Kao što su pretpostavili komentatori na BT-ju,
Quartararo je imao problema s arm pumpom (tražio sam hrvatski izraz, našao sam "sindrom mača" na jednoj stranici, ali na ostalima nema spomena pa neka ostane ovaj

). Vidjelo se odmah po onoj snimci njegovog prolaska kroz cilj da je neka bol u pitanju, a ne neki problem s motorom. Ove izjave iz članka mi se čine dosta čudnima, često se spominje kako je razlog njegovoj lošoj prošloj sezoni bila psiha, valjda ga neće ovo ponovo mentalno spustiti, zasad je imao fantastičnu sezonu i šteta za ovo danas.
Morbidelli je ulovio formu u zadnje dvije utrke, lani je bio sjajan, ne bi me čudilo da uskoro zamijeni kilavog Vinalesa na tvorničkoj Yamahi. Odlično izgleda ta Rossijeva škola, Pecco sad vodi u prvenstvu, njih nisam pratio u nižim kategorijama, ali obojica su prvaci, tako da nije toliko čudno da su nakon par sezona sve bolji.
Espargaro me s ovim P6 na Apriliji nekako podsjeća na Hulkenberga s P4, odličan vozač, ali nikako da postigne nešto više (doduše, Aleix ima jedan podij iz davnih dana prije Aprilije).