E-Prix Diraje 2021. (26. i 27. veljače)

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
a brate još i teroristički napad... a tako je to kad se ide u te zemlje koje veze nemaju sa sportom i životom ...
što li će Lewisa dočekat u Arabiji baš me zanima :dance:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Lynn je pušten iz bolnice, bez ikakvih povreda!

Uradio sam malu slow motion analizu udesa sa snimke koja je prikazana tokom prenosa. Dakle ništa dramatično ali otkriva puno.

Šta sam saznao, vremenska osa analize:

- svi vozači uglavnom skrenu malo pri sredini piste nakon zavoja pre ravnine
- to znači da su jedno 4-5 metara udaljeni od ograde koja se nalazi levo većinu vremena dok voze tom ravninom
- Lynn je video ponašanje Evansa i svatio je da će i on uobičajeno ići idealnom putanjom
- svativši to, Lynn je odjednom skrenuo levo
- sve sa ciljem da se ugura između zida i Evansa
- verovatno je očekivao da će Evans reagovati pa da će sve uraditi nebili se sklonio da izbegne udes

Dalji razvitak situacije koja je čista špekulacija...

- Evans ne skreće desno nego pokušava odbraniti poziciju te skreće blago levo
- Lynn je u ovom momentu prekasno da i sa potpunim kočenjem izbegne udes
- premalo je prostora da se Lynn provuče između Evansa i ograde
- kontakt kotač uz kotač je sličan kao onaj Piquetov iz Mexico City ePrix
- Zbog velike brzine u ovom slučaju Lynnov bolid poleće u vazduh nosem napred
- težina bolida u zadnjoj strani pogurava rotaciju bolida te u vazduhu difuzor je napred
- bolid je naopačke u vazduhu
- bolid sleće na asfalt i struže sve do TecPro ograde i barijere
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Dobro sam predvidio. :facepalm:
slika
Tona kazni nakon utrke. I kao što sam u zajebanciji rekao, samo još treba da kazne ove što nisu iskoristili drugi Attack Mode, i upravo su to i uradili... Kakvi debili u pm. :facepalm:
Kak se seru u ovaj sport, jbt. Kako su vozači krivi za ovo? Kad su proveli čini mi se preko deset minuta pod FCY i SC, i onda opale crvenu zastavu.
Stvarno mi se sviđa ovo blisko utrkivanje. Samo da malo smanje ovaj hrkljuš sa sudaranjem, i da počnu voziti na pravim stazama bez ovoliko zidova direkt oko staze. Ali usraše totalno sa ovim "pravilima". Da ne govorim o totalno lošem pomaku kojeg prave sa tehničke strane. Zato ih proizvođači i počinju napuštati.
Nema, stvarno ću odustati od ovog sporta na nekih 10 do 20 godina, koliko bi im trebalo da dovedu ovo na normalan nivo sa ovim tempom. Ako uopšte dožive toliko godina...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Što se tiče ovog napada, ko kaže da je napad bio na FE event? Ko zna gdje su te rakete bile upućene. Kada u tom području SAD (Izraelska kuja) redovno vodi neke ratove. A SA im je saveznik. Vjerovatno je bio napad na neku susjednu državicu...

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Konačno je izašla službena snimka udesa. Isuse koja silina

slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Detalji o udesu:
Full details of Lynn's huge Diriyah Formula E crash revealed - The Race

Alex Lynn’s Mahindra backflipped in a similar manner to Mark Webber’s 2010 Valencia Formula 1 crash in the massive Diriyah Formula E accident.

Lynn was discharged from hospital on Saturday night and is currently on his way back to the UK.

He has no significant injuries from the incident, which caused the second round of the 2021 ABB FIA Formula E World Championship season to be halted and was regarded by some drivers as the biggest crash in series’ history so far.

“The car is a 100% write-off. The tub is smashed, the roll hoop is damaged and the halo is dented and scratched deeply”

- Dilbagh Gill

Lynn was fighting with Mitch Evans for 14th position when the two came into contact before the braking zone for the Turn 18 complex.

Brief footage seen by The Race and subsequently released by Formula E suggests the Mahindra rode over the back of Evans’ Jaguar and became almost perpendicular to the track, flying close to the wall and debris fence.

It then landed on its side and slid along the track for a considerable distance on its rollover structure before slamming into a tecpro barrier, which shifted the retaining wall back several metres.

The comparable Webber crash occurred when the Red Bull driver went flying over the back of Heikki Kovalainen’s Lotus during the 2010 European Grand Prix.

Speaking about the incident for the first time, Mahindra team principal Dilbagh Gill told The Race that the accident “completely destroyed the car” and that the FIA mandated halo contributed “considerably to his [Lynn’s] safety.”

“The car is a 100% write-off,” Gill told The Race. “The tub is smashed, the roll hoop is damaged and the halo is dented and scratched deeply.”

The car was released back to Mahindra once it was ascertained Lynn was uninjured and it will be transported back to the team’s UK base next week.

“Alex responded on the radio to say that he was OK. But it was not very strong, so that gave us a bit of an indication that he needed some assistance”

- Dilbagh Gill

Mahindra will build up its spare car for Lynn to race at the Rome E-Prix in April.

Gill also described the slightly confused nature of the aftermath of the accident, which was missed by the host TV broadcaster as it instead focused on a separate incident involving Tom Blomqvist and Maximilian Guenther that took place just ahead of the Lynn and Evans clash.

“It was not captured in television so there was some uncertainty as to what had happened to Alex,” said Gill.

“He responded on the radio to say that he was OK.

“But it was not very strong, so that gave us a bit of an indication that he needed some assistance and they got him on a flat-board, etc.

“He was a bit dazed so it was suggested for him to go to hospital as he had been on his head for quite a bit.

“He smashed the steering wheel with his legs, so the regen paddles were broken and he had sore knees.”

Alex Lynn Mahindra Diriyah Formula E 2021

Lynn was released after precautionary checks around midnight local time in Riyadh before returning to his hotel.

Gill gave The Race an update before Lynn travelled back to the UK.

“He’s less sore than what he expected to be,” said Gill.

“He did not have to take any paracetamol or anything like that last night and he has boarded the plane back to England, so things are looking OK.”
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
Alen13ASC je napisao/la: 28.02.2021., 14:02 Konačno je izašla službena snimka udesa. Isuse koja silina

Opasno opasno !

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Pastor je napisao/la: 28.02.2021., 07:19 Što se tiče ovog napada, ko kaže da je napad bio na FE event? Ko zna gdje su te rakete bile upućene. Kada u tom području SAD (Izraelska kuja) redovno vodi neke ratove. A SA im je saveznik. Vjerovatno je bio napad na neku susjednu državicu...
Yemenska teroristička organizacija je jasno dala do znanja da je meta Riyadh a treba spomenuti da su na utrci bili visoki čelnici SA. Zamislite da su uspeli bombardirati grad i da je jedna pogodila neki deo staze, ja ne mogu ni zamisliti a kamoli procesuirati posledice po FE i SA.

Elem, nove slike Lynnovog udesa od GettyImages:

slika

slika

slika

slika

Živo me interesuje komentar našeg dobrog druga CroaticF1, ovo sve je užas. Najgora za mene utrka posle VN Japana 2014, u Fe najgora svakako.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Malo sam razmišljao, nekako kao da je FE jako zapostavljena. Ima par korisnika ovde koji redovno pišu ali želeo bi to malo popraviti u smislu da boostujem FE.

Znam da Avetma ne voli moje ideje, ali recimo imamo kutak "Formula E vijesti" koja mu dođe isto kao recimo "F1 vijesti- general" što je platforma za novosti iz sveta FE.

Do sad samo je finale S1 imalo odvojenu temu koju smo prvo CroaticF1 pa ja lepo obradili.

Šta hoću reći, hteo sam predložiti da od sad svaka ePri utrka ima svoju ePri temu kao što F1 ima GP teme a da se ova tema preimenuje u "2021 Diriyah ePrix - dabl heder". Nekako mi fali ona energija koju smo ja i CroaticF1 širili na GP1.hr.

Naravno ja se javljam kao kreator "ePrix" GP tema, voleo bi kad bi i CroaticF1 prišao projektu.

Prihvatam protu-argument u kojem se ne mogu otvarati teme koje bi imale samo 5 stranica, ali recimo u primjeru 2021 Diriyah ePrix ova tema je bila otvorena bukvalno 5 minuta pre početka utrke bez prethodno diskusije o kvalifikacijama i treninzima.Očekivao bi otprilike 8 stranica po ePrix temi.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
To neće ništa pomoći, kad ni na ovoj zajedničkoj temi nema skoro nikog.

Problem je što mnogi posjetitelji ovog portala ni ne ulaze na forum. Ja sam imao prijedlog da imamo FE vijesti na portalu, kao što imamo F2 vijesti, koje gotovo niko ni ne kometariše. Mislim da bi FE privukla puno više interesa nego F2. Mislim, imali smo kolumnu o Lanceu Armstrongu, zašto nebi imali FE vijesti. :D

Wehrlein94
GP3
GP3
Alen13ASC je napisao/la: 03.03.2021., 19:41 Malo sam razmišljao, nekako kao da je FE jako zapostavljena. Ima par korisnika ovde koji redovno pišu ali želeo bi to malo popraviti u smislu da boostujem FE.

Znam da Avetma ne voli moje ideje, ali recimo imamo kutak "Formula E vijesti" koja mu dođe isto kao recimo "F1 vijesti- general" što je platforma za novosti iz sveta FE.

Do sad samo je finale S1 imalo odvojenu temu koju smo prvo CroaticF1 pa ja lepo obradili.

Šta hoću reći, hteo sam predložiti da od sad svaka ePri utrka ima svoju ePri temu kao što F1 ima GP teme a da se ova tema preimenuje u "2021 Diriyah ePrix - dabl heder". Nekako mi fali ona energija koju smo ja i CroaticF1 širili na GP1.hr.

Naravno ja se javljam kao kreator "ePrix" GP tema, voleo bi kad bi i CroaticF1 prišao projektu.

Prihvatam protu-argument u kojem se ne mogu otvarati teme koje bi imale samo 5 stranica, ali recimo u primjeru 2021 Diriyah ePrix ova tema je bila otvorena bukvalno 5 minuta pre početka utrke bez prethodno diskusije o kvalifikacijama i treninzima.Očekivao bi otprilike 8 stranica po ePrix temi.
otkad sam se odlučio priključiti ovom forumu ( karantena 2020 ) jer pratim formulu 1 od 2003.. a i prije sam pratio donekle.. znam i Zontu i Mazzacanea i da Mattu i Pizzoniju i Badoera i šta ti ja znam , znam sve te vozače iz 90-tih ,ali nisam bio aktivan po forumima jedno 5-6 godina i kad je počela karantena,vratio sam se komentiranju. Znam da nekad komentiram bez veze,ali pratim ta utrkivanja i pišem kako mislim, a to je većinom neprihvatljivo.. F1, Moto GP,Nascar, Formula E, WRC.. to su moji sportovi.. sad baš da pratim F2 ,ne.ali ovih 5 redovno pratim i skužio sam da rijetko tko gleda Nascar i Formulu E.. pa bude taj Nascar jako dobar nekada.. DTM bih pogledao češće ali streamovi su mi problem a i nekako ispod radara prolazi i raspored i vijesti vezano za to.
Volio bih i ja da je više ljudi poput Alena našeg.. taj je baš legendaran dečko i nadam se da mi neće nekad zamjeriti ako komentiram "neprihvatljivo" .. ne želim nikome zlo,ali nekad jednostavno ne priznajem da je Lewis najbolji jer bih ga volio vidjeti u bolidu koji nije baš toliko dominantan..

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ipak mislim da se to može proširiti, apriori posjetitelja FE pdf-a. Narod će gledati na naslovnici recimo "2021 Santiago ePrix" pa će ući i vidjeti o čemu se to radi.

Jedini je problem u tome što F1 daleko zasjenjuje FE, pa se "gubi u sistemu".

Ako F1 bude nastavila sa glupostima tipa sprint utrke, to možda nagna posjetitelje da malo više zaprate FE. Ipak FE je serija koja manjkavosti FIA ima prelep sistem utrka, ono što F1 neće imati sa sprint utrkama. Ne mogu vjerovati da pljujem F1 i da pohvaljujem FE.

Wehrlain94, hvala na komplimentu ali ja bi ipak pohvalio još i CroaticF1. Moj stari drugar, Alonsovac i FE majstor.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Alen13ASC je napisao/la: 04.03.2021., 17:57 Wehrlain94, hvala na komplimentu ali ja bi ipak pohvalio još i CroaticF1. Moj stari drugar, Alonsovac i FE majstor.
Hvala ti Alene, ali ipak si ti glavni majstor za FE :pivo:
Alen13ASC je napisao/la: 03.03.2021., 19:41 Šta hoću reći, hteo sam predložiti da od sad svaka ePri utrka ima svoju ePri temu kao što F1 ima GP teme a da se ova tema preimenuje u "2021 Diriyah ePrix - dabl heder". Nekako mi fali ona energija koju smo ja i CroaticF1 širili na GP1.hr.

A evo, vidiš da sam ispao iz forme kad odgovaram dobrih mjesec dana nakon utrke :mrgreen: Što se mene tiče, nemam ništa protiv toga da imamo zasebnu temu za svaku utrku, ako imaš vremena i interesa za pisati, zašto ne, ja ne znam koliko bih mogao pripomoći osim da možda otvorim koju temu, nešto više u samoj temi ne mogu obećati.
Alen13ASC je napisao/la: 28.02.2021., 19:15 Živo me interesuje komentar našeg dobrog druga CroaticF1, ovo sve je užas. Najgora za mene utrka posle VN Japana 2014, u Fe najgora svakako.
Bio sam u nekoj gužvi tog vikenda pa tu drugu utrku uopće nisam gledao uživo, stoga nisam proživio ove drame oko Lynna i ostalog. Utrku sam pogledao nekih tjedan dana kasnije, bez stresa :)

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Wehrlein94 je napisao/la: 03.03.2021., 20:19 otkad sam se odlučio priključiti ovom forumu ( karantena 2020 ) jer pratim formulu 1 od 2003.. a i prije sam pratio donekle.. znam i Zontu i Mazzacanea i da Mattu i Pizzoniju i Badoera i šta ti ja znam , znam sve te vozače iz 90-tih ,ali nisam bio aktivan po forumima jedno 5-6 godina i kad je počela karantena,vratio sam se komentiranju. Znam da nekad komentiram bez veze,ali pratim ta utrkivanja i pišem kako mislim, a to je većinom neprihvatljivo.. F1, Moto GP,Nascar, Formula E, WRC.. to su moji sportovi.. sad baš da pratim F2 ,ne.ali ovih 5 redovno pratim i skužio sam da rijetko tko gleda Nascar i Formulu E.. pa bude taj Nascar jako dobar nekada.. DTM bih pogledao češće ali streamovi su mi problem a i nekako ispod radara prolazi i raspored i vijesti vezano za to.
Volio bih i ja da je više ljudi poput Alena našeg.. taj je baš legendaran dečko i nadam se da mi neće nekad zamjeriti ako komentiram "neprihvatljivo" .. ne želim nikome zlo,ali nekad jednostavno ne priznajem da je Lewis najbolji jer bih ga volio vidjeti u bolidu koji nije baš toliko dominantan..

Wehrleine, čak cijenim tvoje nefiltrirane komentare i mišljenja vezana uz druge trkače serije, stoga zastupam stav da nitko ne bi trebao biti baniran ako ne napada druge članove i pristojan je te donekle argumentiran.

Samo ti savjetujem da ne napadaš direktno druge članove foruma i administratore.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
@CroaticF1,

Extremno mi je drago čuti tvoja mišljenja, ipak obaveze nam diktiraju šta ćemo i kako ćemo. Osećam da sam dosta uradio povodom F1, napravio sam monopol apropo GP uvoda a to nije dobra stvar jer kako će ostali forumaši pokazati svoje sposobnosti koje imaju (čak šta više i ja sam isto tako bio uzbuđen kad sam na GP1.hr po prvi put zamenuo nekog i otvorio svoju prvu GP temu).

Što sve ono pišem, privatni život mi pati zbog posla. Ja ne želim da ljudi čekaju teme jer ih ja ne mogu otvarati. Bolje po sve da se povučem iz F1 projekata i da se počnem baviti drugoj ljubavi a to je FE. Nekako je prirodno da ako si dobar u nečemu što radiš kontinuirano da otvoriš novi list i prihvatiš novi izazov, to je FE.

Dakle kao i u FE još jedan odličan lik iz F1 je prešao u FE. Hoću li završiti kao Vergne ili kao Villeneuve :mrgreen:

Apropo kolege Wehrleina94, moj je savet da ako imaš privatne probleme da taj dan zaboraviš društvene mreže jer u tom momentu po meni postaješ neuračunljiv. Isto sam prolazio i ja, kasnije sam žalio zbog mojih postupaka no to ne menja činjenicu da sam ja pisao. Ovo je mjesto gde širimo motorsport ljubav, trudimo se kao zajednica graditi zdravo okruženje gde se dopisujemo. Sve van toga je toksična materija...
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
F12000 je napisao/la: 03.04.2021., 12:56
Wehrlein94 je napisao/la: 03.03.2021., 20:19 otkad sam se odlučio priključiti ovom forumu ( karantena 2020 ) jer pratim formulu 1 od 2003.. a i prije sam pratio donekle.. znam i Zontu i Mazzacanea i da Mattu i Pizzoniju i Badoera i šta ti ja znam , znam sve te vozače iz 90-tih ,ali nisam bio aktivan po forumima jedno 5-6 godina i kad je počela karantena,vratio sam se komentiranju. Znam da nekad komentiram bez veze,ali pratim ta utrkivanja i pišem kako mislim, a to je većinom neprihvatljivo.. F1, Moto GP,Nascar, Formula E, WRC.. to su moji sportovi.. sad baš da pratim F2 ,ne.ali ovih 5 redovno pratim i skužio sam da rijetko tko gleda Nascar i Formulu E.. pa bude taj Nascar jako dobar nekada.. DTM bih pogledao češće ali streamovi su mi problem a i nekako ispod radara prolazi i raspored i vijesti vezano za to.

Wehrleine, čak cijenim tvoje nefiltrirane komentare i mišljenja vezana uz druge trkače serije, stoga zastupam stav da nitko ne bi trebao biti baniran ako ne napada druge članove i pristojan je te donekle argumentiran.

Samo ti savjetujem da ne napadaš direktno druge članove foruma i administratore.
F12000, hvala kolega na savjetu, a ne napadam ja druge članove foruma,samo nekad žestoko proturiječim i malo sam prestrog prema Vettelu ( ali to je nešto vezano za sezonu 2010 ,pa i 2012 kada je uzeo naslove , a makar 1 je mogao "prepustiti" Alonsu )

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Alex Lynn je dao intervjuu gde je pričao o strašnom udesu, FE takođe je dodala nove uglove tog udesa u ovom prilogu:

https://v.redd.it/s5pkcp8dsgs61

Edit, video s reddita neće da se embeda stoga ću mirrorati na moj YT račun.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡