Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Perez 20 kvota. Prije da ce Perez nego Bottas ako vec nece ona dvojica.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 17.04.2021., 11:49 Baš me zanima što će ove kvalifikacije donijeti za Ferrari :kokice:
Pa nema se što tu puno razmišljati. Ako se netko iz RBR-a i Merca ne posklizne, borba je za P5 pa nadalje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Dosta sam zadovoljan kako Ferrari izgleda. S obzirom na prošlu sezone izgledaju napokon kao momčad.
Oba vozača dobro obavljaju svoju zadaću iako ima prostora za napredak i kod Leclerca (koji i dalje tu i tamo napravi greškice).
Sainz se pokazao kao vrlo dobar izbor za Ferrari i također smatram da bi mogao biti na 100% kroz koju utrku, a to će biti jako bitno za prvenstvo.
U svakom slučaju palac gore i samo naprijed :thumbs:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Sainz je imao danas dosta gresaka , vidjeli smo.
Ali isto tako mislim da generalno Sainz ima fantastican tempo u utrci. Kvale su mu dosta slabija strana , ali u utrci je vise nego dobar.
I kada se totalno sastane sa bolidom mislim da ce jako puno bodova grabiti
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari napokon izgleda dobro, ide na bolje, pohvale za dobro odrađenu utrku unatoč greškama oba vozača, uz greške opet su odradili jako dobar posao.
Imamo razloga biti malo pozitivni što se tiče budućnosti, ali nećemo se ni zaletavati, puno je još utrka do kraja :rofl:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Lani je Norris počeo sezonu, kao i ovu. Izgledao dosta bolje od Sainza. Ali ga je Sainz dobro nadmašio do kraja sezone.
Slično je bilo i sa Strollom i Perezom. Stroll je dobro parirao Perezu, čak i bio ispred tamo negdje do pola sezone.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ferrari je odlično ovo izvukao danas. Možda se i P3 mogao osvojiti, ali ok.

Bolid svakako izgleda bolje nego prošle godine (ni ne može izgledati lošije od onoga), Leclerc odličan u kvalama, ali radi ove greškice koje ga sada ne koštaju, ali mora pripaziti na njih. Sainz je danas bio svugdje po stazi, ali eto na kraju P4 i vozio je u sličnom tempu kao i Leclerc.

Sainz treba popraviti kvale, ali znamo da on nije "kvali" vozač, već vozač za nedjelju. Doduše svi vozači koji su promijenili ekipe i dalje nisu na pravoj razini, još treba vremena svima u bolidima.

Idemo dalje, zasada ok, četvrta ekipa i tu se borimo s McLarenom. I dalje cilj treba biti 2022.
slika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Fali Ferrariju 20ak KS, mozda i vise... da imaju to cini mi se da bi se borili i za naslov. Ovaj bolid izgleda aerodinamicki najbolji kad je Ferrari u pitanju od pocetka hibridne ere. I svaka cast obojici vozaca, a narocito Crlosu, koji prati Leclerca, od koga se ovakav performans i ocekuje.

McLaren djeluje brze na ravnom dijelu sto je njihova jedina prednost cini mi se u odnosu na Ferrari. Mecina PU odradjuje posao u korist McLa. Mozda bude borba za trece mjesto, ali samo ako Riccardo bude na ovako losem nivou.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Takođe zadovoljan napretkom.
Šteta zbog :crvenazastava:
Charlie no.16 je imao veliku prednosti ispred Pereza, pa Lando još dalje,.... tako da bi vjerovatno uhvatio drugo mjesto, što bi bilo fenomenalno.
Šteta i zbog onog Maxovog izlijetanja pod safetom koje je jednim dijelom imalo za posljedicu da ga Lando otrese na restartu
Charlie no.55 je imao greškica, ali se polako sastaje sa bolidom.
Tu su negdje Ferkan i Mclaren.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
McLaren je danas bio brzi na ravnici mozda zbog setupa bolida.
Mislim da je Ferrari bio brzi u sporim zavojima.

Iako je naravno i Mercedesov PU nesto jaci , ali ima nesto i do setupa.
slikaslika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
AlkY je napisao/la: 18.04.2021., 19:05 McLaren je danas bio brzi na ravnici mozda zbog setupa bolida.
Mislim da je Ferrari bio brzi u sporim zavojima.

Iako je naravno i Mercedesov PU nesto jaci , ali ima nesto i do setupa.
McL je bio brzi osim na pravcu i u brzim krivinama. Charles je spustao na 6 desetinki u sredisnjem dijelu staze, ali iz tih zadnjih krivina pred ciljnu ravninu McL je izlazio bolje i dizao prednost na skoro sekundu pred DRS zonu. I Hamilton se mucio 3-4 kruga... PU je i dalje slaba tacka Ferrarija, vidi se... Mora se cestitati McLu na dobrom automobilu ove sezone. Uzimajuci sve u obzir, imaju za nijansu bolji paket od Ferrarija.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Čudno mi je ovo sve, druga trka a ja nemam materijala za sprdnje i memeove na račun Ferrarija.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
To tko je brzi na kojem dijelu staze je opet pitanje citavog paketa, a ne samo jedne komponente ili dijela bolida. Moguce da Ferrari stvarno zaostaje po snazi za Mercedesovim PU, ali kao sto kazete ako je bio brzi u sporim zavojima od McLarena onda je i pitanje downforcea.
Ferrari ima resursa da izbaci kojeg asa ove sezone, na kraju krajeva trebat ce im ako se misle potuci za 3 mjesto.
Sto se tice Leclerc vs Sainz.
Mislim da je Lerclerc ultimativno brzi vozac i da su njegov najveci forte kvalifikacije.
Sainzov adut je nedjelja i kada se poslozi do kraja sa bolidom bit ce kljucan faktor u utrci.

Frantic
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 18.04.2021., 20:14 Čudno mi je ovo sve, druga trka a ja nemam materijala za sprdnje i memeove na račun Ferrarija.
A istaknuta nosina na posteru za Imolu. :shush:

Znaš ono kad se Bob Rock počeo daviti (jerbo ne zna da pliva).
Alan Ford je skočio da ga spasi, doplivao je do njega i vukući ga za nos, isplivao na obalu.
Bob mu reče: Baš si morao za nos da me uhvatiš.
Alan: Pa šta ću ti ja kad si tu najistaknutiji. :mrgreen:

Ali ok, slažem se, jedina zamjerka je posteru.
I nisu baš nijedan bili nešto, zato su i plasmani solidni, plus izgledamo kao 3-4 ekipa na stazi.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dobro, ali Ferrari je i prošle godine bio dobar u sporim zavojima. Imali su najviše problema u srednje brzim zavojima + brzim kada bi skinuli stražnja krila.

Ne iznenađuje je taj segment. Nama je nedostajalo snage iz motora i općenito bolji balans stražnjeg kraja s kojim su se pozabavili ove zime i uveli novu kinematiku ovjesa i stabilnije aerodinamike iz difuzora.
slika slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Zar nitko nije pohvalio boksese?
Dosada bez greške, za nepovjervati

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
pero iz bukurešta je napisao/la:Zar nitko nije pohvalio boksese?
Dosada bez greške, za nepovjervati
To je zato jer nije bilo radio veze između Leclerca i pitwalla slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
@Frantic koliko ono trka do kraja? :mrgreen:
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Testarossa je napisao/la: 19.04.2021., 09:07 @Frantic koliko ono trka do kraja? :mrgreen:
Ima još puno trka do kraja :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Meni je onih 10-ak krugova što je Hamiltonu trebalo da prestigne dva Ferrarijeva vozača, u odnosu na prošlu sezonu kad su ih Alfe zaobilazile, dosta značilo.
Da citiram Alonsa: "We can fight, we can fight."
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡