Extreme E 2021 / S1

šŸ”‹ Sve teme vezane uz Formulu E.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
slika

Extreme E je novo prvenstvo koje je iznedrila Formula E mimo Roboracea. Ovo prvenstvo ima za cilj da osvesti narod naÅ”e plave planete u smislu pokazivanja Å”tete čovečanstva tako Å”to ćese takmičiti na mjestima na kojima se vide posledice tog uticaja. Pustinje su sve veće zbog poviÅ”ene temperature odnosno novog poretka globalnog zagrevanja, Grenland i Himalaji gube svoje lepe glečere, na oceanima se gomila smeđe i mikroplastika a praÅ”ume se masovno seku.

Svijet treba osveŔćenje o ovim problemima, Extreme E nastavlja odnosno amplificira ono Å”to Formula E radi te dovodi zvezde poput recimo; Hamiltona, Rosberga, Loeba, Sainza, Buttona te Andrettia. Prilično impresivan spektar poznatih lica motorsporta se takmiče u prvoj sezoni Extreme E.

slika

Kalendar se sastoji od 5 utrka, Ŕto nije loŔe za prvu sezonu.

slika

Bolid- Odyssey 21

slika

Svaka momčad ima isti bolid ali prave svoju PJ.

Specifikacije:

- Duljina: 4.4m
- Å irina: 2.3m
- Visina: 1.8m
- Težina: 1650kg
- Međuosovinski razmak: 3.001m
- Maksimalna brzina: 200 km/h
- Maksimalna snaga: 400kW/550 konjskih snaga

slika

slika

Extreme E djeluje kao superzabavno takmičenje, na papiru je to mjeÅ”avina ultra rally crossa te Dakar relija upakovana u priču čuvanja prirodne sredine. Vidjećemo u zbilji jel je to tako :cheer:
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Snimci kvalifikacija uoči ePri Pustinje koja se trenutno odigrava. Sutra se voze utrke.

X44 odnosno Gutierrez/Loeb na pol poziciji, Hamilton proŔiruje dominaciju i u ovom takmičenju :prcnjau:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Nisam siguran da ovdje timovi imaju svoj motor. Mislim da je sve jednako za svaki tim.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Mora se priznati da su uspjeli privući stvarno velika imena za prvu sezonu, svaka ima čast na tome. Ja svejedno neću pratiti seriju :mrgreen:

Pohvale za uvod, jako lijepe grafike :thumbs:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala na lepim recima. Podatak o pogonskim jedinicama ne mogu naci, a sluzbeni websajt je kao lavirint. Ali Pastore mislim da si u pravu.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Sistem bodovanja je komican, 19 i 18 bodova za drugo ili trece mjesto...
Extreme E bestije od 500 KS i ocuvanje prirode u istoj recenici :zubo:
Fino Alla Fine

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Poptuno sam zaboravio da napiŔem da se dele bodovi i u kvalifikacijama:
1st: 12 points
2nd: 11 points
3rd: 10 point
4th: 9 points
5th: 8 points
6th: 7 points
7th: 6 points
8th: 5 points
9th: 4 points
Trenutno se igra finale...

slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
RXR pobednici polufinala, X44 drugi a Sainzova momčad ispala te ne prolaze u finale.

Edit: Andretti odnosno Hansen/Munnings su pobjednici Lude Utrke te ćese takmičiti protiv RXR i X44 u finalu. Hispano momčad druga a Buttonova treća u Ludoj Utrci.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
RXR pobjednik prve ikad ePri Pustinje! Čestitke Rosbergu te vozačima Kristofferson i Taylor.

Andretti P2 a Hamiltonov x44 P3.

Odličan debi serije. Biće ovo zabavno za ispratiti.
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Alene hvala na detaljima i pojaŔnjenju , stvarno ti svaka čast i hvala..
Zanimljivo,ali premalo utrka u kalendaru, no dobro... a imena vozača ,mislim,bomba.. baŔ vrhunski vozači sudjeluju u ovom prvenstvu

Pastor
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 04.04.2021., 12:14 Sistem bodovanja je komican, 19 i 18 bodova za drugo ili trece mjesto...
Extreme E bestije od 500 KS i ocuvanje prirode u istoj recenici :zubo:
Pa dobro, ovo je struja. Kilowatti su u pitanju. :mrgreen:

A Ŕto se tiče očuvanja prirode, odnosno ugroženosti prirode:
https://cei.org/blog/wrong-again-50-yea ... edictions/
https://www.foxnews.com/politics/failed ... 6-20175725
Prvi komentar na ovoj drugoj stranici:
The Arctic ocean is warming up, icebergs are growing scarcer and in some places the seals are finding the water too hot, according to a report to the Commerce Department yesterday from Consulafft, at Bergen, Norway.
Reports from fishermen, seal hunters and explorers all point to a radical change in climate conditions and hitherto unheard-of temperatures in the Arctic zone. Exploration expeditions report that scarcely any ice has been met as far north as 81 degrees 29 minutes. Soundings to a depth of 3,100 meters showed the gulf stream still very warm. Great masses of ice have been replaced by moraines of earth and stones, the report continued, while at many points well known glaciers have entirely disappeared.
Very few seals and no white fish are found in the eastern Arctic, while vast shoals of herring and smelts which have never before ventured so far north, are being encountered in the old seal fishing grounds.

I apologize, I neglected to mention that this report was from November 2, 1922. As reported by the AP and published in The Washington Post — 97 years ago!
Godinama nas lažu oko tih gluposti, i uvijek ih historija poklopi. Do sada smo trebali svi biti pod vodom, i to mnogo puta...
Dobro, jedino se slažem za ovu plastiku. Ne treba odustati od plastike. To je odličan materijal. Ali nebi trebalo bacati je posvuda. A ove klimatske promjene, ili globalno zagrijavanje, ili kako ga god nazvali, je uvijek bila i uvijek će biti Å”uplja.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Evo ovdje ukratko sva promaÅ”ena predviđanja u zadnjih 50 godina:
https://www.aei.org/carpe-diem/50-years ... -are-0-50/

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 04.04.2021., 23:08 Evo ovdje ukratko sva promaÅ”ena predviđanja u zadnjih 50 godina:
https://www.aei.org/carpe-diem/50-years ... -are-0-50/
But somehow this time will be different, and the ā€˜experts’ and 16-year olds of today will suddenly be correct in their new predictions of eco-doom and eco-disaster? Not.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Pastore, baŔ volim Ŕto si otvorio ovu diskusiju. SluŔao sam razne podkaste na tu temu i čitao sam dosta o tome. Evo Ŕta je prava istina.

Istina je to da postoji jedan ciklus koji traje bukvalno hiljadama godina i u kojima postoje oscilacije odnosno skakanja s globalnog "zahlađivanja" prema sredini odnosno normali pa konačno prema ovom Å”to sad imamo a to je globalno "zagrejavanje". Ja sam u uvodnom postu kao i uvek Å”to radim s GP uvodima ispričao priču iz trećeg lica potpuno van nekih mojih subjektivnih miÅ”ljenja. Dakle potpuno objektivno i onako kako jedan narator treba predstaviti temu čitatelju uz sadržaj izvučeno sa koliko toliko službenih tekstova.

Ja iskreno ne verujem u to da čovek ima toliki uticaj na to globalno zagrevanje, sama planeta ima cikluse koji se stalno vrte, na naŔu žalost sad smo u ciklusu globalnog zagrevanja. Možda smo samo pinkicu doprineli u tome da se temperatura malo viŔe digla u odnosu na onaj nivo koji je normalan za cikluse. Ali možda je planeta upravo u ciklusu koji je jači od prethodnog.

Extreme E naravno prati trendove te se trudi doprineti ojačanju EV tehnologije koja će u nekom momentu prevladati (ili možda neće, možda nećemo biti živi da to saznamo!).

Ali Extreme E ima uticaj koji čovek kao vrsta mora prestati i mora se naći neko dugoročno reÅ”enje i prava edukacija. A to su alternative koje će sprečiti seče Å”uma te akcije o masovnim reciklažama te skupljanju otpada (mahom plastične prirode) i naravno reÅ”enja koja će smanjiti divlje deponije.
slika
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔