Alpine F1 Team
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pa ako pogledamo Renaultove prošlogodišnje rezultate, često ih vidimo pri dnu osvajača bodova, dok su na pojedinim utrkama bili u vrhu midfielda i tu su skupljali velike bodove za prvenstvo.
Alonsov stint na softu je bio dosta dobar, lijepo je držao priključak za ostatkom društva, no onaj drugi stint na mediumu je bio katastrofalan. Nadam se da je razlog tome bio kvar na kočnicama, vidjeli smo i par lock-upova prije nego je odustao, tako da je realan tempo možda ipak nešto bolji.
Ipak, vidjelo se da se Alonso muči da zadrži taj priključak s midfieldom, vjerojatno je zato i otišao u boks onako rano te barem iskoristio priliku za undercut. Ocon nije imao sreće u Q1 sa žutim zastavama pa je imao hendikep starta s niske pozicije, ali ni njegov tempo nije bio nešto obećavajuć. U svakom slučaju, ne baš optimističan početak sezone.
Alonsov stint na softu je bio dosta dobar, lijepo je držao priključak za ostatkom društva, no onaj drugi stint na mediumu je bio katastrofalan. Nadam se da je razlog tome bio kvar na kočnicama, vidjeli smo i par lock-upova prije nego je odustao, tako da je realan tempo možda ipak nešto bolji.
Ipak, vidjelo se da se Alonso muči da zadrži taj priključak s midfieldom, vjerojatno je zato i otišao u boks onako rano te barem iskoristio priliku za undercut. Ocon nije imao sreće u Q1 sa žutim zastavama pa je imao hendikep starta s niske pozicije, ali ni njegov tempo nije bio nešto obećavajuć. U svakom slučaju, ne baš optimističan početak sezone.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Razočaran sam nastupom Alpine. Očekivao sam više.
Ne bih htio biti zloguk, pa na osnovu prve utrke predkazati / pretpostaviti cijelu sezonu.
Apline-ovci, sretno.

Ne bih htio biti zloguk, pa na osnovu prve utrke predkazati / pretpostaviti cijelu sezonu.
Apline-ovci, sretno.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Gledajuci kvalifikacije, Alonsov zaostatak za pole positionom je bio jednak njihovom proslogodisnjem zaostatku za pole positionom. Razlika je nazalost ta da su manje-vise rizikom Tsunode i Pereza uopce uspjeli uci u posljednju kvalifikacijsku rundu. U utrci, od pocetka stinta na mediumu se vidjelo koliko su slabiji od konkurencije. Alonso je odmah izgubio pozicije od Ricciarda i Strolla za sto vjerujem da je uzrok smanjivanje performansi nakon prvog ulaska u boks (vec mi se tada ucinilo da ne moze ugroziti Strolla/Ricciarda ni s DRS-om). Kasnije je spori izlazak iz drugog zavoja dopustio Vettelu da vrati poziciju nad Alonsom i od onda je utrka bila gotova. Tehnicki problemi, pregrijane gume, gubitak momentuma i tu je prici bio kraj. Bodovi su nakon toga bili nemoguci. Trenutno su 6.-7. momcad po pitanju performansi, a uzmemo li u obzir novi pravilnik za nadolazecu sezonu, cini se da ce tu i ostati. Renault mi, od svoga povratka u F1, nazalost nije ulio previse nade u velike uspjehe pa sam malo i skeptican oko 2022. Tesko ce biti za Alpine u 2022. s toliko manjim budzetom i suocavajuci se s ovim modernim vremenima postici ono cemu se Alonso i mi nadamo. Nazalost, hype je ucinio svoje. Alonso se na velika vrata vracao u tim s kojim je osvojio svoje naslove, sve se cinilo lijepo, Renault je pokazivao znake oporavka od slabije 2019., ali za sada (za nas neke) samo nastavak frustracija. Sezona je duga, cekaju nas jos 22 utrke i sve je moguce, a tko zna, mozda nagodinu Brivio i ekipa naprave cudo. Kazu da je sve moguce pa ja tako i dalje slijepo vjerujem u Alonsa i spanjolskoj himni na postolju. Skepticizam opravdavam onom promjenom pravila iz 2017. Nazivali su ih “Mclarenov paket promjena”, a dobili smo Sir Lewis Hamiltona
-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: AlonsoForever
Ma nista od ove sezone, slabi su, nije dobar taj koncept sto su smislili.
Al barem su probali nest novo, iako laicki nema smisla dizati komponente u visinu i siriti taj gornji dio- otpor, visina tezista itd.
Nek se sto prije prebace na 2022 i da Alonso ostane miran s njima
Al barem su probali nest novo, iako laicki nema smisla dizati komponente u visinu i siriti taj gornji dio- otpor, visina tezista itd.
Nek se sto prije prebace na 2022 i da Alonso ostane miran s njima

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Bolje da smo skeptični oko Alpine i 2021., nego da imamo ( neka veća ) očekivanja.
2022. neću spominjati.
Alpine, sretno.

2022. neću spominjati.
Alpine, sretno.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mislim da Alpine ima problem s motorom...
Rekli su iz Renaulta da nisu ove godine nešto radili na motoru, kao spremaju nešto novo za 2022. s novim konceptom. Meni izgleda kao da su se mučili na ravnicama, ali opet to može bit specifično za stazu u Bahrainu. Iako su prošlih godina išli jako dobro na stazi u Bahrainu.
Rekli su iz Renaulta da nisu ove godine nešto radili na motoru, kao spremaju nešto novo za 2022. s novim konceptom. Meni izgleda kao da su se mučili na ravnicama, ali opet to može bit specifično za stazu u Bahrainu. Iako su prošlih godina išli jako dobro na stazi u Bahrainu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Matek14
- GP3
- Navija za: Fernando Alonso, McLaren
- Kontakt:
Ne znam kaj da mislim.. prvi dio na mekim gumama je za Alonsa bio dosta solidan. Pratio sam zaostatak i drzao je tempo za McLarenom, Stroll nije mogao doci u DRS zonu.. vjerujem da je to bio period kada je Alonso malo forsirao bolid, vjerojatno je i vise goriva koristio u tim trenucima, a i gume je vise trosio jer je na kraju prvi otisao u boks. No sve je to bilo ajmo reci vrlo solidno jer krug kasnije su isli i drugi..
I onda s promjenom na medium dolaze problemi. Od onog tempa ni t.. ricci i stroll prolaze kao munje pored, sustizu ga i drugi, prekocio se u duelu sa sainzom i vettelom. Ok sainza ne bi ni mogao zadrzati , ali od vettela nije smio u tim trenucima izgubiti dvoboj.. ne znam jesu li tada vec krenuli problemi s kocnicama, ali siguran sam da je tu na naplatu dosla potrosnja goriva s pocetka utrke jer ako je strolla mogao drzati izvan DRSa ne vidim razlog da vettela na starim gumama ne moze proci...
Tu je onda i Ocon koji je bio prvi dio utrke nezamjetan i onda je odjednom projurio .. vettel mu ke ako se ne varam bjezao 6-7 sek, ovaj ga je sustigao i prestigao. Dakle opet je jedan Alpine bio brzi od Astona. Da ga Vettel nije napucao vjerujem da bi ovaj rjesio i Alfu ispred, Strolla tesko ali mislim da bi skinuo zaostatak do kraja utrke i za njim .
Tako da kada se podvuce crta dosta cudan dan za Alpine... na trenutke brzi, na trenutke spori.. vidjet cemo kako ce se to razvijati tokom sezone. Dobra je stvar promjena koncepta jer im daje mogucnost razvoja u drugom smjeru, a sezona je duga.. vjerujem jos uvijek u to da ce taj bolid zabljesnuti tijekom sezone. Nije moguce da od onog solidnog Renaulta prosle godine sada dobijemo tim koji se bori za 12-13 mjesto cijelu sezonu..
I ono sto sam primijetio je da Alonso nije imao onu razinu agresivnosti koja ga je krasila. Prvi krug je bio dosta rezerviran bez obzira sto je Sainza presao na startu, a i kasnije u dvobojima se vise nekako micao nego smisljao kako drugacijom putanjom zajebat ove oko sebe.. vidjet cemo moze li se vratiti na stare staze ili ce putem Kimija i Vettela..
I onda s promjenom na medium dolaze problemi. Od onog tempa ni t.. ricci i stroll prolaze kao munje pored, sustizu ga i drugi, prekocio se u duelu sa sainzom i vettelom. Ok sainza ne bi ni mogao zadrzati , ali od vettela nije smio u tim trenucima izgubiti dvoboj.. ne znam jesu li tada vec krenuli problemi s kocnicama, ali siguran sam da je tu na naplatu dosla potrosnja goriva s pocetka utrke jer ako je strolla mogao drzati izvan DRSa ne vidim razlog da vettela na starim gumama ne moze proci...
Tu je onda i Ocon koji je bio prvi dio utrke nezamjetan i onda je odjednom projurio .. vettel mu ke ako se ne varam bjezao 6-7 sek, ovaj ga je sustigao i prestigao. Dakle opet je jedan Alpine bio brzi od Astona. Da ga Vettel nije napucao vjerujem da bi ovaj rjesio i Alfu ispred, Strolla tesko ali mislim da bi skinuo zaostatak do kraja utrke i za njim .
Tako da kada se podvuce crta dosta cudan dan za Alpine... na trenutke brzi, na trenutke spori.. vidjet cemo kako ce se to razvijati tokom sezone. Dobra je stvar promjena koncepta jer im daje mogucnost razvoja u drugom smjeru, a sezona je duga.. vjerujem jos uvijek u to da ce taj bolid zabljesnuti tijekom sezone. Nije moguce da od onog solidnog Renaulta prosle godine sada dobijemo tim koji se bori za 12-13 mjesto cijelu sezonu..
I ono sto sam primijetio je da Alonso nije imao onu razinu agresivnosti koja ga je krasila. Prvi krug je bio dosta rezerviran bez obzira sto je Sainza presao na startu, a i kasnije u dvobojima se vise nekako micao nego smisljao kako drugacijom putanjom zajebat ove oko sebe.. vidjet cemo moze li se vratiti na stare staze ili ce putem Kimija i Vettela..
Fernando is faster than all of you 

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Vettel je imao sporiji tempo jer je oba stinta razvukao maksimalno. A kako kažu iz ekipe, nisu bili dobri na hard gumi, ni on ni Stroll. A moram spomenuti da su obojica imali oštećene bolide. Vettel prednje krilo, nakon kontakta sa Oconom, a Stroll je imao isto polomljenih dijelova sa bargeboardsa, kada ga je Sainz na početku utrke udario.
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Ja sam procitao da su smanjili performanse bolida nakon 1 pit stopa iz njima nekih poznatih razloga i onda je se desilo to sa kočnicama. Moglo je se vidjet da je Alonso u prvom stintu bio brz odmah iza Mclarena i onda nakon toga pad i to veliki kao da su imali 100 konja manje takav sam ja osjecaj stekao, sad je to vjerojatno zbog smanjivanje snage, da li je bio neki problem sa motorom ili ne to ne znam. Valjda bude bolje u Imoli.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- The Simpsons
- Karting
- S nama već: 9 god 8 mj
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Odlican poster nakon dugo vremena 

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.