Manor Racing Team

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Director
Karting
Karting
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Manor Racing
[ link do slike ]

Puno ime: Manor Racing Team
Baza: Oxfordshire-United Kingdom
Direktor momčadi: Abdulla Boulsien
Tehnički direktor: John McQuilliam
Vozači: 88. Rio Haryanto - 94. Pascal Wehrlein
Pogonska jedinica: Mercedes

Nekada Virgin Racing odnosno Marussia F1 tim debi u F1 ima 2010. godine kao spomenuto ima Virgin racing. Timo o Glok i Brazilac Lukas di Grasi bili su začetnici nečeg novoga u F1, dok Cosworth im je bila snadbjevač motora. Debi i nije baš prošao s' puno uspjeha što je i standardno za novajliju u F1 koja ne može da se pohvalim jakim novčanim sredstvima. I naredna sezona je prošla nezapaženo ali bilo je pomaka u rezultatima.
2012. godine na sceni stupa Marusija koja sve do 2015. nosi naziv tima. Za te tri godine ništa se posebno nije promjenilo od one debi sezone. U 2015. godini naziv tima je Manor koji učetstvuje u šampionatu unutač velikim novčanim problemima.

2016. godina će možda biti posebna za sve njene navijače jer tim je konačno odlučio da ide pravim putem. Uzeli su Mercedesov motor, Wilijamsov mijenjač iliti objezbjedili su suradnja u tehničkom djelu i došao je Ferarijev dizajner Grk Nikolas Tombazis. Manor objavio da je njihov bolid prošao sve testove i da će se cijeli tim naći na prvom testu u Barseloni.

Od 2010. do dana današnjeg Manor je samo jedanput bio u prilici da osvoji bodove i to na VN Monaka 2014. kada je Jules Bianchi* zauzeo 9 mjesto.

*Jules je (25) preminuo devet mjeseci nakon što je na trci u Japanu zaradio teške povrede glave nakon čega je bio u stanju kome. Preminuo je u bolnici u Nici, mjestu gdje je i rođen.

Director
Karting
Karting
Nekako sam spetljao tako da izviniti na ovakvom uvodu...

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Odlično :thumbs: , samo ih normalno pismeno imenuj. Na par mjesta si ispravno napisao ime a na drugima ne.... ne razumijem

Usput nadam se da će bar malo približiti natjecanju F1 jer je ono očaj što su nam priređivali zadnjih godina zajedno sa ostatkom novih ekipa.
Velika je razlika između Ferrarijevog 2014 i Mercedesovog 2015 PU, tako da ih na tom polju vidim daleko niže po zaostatku. I Wehrlein je dobra vijest za ovu momčad jer ipak ima nešto vozačkog u njemu
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: mclaren
Jel imaju Mercedesov motor iz 2015 ili dobijaju motor za 2016
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

Director
Karting
Karting
Iz 2015 godine.
Dovoljno da se Meklaren prestigne ;)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Znači malo po malo dobijemo razdvajanje klasa unutar F1...prvo Toro Rosso sa prošlogodišnjim PU pa sada Manor...malo po malo.
Slično kao u MotoGP-u gdje mali privatnici dobiju prošlogodišnje ili šasije, elektroniku itd.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Netočno je da će Manor voziti sa starim Mercedesovim motorom, vozit će na najnovijoj specifikaciji kao i Williams i Force India
Mercedes will supply Manor with their latest engines from next season after agreeing a 'multi-year agreement' with F1's backmarker team.
Očekujem dosta velik skok za Manor ove sezone, mislim da će se ubaciti u sredinu poretka i da će često biti u bodovima ili barem blizu njih. Sigurno neće više biti prikovani za zadnja dva mjesta.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Mcl bi mogao biti ozbiljno zabrinut, ovo bi mogao biti veliki skok naprijed za Manor. :klopa:
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Dakle Manor ce biti neka B momcad Mercedesa. Sigurno su na dobrom putu da budu cesce u bodovima, a i ona fora sa kraja sezone kako su se sprdali sa Mclarenom polako dolaze na svoje da ce biti tako. Hahahah

Director
Karting
Karting
Manor Racing hailed the MRT05 as by far the best Formula 1 car it has produced as it unveiled the new, Mercedes-powered, design on the first morning of Barcelona testing.

F1's smallest team's deal to use Mercedes engines and Williams transmission and other components is expected to bring it much closer to competitiveness after six seasons adrift of the midfield pack.

Pascal Wehrlein left the garage in the MRT05 just under 90 minutes into the first day of the test.

Manor technical director John McQuilliam said the team was confident of a massive step forward in 2016.

"Even at this early stage of the game, we can easily say this is the best car we've ever launched," he said.

"Certainly the most developed, the most ambitious and the most aggressive.

"The overall package is a very significant step forward, not just from last year, but from any of the cars from our stable.

"Yes, we have a long way to go from here in terms of developing the MRT05, but it's already a dream package for the 154 Manor Racing people who've worked so hard to design and build it."

Manor's new racing director Dave Ryan, who arrived after the exits of founders John Booth and Graeme Lowdon last year, said he had been impressed by what he had seen at the team so far.

"It's been a very busy time, but it has really served to underline everything I thought when I first agreed to join the team - a great little operation, with huge potential and the vision and ambition to make a big step forward," Ryan said.

"The team did a laudable job last year given its circumstances over the previous winter.

"This year, with the package we have, we need to be every inch the professional racing outfit."

Manor only just made it to the start of the 2015 campaign after being rescued from administration on the eve of the season, and used a modified '14 car for the year.

It has an all-rookie driver line-up in DTM champion Wehrlein and GP2 race winner Rio Haryanto.

[ link do slike ]

[ link do slike ]

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Istina ovo im je daleko najbolji bolid, jos da ga malo utegnu nebi bilo lose

Director
Karting
Karting
Džabe najbolji izgled ako se ne osvoji bod.

Za mene, sve osim osvajanja boda bi bio neuspjeh bez obzira na ruki vozace. Malo cudno zvuci al dobro.

sennacher
Karting
Karting
Navija za: Seb Vettel
Zapravo mi se sviđa tvoja orijentacija jer može se F-1 pratiti i na taj način u nedostatku, ajmo reć, "velikih borbi" za naslove i sl. Svakako bod Manora velik je barem jednako toliko koliko i pobjeda Ferrarija, možda Williamsa (koji u novije doba ne znaju pobijediti ni onda kad bi trebali) ili RedBulla s ponekom "ćoravakokazrno" od prije (sad već skoro) dvije godine.
Ajmo se svi udružiti (sivi, crveni, crni i ostali šareni) i navijati za Manorove bodove jer ono gore gdje smo uglavnom orijentirani ionako je uglavnom dosadnije od ove grčevite borbe na začelju i samo nam oduzima pažnju.
IL DITTO DI VETTEL

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
@Director

Moram da te pitam nesto, al da se naravno ne naljutis, al otkud "ljubav" prema Manoru? Monor ili Marrusia, pa ili Virgin Racing apsolutno nemaju nikakvih rezultata, nesto sto bi te privuklo, kao recimo Alonso i Webber u Minardiju, Verstapen u TR-u, Kimi u Sauberu, Michael u Jordanu, nesto sto na blijesak bude, pa te malo zainteresira za vozaca ili tim!?

Ako gajis ljubav prema Manoru zbog pojedinih vozaca koji su vozili za taj tim, ali u nizim klasama, onda ok, svi znamo da su to Kimi i Hamilton, al ne znam otkud ljubav prema Marrusiji :), mislim da si rekao da navijas za Marrusi-u, pa sad za Manor???? Jer do dva boda Bianchi-ja u Monaku, taj tim je bio mrtvo puhalo. Vidim da si sav predan njima (svaka cast), jel to volis da si kontra svima :P ili je to stvarno neka ljubav prema tom timu?

Nisi nam nista napisao u vezi toga, bas me interesuje. I meni licno su dragi mali privatnici, koji se bore za svoje parce kruha, recimo u svoje vrijeme Jordan, pa takodje i Minardi, ali ti timovi su znali privuci paznju fanova imali su hajd recimo dusu, ali ovi...? :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Director
Karting
Karting
Pa ocekivao sam to pitanje kad-tad.

Za Manor, Marusiju il Virgin navijam to jeste poceo sam da ih simpatisem negdje od njihove druge sezone u F1. Razlog?
Nisam pratio F1 nekih 2-3 godine iz nekog bijesa(citaj razocarenja) na nova pravila kao i na odlazak vozaca koji su mi tada bili dragi, na ovo-ono itd, itd i kad mi je doslo da opet bacim oko na desavanja u F1 zatekao sam tim koji se muci da opstane u sampionatu, bod mu je bio kao osvojena titula al borili su se iz godine u godinu, iz sezone u sezonu i nisu odustajali. I to mi nesto tada trebalo to mi se svidjelo i iz godine u godinu sam sve vise sampatisao sve to kao kao i taj tim i eto pojavi se ljubav. Volim izazove a Manor mi to omogucava.
Danas si na dnu, sutra na vrhu i to je i u stvarnom zivotu.

I kada tako ne odustajes lako kad tad dodju rezultati pa tako ce i sa Manorom doduse uz pomoc Mercedesa da bude stabilan tim.
Meni ne prija sto cemo biti za koju godinu b tim Mercedesa al sta da se radi.

Mozda je ovo vama glup, smjesan razlog mozda vam je budalastina al meni nije. Jbg sta da se radi.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Nije nista glupo, to je tvoj izbor ;)

Samo eto od Marrusie nisi mogao nikakvog uzbudjenja da dobijes, jer ova F1 je finansijski dosta skocila u zrak, pa privatnici su bukvalno na ivici istrebljenja. Ja sam gotivio Virgin prije svega zbog Richarda, na neki nacin je pokusao da bude kao Jordan, ali to mu i nije poslo za rukom, mislim da je u F1 bio vise zbog njegovog brenda da ga jos vise popularizira, ali finansijski nije mogao pratit korak za srednjim ekipama, kamo li za vodecim. Onda se presaltao na Marrussiju, tad su poceli jos vise da tonu, pa se na kraju na Manor prebacise, znaci samo se imena mjenjaju, a rezultata tesko da moze tu biti. Finansijski nisu jaki, a u F1 se samo krpe.

Razumijem tvoj protest, ali eto ne trebas odustajat od svojih timova, recimo McLaren se bas pati, ali oni sigurno ti mogu dati vise uzbudjenja nego jedan Manor :), pa recimo Toro Rosso se isto tako momacki probudio, pa postoje mogucnosti da zasjene Red Bull itd. No hajde o ukusima se ne raspravlja ;), ali eto ovakvi timovi ne traju dugo u F1, meni je samo krivo sto vecina timova (onih jacih) ne finansira Manor i tako te slabije ekipe, da bruse nove talente, da se maknu sa staze "pay driveri"!

Kako god, sretno tebi sa Manorom, valjda ces imat vise uzbudjenja nego glavobolja :) ;)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Director
Karting
Karting
Znas kako samo sto ucestvuju u F1 dobijaju na uzbudjenju, ako me kontas. E sad u kakvom su polozaju to je vec nesto drugo.

Elem

Wehrlein praises promising Manor package

Manor's Pascal Wehrlein wrapped up his first day as an official F1 driver with 54 laps under his belt, and a load of positive commentary about his team's new MRT05 to go with it.

The German was late to join the track on Monday morning but productive work in the afternoon put Wehrlein ninth on the timesheets, ahead of Haas' Grosjean and Renault's Palmer.

"It was a good first day in the car and I really enjoyed it," said Wehrlein.

"In the morning we completed just five laps while we worked with Mercedes HPP to make sure everything was as it should be. In the afternoon we started to get into the program and I added another 49 laps, so 54 laps in total.

"It’s a really promising package so I can’t wait to drive again [this] morning. Thanks to the team for making me so welcome. Manor Racing is already feeling a lot like home."

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
vrlo se toplo i iskreno nadam da će Manor ove sezone uzeti 1 bod....svašta se izdogađalo od onog zadnjeg boda....
slika

Director
Karting
Karting
Haryanto may need more money for full Manor seat

A cloud may already be hanging above Rio Haryanto's new race seat at Manor. The 23-year-old rookie secured the drive when his sponsor, the Indonesian state-owned oil company Pertamina, lodged a EUR 5 million downpayment.But it is rumoured Manor has been promised a further $15 million from the Haryanto camp across the remainder of 2016. "We're going to see the first Melbourne race, and what's going to happen in the first half of the season," Haryanto's manager Piers Hunnisett said last week.Now, Indonesia's national news agency Antara reports that the country's national motor association (IMI DKI) will try to help the Haryanto camp to raise money. "IMI DKI is still designing a solidarity system such as through sale of merchandises of all championships held under IMI to support Rio Haryanto," chairman Alfonsus Judiarto said on Wednesday.
"The government has tried to help using the national budget," he added, "but the procedure for it is complicated and the idea has caused pros and cons. We hope private parties would contribute to help Rio."
In a separate media report, manager Hunnisett was quoted as denying that Haryanto's seat is in danger. Hunnisett did not immediately respond to a request for comment.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Mislim da je za bodove potrebno ipak više od motora. Bez podcjenjivanja i s poštovanjem jer su mi male momčadi oduvijek drage. Ipak, trebati će i bolid biti solidan za ugurati se u top 10 usprkos odličnom (najboljem) motoru.
"What a little star." May 26, 2012.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡