Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso
mzf1 je napisao/la:
dmw je napisao/la:
josip123 je napisao/la:
Kad je vec toliko dobar, sto nije sudjelovao u razvoju, napretku, dizanju momcadi... A ja vjerujem da je on jedan od krivaca zasto je Ferrari bio onako los predprosle sezone, i sezona prije.
Gde si ti cuo da vozac razvija sasiju, aerodinamiku, motor, suspenziju i sta ti ja znam sta, daj nebudi smesan. Zasto timovi imaju 500+ ljudi a 2 vozaca. Kome je posao da razvija a kome da vozi.
Ovo što si reka je jako zanimljivo i ne mogu reći da si u krivu. Međutim ima jedan još zanimljiviji podatak. Toro Rosso prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, RB prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, i Ferrari prije i za vrime Vettela. Sam izvuci zaključak, ja svoj neću nametati.
Fap ti je odgovorio za RB i da je ostao tamo tonuo bi sa njima ko sto Rikardo sad tone. A za Ferari pa Ferari je samo bolji u odnosu na 2014 ali od 2010 oni su na istom cak je Alonsova prva sezona u Ferariju bila bolja nego Fetelova ;)

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
S nama već: 10 god 4 mj
josip123 je napisao/la:
dmw je napisao/la:U oba slucaja je on sa slabijim bolidom doveo sebe u poziciju da se na zadnjoj trci bori za titulu. Tako da mu se ne moze nista zameriti. A ako ti nije jasno da je RB u periodu od 2010-2014 bio bolji bolid od Ferarija otidji na wikipediu pa pogledaj broj pol-pozicija i pobeda RB naspram Ferarija.

Mozda i RedBull nije bio toliko bolji od Ferrarija koliko Vettel od Alonsa..... :P :prcnjau: :zubo: :kokice:

Aposolutno točno, najrazvikaniji vozač ikad mora biti Alonso 2012. i najpotcjenjeniji vozač Vettel iste godine.

Ljudi slave Valenciju kao čudo a niko ne spominje koliko je bolida odustalo i koliko se stvari poklopilo.

Kunu Grosjeana u Belgiji al niko ne spominje Japan kad se zabija u Raikkonena i probušija si gumu.
@dmw Fap mi je odgovorija za kraj RB ere a di je odgovor na 3 faze TR-a ostale 2 faze RB-a i prve dvi faze Ferraija. I odgovor na to ti je najopsežnije promjena pravila i katastrofalan posao od strane Renaulta, jer ko što si reka vozač ne radi motor i šasiju, zar ne.

Pljuju Massu kao katostrofa vozača ali niko ne spominje hvatanje slipstreama otpale plombe na mjenjaču i kvalificiranje ispod Masse zadnjih utrka sezone kad se "paraju gaće".

Svi spominju nevjerojatne startove, a niko ne spominje još bolje Massine startove, i činjenicu da su imali najbolji startni software.

Niko ne pokušava zbrojiti koliko je Vettel bodova skupija odustajanjem ostalih a koliko Alonso, a morate priznati za odustajanje vozača isprid sebe ne triba veliko vozačko umjeće, koliko god ugodno bilo kad pobjeda ili taj dobar rezultat dođe.

Niko ne spominje prvi dio sezone koji je RB tapka u mraku pokušavajući uštelati bolid s obzirom na promjenu pravila, svi znaju samo za 2 sekunde brži RB(dokaz im je Singapur 2013.) u razdoblju od 4 godine "dominacije".

Niko ne spominje da je RB osim prednosti u kvalifikacijama i u zavojima ima i svoje loše strane a to je katastrofalna krajnja brzina pa kad zaglaviš iza nekoga posli bokseva ili uslijed lošijih kvalifikacija možeš samo plakati za njim.

Naravno to se sve poveže u jednu lipu priču kad se u kontekst stavi i legendarna "kanta". Samuraj, poznat po tome da mu kvalifikacije nisu najjača strana dokotrlja bolid na 5 6 7 misto na gridu i to je to. To je Ferrarijeva forma i sve što u utrci napravi to je Alonso. Koliko utrku 2012. je Ferrari bija jači od RB-a u utrci, o tom niko ne priča.

Kad Vettel uzme pole position, a to je najjača strana RB-ovog bolida onda je to pokazatelj stanja i dominacije. Čak se ide toliko daleko da se to uspoređuje sa Mercedesovom dominacijom.

I za kraj najslađe, VN Abu Dhabia, VN Brazila, a nasuprot Alonso koji nije uspija rješiti Raikkonena (jer i Lotus je bija dominantan) koji nije moga biti bolje kvalificiran od Masse, koji je vozija kalkulantski i baca spinove kako kraj njega i Hamiltona i nema vozača vrijednog spomena, tek eto neki Newey koji svake godine podari svom vozaču naslov.

Sve ovo što je dešavalo nakon toga, način na koji je Horner objasnija da Vettel praktički šuta Alonsa iz Ferrarija, to da Alonsa dopada McH, jedina alternativa u tom trenu, činjenicu da se Vettel bori protiv sekundu jačih bolida i uzima im pobjede, dok se Alonso neuspješno bori s Buttonom na dnu ljestvice, nemogu doživiti nego kao neku kozmičku pravdu. za sva ona zviždanja , za sve one izjave i spinove od strane Alonsa, i za sva nerealna grabljenja zasluga kojih je bilo ali ne koliko ih se i prikazivalo.
Zadnja izmjena: mzf1, dana/u 12.02.2016., 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: mclaren
Kakav post :facepalm:
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

dmw
Baniran
Baniran
E sad si nas ubio :rofl:

Iz tvog "izlaganja" sam zakljucio da Alonso nista ne valja a da je Fetel bog :trep:

fap
Baniran
Baniran
dmw je napisao/la:E sad si nas ubio :rofl:

Iz tvog "izlaganja" sam zakljucio da Alonso nista ne valja a da je Fetel bog :trep:
Pa naravno posto samo sa najboljim bolidom moze do titule a posto Ferrari prosle sezone nije bio najbolji nije ni mogo do titule
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
dmw je napisao/la:E sad si nas ubio :rofl:

Zapravo poanta je da se Alonsa precjenjivalo a Vettela potcjenjivalo 2012. Nikakva mi satisfakcija nebi bila Alonsa prikazati kao nekog ko ne valja, jer mi je slađe reći da je 6 godina ubija najbolje, nego nekog drugorazrednog Alonsa.

dmw
Baniran
Baniran
Ja ne znam sta ce "Fetelovci" ako ni ove godine ne bude imao najbolji bolid to ce biti vec trecu godinu zaredom oce plakati :rofl:

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
A ja ne znam hocete li vi McLarenovci i Alonsovci plakati i ove godine ako budu opet na dnu. U sto sam uvjeren. :rofl: :zubo: :bonk:
Jadno od vas..... Vidim koliko vas to izjeda. Ne bi vam bio u kozi

Bolan @dmw daj vise smiri dozivljaje. Preslo je ovo u off-toppic. Raspravljaj o Ferrariju, jer je o njemu tema. Stavi neku novost ako imas, a ako nemas, ne pisi nista. A o njima dvojici idi na temu za to.
Zadnja izmjena: josip123, dana/u 12.02.2016., 20:29, ukupno mijenjano 3 puta.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
dmw je napisao/la:Ja ne znam sta ce "Fetelovci" ako ni ove godine ne bude imao najbolji bolid to ce biti vec trecu godinu zaredom oce plakati :rofl:
Bez trolanja, imaš upozorenje.

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
dmw je napisao/la:Ja ne znam sta ce "Fetelovci" ako ni ove godine ne bude imao najbolji bolid to ce biti vec trecu godinu zaredom oce plakati :rofl:
Ja ti mogu reći da sam sa Vettelovom 2015. bija ponosan jednako kao i sa recimo 2013. odveza je nevjerojatnu sezonu protiv svih izgleda pritija Mercedesima, tako da uopće neman taj imperativ da se sezona propada ako je se ne okruni naslovom, vožnja mi je jednako bitna kao i naslov. Pitaj one koji su pratili Mossa.

fap
Baniran
Baniran
mzf1 je napisao/la:
Ja ti mogu reći da sam sa Vettelovom 2015. bija ponosan jednako kao i sa recimo 2013. odveza je nevjerojatnu sezonu protiv svih izgleda pritija Mercedesima, tako da uopće neman taj imperativ da se sezona propada ako je se ne okruni naslovom, vožnja mi je jednako bitna kao i naslov. Pitaj one koji su pratili Mossa.
A za koga ti navijas posto ima onih koji navijaju za pola grida pa gde si tu ti

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
fap je napisao/la:
mzf1 je napisao/la:
A za koga ti navijas posto ima onih koji navijaju za pola grida pa gde si tu ti
Samo i isključivo za Vettela, Ferrari mi je ko auto kompanija od malih nogu pojam pa recimo da san najbliži Ferrariju ko ekipi mada za ekipe u smislu konstruktora ne navijam opće.

fap
Baniran
Baniran
Vettel ok to postujem :thumbs:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
dmw je napisao/la:
Frantic je napisao/la:Znači, kad Alonso osvaja titule, onda je do Alonsa, a kad gubi titule, onda je do bolida i do ekipe :facepalm:
:facepalm:

Ja samo kazem da Ferari nije uspeo 'ispratiti' Alonsa. Alonso od Ferarija nije dobio ono sto je dobio u Renaultu '05 i '06.
E pa što se nisi tako odmah izrazio. Implicirao si da je Alonso od Renaulta napravio pobjednički tim.
Jbga, de se bolan odluči. ;)
Usput, ja Alonsa smatram extra vozačem. I šteta što će ostati samo na dvije titule. I žao mi ga je vidjeti u onakom bolidu. (šteta što je i Mclaren onakav trenutno). Ali dobrim dijelom je i sam za to kriv.
I probaj biti malo objektivan, neće ti naškoditi.
A povrh toga, pusti se Hamiltona - Mercedesa i Vettela - Ferrarija. Probaj navijati ZA NEKOG, a ne PROTIV NEKOG. U situaciji u kojoj ti je ljubimac, to je loše po zdravlje. ;)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmw
Baniran
Baniran
Malo vesti...
Lots of news past few days from Italy. 667 was fired up for the first time today, everything went smoothly. Test bench numbers are excellent, the PU produces more then 900hp but still has reliability issues primary from engine knocking. But Ferrari still has to recieve latest fuel from Shell, and will see how testing goes before Melbourne. For now, engine cannot last 4 GPs.

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Danas sam na instagramu naišao na ovu rasnu slikicu...

slika

Budući da je dosta halabuke oko izgleda novog bolida, mislim da nema ljepše od ovih starih ljepotica...
No gidra, no party.

Lady
GP3
GP3
dmw je napisao/la:Malo vesti...
Lots of news past few days from Italy. 667 was fired up for the first time today, everything went smoothly. Test bench numbers are excellent, the PU produces more then 900hp but still has reliability issues primary from engine knocking. But Ferrari still has to recieve latest fuel from Shell, and will see how testing goes before Melbourne. For now, engine cannot last 4 GPs.
Znaš kako kažu: Lakše je od brzog bolida napravit pouzdan, nego obrnuto...... ;)
slika

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Evo da se priključim sveopćoj maniji koja vlada oko dizajna novog Ferrarija.

[ link do slike ]
[ link do slike ]

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
dmw je napisao/la:Malo vesti...

Mene kao laika je zanimalo što to znači engine knock. Pa evo za običan puk vrlo razumljivo objašnjenje....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=maZyPJIOknE[/youtube]

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
@Iceman
Odlično. Jednostavno i razumljivo. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori