GP uvodne teme- prijedlozi, pitanja i žalbe

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Svaka cast na trudu ! :thumbs: :pivo:
slikaslika slika

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
samo bih pohvalio alena, fantastičan posao radiš :pivo:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Jojjj pocrveneću :aww: :aww: :aww:

Blizu sam da postanem dvostruki najbolji forumaš godine, zadnji naslov osvojio sam davne 2013 :rofl: Avetma potvrdio :gandalf:
http://www.gp1.hr/forum/razno-group2/of ... hread1046/

Šalu na stranu, zaista cenim to koliko cenite i poštujete moj rad. A još draže mi je što nisam samo ovde "otvarač" tema nego i na forum.hr i srpskom Vox92. Na tri mjesta sam stekao poverenje, ja sam bez teksta. Iskreno.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Možda ste se u jednom momentu pitali kako dobijam mape staza s elevacijom. To radim uz dva linka te Blender programom, kako?

1. Odem na Brouter sajt u kojem iscrtam mapu uz elevaciju, tamo dobijem i podatke o najnižoj te najvišljoj toči staze. Ta dva broja mi daju meru elevacije koju ispišem na grafici kasnije. Mapu sačuvam kao .gpx fajl. Sajt Broutera▼
http://brouter.de/brouter-web/#map=3/-6 ... 2/standard

2. Uz GPXtruder .gpx mapu konvertujem u .stl fajl koji kao takav se čak može 3D isprintati (u to bi bilo lepo, kad bi imali recimo na astalu 3D mapu omiljene staze) ali ja to ne printam (naravno XD) nego u Blenderu importujem... Sajt GPXtrudera▼
https://gpxtruder.xyz/

3. U Blenderu importujem .stl fajl, uz opcije smanjivanja po Z osi stanjim mapu duplo jer bi u protivnom bilo preekstremno i nerealno. Dalje uz opciju Edit uzmem Faces te od gore selektujem tu gornju stranu. Na kraju to kopiram te blago odvojim od ostatka. Jedno uvrstim u materijal zlatne a drugo u crne boje. Posle toga napravim ravnu ploču a to uvrstim u materijal sivkaste boje.

slika

Na koncu to renderiram, a gotovu sliku u Paint Shop Pro 7 obradim te zalepim na moj template za grafiku mape staza.

Bonus slika: mapa u donekle službenim FOM bojama▼

slika
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zbog previše problema koje sam imao s dizajnom Jeddah staze moram odložiti otvaranje VN Turske za ponedeljak. Ispričavam se zbog toga.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Iako je u nekom momentu izgledalo kao da sam preuzeo monopol ovde pa na forum.hr te Vox92 (nisam siguran da je ikom to pošlo za rukom) moram da saopštim da prestajem sa otvaranjem tema. Zbog nagomilanog posla u firmi gotovo sam sahranio privatni život. Ne želim da jedino slobodno vreme provedem na forumu. 23 utrke u sezoni su nemoguća misija za mene.

Fokus prebacujem na FE.

Hvala vam na ukazanom poverenju.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Šteta, uživao sam (a vjerujem i ostali) u tvojim otvaranjima.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Alen13ASC je napisao/la: 21.03.2021., 11:41 Iako je u nekom momentu izgledalo kao da sam preuzeo monopol ovde pa na forum.hr te Vox92 (nisam siguran da je ikom to pošlo za rukom) moram da saopštim da prestajem sa otvaranjem tema. Zbog nagomilanog posla u firmi gotovo sam sahranio privatni život. Ne želim da jedino slobodno vreme provedem na forumu. 23 utrke u sezoni su nemoguća misija za mene.

Fokus prebacujem na FE.

Hvala vam na ukazanom poverenju.
Hvala Alene, otvaranja su bila odlična.

Ekipa, hoćemo napraviti listu za otvaranje tema?
Ako ste za to recite pa ću napisati.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Daaaa, bio sam strašno žalostan kad se prije godinu-dvije više nije moglo prijaviti za otvaranje tema.

Ako je moguće ja bih uzeo svoj dragi Monako :aww: i možda još nešto s obzirom na interes ostatka foruma.
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Imenjace hvala na svim temama do sada.
Svaka tema je bila odlicna. :thumbs:
slikaslika slika

VettelFerrari
Karting
Karting
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: Sebastian Vettel, Ferrari
Po posljednji put, hvala Alene!
M.B.: Ferrari nije u krizi

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Hvala Alene za sve dosadašnje teme. Bilo je odlično! :klanjam:

Javio bih se ja za otvaranje prve utrke. Bit će spremno do sutra ujutro osim ako već neko nije počeo možda.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Preuzmi slobodno.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

FernandoMclaren
Karting
Karting
Jel neko zainteresiran za otvaranje teme za Imolu ili mogu ja opet?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Izgleda da nije, otvori temu slobodno...

FernandoMclaren
Karting
Karting
Budem sutra kad stignem

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
FernandoMclaren je napisao/la: 12.04.2021., 22:15 Budem sutra kad stignem
Imam nekih obveza stoga neću biti u stanju otvoriti temu o Monaku na način kako bih htio.

Prepuštam je tebi @FernandoMclaren ili bilo kojem drugom članu koji je voljan.
slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
:thumbs: Budem sutra tijekom dana.

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Prebacujem se ovdje da ne spamamo Temu Utrke...
avetma je napisao/la: 20.05.2021., 18:34
zjurina je napisao/la: 20.05.2021., 18:28 NIJE MENI teško to napraviti, a nije ni mnogima drugima, ali je lakše odma u početku to pročitati u predstavljanju staze/utrke.
& nije to bio nikakav "zahtjev" Ante, i nemoj na meni trenirati strogoću please...
Pristojno je upitati, zamoliti, ako nemaš već vremena naći sam. Ali pristup "Zašto vam je to tako teško za objaviti..." je prilično dick-move prema onom tko se već potrudio napraviti temu. Sve pet, samo mi je bitno da znaš da nemaš pravo ništa zahtijevati od otvarača teme. :thumbs:
OK, ovako, gledaju se probe ili kvalifikacije... vremena se popravljaju i svako malo po jedan od vozača skida vrijeme... još malo pa još malo ...

Mmmm...dokle ide "danas /u današnjim kvalama" to dole...mmm ... ma ima na prvoj stranici od utrke..

- Uuuppss nema... mmm... de sad ić gledat, na koji sajt F1 com? Autosport com? mmm grrr... ma neda mi se, pogledat ću kasnije - i "najjače vrijeme" ostaje visiti u zraku, a suspens tijekom krugova traje...
Idem ipak pogledat... mmm par sajtova pregledavam, čeprkam & nalazim, a ono prošlo deset krugova i propustio još spuštanja vremena, ispali u međuvremenu Alonso, Vettel... uufff...

Vidiš film, znam da vidiš... pa kao i vrstan TV komentator i sam si taj podatak znao tražiti PRIJE & uoči utrke ili proba i kvalifikacija - siguran sam - pa da znaš sam to reči u prijenosu.

Lol... pogledaj na prvu stanicu ovdje - tražio sam to i od Alena :mrgreen:

&

"bitno da znaš da nemaš pravo ništa zahtijevati od otvarača teme" - tsss... ipak sam malo finije odgojen a da mi se to nemre dogoditi, a i nisam nikad bio onaj "bully" pa ni u školi.

A s visokoga - imo zahtijevati ovdje od nekoga nešto - dobivam onu najomraženiju sliku lika koji se postavlja kao da odma svi trebaju skočiti i dobiva odma sve "as granted" - nisam taj, naprotiv takve najviše i volim zajebat.

Cheer & ugodan ostatak predvečerja - a ja odoh kositi malo hahaha... treba vježbat malo :cheer:
slika

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Malo si pretjerao bez uvrede!
Engine mode 11!
Position 5!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡