S kim bankarite?

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ako ste u HR - čije bankarske "usluge" koristite?

Ja imam Erste i HPB i nisam zadovoljan ni jednima ni drugima. Sad je HPB uveo naknade za podizanje gotovine putem poslovne mreže Hrvatske pošte i Fine, što je prilično bezobrazno. Da ne pričam da imaju naknadu za apsolutno bilo kakav drek. Primjerice, HPB ima naknadu za mobilno bankarstvo, ali unutar toga ne daje opciju izdavanja tokena da se možeš logirati na internet bankarstvo nego je to posebna usluga koja opet ima svoju naknadu. :facepalm: Fascinantno je koliko su ostali u devedesetima s tim smiješnim klauzulama. Naravno, činjenica da smo ugovor sklopili dok su vrijedile drugi uvjeti ne vrijedi ništa. Ja mogu prekinuti ugovor (možda bih čak i morao platiti zatvaranje računa :mrgreen: ) i tražiti drugu banku. Što nije isključena opcija.

Erste je imao interesantan pokušaj s Keksom, ali su onda izbacili ovog Georgea koji je smiješna aplikacija. Sad samo čekam da ukinu standardnu aplikaciju i forsiraju prebacivanje na Goergea.

HPB mi je upravo prije pola sata poslao obavijest "Poštovani gosp. Mrvoš, informacije o stambenom kreditu vas čekaju u poslovnici u Strojarskoj ulici...". :? Niti sam gospodin Mrvoš, niti imam stambeni kredit. :rofl: Ali nema veze, istu obavijest (i to kao notifikaciju na mobitelu) su mi poslali i sad prije par minuta ponovo. Nevjerojatno s kakvim šarlatanima se mora imati posla...

Naravno, ne možeš se otkinuti od banaka, ali možda postoji netko tko je malo manji amater od ovih mojih?

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Neznam.
Ja sam isto Erste , bio sam i OTP ali nisam zadovoljan niti jednima bio.

Takoder sam misljenja oko aplikacije George , i samo cekam trenutak kada ce uvijetovati koristenje tj da ukinu sadasnju.
Naravno da ne zelim niti pogledati Đorđa sve dok budem bas morao.

Cak me zanimalo odakle im opce to ime , i dosao do odgovora da je George bilo ime kao nekog prvog autopilota. Nesto tako. I zato su dali takvo ime , kao da nam Đole bude autopilot sa parama :D
slikaslika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
meni je stara radila u pbz-u, pa sam u njih cijeli život.
banku minimalno posjećujem. aplikacija mi je ok, pogotovo kad sam skonto da mi više ne treba fizički token. :)
uzimaju mi 2,25 po običnoj transakcij kad plaćam račune (ne pos). draga kaže da je to puno, da je u njenoj (otp) duplo manje. nemaju naknadu za podizanje gotovine s tekućeg.
20ak kn. mjesečno je trošak održavanja računa.
ni da bih preporučio ni izjegavao. :neznam:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
I ja sam bio poprilicno zadovoljan sa Erste bankom...
I dalje su ok ali nije vise woow.. Đorđe je u banani, ako bude samo on opciji, nema mene vise.
Osta sam šokiran da za placanje u inozemstvo preko netbankinga treba nesto extra :zubo: i zahtjeva odlazak u poslovnicu..
Kasnije nisam ni pokusavao...

Jedno vrijeme sam guglao PBZ, cine se tehnoloski najnapredniji, da se prebacim kod njih ali mi umrla ideja...

Supruga u Raiffaisen napravila trajni nalog za kredit za kucu, 10.5 kn naknade na transakciji 😳
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nedavno prešao u PBZ i za sad nemam zamjerki, dosta ljudi mi je preporučalo PBZ pa ajde reko da vidimo onda. Ovako na prvu mi se čine kao najnapredniji. Aplikacija im je odlična. :klanjam:
Usputno pitanje za PBZ-ovce. Da li je za kupnju na rate online potreban onaj čitač kartice ili to ide nekako preko aplikacije PBZ-a? Nikada nisam kupovao na rate online pa sam po tom pitanju neuk.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
senna66 je napisao/la: 10.02.2021., 14:51 Nedavno prešao u PBZ i za sad nemam zamjerki, dosta ljudi mi je preporučalo PBZ pa ajde reko da vidimo onda. Ovako na prvu mi se čine kao najnapredniji. Aplikacija im je odlična. :klanjam:
Usputno pitanje za PBZ-ovce. Da li je za kupnju na rate online potreban onaj čitač kartice ili to ide nekako preko aplikacije PBZ-a? Nikada nisam kupovao na rate online pa sam po tom pitanju neuk.
nisam nikad kupovao na rate, ali pretpostavljam da ne treba.
eh da,, ja sam se gore izrazio sa 'token', ali je čitač kartica ispravan izraz.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
PBZ i ZABA.

"Najjače" "domaće" banke...... ZABA je "smećarska" banka - prisiljen sam biti u ZABA-i....... a PBZ su relativno korektni.....
Da mogu, bio bih u nekim drugim bankama..... ali da ne pretjerujem.... PBZ je OK.

EDIT: Eh, da..... Addiko je gora i od ZABA-e ( neću argumentirati ). :chill:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ja nakon 25 godina selim iz Zabe jer ne razlikuju mene od ruskog mafijaša....

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
wapi je napisao/la: 10.02.2021., 17:25 Ja nakon 25 godina selim iz Zabe jer ne razlikuju mene od ruskog mafijaša....
Šta šta? :rofl:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 10.02.2021., 17:25 Ja nakon 25 godina selim iz Zabe jer ne razlikuju mene od ruskog mafijaša....
!?

:facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ugasili su mi firmin račun jer da im nisam dostavio izjavu o stvarnim vlasnicima. Nikakvu komunikaciju o tome od njih nisam dobio, a i postoji registar stvarnih vlasnika na FINI u koji banke imaju uvid, pa je lagano nepotrebno gnjaviti ljude s time. Firma ima dva vlasnika, oba su hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj. Nakon toga ih nazovem i dobio obrazloženje da su mi poslali jedno pismo prije mjesec dana, a onda drugo otkazno prije 15 dana. (Inače ne šalju poštom nego vlastitom dostavom). A poruke u e-zabi im služe da bi me obavijestili da rade skraćeno pred praznike kao u dobra stara socijalistička vremena.

Kad sam rekao da nisam to dobio i mogu li sad doći u banku da riješimo problem, bankarica je mrtva hladna rekla da bi sad morao pisati molbu na Upravu da mi ponovo otvore račun i da mi je jednostavnije otići u drugu banku. Nakon toga sam otišao u RBA jer jedini nisu tražili da privedem i suvlasnika. Jedan od direktora im je bio dovoljan. Dakle, svatko tko pita o ZABI sve najgore.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
senna66 je napisao/la: 10.02.2021., 14:51 Nedavno prešao u PBZ i za sad nemam zamjerki, dosta ljudi mi je preporučalo PBZ pa ajde reko da vidimo onda. Ovako na prvu mi se čine kao najnapredniji. Aplikacija im je odlična. :klanjam:
Zavisi. Ja imam i fizički token , ali ti u sklopu aplikacije imaš i withPAY i withKEY tako da se logiraš jednom od njih dvije koja ti služi kao token na mobitelu. Nisam siguran koja. Uglavnom u PBZ-u sam od studentskih dana i mogu reći da za razliku od drugih banaka ima jako dobru mobilnu aplikaciju. kada sam kupovao na rate , automatski ti ponude opciju "rate" ako ju imaju ugovorenu sa tom firmom.
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Mobilni token #withKEY
Nema više briga o tome gdje ste zadnji put ostavili svoj fizički token uređaj ili čitač kartice. Koristite ugrađenu funkciju #withKEY mobilne aplikacije kako biste pristupili PBZ internetskom bankarstvu i autorizirali transakcije internetskog bankarstva.

pronađite #withKEY funkciju odmah na Ekranu prijave. Unesite svoj PIN ili koristite biometrijsko skeniranje kako biste kreirali sigurnu jednokratnu zaporku.
s funkcijom #withKEY možete dobiti jednokratne zaporke za dodatnu sigurnost jer je za pristup funkciji potreban vaš osobni PIN ili biometrijski podaci. Svaka jednokratna zaporka koju generirate vrijedi 90 sekundi, nakon čega jednostavno možete zatražiti drugu.

Ovo možeš koristiti kao način logiranja u e građani.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
@Dani hvala :pivo: :pivo:
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Ma nikakav problem. :party:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Po ovome se čini da bi PBZ bio bolji izbor od HPB... :neznam:

Inače HPB je jučer poslao još par puta onu istu poruku za gospodina Mrvoša, a onda se ispričao svima :facepalm:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Moje skromno misljenje nakon nekoliko sati amaterskog guglanja je bilo da je prelazak u PBZ najbolja opcija kod nas...
Guglo sam HPB, ZABA, OTP, RBA, Addiko, Sberbank...
Neke nisu usle u drugi krug, Splitska, Karlovacka, Kovanica i takve su otpale prije...
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ovo je divno, HPB sad šalje obavijest da mijenja opće uvjete poslovanja, a vezano za otvaranje, vođenje i zatvaranje računa. :rofl:

Detalji su na njihovom webu, navodno, ali ih ne mogu pronaći. Ali mislim se, što bih kopao po njihovom labirintu ako mogu pitati osobu koju plaćam kao njihov član, odnosno, njihovu korisnički podršku. Baš me zanima i ažurnosti korisničke podrške i to što su mijenjali.. Sigurno ukidaju besmislene naknade :mrgreen: Klošari jadni...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 11.02.2021., 14:29 Sigurno ukidaju besmislene naknade
:rofl:

Sigurno...
Interesantno je to kako je sve fino i super kada dodjes i umjesto da se usluga poboljsava, kvaliteta svega nerijetko ide prema dolje a obveze prema banci idu gore...
Fino Alla Fine

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ja sam kod OTP-a zadovoljan sam, završio sam studij, ali i dalje sam na njihovom paketu Indeks, sve besplatno, vodenje racuna, mbanking, Internet bank jedino za plaćanje računa uzmu 1.75 kn. Ne znam kako nisu ubrali da nisam vise student, plaća sjeda na račun u njihovi banci, a nadam se da među vama nema neki bankar Otp da me druka.
Na poslu (računovodstveni ured) dobar dio firmi je kod Otp, vjer iz razloga što su bili u bivše splitske banke, a i mreža bankomata im je u Splitu najbolja iz tog razloga.
Također ima dosta klijenta kod PBZ, aplikacija im je dobra.
OTP nudi raznovrsne načine exporta izvoda xml, txt, Vir, pdf itd dok se s PBZom treba navlačiti da to omoguće.
Ali što sam koristio aplikaciju za plaćanje zadovoljan sam. Nisam išao s njima u dubinu.

Kod HPB nemam nikoga.

Imex, Adiko su banke ako imaš problem, dočekuju klijente raširenih ruku i nude razne vrste kredita i puno je neki osobnih i pristup sa referentima, djelatnicima tih banka.

Ja bi privatno izabrao OTP, poslovno PBZ.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡