VN Sakhira (Vanjski Krug) 4.-6. prosinca 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

Uff, kakva utrka iza nas. Ne mogu najaviti VN Sakhira a da prosto ne pišem cjelo vreme o prvoj utrci i odvojenim katastrofama najpre Grosjeana kojem sam posvetio uvod jer je on junak priče pa kakvom udesu Strolla te propuštena šansa za Pereza da osvoji podij. VN Bahreina a referiram na prvo izdanje je bila najdulja utrka po suhom u novijoj historiji F1- 2 sata i 59 minuta! Po tome od nešto malo više od 1000 izdanja je zauzela 37. mjesto na toj listi gde dominira VN Kanade 2011 sa 4 sata i 4 minuta, VN Brazila 2016 je 29. s 3 sata i 1 minut, Koreja 2010 je na 54. mjestu s 2 sata i 48 minuta a Malezija 2012 63. s 2 sata i 44 minuta. I to je to apropo moderne F1 na Top80 listi najduljih utrka. Sve ovo između su one klasične duge utrke u periodu 1950-1970.

slika

Najbitnije da je Grosjean van svake životne opasnosti bez preloma uz opekotine.

slika

slika

slika

Šta očekivati od Vanjskog Kruga? Definitivno pregršt akcije. Kako se znaju ređati preticanja na relaciji zavoja 1-4 tako očekujem da bi se od zavoja 5 pa do šikane odnosno zavoja 7 i 8 moglo isto puno toga dešavati u stilu utrke iz 2010. Do sada je 4. zavoj bio V konfiguracije a sada će biti de fakto šikana što menja stvari.

slika

slika

Zone akcija

Duboke isprike zbog prikaza video materijala preko Streamable linka, FOM mi je blokirao svih 7 uratka koje sam spremio na Youtubeu.

2010. Sakhir je održao utrku na Krugu Izdržljivosti koja koristi Zavoje 5-8 s Vanjskog Kruga pa stoga je jedina referenca za ono što čeka vozače a i nas gledatelje pa ću se potruditi izvući što više informacija da vam približim. Pogledao sam spomenutu utrku te snimio 7 zanimljivih situacija:

Zavoji 1-9

2010- Pogled na spomenutu sekciju iz vazduha. Prvo ide V zavoj pa de fakto dve uzastopne dve šikane. Zavoj 7 je jako zeznut jer se koči i skreće istovremeno a nakon toga sledi prava šikana te blagi zavoj odnosno zavoj broj 9.

Kompleks zavoja 1-4

2010- Hulkenberg protiv Kovalainena. Kao što je i običaj na normalnoj sekciji tako i ovde vozač koji gubi mjesto u prvom zavoju može lako nadoknaditi mjesto u četvrtom.

Zavoj 4

2010- Glock protiv Kovalainena. U ovom uratku Glock je malko pritisnuo Kovalainena na ulazu u zavoj broj 5 što je jedan od načina kako osigurati sveže ugrabljeno mjesto.

2010- Webber protiv Buemija. Na izlasku iz boksa Webber s lakoćom prelazi Buemija.

2010- Kubica protiv Buemija. Još jedan školski primjer preticanja u 4. zavoju.

Kompleks zavoja 6-8

2010- Hulkenberg gubi kontrolu pod pritiskom u sedmom zavoju te se izvrće + bonus odustajanje di Grassija.

Zavoji 10 i 11

2010- Buemi protiv Hulkenberga. U ova dva zavoja ne očekujemo preticanja ali ako se izgubi trakcija na izlazu iz tog kompleksa ma šta god bio uzrok to automatski znači gubitak pozicije od protivnika koji diše za vrat na startno/ciljnoj ravnini. Recimo ako neko pogreši na izlazu iz šikane to bi moglo biti skupo pre zavoja broj 10 ili prvog zavoja u idućem krugu.

Pirelli opet donosi C2-C4 a broj setova je neizmenjen u odnosu na prošlu utrku.

slika

McLaren je odličnim rezultatima u Bahreinu osigurao lepu prednost ispred Racing Pointa koji su imali strašan peh s neverovatnim odustajanjima, a na tablici vozača upravo je treća strana najviše profitirala tj. Ricciardo.

slika

Vidite i sami koliko je sve to zbijeno apropo četvrte pozicije. Čak šta više Sainz, Norris i Albon se polako približavaju Leclercu odnosno Perezu odnosno Ricciardu. Očekujem pad Leclerca na tablici jer će Vanjski Krug prosto pojesti sve koji imaju deficit PJ ali nikad se ne zna, niko nije mogao očekivati onako bizaran Bahrein. Svašta je još moguće.

slika

Satnica utrke je pomerena u duboko u noć po lokalnom vremenu, obratite pažnju na to. Naravno čeka nas još jedan suhi vikend ali to neće zaustaviti zabavu. Želimo Romainu Grosjeanu brz oporavak, nije isključeno da ba vidimo u Abu Dhabiju jer nema preloma. Sve zavisi od zarastanja opekotina.
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Prvo , iznenadio me uvod u novu utrku vec danas. Cim 1 vikend nema utrke vec zaboravim da moze ici utrka za utrkom :D.
Drugo , primjetio sam drugaciji pocetak teme ( bez Ferrarija ). Ako je to zbog mene , hvala :trep: :mrgreen: :mrgreen:

Uvod odlican kao i uvijek , neznam vise sta reci :D.

Sta se tice utrke , pretpostavljam da ce biti krcata DRS pretjecanjima. Biti ce fora jer nam je ovaj layout staze nepoznat.
Sve u svemu nadam se dobroj utrci , bez vecih incidenata.

Uz veliku bitku za trece mjesto konstruktora , ocekuje nas velika borba za cetvrto mjesto vozaca , a i velika interna borba u McLarenu.
1 bod ih dijeli i biti ce zanimljivo pratiti tko ce biti uspjesniji vozac McLarena u ovoj sezoni :D
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Hvala @Alene
Očekujem pobjedu Hamiltona, a red je da Bottas ne napravi nikakav flop pa tipujem da bi on trebao biti drugi.
Ferrariju prognoziram zaostatak od 2 kruga na kraju trke, ukoliko sve prođe bez Safeta.
Moglo bi biti zanimljivo u midfieldu.
Nadam se, bez incidenata.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
pohvale za uvod. naučio sam nešto novo. :P
samo molim te da ispravak rečenice '2010. Sakhir je održao utrku na Krugu Izdržljivosti ' jer nema smisla.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ah zeko, uvek nađeš nešto :gandalf: A kako drukčije to da napišem? Kad je bukvalno Krug Izdržljivosti iliti Endurance Lap, službeni naziv nije Full Layout pa da napišem Puni Krug ili sl.

Zeko je moj službeni lektor :cheer: :cheer: :cheer:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
"WEC" krug? :misli:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
2010. F1 je korisila dio vanjskog kruga do zavoja br. 8...
vanjski krug je najbolji prijevod za konfiguraciju koja će se voziti: BAHRAIN-OUTER CIRCUIT BHR 1 3.543
a endurance konfiguraciju po meni nema smisla niti spominjati. samo zbunjuje.
wec nije baš dobar naziv jer se wec vozio na različitim konfiguracijama, ne samo na endurance.
sve u svemu, neka stvari nema smisla prevoditi (ili još gore doslovn o prevoditi), bolje ostaviti u originalu. :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Još gluplje je kad neko taj vanjski krug nazove oval. :mrgreen:

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Hamiltona pozitivan na covid.

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Hamilton propusta Shakir
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj

Hoće sad Russella staviti da uhvati taj bod
#DankeSeb

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Malo se zapartijalo....

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ja bih volio kad bi zovnuli Hulka.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ja je bih hulka. Kad do sada nije uzeo podij, ne bih mu ga ni ivako dao, a kakav je lik, jos bi mu i merc crko

Volio bih nekog skroz neocekivanog.. nemam ideju koga, ali hulk nikako. Russel nece jer jbg treba i williams netko vozit. Eventualno sam za da hulka ubace u williams a russela u mercedes, to svakako

Tko im je uopce rezervni vozac?

Realno, mogu stavit bilo koga jer im bodovi vuse nisu nesto bitni oa nek testiraju mlade...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Vandoorn mejbi?

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ibarac00 je napisao/la: 01.12.2020., 08:48 Vandoorn mejbi?
Da.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Izgleda da će Vandoorn, mada još nije zvanično.
Nada za Hulka još nije ugašena :zubo: https://twitter.com/LukeSmithF1/status/1333674825861259264

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Luke je se***a, ovaj drugi deo posta mu je za medalju. Naravno da će Vandoorne voziti, mislim da druga opcija (Esteban) nema validnu superlicencu i da samo vozika simulator i promotivne vožnje.

I samo tako F1 je dobila svoj "Marquez 2020" momenat. Želim Lewisu brz oporavak.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Potpuno je surealno da ova dva vozača nećemo gledati na Sakhiru, VN Bahreina 2020 je prokleta :(

slika
slika

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Alen13ASC je napisao/la: 01.12.2020., 09:06 Luke je se***a, ovaj drugi deo posta mu je za medalju. Naravno da će Vandoorne voziti, mislim da druga opcija (Esteban) nema validnu superlicencu i da samo vozika simulator i promotivne vožnje.

I samo tako F1 je dobila svoj "Marquez 2020" momenat. Želim Lewisu brz oporavak.
Jedino sto je Marquez bas najebao, a Hamilton ipak nije povrijeđen, nego se razbolio.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡