F1 Vijesti
- pigmalion
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Gasly i Ocon su mi OK.
Ocon, baŔ zato Ŕto ima ono neŔto - prgav i borben. Ili Ŕto je netko napisao - neiskren. Ali ja mislim "neiskren".
A Gasly me je kupio poslije Brazila 2019.
F1 treba i Ocona i Gaslyija.
Ocon, baŔ zato Ŕto ima ono neŔto - prgav i borben. Ili Ŕto je netko napisao - neiskren. Ali ja mislim "neiskren".

A Gasly me je kupio poslije Brazila 2019.
F1 treba i Ocona i Gaslyija.
......ne mogu, ali hoÄu......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- F12000
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Ocon mi je malo egocentriÄan i izgleda mi kao netko tko je spreman na sve da bi doÅ”ao do cilja, dok mi je Gasly baÅ” neki pristojan momak iz obitelji srednje klase koji se moli prije utrke. Skroman na stazi i izvan nje.

- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Stopiran.gjoko-mkd je napisao/la: 04.04.2021., 20:30 jedno potanje.....dali se stage 2 motor ove godine može dirati, ili je razvoj stopiran?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
Ferrari, je li imaju proizvoÄaÄi pravo na zadnji upgrade kad zavrÅ”i sezona do poÄetka sljedeÄe?
Tako sam barem ja shvatio pz put freeze dogovor.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Ferrari
- Formula 1
zekohonda je napisao/la: 05.04.2021., 13:09 Ferrari, je li imaju proizvoÄaÄi pravo na zadnji upgrade kad zavrÅ”i sezona do poÄetka sljedeÄe?
Da, novi motor uvodis na poÄetku 2022. i to je to.
Dozvoljeno je samo modificiranje zbog pouzdanosti (Ŕto uvijek može donijeti viŔe konja jel)

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama veÄ: 9 god 4 mj
- Navija za: Ferrari
Da....da to za to znam...u 2022 se kreÄe sa novim motorima.
Ferari do Lipnja Äe odluÄivati kojim pravcem Äe iÄi-jedan je ,,super fast,, model, a drugi integriranje kompresora u sam isisni sustav motora, koji nosi benefit u aero svrhe
Ferari do Lipnja Äe odluÄivati kojim pravcem Äe iÄi-jedan je ,,super fast,, model, a drugi integriranje kompresora u sam isisni sustav motora, koji nosi benefit u aero svrhe
- Gilles
- GP3
- S nama veÄ: 9 god 8 mj
2014 su zrtvovali motor zarad superiorne aerodinamike. Ne moram da podesam kako se to slavno zavrsilogjoko-mkd je napisao/la: 05.04.2021., 19:18 Da....da to za to znam...u 2022 se kreÄe sa novim motorima.

-
renato2107
- GP3
- S nama veÄ: 9 god 3 mj
Zasad se to pokazuje kao ispravan put....pa ne bi bilo loŔe kopirati taj koncept (Ŕto i planiraju).
Uostalom, novim pravilima bi "opet" aerodinamika trebala biti malo viÅ”e bitna...iako ni sad nije nebitna, samo sad cijela PU donosi viÅ”e razlike u odnosu na v8 kad su svi bili u 10ak ks, s istom tehnologijom, pa su bili gotovo identiÄni.
Uostalom, novim pravilima bi "opet" aerodinamika trebala biti malo viÅ”e bitna...iako ni sad nije nebitna, samo sad cijela PU donosi viÅ”e razlike u odnosu na v8 kad su svi bili u 10ak ks, s istom tehnologijom, pa su bili gotovo identiÄni.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama veÄ: 7 god 3 mj
2019. je ona kanta od bolida bila nepobjediva od VN Belgije, dok ih nisu u Mexicu stopirali zbog motora. Prvo motor pa onda aerodinamika... Ili oboje zajedno, ako se moze

BivÅ”i navijaÄ Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama veÄ: 7 god 3 mj
Binotto: āNadam se da Äemo iduÄe godine, kad Äemo opet imati novu pogonsku jedinicu, smanjiti zaostatak ili postati mjerilo za ostale.
Važnije je to Å”to mislim da radimo u pravom smjeru i s pravim alatima i to Äe nas u buduÄnosti uÄiniti jaÄim.ā
Važnije je to Å”to mislim da radimo u pravom smjeru i s pravim alatima i to Äe nas u buduÄnosti uÄiniti jaÄim.ā
BivÅ”i navijaÄ Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Moze li mi neko ukratko napisati kako ce izgledati te sprint utrke umjesto kvalifikacija?

- Ferrari
- Formula 1
Trening i kvale u petak._bataziv_0809 je napisao/la: 08.04.2021., 12:28 Moze li mi neko ukratko napisati kako ce izgledati te sprint utrke umjesto kvalifikacija?
Kvale Äe biti kao i do sada (Q1,2,3) i kako se tu kvalificiraju, tako Äe startati i u Sprint utrci (nema reverse grida ili sliÄnog)
Sprint utrka Äe trajati 45 min i vozi se u Subotu nakon treninga. Rezultati SPRINT utrke odreÄuju startni grid za u glavnu utrku u nedjelju.
Meni bezveze, ali eto. Neka im bude. Ne znam Å”to toÄno dobiju s ovim formatom jer Äe se brze ekipe svakako visoko kvalificirati, neÄe imati inicijativu da neÅ”to previÅ”e riskiraju i oÅ”tete bolide u utrci u kojoj Äe prva trojica dobiti 3,2,1 boda (po pozicijama od P1 -P3)
Mislim, možeÅ” riskirati i dobiti bolju poziciju za start u glavnoj utrci, ali ono...ne vidim kako Äe to primijeniti konaÄan rezultat u Nedjelju.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Kad si vratio bedž MA?Ferrari je napisao/la: 08.04.2021., 12:39Trening i kvale u petak._bataziv_0809 je napisao/la: 08.04.2021., 12:28 Moze li mi neko ukratko napisati kako ce izgledati te sprint utrke umjesto kvalifikacija?
Kvale Äe biti kao i do sada (Q1,2,3) i kako se tu kvalificiraju, tako Äe startati i u Sprint utrci (nema reverse grida ili sliÄnog)
Sprint utrka Äe trajati 45 min i vozi se u Subotu nakon treninga. Rezultati SPRINT utrke odreÄuju startni grid za u glavnu utrku u nedjelju.
Meni bezveze, ali eto. Neka im bude. Ne znam Å”to toÄno dobiju s ovim formatom jer Äe se brze ekipe svakako visoko kvalificirati, neÄe imati inicijativu da neÅ”to previÅ”e riskiraju i oÅ”tete bolide u utrci u kojoj Äe prva trojica dobiti 3,2,1 boda (po pozicijama od P1 -P3)
Mislim, možeÅ” riskirati i dobiti bolju poziciju za start u glavnoj utrci, ali ono...ne vidim kako Äe to primijeniti konaÄan rezultat u Nedjelju.
Volio bih da nije uvedeno, ali kad je veÄ uvedeno bar nek nije reverse grid.
Barem dvije stvari Äe unositi varijablu. Pouzdanost bolida i vozaÄke greÅ”ke. NeÄe niko riskirati duel zbog toga Å”to ne dobija puno, ali ako neko ispred malo promaÅ”i apex napast Äe ga za poziciju.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Uvjeren sam da je Binotto bio na tom mjestu do nedavno

OK. Imam ja jedno pitanje.
Å ta je sa kaznama pomicanje mjesta na gridu koje se dodijele prije kvalifikacija? Da li Äe se kazna odraditi u sprint utrci ili u glavnoj?
Pozitivna stvar sprint utrke je Å”to Äe ublažiti malo problem kvalificiranja u Q2 ili Q3, ukoliko se ne budu mogli kvalificirati iz nekog razloga.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
@Ferrari hvala
Nadao sam se bar reverse gridu, ali hajde....prezivjeli smo 2005. prezivjet cemo i ovo

Nadao sam se bar reverse gridu, ali hajde....prezivjeli smo 2005. prezivjet cemo i ovo