https://www.planetf1.com/news/romain-gr ... dits-halo/
Kao što sam rekao jučermonkeyseat je napisao/la: 30.11.2020., 02:50 Nisam vidio u prijenosu, ali Seb se izvrtio u 12 krugu.
Frantic je napisao/la: 29.11.2020., 17:02Vjerovatno ga je alfa mužijak prisilio na grešku, pa je pao u poretku![]()
Dozvoljeno je. Stavili su mu set guma s kojim je startao i zbog kojeg je ušao u boks jer je prednje desna bila probijena. Zato su samo 3 gume stavili nazad jer nisu imali što da stave na bolid.croatic f1 je napisao/la: 29.11.2020., 20:17 Ne znam je li ovo itko primijetio, ali Bottasu su (sudeći po komponentama) tijekom trećeg pitstopa promijenjene samo tri gumeJe li to uopće dozvoljeno i zašto bi itko to radio? https://twitter.com/F1Krampon/status/1333118847843491846
Nije mi bilo jasno odakle onolika vatra, jer sam mislio da je rezervoar ostao u ovom zadnjem dijelu. Ali po ovoj slici, čini mi se da nije tu? Izgleda da je ostao povezan sa prednjim krajem, što bi objasnilo onoliku vatru. Ako je tako, to bi mi bila jedina zamjerka na sigurnost. Trebao bi se ipak rezervoar bolje pričvrstiti za ovaj zadnji kraj.
Pa upravo tu i bude, između motora i vozačeva sjedišta. Ali samo kažem da bi bolje bilo da je pričvršćen za zadnji kraj, odnosno za motor, i da je ostao na tom dijelu bolida. A ne da je zajedno sa vozačem završio u ogradi...zelot je napisao/la: 01.12.2020., 06:57
Mozda se varam ali u sttaznji dio, ooji se odlomio, ne vidim gdje bi nasli mjesta za bacvu od 100l.
https://youtu.be/U_je9S6z1fIPastor je napisao/la:Pa upravo tu i bude, između motora i vozačeva sjedišta. Ali samo kažem da bi bolje bilo da je pričvršćen za zadnji kraj, odnosno za motor, i da je ostao na tom dijelu bolida. A ne da je zajedno sa vozačem završio u ogradi...zelot je napisao/la: 01.12.2020., 06:57
Mozda se varam ali u sttaznji dio, ooji se odlomio, ne vidim gdje bi nasli mjesta za bacvu od 100l.
Ovo je prvi slučaj da je Halo spasio život. One situacije ranije su bile pretjerivanje.
Mislim da ne bi.Testarossa je napisao/la: 01.12.2020., 09:13 Kako pretjerivanje, Leclerca bi zveknuo kotac u glavu da nije bilo haloa, bilo je situaciju u nizim formulama gdje je halo odbio krhotine.
Koga briga sto ruzno izgleda ako djeluje. Ja ne bjerujem da i dalje ljudi kritikuju halo. Po meni je gluplja ona plastika koju stavljaju vozacu iznad ramena nego halo.
Ma već smo to prošli. Ali mislim da ga tu Halo nije spasio ni od ogrebotine, a kamoli da mu je život spasio. Pretjerivanje, kao što rekoh...Frantic je napisao/la: 01.12.2020., 10:55Mislim da ne bi.Testarossa je napisao/la: 01.12.2020., 09:13 Kako pretjerivanje, Leclerca bi zveknuo kotac u glavu da nije bilo haloa, bilo je situaciju u nizim formulama gdje je halo odbio krhotine.
Koga briga sto ruzno izgleda ako djeluje. Ja ne bjerujem da i dalje ljudi kritikuju halo. Po meni je gluplja ona plastika koju stavljaju vozacu iznad ramena nego halo.
To sam tvrdio i prije dvije godine (kao i @Pastor).
Rub kokpita Leclercovog bolida je odbio Alonsovu gumu prije haloa.
Ali isto tako sam govorio "neka haloa", koliko god mi se ne sviđao.
Što se tiče nedjeljnog incidenta, halo je odradio svoju funkciju.![]()
Bianchiju ne bi ni halo pomogao jer je on preminuo od "Diffuse axonal injury", kao posljedice enormne deceleracije, što je dovelo do, prosto rečeno, udara, posljedično i oštećenja, mozga u unutrašnju stranu lobanje.