Konkurentski portali i ostali mediji

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Odlična kolumna. Hvala Dino.

https://telesport.telegram.hr/price/gen ... n-chapman/

Valja nam još jednom povući usporedbu s Ferrarijem, tvrtkom koja desetljećima uspjehe nije zasnivala na inovacijama, nego na sprezi sirove snage sa sjajnom izdržljivošću i pouzdanošću svojih bolida. Ipak, u njima je poginulo daleko više ljudi nego u Lotusima. I Enzo Ferrari i Chapman naučili su prihvaćati smrt kao sastavni dio posla i nastavljati dalje, po svaku cijenu. Takva su bila vremena, samo se tako moglo uspjeti i postati ono što su postali. A to je u slučaju Colina Chapmana, bez velikih dvojbi, neupitni status najvećeg i najgenijalnijeg konstruktora u čitavoj povijesti formule 1. I jedne od najznačajnijih osobnosti u povijesti automobila.

Legenda, u više navrata i opcija, pa i po ovoj:

I sama je smrt Colina Chapmana okružena velom misterije.

.............

No, legenda kruži da Chunky nije umro, nego se podvrgao plastičnoj operaciji i uživa u miru negdje u Brazilu.

....................................

Priča je to koja već gotovo 40 godina škaklja maštu. Vjerovali u nju ili ne, morate se zapitati jedno: mislite li uistinu da bi netko kao što je Colin Chapman mogao nekoliko desetljeća živjeti tiho, mirno i povučeno, bez da pusti glasa od sebe?

Ja vjerujem, da je ovaj lik, "prevario" smrt. Živio vječno, Colin Chapman. :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Možda ipak novi tim u F1, već 2022.

https://pole-position.rs/novi-tim-sve-j ... sampionat/

Postoje navodi da bi se ukinula ili smanjila "ulaznica" u F1 od 200 milijuna dolara ili eura.

:thumbs:

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Nisam siguran da je dobra ideja. Kaj nam baš treba još koji HRT ili Spyker?
To ti je slično kao s jdoo i doo. jdoo služi samo za manipulaciju sustavom jer nitko sa stvarnim namjerama da posluje nema kaj raditi bez 20kkn početnih novaca.

Tako i ovo. Zapravo ne znam kome ide ulaznica.
Ja bi tražio da to bude minimalni temeljni kapital firme koja ulazi u F1 ili da firma dokaže osigurano financiranje u toj razini....

A kaj je bilo s onim Srbinom, taj se javi svako par godina. Pa čak i naslikava neke velike monitore i evo samo što nije gotov bolid...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
wapi je napisao/la: 10.02.2021., 11:18 Nisam siguran da je dobra ideja. Kaj nam baš treba još koji HRT ili Spyker?
To ti je slično kao s jdoo i doo. jdoo služi samo za manipulaciju sustavom jer nitko sa stvarnim namjerama da posluje nema kaj raditi bez 20kkn početnih novaca.

Tako i ovo. Zapravo ne znam kome ide ulaznica.
Ja bi tražio da to bude minimalni temeljni kapital firme koja ulazi u F1 ili da firma dokaže osigurano financiranje u toj razini....

A kaj je bilo s onim Srbinom, taj se javi svako par godina. Pa čak i naslikava neke velike monitore i evo samo što nije gotov bolid...
meni treba više momčadi kakve god da bile. a kakva će ova ili ona bit ne možemo znat na prvu. isto se s haasom sprdalo, pa su se pokazali ok.
sigurno će morat dati garanciju za nastupanje, samo neće bit onih suludih 200 milja ostalima ekipama.
ograničenje budžeta je ključno. :thumbs:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

wapi Verified
GP3
GP3
Sa Haasom se sprdalo, ali Haas je industrija s nešto viška keša, pa može trošiti u F1. Ali kad nekakvi opskurni tipovi nađu kofer novaca, a 3 mjeseca kasnije nema ničega onda to sportu ne čini baš nikakvu uslugu. Samo štetu. Kao i onaj Rich Energy. Haas se upecao i pobrao negativni publicitet.... Treba li F1 baš bilokakve?

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ne bih baš rekao da nam trebaju bilo kakve nove momčadi, ili kako god ih nazvali, ali svakako treba krenuti sa novim momčadima..... nema baš toliko "ludih" bogataša poput Haasa, Strolla, Mateshitza,..... i ne možemo čekati da se pojavi nekakav takav mecena; da iskoči iz nekakve paštete, ili se izvuče odnekle - neka se krene sa novim momčadima, jer ima toliko novi mladih nada koji trebaju mjesto za dokazivanje.

Očekujem da se pojavi neki novi Eddie Jordan, Peter Sauber, Ginacarlo Minardi,..... pa možda i nekadašnji tvorci AGS-a, Andrea Mode,.... ali neka se krene...... :vozi:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 10.02.2021., 12:55 Sa Haasom se sprdalo, ali Haas je industrija s nešto viška keša, pa može trošiti u F1. Ali kad nekakvi opskurni tipovi nađu kofer novaca, a 3 mjeseca kasnije nema ničega onda to sportu ne čini baš nikakvu uslugu. Samo štetu. Kao i onaj Rich Energy. Haas se upecao i pobrao negativni publicitet.... Treba li F1 baš bilokakve?
Onako usput, vezano za ove teške klaunove, zvane Rich Energy..... negdje sam vidio špekulaciju da se ove godine vraćaju u F1, i to, niti manje - niti više, nego sa Williamsom. :facepalm:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Bilo bi dobro imati još 3 tima. 26 bolida bi bilo taman.
Ali da baš ozbiljni igrači uđu, a ne nekakvi muljatori.

Za ovu Monaco GP ili kako će se već zvati, neko je već postao, mislim u F1 vijesti temi. Piše da ima tu u igri likova sa ozbiljnom F1 pozadinom. A spominju se i potencijalni vozači. Mogao bi se Wehrlein vratiti sa njima. Nadam se da bude nešto od toga. Treba još vozačkih mjesta u F1.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 11.02.2021., 07:01 Bilo bi dobro imati još 3 tima. 26 bolida bi bilo taman.
Ali da baš ozbiljni igrači uđu, a ne nekakvi muljatori.

Za ovu Monaco GP ili kako će se već zvati, neko je već postao, mislim u F1 vijesti temi. Piše da ima tu u igri likova sa ozbiljnom F1 pozadinom. A spominju se i potencijalni vozači. Mogao bi se Wehrlein vratiti sa njima. Nadam se da bude nešto od toga. Treba još vozačkih mjesta u F1.
Apsolutno. 26 bolida.

Wehrlein? On je već dugo izvan F1 pogona, zar ne? Ali, sve u svemu bar 26 bolida. Više je uvijek bolja opcija. :vozi:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Vozi u Formuli E. Vozio za Mahindru, a od ove godine će za Porsche.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 12.02.2021., 08:16 Vozi u Formuli E. Vozio za Mahindru, a od ove godine će za Porsche.
Znači, da je u formi. To je OK.
Mogao bi i Felipe Nasr nazad u F1, ako bude bilo novih momčadi.

pigmalion
Formula 1
Formula 1

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
McLarenovci će doći na svoje.
@AlkY @LH44
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Odlični tekstovi !! :D :thumbs: :thumbs:
slikaslika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Apropo jedanaeste momčadi, ja tu ne vidim nikakvu osnovicu i temelje. Taj Monaco Racing nema šanse da uđe.

Poslednji pravi pravcijati novi timovi su bili HRT, Virgin i Team Lotus. Svi sa bukvalno novim tvornicama, ono što je Haas uradio u ultra skupoj hibridnoj eri je zasluga Ferrarija, Dallare i napuštene Manorove tvornice.

Ne umanjujem Haas ali nerealno je očekivati u ovako skupoj F1 potpuno novu momčad bez toga da preuzmu staru kao recimo cela FI/RP/AM farsa.

U najboljem očekujem da Monaco Racing kupi udela u Haasu/Williamsu, niš više. A kad smo kod jedanaeste momčadi, čudi me da se Zoran Stefanović nije oglasio :lolz:
slika

wapi Verified
GP3
GP3
Alen13ASC je napisao/la: 07.03.2021., 14:24 A kad smo kod jedanaeste momčadi, čudi me da se Zoran Stefanović nije oglasio :lolz:
Prije neki dan se nisam mogao sjetiti imena tog frajera, a niti imena njegove firme.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Napisao sam najavu sezone:

https://telesport.telegram.hr/analize/2 ... OocrYMX5NU

Nadam se da je i vama kao meni žao što nije došlo do prepričanog razgovora u pivnici... :mrgreen:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 23.03.2021., 12:23 Napisao sam najavu sezone:

https://telesport.telegram.hr/analize/2 ... OocrYMX5NU

Nadam se da je i vama kao meni žao što nije došlo do prepričanog razgovora u pivnici... :mrgreen:
Opaaaaa...... Dino sâm sebe reklamira....... :rofl:

Šala mala,...... ;) NHF......

Ništa, idem čitati uvod u sezonu.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Reklamiram se jer sam toliko zadovoljan kako mi je ispao dio o tri Tota da podstičem ljude na čitanje... :mrgreen:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 23.03.2021., 15:41 Reklamiram se jer sam toliko zadovoljan kako mi je ispao dio o tri Tota da podstičem ljude na čitanje... :mrgreen:
Hvala. Ideja za tri Tota..... :klanjam:

A svi smo mi, sve više svjesni da ljudi, tj. mladi ljudi sve manje čitaju. :gandalf: Evo, moj sin prvi..... čitanje NE, Playstation = OBAVEZNO.

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡