VN Abu Dhabija (Yas Marina) 11.-13. prosinca 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Čestitke Verstappenu i Norrisu.
Mislim da je Hamilton imao PP u zadnjem krugu. Čini mi se da sam vidio da je odvezao žuti 3. sektor. Vjerojatno je negdje napravio malu grešku.

Fenomenalani zaostaci :thumbs:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Cale od Lewisa je napisao/la: 12.12.2020., 15:04
Cale od Lewisa je napisao/la: 12.12.2020., 14:01 Ide 100 kn na VER pa kud puklo da puklo
Tako se pare love pajdaši ;)
:klanjam: Kolka kvota?
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 12.12.2020., 15:14 Prvi PP u 2020. godini za bolid sa ne Mercedesovom PU.
Usrase sezonu....
Neuspjeh...
Fino Alla Fine

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Rusell je kriv, razštelao mu je bolid :)

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Odlučio sam ne gledati novi pole position Hamiltona danas,ali sam pratio na aplikaciji i baš sam bio sretan kada sam vidio da je Max došao do pole positiona... super. i još Valtteri ispred Luja, ma zakon.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 12.12.2020., 15:21 Mislim da je Hamilton imao PP u zadnjem krugu.
Kad su tri u desetinci, imali su ga svi..
Ima ga je prije i Bottas, ima je on žuću...
Steta, mogli su uzet sve u sezoni...
Fino Alla Fine

Wehrlein94
GP3
GP3
Zamisli koliko pljujete Strolla a frajer je jedan od četvorice posebnih u sezoni osvojio pole position . Velikan je na gridu,a mi to ne cijenimo nego mu tražimo samo mane

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la: 12.12.2020., 15:01 Bravo Max :thumbs:

Izgleda da je Mercedes vozio na 90% snage...
Kazu da je Mercedes pregrejavao gume u S3....a Lecler je zvanicno to potvrdio za svoju vožnju

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Vidim da je Red Bull koristio onaj novi nos, kojeg su odbacili početkom sezone. Izgleda da su tek na kraju sezone uspjeli posložiti sve kako treba na taj bolid.

Kad pogledam ovo, nekako imam osjećaj da bi sljedeća sezona mogla biti vrh. Ne mislim da će se Mercedes prošetati kao ove godine. Red Bull bi se mogao umiješati. Ferrari bi trebao biti puno bolji. Aston Martin bolji, Renault bolji + Alonso. McLaren, vidjet ćemo hoće li biti problema sa ubacivanjem Mečke, ali i oni bi trebali biti bolji + dolazi im Ricciardo. Alpha Tauri bi isto trebao biti bolji, a već su se i ove sezone nekoliko puta ozbiljno umiješali u sredinu poretka. Tek su ove godine, ili od naredne, dobili 60% model u zračnom tunelu, i punu podršku Red Bulla. Ovi Ferrarijevi timovi bi isto trebali napredovati zahvaljujući boljem motoru. A i Williams valjda napravi pomak sa većim budžetom. Ali te 3 ekipe će vjerovatno ostati na začelju.

Ako bude zgusnut poredak, najinteresantniji će biti Bottas. Ako ne uspije bolje parirati Hamiltonu, odnosno ako bude ovakav kakvog ga trenutno gledamo, mislim da bi mogao biti poderan od više vozača iz drugih timova. Max će sigurno biti ispred njega, ako Red Bull bude imalo bliže. A mogao bi i drugi Red Bull, ako u njemu ne bude sjedio Albon. Mogao bi ispred njega završiti i Leclerc, ako se vrate u top 3 barem. A zašto ne i Sainz, ako budu dovoljno blizu. Mogao bi i Vettel. Možda i Alonso i Ricciardo. Ako se Bottas ne popravi, zgusnut grid bi bio smrt za njega.

Mislim da Mercedes, bez obzira na ranije prebacivanje na sljedeću godinu, nebi trebao dodatno napredovati (nadam se). Opraštaju se sa DAS-om. Biće veliki dio poda uklonjen, a to im je bio glavni izvor downforcea. Zato su uvijek imali najduži bolid. Mislim da Red Bull ne ovisi toliko o podu, tako da mislim da su sposobniji naći downforce negdje drugo, jer su uvijek bili jedni od kraćih bolida. Čak je i Wolff rekao da nova pravila više odgovaraju high rake konceptu, iako mu baš ne vjerujem. Pogotovo sa promjenama na difuzoru.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2020., 16:47
Har Kl je napisao/la: 12.12.2020., 15:21 Mislim da je Hamilton imao PP u zadnjem krugu.
Kad su tri u desetinci, imali su ga svi..
Ima ga je prije i Bottas, ima je on žuću...
Steta, mogli su uzet sve u sezoni...
U pravu si, ali nisam na to mislio.
Hamilton je imao najbolje vrijeme nakon S2 I onda u S3 odveze žuti sektor. S obzirom da su takve situacije rijetke nekako sam dojma da je on to mogao uzeti.

Bottasa ne treba komentarisati do slijedećeg upgrade ;)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ekipa zaboravljajte da je Mercedes stao s razvojem W11 već tamo i devetom mjesecu. Dajte molim vas...kakav RBR i ostali. Smijeh.

RBR do zadnje utrke donosio dijelove da Maxa zadovolje i tada su ih jedva u kvalama dobili iako kombinirani sektori za oba Mercedesa daju 1-2.

Znači podbacili su vozači Merca jer su trebali imati pole, a Max je imao dobar krug.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

renato2107
GP3
GP3
@Pastor
Sve stoji, ali Merc je za nagodinu u prednosti sa low rake konceptom, čak je i Newey to jednom komentiro jer se manje oslanjanju na podnicu i difuzor.
Jedini gubitak im je gubitak DAS-a , sad pitanje kolko im je koncept oko toga složen i koliko mogu tu šasiju promijenit gdje je DAS bio, pa bi mogli postati problematični s prednjim gumama.
Očekujem da ih RB pritisne, i da ne pametuju nego uzimaju Pereza i idu na All in. Također, ako je sudeći po motoru, i ako Ferrari pokrije gubitak ove godine mogu se vratiti na 3. mj. bar. Očekujem ipak pad Aston martina iza standardne trojke, i da tu budu oni,McLaren, Renault.

Inače, Max je ovo vrhunski skinuo...samo je pitanje zašto su sporiji nego lani? Gume su iste, bolidi bi trebali biti brži...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
renato2107 je napisao/la: 12.12.2020., 20:23 @Pastor
Sve stoji, ali Merc je za nagodinu u prednosti sa low rake konceptom, čak je i Newey to jednom komentiro jer se manje oslanjanju na podnicu i difuzor.
Jedini gubitak im je gubitak DAS-a , sad pitanje kolko im je koncept oko toga složen i koliko mogu tu šasiju promijenit gdje je DAS bio, pa bi mogli postati problematični s prednjim gumama.
Očekujem da ih RB pritisne, i da ne pametuju nego uzimaju Pereza i idu na All in. Također, ako je sudeći po motoru, i ako Ferrari pokrije gubitak ove godine mogu se vratiti na 3. mj. bar. Očekujem ipak pad Aston martina iza standardne trojke, i da tu budu oni,McLaren, Renault.

Inače, Max je ovo vrhunski skinuo...samo je pitanje zašto su sporiji nego lani? Gume su iste, bolidi bi trebali biti brži...
Baš zato što su gume iste. To je problem.
Bolidi imaju puno više downforcea i jednostavno pregriju gume pa moraju žrtvovati setup. Ponajviše za treći sektor, gdje moraš odabrati da li želiš klizati s manje df-a pa biti brži na ravnici, ili ćeš staviti više df-a, manje klizati i biti sporiji na ravnici. Isto tako ne smijemo zanemariti činjenicu da nema posebnih kvali modova ove godine i tu se dosta izgubilo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Wehrlein94
GP3
GP3
Hamilton je morao istaknuti da se ne osjeća najbolje te da osjeća posljedice ove prehladice.. naravno,to je razlog za sitnim zaostatkom,ali i izgovor ako sutra ne pobjedi..kakav šljam od čovjeka

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Onda se čudiš zašto si baniran na člancima?!
Pomalo.

Wolff je potvrdio da je Mercedes vozio s nešto manje snage zbog MGU-K.
Toto Wolff: "We took a little bit of power, a little bit of performance out of all the Mercedes engines."
Mercedes je postavio najbrže vrijeme u svakom sektoru, to je nekih dvije desetinke brže vrijeme od PP Maxa...

slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma ham je trebao ostati i ovu utrku out.

Mozda je htio al kad je vidio russela, odlucio je to sasjeci i voziti. I da ne zavrsi, za njega bolje nego da russel vozi.

Steta da nije, barem bi nam utrka bila luda sa russelom cijeli vikend kakav god russel zapravo bio taj vikend..

Ovako ajde, dosao po pehar, odvozit ce, mozda i pobjedit mada sumnjam jer znamo da nakon osvojenog naslovs se zna opustit, a kad je bottas kolega, nemas kaj razmisljat.. nije on nico..

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
renato2107 je napisao/la: 12.12.2020., 20:23 @Pastor

Ne, Mercedes se najviše oslanja na podnicu, zato su uvijek imali najduži bolid. Duži bolid = više podnice. Tako su barem sve analize stručnjaka govorile. E sad, koliko su stručni... Ne znam da je Newey išta komentirao za sljedeću sezonu, možda je to izjavio za neke ranije promjene pravila... Ali kao što sam gore rekao, Wolff je rekao da će ove promjene odgovarati high rake bolidima. E sad, ko tu laže? Nije mi baš od povjerenja. Ali po nekoj logici, biće odrezan dobar dio podnice sa obje strane bolida, tako da vjerujem da će to Mercedesu više štetiti. Ali ima još jedna promjena, skraćivanje difuzora, onih vertikalnih krilaca. Mislim da bi to moglo više štetiti high rake bolidima, ali samo nagađam...

renato2107
GP3
GP3
Poznato je da bolid sa velikim nagibom ima više "jeftinog" downforcea, jer na taj način iz najmanje drag-a dobije najviše, pa možeš i skratiti međuosovinski razmak jer u manje podnice dobiješ isto ili više. Problem je što to treba kvalitetno izvesti i "brtviti"sastrane, te ovisi jako o ostalim postavkama bolida, što u prijevodu znači da kad radi odlično je a ako ne radi u velikom si problemu, jer si se oslonio na nešto što nemaš. Mercedes je upravo kontra, velika podnica s velikim međuosovinskim razmakom i dobe što dobe, očito dovoljno. I sada ovim pravilima se režu bočni dijelovi podnice i one silne rupice i prorezi koji generiraju vrtložne struje koje brtve podnicu i difuzor. Po meni Merc ovime najmanje gubi, tj. realno gube najmanje ekipe sa začelja koje nemaju toliko razvijeno ovo područje. Najveći gubitnik je po meni RB (najviše) i Ferrari, oni su se oslanjali jako na to i sad toga nema.

@Ferrari
Zaboravio sam na modove, očito oni ovdje uzimaju danak i vjerojatno su tlakovi veći. Razvoj bolida i setup bi uvijek trebao biti plus, uvijek je noviji bolid s više downforcea u prednosti (trebao bi biti). Svi se nekako puno žale na klizanje.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

slika

slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Promakao mi je Leclerc na mediumu u Q2, taj bolid nije toliko loš, samo mu fali snage ispod poklopca.
Bit ce napeto, vjerujem da će se u midfieldu ići na nož, ima još puno neodgovornih pitanja.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡