Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Znači ipak je prednost značajna. Nisam ovo očekivao. 4 desetinke za bolidom sa oštećenom podnicom. To je baš velika prednost, koja se neće tako brzo (ako ikako hoće) nadoknaditi.

Sutra je utrka u sutra se dijele bodovi. Srećom Perez neće biti blizu. Imamo 2-3 sutra sa razdvojenom taktikom možda i uspijemo nešto, mada nisam baš pretjeran optimist.
Hamilton je maher na long stintovima, možda sa ranijim odlaskom Bottasa u box možemo nešto dobiti.
Ako i izgubimo nema veze. Gubili smo u prvim utrkama i 2017. I 2018. pa smo opet slavili na kraju.
Za kraj, lijepa podrška ekipi aktualnog šampiona
https://twitter.com/LewisHamilton/status/1375814668598575107

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
:lolz:
Očigledno je bilo da su ovdje Max i RB favoriti.
Nešto se i Maxa pita, od te 4 desetinke - sigurno su 2 iz njegovog rukava.
Ne znam o kakvoj velikoj prednosti pričaš, treba prvo sačekati par utrka...
Sutra je i tako sve moguće, Max i Lewis su tu negdje u RP...

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Mecka je fulala nesto. Bolidi su dosta sporiji nego lani ali eto rbr je napravio puno bolji posao i nece mercedes to stici.. ne vjerujem. Max i honde su lakocom danas postavljale rezultate i 0.4 protiv rbr ce biti tesko uhvatiti. Da je ferr u pitanju, ne bi me brinulo, oni bi se sami usporili do kraja sezone...

Ne znam, ne izgleda dobro... Mercedes je uprskao stvar ove zime i nisam siguran da ce se oporaviti. Ipak je to rbr koji sad ima i jaci vozacki par...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Naravno da Max ima velike zasluge, nisam nigdje umanjivao njegov uticaj. Ali ima i Hamilton velike zasluge za svoj krug?
Sutra ako Hamilton pobijedi, pričati ćemo o nadmoćnom Mercedesu u kojem bi svako osvojio naslov?
Zaostatak od 4 desetinke za protivnikom koji je vozio sa oštećenom podnicom je poprilično velik.
I govorio sam o sutrašnjoj utrci, ne o prvenstvu. Ima još utrka da se vozi do kraja.
Čak i u slučaju sutrašnjeg poraza :thumbs:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 27.03.2021., 19:55 Naravno da Max ima velike zasluge, nisam nigdje umanjivao njegov uticaj. Ali ima i Hamilton velike zasluge za svoj krug?
Sutra ako Hamilton pobijedi, pričati ćemo o nadmoćnom Mercedesu u kojem bi svako osvojio naslov?
Zaostatak od 4 desetinke za protivnikom koji je vozio sa oštećenom podnicom je poprilično velik.
I govorio sam o sutrašnjoj utrci, ne o prvenstvu. Ima još utrka da se vozi do kraja.
Pogledaj razmak između Hamiltona i Bottasa i Maxa i Pereza.

Mislim da je očito da je Max više "izvukao", ako pogledamo kolege u drugom bolidu.
Bottas (svi već znamo kakav je vozač) je tik iza Hamiltona sa standardne 2 desetinke zaostatka. Max ispred Pereza za skoro 7 desetinki...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
sve se izokrenulo.
prvo high rake-low rake.
i sad ovo:
https://www.motorsport.com/f1/news/merc ... l/5941677/
a prošle godine honda imala problema s clippingom.
asaki je nedavno izjavio da su ti problemi bili zbog tehničkih direktiva.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 27.03.2021., 20:09
Har Kl je napisao/la: 27.03.2021., 19:55 Naravno da Max ima velike zasluge, nisam nigdje umanjivao njegov uticaj. Ali ima i Hamilton velike zasluge za svoj krug?
Pogledaj razmak između Hamiltona i Bottasa i Maxa i Pereza.

Mislim da je očito da je Max više "izvukao", ako pogledamo kolege u drugom bolidu.
Bottas (svi već znamo kakav je vozač) je tik iza Hamiltona sa standardne 2 desetinke zaostatka. Max ispred Pereza za skoro 7 desetinki...
A Perez je mjera za brzog vozača? Bottas je bolji vozač od njega.
Max jeste više izvukao iz bolida, ali nije to očito zbog timskih kolega, već zbog toga što je Hamilton mogao odvesti nekoliko stotinki brže drugi sektor.
Bez obzira, obojica su izvukli max. pozicije.

@zekohonda, svemu dođe kraj, možda ste baš i napravili mega posao sa motorom. Ako jeste, svaka čast. Svemu dođe kraj, tako će doći i Mercedesovoj eri. Kad tad ...

Međutim, tek su prve kvalifikacije odvezene. Ima još utrka i utrka da se odveze do kraja sezone, a ta poštapalica nije šprdnja o ovoj temi :thumbs:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ja sam uvjeren da će mercedes kroz 2-3 utrke uloviti red bull. Oni su ovako brzi sa svim problemima koje su imali i manjkom testnih kilometara. A Perez ne bi baš previše napravio , jer nije uspijevao biti brži od mclarena i ferrarija, a kamoli Gaslya.
slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Nije RB Ferrari da sami sebe sjebu.
RB je nanjušio krv, mislim da će sada zapeti kao nikad ranije.
Ne kažem da ce Mercedes brojati zvijezde na nebu ali ako je zaostatak tih 4stotinke onda imaju posla.
Sutra cemo vidjeti kako stoje, mozda ispadne Mercedes brži u trci.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
A gle , sav zaostatak je bio u drugome sektoru koji je Hamilton imao žuti. Znači odvozio je sporije od svog najboljeg vremena.
Možda se varam, ali imam neki predosjećaj da bi ovaj bolid mogao biti kao onaj iz 2017.

“It’s disappointing at the first race to be looking at a 0.4s gap to pole,” said the team’s trackside operations director Andrew Shovlin, “but at least we know the performance we need to find going forward.

“It’s also no secret that we’ve been struggling with the car around this circuit. It’s nowhere near as easy to work with as the W11 but everyone in Brackley and Brixworth has been working hard since the test and we’ve learnt a lot about the W12 and found a more predicable balance, even if we’re lacking overall pace.”
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Znamo da su sad Mercedesovci malo razocarani, ali bice ovo uzbudljiva sezona nema sumnje kada se prikljuci i Perez. Botas je tu uljez. Branio je straznjicu siru 3 sezone, prosle nije ni trebalo, pa i 2019. Sad ce mu biti jos potrebniji, ali mi se cini da ce sir u vecini trka ipak ostati sam. :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

BoJack
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
Zašto bi bili razočarani, P2 i P3 su odlične pozicije. Taman dovoljno zabavno za utrku ako se Max ne odvoji previše u startu.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nego gdje je nestala ona inovacija Mercedesa koju je Vuk spominjao pred par dana?
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Ta inovacija je za sporije staze :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Har Kl
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 28.03.2021., 14:11 Nego gdje je nestala ona inovacija Mercedesa koju je Vuk spominjao pred par dana?
Ne znam :neznam: .
Nisu je postavili na bolid. Nisu objasnili zašto.

BoJack
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
Možda im FIA nije dopustila tu izmjenu

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Moguće je da nešto moraju prilagoditi, da bi bili u skladu sa pravilnikom.
Ili su zakasnili sa razvojem. Ako je ovo drugo, zbog pravila o homologaciji, zeznuli su stvar.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ovaj put nisu bili baksuzi :dance: https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1375751149685506048 Nevjerojatno je kako znaju odabrati ekipe za emisiju :D

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mark Hughes hvali Mercedesovu beskompromisnu taktiku i objašnjava kako smo pobijedili iako smo bili sporiji ;)

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... bMVSo.html

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Utrku je prvenstveno dobio Lewis fenomenalnim menadziranjem guma, tek onda stratezi.
Primili smo zestok udarac na testiranjima, djelomicno se oporavili za otvaranje sezone, Lewis izvukao vec unaprijed gotovo izgubljenu utrku i za sada je dobro, bas onako kako se samo pozeljeti moze.
Bitno je da je sva ona silna masinerija opet upregnuta nakon testiranja i 0.4 iz kvalifikacija, sada ocekujmo bolje dane koji ce sigurno doci.
Nisam zabrinut Brijezonjinom brzinom i izvedbama na stazi jer nije konstantan, a i prvi puta je pod pritiskom prvenstva i trenutno spoznaje da vozi najbrzi bolid na gridu, ali nije pobijedio.

Do Spanjolske bi stvari trebale doci na svoje po pitanju bolida... ;)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡