Nogometni chat
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Zidane mora da je presretan 

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Pa ne možeš uspoređivati F1 i nogomet..Iceman je napisao/la: 19.04.2021., 20:05 Mozda sam u krivu, ali F1 je pravi primjer sto znaci Superliga. Sve je zapocelo prije par desetljaca kada se na čelo F1 postavio Mr. Bernie.
Prije smo "pricali" o garažistima, a danas se radi o korporacijama kojima je glavni interes razvoj tehnologije i promidzba. Naravno nisu svi sudionici pripadnici auto industrije, ali u najmanju ruku promidzba im je onda glavna svrha postojanja u F1.
Najjace, najvece i najbogatije momcadi dobivaju najvise novaca, one manje dobivaju manje, a onaj tko i pomislja uci samo je pomislio. Eventualno ce uci preko kupovine neke manje momcadi.
Uglavnom zanimljiva vremena su pred europskim nogometom i nadam se da se Superliga nikad nece ostvariti.
Da igraš nogomet trebaju ti 4 kamena i plastična boca, da se igraš Formule tata ti treba biti Lawrence Stroll..
Kao netko tko simpatizira Bayern, IMO nije pošteno da ih se vrati kad ih je već PSG izbacio... Porto-Dortmund polufinale i pobjednik ide na PSG bi bilo pravedno.
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Pa kako ne mogu?
Ligu prvaka kao i nacionalna prvenstva i dalje osvajaju najjaci i najbogatiji klubovi koji bi se sad udruzili i imali svoje elitno natjecanje. I mislim da ti nije najbolja usporedba jer ja pricam o klubovima iza kojih stoje moćnici sa zlatnim polugama, a ne o individualcu.
F1 je isto takva. Zar se ne sjecas da su nedavno htjeli uvesti klauzulu oko 200 milijuna dolara za svakog novog tko zeli uci? Zar to nije elitizam?
Ligu prvaka kao i nacionalna prvenstva i dalje osvajaju najjaci i najbogatiji klubovi koji bi se sad udruzili i imali svoje elitno natjecanje. I mislim da ti nije najbolja usporedba jer ja pricam o klubovima iza kojih stoje moćnici sa zlatnim polugama, a ne o individualcu.
F1 je isto takva. Zar se ne sjecas da su nedavno htjeli uvesti klauzulu oko 200 milijuna dolara za svakog novog tko zeli uci? Zar to nije elitizam?
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Igranje fudbala kojeg ti opisuješ ne može u istu rečenicu ni sa kartingom. To sa 4 kamena i nečim što će ti služiti kao lopta ima sa pravim fudbalom, kao i vožnja biciklom u odnosu na Formulu 1.f1zd je napisao/la: 19.04.2021., 20:19Pa ne možeš uspoređivati F1 i nogomet..Iceman je napisao/la: 19.04.2021., 20:05 Mozda sam u krivu, ali F1 je pravi primjer sto znaci Superliga. Sve je zapocelo prije par desetljaca kada se na čelo F1 postavio Mr. Bernie.
Prije smo "pricali" o garažistima, a danas se radi o korporacijama kojima je glavni interes razvoj tehnologije i promidzba. Naravno nisu svi sudionici pripadnici auto industrije, ali u najmanju ruku promidzba im je onda glavna svrha postojanja u F1.
Najjace, najvece i najbogatije momcadi dobivaju najvise novaca, one manje dobivaju manje, a onaj tko i pomislja uci samo je pomislio. Eventualno ce uci preko kupovine neke manje momcadi.
Uglavnom zanimljiva vremena su pred europskim nogometom i nadam se da se Superliga nikad nece ostvariti.
Da igraš nogomet trebaju ti 4 kamena i plastična boca, da se igraš Formule tata ti treba biti Lawrence Stroll..
Kao netko tko simpatizira Bayern, IMO nije pošteno da ih se vrati kad ih je već PSG izbacio... Porto-Dortmund polufinale i pobjednik ide na PSG bi bilo pravedno.
-
Adro
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Kvyat
Kao navijač Bayerna se također slažem ali veliki respect za sve njemačke klubove zbog odluke da ne sudjeluju u toj superligif1zd je napisao/la: 19.04.2021., 20:19Pa ne možeš uspoređivati F1 i nogomet..Iceman je napisao/la: 19.04.2021., 20:05 Mozda sam u krivu, ali F1 je pravi primjer sto znaci Superliga. Sve je zapocelo prije par desetljaca kada se na čelo F1 postavio Mr. Bernie.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Želim reći da ako ja okupim 10 frendova/susjeda/koga god, ako smo dovoljno dobri za 5 godina možemo osvojiti LP bez ikakvih sredstava... U F1 to nije tako.
Ne znam, meni je jasno zašto je F1 zatvorena, ali ne vidim smisao da nogomet bude zatvoren, to je moja poanta.
Ne znam, meni je jasno zašto je F1 zatvorena, ali ne vidim smisao da nogomet bude zatvoren, to je moja poanta.
- Pastor
- Formula 1
Ja se ne slažem. Bayern je ispao isto kao i ovi drugi za koje se govori o povratku. Nebi bilo ni pošteno da PSG odmara, dok ova druga dva prethodna gubitnika igraju za polufinale. Ako se zaista vrate ove ekipe onda treba napraviti i novi žrijeb.
Što se tiče ove super lige, nisam baš upućen. Nisam čuo za ovo do juče. Ali i dalje mislim da je dobra ideja, ako se dobro provede. Ali ne ovako. Ipak, i ovako mislim da bi imala pozitivan uticaj na fudbal općenito. UEFA bi trebala unaprijediti svoja takmičenja da najbolji igrači nebi bježali tamo. Bez ovih ekipa u njihovim ligama bi procvjetale neke nove (ionako su ovo sve ekipe sa mutnim poslovanjima...). I dalje mislim da su i FIFA i UEFA lođe organizacije. Ali ih možda ovo natjecanje sa tom super ligom natjera da se unaprijede. Za početak bi valjalo da izbace pravilo o golu u gostima...
Što se tiče ove super lige, nisam baš upućen. Nisam čuo za ovo do juče. Ali i dalje mislim da je dobra ideja, ako se dobro provede. Ali ne ovako. Ipak, i ovako mislim da bi imala pozitivan uticaj na fudbal općenito. UEFA bi trebala unaprijediti svoja takmičenja da najbolji igrači nebi bježali tamo. Bez ovih ekipa u njihovim ligama bi procvjetale neke nove (ionako su ovo sve ekipe sa mutnim poslovanjima...). I dalje mislim da su i FIFA i UEFA lođe organizacije. Ali ih možda ovo natjecanje sa tom super ligom natjera da se unaprijede. Za početak bi valjalo da izbace pravilo o golu u gostima...
- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Jednostavno je.
Superliga ce biti napravljana samo iz jednog razloga. A to je da klubovi dobivaju puno vise novaca nego sad dobivaju. Nije to liga napravljena niti zbog navijaca , niti zbog boljeg nogometa niti ista slicno. Samo zbog novaca.
Znaci jedini problem je sta klubovima fali novaca. I zbog toga treba "ubiti" sve nacionalne lige , Ligu prvaka koja je majka svih natjecanja , Europska i Svjetksa prvenstva. Sve to ubit da bi 12 klubova dobilo vise novaca.
Pa sta nije jednostavnije smanjit trosenje tih crnih para. Debelo manje neka se trosi na transfere , debelo manje neka se placaju igraci , i nitko nebi spominjao da nekome fali para. Niti bi se dolazilo na ideju ubijanja nogometa.
Superliga ce biti napravljana samo iz jednog razloga. A to je da klubovi dobivaju puno vise novaca nego sad dobivaju. Nije to liga napravljena niti zbog navijaca , niti zbog boljeg nogometa niti ista slicno. Samo zbog novaca.
Znaci jedini problem je sta klubovima fali novaca. I zbog toga treba "ubiti" sve nacionalne lige , Ligu prvaka koja je majka svih natjecanja , Europska i Svjetksa prvenstva. Sve to ubit da bi 12 klubova dobilo vise novaca.
Pa sta nije jednostavnije smanjit trosenje tih crnih para. Debelo manje neka se trosi na transfere , debelo manje neka se placaju igraci , i nitko nebi spominjao da nekome fali para. Niti bi se dolazilo na ideju ubijanja nogometa.

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/LUFC/status/1384220260694315011

- Pastor
- Formula 1
Gledaj na to ovako. Zar bi više volio da idu pare timovima ili organizaciji? Niko ne govori o ubijanju ostalih takmičenja. To bi samo UEFA i FIFA uradile za ove odmetnike, jer im se ne sviđa što hoće da više zarade...AlkY je napisao/la: 19.04.2021., 21:07 Jednostavno je.
Slažem se da bi bilo bolje da se manje troši. Ali i bez super lige je to previše, i konstantno raste. Zašto se to radi? Pohlepni su i klubovi, a mislim da je još pohlepnija organizacija, koja sebi previše uzima. Mislim da bi konkurencija UEFA-i i FIFA-i dovela do nadmetanja koje bi bilo od koristi za fudbal. Morali bi i ovi ponuditi bolje uslove za klubove ako hoće da ih zadrže.
Koliko god da su pohlepni ovi organizatori super lige, nisu oni ti koji najavljuju gašenje nacionalnih liga, nego UEFA i FIFA...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 19.04.2021., 22:33, ukupno mijenjano 1 put.
- Pastor
- Formula 1
Jeli ovo zajebancija na ona lažna imena što smo viđali u PES-u?

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Lol, mogli su dodati da će usput naći lijek za rak, nahraniti gladnu djecu u Africi...
Sad kreće spašavanje reputacije blesavih klubova.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
@Pastor
Sta su te nacionalne lige bez 2-3-4 debelo najbolja kluba ? Nista.
Sta je Liga prvaka bez 12-15 najboljih klubova svijeta ? Nista
Sta su Europska i Svjetska prvenstva bez desetine najboljih igraca svijeta ? Nista.
I zauvijek ce trofej Lige prvaka biti nebrojeno puta vrijedniji od trofeja Super lige.
Nece ta liga nikad zamjeniti Ligu prvaka. Ne govorim tu opce o financijskoj dobiti pobjednika , nego o svim ostalim aspektima koji su po meni puno vazniji. To Superliga nikad nece imati.
Superliga nikad nece dati mogucnost manjim klubovima da osvoje trofej , Liga prvaka ima tu mogucnost.
Sada s ovom promjenom sta slijedi nece bas biti tako ali ajde
.
Time sam mislio da se ubijaju natjecanja i nogomet.
BTW , sad sam procitao veliki intervju sta je dao Perez sinoc. Toliko gluposti izjavljenih da je to strasno.
Nije on tu glavni krivac naravno. Svi predsjednici klubova su zajedno krivi
Sta su te nacionalne lige bez 2-3-4 debelo najbolja kluba ? Nista.
Sta je Liga prvaka bez 12-15 najboljih klubova svijeta ? Nista
Sta su Europska i Svjetska prvenstva bez desetine najboljih igraca svijeta ? Nista.
I zauvijek ce trofej Lige prvaka biti nebrojeno puta vrijedniji od trofeja Super lige.
Nece ta liga nikad zamjeniti Ligu prvaka. Ne govorim tu opce o financijskoj dobiti pobjednika , nego o svim ostalim aspektima koji su po meni puno vazniji. To Superliga nikad nece imati.
Superliga nikad nece dati mogucnost manjim klubovima da osvoje trofej , Liga prvaka ima tu mogucnost.
Sada s ovom promjenom sta slijedi nece bas biti tako ali ajde

Time sam mislio da se ubijaju natjecanja i nogomet.
BTW , sad sam procitao veliki intervju sta je dao Perez sinoc. Toliko gluposti izjavljenih da je to strasno.
Nije on tu glavni krivac naravno. Svi predsjednici klubova su zajedno krivi

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Sve u svemu ima Perez i pravo u nekim stvarima, koliko god grozno zvučala ta Super Liga. UEFA tu nije sveta.
Da je ta Super Liga barem osnovana bez prosječnih klubova koji nisu u stanju biti ni top 5 u svojim ligama, i da ima opcije ulaska klubova poput Ajaxa, Porto itd. ja bi čak i volio da se stvori Super Liga.
No od toga ništa, gledaju se klubovi sa najvećom bazom navijača = najveći profit. A onda kada se napune novaca vjerojatno će htjeti natrag u LP. Pohlepno i đubrinski.
Ne vidim kako ovo UEFA može zaustaviti. Ovih 12 klubova svojim zemljama donose ogromne novce u turizmu, svojim domaćim ligama drastično će smanjit popularnost....
Imaju ih u šaci. I ključno mi ne ono što je Perez rekao, da se nada da će postići dogovore sa UEFA-om. Ovo je sve jedna velika ucjena i ne bi me čudilo da ovi popuste te da od SL ništa.
Da je ta Super Liga barem osnovana bez prosječnih klubova koji nisu u stanju biti ni top 5 u svojim ligama, i da ima opcije ulaska klubova poput Ajaxa, Porto itd. ja bi čak i volio da se stvori Super Liga.
No od toga ništa, gledaju se klubovi sa najvećom bazom navijača = najveći profit. A onda kada se napune novaca vjerojatno će htjeti natrag u LP. Pohlepno i đubrinski.
Ne vidim kako ovo UEFA može zaustaviti. Ovih 12 klubova svojim zemljama donose ogromne novce u turizmu, svojim domaćim ligama drastično će smanjit popularnost....
Imaju ih u šaci. I ključno mi ne ono što je Perez rekao, da se nada da će postići dogovore sa UEFA-om. Ovo je sve jedna velika ucjena i ne bi me čudilo da ovi popuste te da od SL ništa.