Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Napokon!!!!! <3 <3 :trep:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: mclaren
Moram priznati da lepo izgleda na stazi kombinacija belo crvena
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Zvuk:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bupNSiHCeBI[/youtube]

Kimi na
slika
slika
slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
[ link do slike ]

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

reso20
GP3
GP3
slika

Shebo je samo naziv bolida...pa se nedajte prevariti :P

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Onako lački mi pade na pamet. Ako je Ferrari sustigao Mercedes po snazi a uspjevaju ohladiti motor sa manje otvora, jer izgleda da imaju manje otvore za hlađenje pogotovo ovaj gornji centralni, onda bi trebali imati određenu prednost zbog manjeg otpora zraka. S druge strane čak i ako ih nisu izjednačili ali je snaga neznatno manja onda bi tribali biti podjednaki. Previše ako ali eto nešto da se nadamo.

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Evo prve službene slike Ferrarija sa staze :thumbs: <3 <3
[ link do slike ]

Evo i ove dvojice :cheer:
[ link do slike ]
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
:klopa: Još 13 sati..... a ja neću moći pratiti... :thumbsd:
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Realno, prizemno i blaga doza pozitive:
http://www.motorsport.com/f1/news/vette ... rd-674995/
Evo, mislim da je netko već napisao u testiranjima ali da i ovdje prenesem - rečeno je da se uglavnom radilo na provjeravanju aerodinamike, što je vidljivo sa slika iz Barcelone:
http://formula1.ferrari.com/en/montmelo ... -in-spain/
Sisu (fin.)

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

Sebastian Vettel Q&A: Nobody will be sandbagging this year

Ferrari ima pune ruke posla.. trenutno sa understirom. Uglavnom bolesti nove šasije. točnije sa novim nospm dobili su više zraka u stražnjm dijelu bolida no manje potiska na prednjem dijelu, puno iskorištavanje snage stražnje osovine mogu dobiti jedino ako izbalansiraju prednji dio, što znači balans downforcea prednjeg krila. To je bio glavni uzrok stanke tokom današnjeg testa. No bez obzira na trenutnu problematiku, cjelokupni dojam novog bolida bio je zadovoljavajuć. Nikakvi veći problemi. (izvor: @RoboCoPJ )

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
hattrick je napisao/la:slika

Sebastian Vettel Q&A: Nobody will be sandbagging this year

Ferrari ima pune ruke posla.. trenutno sa understirom. Uglavnom bolesti nove šasije. točnije sa novim nospm dobili su više zraka u stražnjm dijelu bolida no manje potiska na prednjem dijelu, puno iskorištavanje snage stražnje osovine mogu dobiti jedino ako izbalansiraju prednji dio, što znači balans downforcea prednjeg krila. To je bio glavni uzrok stanke tokom današnjeg testa. No bez obzira na trenutnu problematiku, cjelokupni dojam novog bolida bio je zadovoljavajuć. Nikakvi veći problemi. (izvor: @RoboCoPJ )

Tu dakle leži razlog za nešto manji broj krugova od očekivanog (očekivao sam 100, možda 120). Ima smisla, s obzirom na prilično velike izmjene na nosu. A kada tome dodamo i novi koncept ovjesa (kontra od dosadašnjeg)..... Dakle, valja to poštimati.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Izgubili su ga i sa Vettelovim riktanjem volana. Nadam se da će sutra biti produktivniji dan.. no za početak nije loše. Bitno da se nekvari, toga sam se najviše bojao. Sad je pitanje kako će sve to još funkcionirati kad budu odmicali testovi.. i bližilo se utrci. Pogotovo me zanima kvalifikacijko vrijeme tokom sezone.. to je bila rak rana Ferrarija. Ako tu poklope Mercedes onda smo na konju. Iz čistog zraka sve se 'ljepše' vidi.

FERRARI SF16-H: Modified the central part of the diffuser

_________

Ferrari SF16-H - Racecar Engineering

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jel' to moj subjektivni dojam govori kako je Ferrari trenutno najljepši na gridu? S moje perspektive je malo teže biti objektivan.. a i ukusi su različiti, no čini mi se kako su ovaj put talijani napravili posao koji se očekuje od njih. I boja je svijetlija nego prošlih godina.. nekako crvenija. Jagode sa šlagom i Pirelli borovnicama..

slika
slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
I meni je prelijep ovaj Ferrari. A sviđa mi se i ova svjetlija crvena boja koju koriste zadnje dvije godine. 2014 i stariji su bili dosta tamniji.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
“So far the first thing that matters is that the car is reacting and doing what I asked for. Now obviously it is crucial that Kimi has a similar impression. About the engine, I can say it is nice to have a bit more sound coming back, it is still not as loud as it could or should be but it is a lot better than it was, now sounds a bit more like Formula 1. We worked on a lot of things, it’s a brand new car, which means there are a lot of new bits and things are in a different place. We tried to understand how the car reacts, obviously we had an idea and certain expectation, but when you run the car on track it is always a bit different, you are then dealing with temperatures, cooling etc. Sometimes you have to stop a bit longer than necessary or than you really want, just to check, other times the driver goes off track, like I did this morning. But these things happen. Overall we are happy, but we know that we need now a lot of mileage, so there is a lot of work ahead of us.”

Najava Seba da kreću po još više kilometraže. Nadam se da će Kimiju odgovarati bolid i možda i on sutra uspije doći do kojih 130-ak krugova, a sjajno bi bilo kad bi se približio 150. Uglavnom važno da bolid "sluša" i samo da sve sutra prođe po planu i ja sam za sad zadovoljan.
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Šta bi na kraju?
Što je stao? :shock:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la:Šta bi na kraju?
Što je stao? :shock:
Mislim da upravo istražuju :)
Budu oni do pola noći danas u garaži :)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8MJ6UVBQgfY[/youtube]

Ovaj agregat nije finalna verzija, Haas i Ferrari istražuju agregat različitim rješenjima te prije Australije dolazi nadogradnja i finalni proizvod što vjerovatno znači još veće performanse.
Zaustavljanje Vettela na kraju testa, testiranje goriva. Sve ide po planu.

sennacher
Karting
Karting
Navija za: Seb Vettel
OK, prošle je godine bila prilično obećavajuća situacija nakon prvih testiranja, ali je Arrivabene spuštao loptu na zemlju uz napomenu kako je plan 2-3 pobjede u sezoni. Ovaj je plan maksimalno ispunjen (3 pobjede), ali kakva su očekivanja za ovu godinu koja bi se mogla smatrati uspjehom? Pet pobjeda, sedam pobjeda, borba za naslov (jedan ili drugi)?
IL DITTO DI VETTEL
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡