napisao/la: 09.05.2021., 16:49
_bataziv_0809 je napisao/la: 09.05.2021., 16:40 Jao koji muk na forumu :P

Odlicna pobjeda, ali ne treba zaboraviti da se sam doveo u ovu situaciju da ganja zaostatak.

Ovo su i psiholoske pobjede, vec ga drugi put na isti nacin pobjedjuje, uci ce mu u glavu.

Pohvale i za Leclerca, Ocona, Gaslija, Riccarda i MSC-a.
A što se ima za reći, Merc je opet otišao predaleko, pogledaj samo gdje je Perez, sve je jasno ko dan. Verstappen čuda radi s Red Bullom već par godina, ali jednostavno je Mercedes opet previše jak.
Brzinu Mercedesa gledaš kroz prizmu Hamiltona, a brzinu RB kroz prizmu Pereza i onda dobiješ šta dobiješ.
Hamiltonov Mercedes je bio brži od Maxovog RB na medium. Mercedes je ovu bitku počeo voditi već u petak.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Koliko god je Hamilton izgubio na startu, toliko je i dobio jer je bio pametniji i izbjegao sudar. Mlađi Hamilton bi vrlo vjerojatno išao u sudar. Nešto kao Max.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Max je u prvom krugu pokazao da je bolji vozač. Hamilton je u nastavku pokazao da je Mercedes brži bolid. Može se neko neslagati, ali Max je stvarno učinio sve vozački što je mogao. Poveo sa drugog mjesta. Kasnije nije mogao ništa. I ja sam razmišljao šta je Red Bull mogao uraditi bolje. Ako su već mislili na jedno zaustavljanje, trebali su više produžiti prvi stint, a ne samo 4 kruga duže od Hamiltona. Ali bi produživanjem stinta izgubio svu prednost, i opet bi ga Hamilton sa 2 stajanja lako prešao. Da su išli sa 2 stajanja, i da su onaj drugi put prije odreagovali, Hamilton bi ostao do kraja i Max ga nebi mogao stići. Jedina bi bila varijanta kockanje pokrivanja Hamiltona krug iza, ali mislim da bi i to bilo prekasno, i lako bi izgubili prvo mjesto. Max se vozački doveo u situaciju da se bori za pobjedu, ali Mercedes je očigledno bio brži.
U ovom trenutku, jedina razlika koju vidim u odnosu na prošlu godinu je da je Red Bull bolji na startu, i manje se kvari. I prošle godine je Max razdvajao Mercedese na kvalama, da bi onda imao loš start ili neki kvar. A bez toga bi i lani glatko dobio Bottasa, što će ove godine vjerovatno lakše uraditi.

Ništa, ostaje da se vidi šta će sljedeća godina donijeti. Ako bolidi budu blizu, zbog vrlo strogog pravilnika koji ograničava inovativnost, kako su neki već govorili, opet će motori praviti glavnu razliku. Pa nadajmo se da će barem ovi motori doći vrlo blizu jedni drugima prije nego se zaledi razvoj sljedeće godine.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pastor je napisao/la: 09.05.2021., 17:41 Max je u prvom krugu pokazao da je bolji vozač.
Tako to ide?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

limitmaker1 Verified
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
...kakva šteta što binotto nema smisla za humor pa da sad horneuru vraća za 2017,2018 ...ja bi mu s guštom nabijao na nos predsezonska hvalisanja...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 09.05.2021., 17:43
Pastor je napisao/la: 09.05.2021., 17:41 Max je u prvom krugu pokazao da je bolji vozač.
Tako to ide?
Next level 😎
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Čini se da sam ja jedina naivčina koja još uvijek vjeruje da Max ima šanse i da sezona nije gotova.
I prije ove utrke se pretpostavljalo da će Barcelona biti Mercedesova staza jer su tu jaki cijelu hibridnu eru. Današnja utrka ne znači da ćemo ovakav odnos snaga gledati cijelu sezonu, nego će situacija varirati od utrke do utrke. Vjerojatno će na kraju sezone ispasti da je više utrka odgovaralo Mercedesu nego RB-u, ali razlika je na većini staza dovoljno mala da se mogu nadati kako će Max biti ozbiljan protivnik Luji. Naravno, u slučaju da je Mercedes pronašao nešto brzine i da Barcelona nije samo izuzetak, onda je sezona gotova.

U dosadašnjem dijelu sezone je jedan vikend bio RB-ov, 2 vikenda Mercedesova i jedan podjednak. Nije dovoljno veliki uzorak, ali to ne izgleda tako loše. Iako, Mercedes je do sada jedini imao dominantan vikend - ovaj u Barceloni. Ne znam, ja se još uvijek nadam da nas čeka epska borba Hamiltona i Verstappena :kokice:

Inače, utrka za Španjolsku jako dobra. Mogu reći da sam uživao veći dio utrke. 7/10.
Pohvale Hamiltonu, Maxu, Leclercu i Ricciardu. Bottas još jedna katastrofalna utrka, a ni Perez se nije proslavio ovaj vikend.
Možda bi se moglo raspravljati o tome je li Perec glavni krivac što je RB izgubio pobjedu, ali u ovakvoj utrci gdje je Max bio sam, RB nije imao nikakve šanse. Mercedes ih je sjajno taktički nadmudrio, a Hamilton opet otpeljao šampionsku utrku.

Znam da većini nije omiljena utrka, ali jedva čekam Monako :kokice:
Zadnja izmjena: DaveGilmour, dana/u 09.05.2021., 17:51, ukupno mijenjano 1 put.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Tako to ide?
Pročitaj s razumijevanjem čitav komentar, a ne samo prvu rečenicu... ;)
Šta je to Max mogao bolje uraditi da dođe danas do pobjede?

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 09.05.2021., 17:50
Tako to ide?
Pročitaj s razumijevanjem čitav komentar, a ne samo prvu rečenicu... ;)
Šta je to Max mogao bolje uraditi da dođe danas do pobjede?
Odgovor na pitanje; ništa, odvozio je odlično koliko je mogao. Do pobjede nije mogao. Ali zanima me kako na temelju prvog kruga dolaziš do zaključka da je Max bolji vozač?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Multi 21
Pa u prvom krugu je pokazao da je bolji vozac u prvom krugu na ovoj utrci...
To bi valjda bilo citanje sa razumijevanjem...
Fino Alla Fine

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Aha, onda ok. Stvarno nisam shvatio, my bad :thumbs:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Mene najviše nervira što je sva strategija na timu. Jednom se bilo govorilo o zabrani radio komunikacije, pa nije bilo ništa od toga. Realnost je da neće Bottas nikada dobiti neku genijalnu taktiku u odnosu na Hamiltona, koliko god da je brz, i koliko god pitao tim o tome. Niti će se kod nekih timova odlučiti da daju bolju strategiju vozaču iza...
Najbolje bi bilo da se zabrani komunikacija tima prema vozaču, i da se dozvoli samo da vozač najavi kada želi da uđe na zamjenu guma. I da sve bude na vozaču, i kada oni misle da trebaju na promjenu. Za sve ostalo što trebaju riktati, imaju onaj displej sa svim informacijama. Ako im je previše informacija, danas nebi bio problem napraviti jednostavan AI koji bi im davao upozorenje ako treba promijeniti neke postavke.

A i ova vozačeva komunikacija bi se mogla odrađivati poput jednostavnih komandi na volanu, bez verbalne komunikacije. Pritisni tipku za ulazak u boks, i drugu tipku za odabir komponente guma. Pa da onda vidimo genijalnost na djelu...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Za one koji su gledali na SK1 Srbija.
Ne razumijem kako oba komentatora, a iskusni su, rade F1 prenose 10 godina, ne mogu skontati da na istim gumama, čak i ako je Benz iz RBa, nema preticanja sa zaostatkom od 0,8-0,9s na početku DRS zone na startno-ciljnom pravcu.
Potrebne su mnogo brže/bolje gume i/ili lošiji prolazak kroz šikanu i zadnji zavoj ovog ispred tebe i/ili (posljedično) nekih 0,5s na poletku DRS zone....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡