Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 26.01.2021., 19:56 Mercedes je pokrenuo humanitarnu akciju.
1M retweets i potpisat će Hamiltona i zadržati crnu boju na bolidu.
https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1354104852843003912 Ne sumnjam na podršku sa ovog portala :prcnjau:

Nadam se da će bar 30% ofarbati u sivo. Black and silver bi bila dobra kombinacija. Baš kao u neka davna vremena :cool:
Pretpostavljam da svako vidi ono što mu paše...
Ja tu ne vidim da igdje piše da će potpisati Hamiltona. A to za boju sam shvatio kao da će ga obojiti u ove šarene boje prosute bo bolidu, ako dobiju milion retweetova. :mrgreen:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pastor je napisao/la: 27.01.2021., 07:35
Har Kl je napisao/la: 26.01.2021., 19:56 Mercedes je pokrenuo humanitarnu akciju.
1M retweets i potpisat će Hamiltona i zadržati crnu boju na bolidu.
https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1354104852843003912 Ne sumnjam na podršku sa ovog portala :prcnjau:

Nadam se da će bar 30% ofarbati u sivo. Black and silver bi bila dobra kombinacija. Baš kao u neka davna vremena :cool:
Pretpostavljam da svako vidi ono što mu paše...
Ja tu ne vidim da igdje piše da će potpisati Hamiltona. A to za boju sam shvatio kao da će ga obojiti u ove šarene boje prosute bo bolidu, ako dobiju milion retweetova. :mrgreen:
Ne kažu džaba da je ljepota u oku posmatarača ;)
Imam osjećaj da su namjerno izabrali baš taj dio bolida i da će se sapunica završiti max. do kraja slijedeće sedmice.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
James Allison lijepo i razumljivo objašnjava promjene pravilnika za 2021.

https://www.motorsport.com/f1/news/merc ... l/5209148/

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Pratio sam FP na zadnjoj utrci kada su testirali aero elemente za bolide 2021......i vremena su bili oko 3 sek sporija od ovih iz 2020

Tako da vremena iz 2019 izgledaju mi skoro sekundu sporiji....

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa dobro, to je normalno kad samo nabace novi pod na stari bolid. Treba izvršiti modifikacije po cijelom bolidu da to bude kako treba. I onda će negdje izvući više nego što su imali prošle godine i to će ti ga doći otprilike na isto.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Kaže Wolff na 🇩🇪 RTL-u da će Hamilton potpisati uskoro ugovor, ali da neće dobiti ono što traži - trogodišnji ugovor...

https://www.rtl.de/cms/lewis-hamilton-f ... 1611835515

Traži previše, nije Wolff lud, a prije svega Källenius/Daimler - čija je zadnja.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Sarma je napisao/la: 28.01.2021., 13:40 Kaže Wolff na 🇩🇪 RTL-u da će Hamilton potpisati uskoro ugovor, ali da neće dobiti ono što traži - trogodišnji ugovor...

Traži previše, nije Wolff lud, a prije svega Källenius/Daimler - čija je zadnja.
Dosadasnje spekulacije su bile da je Merc za trogodsnju suradnju a da Hamilton hoce vise prostora za manevar uz kraci ugovor :zubo:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 28.01.2021., 14:15
Sarma je napisao/la: 28.01.2021., 13:40 Kaže Wolff na 🇩🇪 RTL-u da će Hamilton potpisati uskoro ugovor, ali da neće dobiti ono što traži - trogodišnji ugovor...

Dosadasnje spekulacije su bile da je Merc za trogodsnju suradnju a da Hamilton hoce vise prostora za manevar uz kraci ugovor :zubo:
I mene interesuje kako i zašto je došlo do toga da Hamilton želi trogodišnji ugovor.
Mada u ovo članku to i ne piše nigdje osim u naslovu. Ne znam njemački, nego sam pročitao preko prevodioca.

Sjećam da se sam čitao neku informaciju, koju sam uzeo za mjerodavnu, da je Hamilton htio jednogodišnje produženje ugovora, a Mercedes tri (možda je pisalo višegodišnji pa sam ja preveo na tri).
Tada mi je nekako logično bilo da se nađu na pola i potpišu na dvije godine. Taman bi se to i poklopilo sa budget cap, koji bi se trebao izglasati.

Najpametnije je ne čitati ništa dok ne objave zvaničnu informaciju. Ovo se pretvara lagano u indijsku sapunicu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Har Kl je napisao/la: 28.01.2021., 14:27
Najpametnije je ne čitati ništa dok ne objave zvaničnu informaciju. Ovo se pretvara lagano u indijsku sapunicu.
Lagano nas se vuce za nos...

Da, bilo bi najbolje ne citat nista ali nije bas tako jednostavno :zubo:
Inace, citam ovo sta se zaljepi po portalu, od kad nema zbivanja na stazi, druga mjesta informiranja i ne postoje ...
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 28.01.2021., 14:32
Har Kl je napisao/la: 28.01.2021., 14:27
Lagano nas se vuce za nos...

Da, bilo bi najbolje ne citat nista ali nije bas tako jednostavno :zubo:
Inace, citam ovo sta se zaljepi po portalu, od kad nema zbivanja na stazi, druga mjesta informiranja i ne postoje ...
Ma RTL.de je nešto kao express ... nigdje veze.
Evo drugi izvor ... Nigdje Wolff ne spominje da neće biti trogodišnji ugovor, niti da Hamilton želi trogodišnji ugovor.
Na pitanje da li će potpisati trogodišnji ugovor, on odgovara da ne misli da hoće.
I onda nastavlja pričati ono što nam je 100 put rekao do sad :?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Hoće li Lewis dobiti trogodišnji ugovor?

Wolff: Ne, pretpostavljam.
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1354769109322506245 Kolega @Har KI ipak zna i izvrče neke riječi koje njemu odgovaraju, daj...

Pitanje je bilo hoće li DOBITI, a ne hoće li potpisati trogodišnji.

Tebi nema nigdje veze intervju gdje priča boss momčadi. :facepalm:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ne izvrćem, nego sam pročitao iz članka ;) . Ja opet ne vidim na osnovu čega si ti zaključio da Lewis neće dobiti ono što želi - trogodišnji ugovor.
Recimo, novinar pita Wolffa da li će Lewis potpisati 100 godišnji ugovor, on kaže: "ne pretpostavljam da hoće". Ti izvučeš zaključak da Lewis želi 100 godina se vezati za Mercedes.

Da neće dobiti ono što želi to znam i ja. U suportnom bi ugovor već bio potpisan.
Ona špekulacija koju sam pročitao i naveo, je ipak samo špekulacija, nisam se vezao za nju.
Meni nema logike da Lewis traži trogodišnji ugovor, a saznanje šta se odvija u pozadini čekam isto kao i ostali ;)

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Luis Hamilton je postavio čelnicima Mercedesa uslove za ostanak u ovom timu.

Sedmostruki prvak svijeta traži 165 miliona eura za četvorogodišnji ugovor.

Šampion Formule 1 traži i 10 odsto od ukupnog profita tima, ukoliko odbrani titulu, kao i dio vlasništva u produkciji sportskih automobila “AMG One”.

Hamilton je u prethodnih osam godina vozio u bolidu Mercedesa.

U narednim danima očekuje se epilog njegovih pregovora sa čelnicima čuvenog tima.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ne znam zašto, ali ubjeđen sam da, ukoliko bi Hamilton postavio bilo koji od gore pomenuti tri uslova, da bi Wolff automatski okončao pregovore.

Znate li vi ljudi šta znači 10% profita?
Kakve četri godine. Tu cifru ne mogu ni ponoviti :)

Max može biti dvije godine. Ukoliko zadrži postojeću platu, nek se lupa nogom u guzicu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Evo ovaj intervju s RTL-om, ali preveden
However, Hamilton will "soon" sign a new working paper and also drive for the Silver Arrows in 2021, assured Wolff. In the end there must be a "sensible agreement, and we are not far from it". Wolff explains in the video what makes the negotiations so complicated.

Relationship with Hamilton not damaged

Soon it will be a "flexible term", said Wolff with a smile. The contract will be "dry" by the first test drives in Bahrain in mid-March at the latest.

The Mercedes team boss contradicted rumors that his relationship with Hamilton had suffered from the contract poker. "Our relationship is not only professional, but also a friendship. Lewis is incredibly important, not only for our team, but also for the Mercedes brand." But, according to Wolff: "The landscape is currently changing."
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Jooj Wolff, kad te čuje Sir Lewis - odmah idu novi problemi kod ugovora :prcnjau:
Toto Wolff: "The most important thing is to take the pressure off Mick's shoulders. Of course, he has the great name of the best F1 driver of all time with a strong personality. But Mick is doing very well."
#F1 #RTL

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 28.01.2021., 23:48 Evo ovaj intervju s RTL-om, ali preveden
However, Hamilton will "soon" sign a new working paper and also drive for the Silver Arrows in 2021, assured Wolff. In the end there must be a "sensible agreement, and we are not far from it". Wolff explains in the video what makes the negotiations so complicated.

Relationship with Hamilton not damaged

Soon it will be a "flexible term", said Wolff with a smile. The contract will be "dry" by the first test drives in Bahrain in mid-March at the latest.

The Mercedes team boss contradicted rumors that his relationship with Hamilton had suffered from the contract poker. "Our relationship is not only professional, but also a friendship. Lewis is incredibly important, not only for our team, but also for the Mercedes brand." But, according to Wolff: "The landscape is currently changing."
Ovaj boldani dio možda govori da nisu postigli dogovor i bi ovo mogla biti posljednja sezona za Hamiltona u F1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Imam osjećaj da se Hamdiji više neda pa motivaciju traži u novcu i ostalim stvarima.
Mercedes ove zahtjeve sigurno neće prihvatiti, ili će Lujo smanjiti apetit ili je to to. Moja pretpostavka je da će mu ovo biti zadnja sezona u F1. Svakom normalnom čovjeku bi dosadilo dominirati bez ikakve konkurencije.
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ferrari je napisao/la: 26.01.2021., 19:57 Pobogu ljudi, to je AMG One, hyperauto koji nitko ni neće kupiti.

Govorimo o mainstream reklamama, za A,B,C,E i S klasi. Njega nigdje nema u njima.

Jeste li vi ikada vidjeli nekakav veliki plakat s Hamiltonom u ovih 8 godina? Ja nisam.
Znog čega ne bi htjeli kupiti ovaj auto? Pa zvijer je za razliku od nekih propetih konjića.

The production of the car is planned to be 275 units at a price of US$2.72 million per unit, all of which have been already sold. Mercedes-AMG received orders for four times the production amount, but have stated that production will not be increased from the planned 275 units, in order to maintain the exclusivity of the car.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mislim se neće protiviti zamzavanju formule motora za 2022.

https://www.gptoday.net/nl/nieuws/f1/26 ... vanaf-2022
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡