VN Turske (Istanbul Park) 13.-15. studeni 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

U jednom talasu novo/starih staza koje su došle u F1 nebili se popunila praznina, došla je na opšte iznenađenje VN Turske odnosno Istanbul Park. Mogu sad već govoriti da je čuvena F1 staza bez obzira na staž od 15 godina, jednostavno zavredila je instant kultni status a Tilke je zaslužan za to. Ako stavimo politiku sa strane, može se reći da F1 zajednica obožava VN Turske. Ono što sve interesuje je čuveni zavoj 8 te kako će se ova današnja čudovišta od bolida nositi sa njom. Već u petak ćemo to saznati.

slika

slika

slika

slika

slika

Zone akcija

Prvi zavoj

2008- Udes Fisichelle i Nakajime.

Osmi zavoj

2005-...- Čuveni zavoj koji stavlja sve na limit.

Dvanaesti zavoj

2005- Udes Michaela Schumachera i Webbera.

2010- Udes Vettela i Webera.

Pirelli je doneo najtvrđe mešavine guma odnosno C1-C3.

slika

Nekako smo svi navikli da Istanbul gledamo u početku sezone gde se tek zakuvava prvenstvo i gde su neke stvari poznate ali glavni akteri jurišaju prema naslovima. Ovogodišnje izdanje je sve to ali suprotno, Mercedes je odneo 7. uzastopni naslov a Hamiltonu treba da je samo par pozicija ispred i da osigura naslov ispred Bottasa te da se izjednači s velikim Michaelom Schumacherom.

slika

Iako djeluje nije sve tako negativno i površno, itekako ima borbi. Sredina poretka radi veliku stvar i spašava F1 i utrke su itekako zabavne zbog toga. Renault ima 135 poena, a McLaren i Racing point su izjednačeni s 134. Pozitivno ludilo vlada između tog trojca. Ferrari se mravljim koracima odvaja od AlphaTaurija.

slika

Šteta što ipak neće biti navijača uoči utrke, organizatori su najavljivali ali ipak novi talas koronavirusa je odneo nadu za to. Zapravo do kraja sezone a ima još dve staze do kraja (dva Bahreina i jedan Abu Dhabi) se ne očekuje prisustvo gledatelja. Za Bahrain najavljuju samo posebne zvanice te bliže prijatelje i obitelj medicinskih radnika, u stilu Monze organizatori ćese zahvaliti vrednim medicinski radnicima i nagradiće ih na ovaj način.

Nego da se ja prebacim na Tursku, poznato je da Hamiltonu treba samo jako malo nebili u 4. utrci do kraja osigurao naslov ali po Hamiltonovim rečima ništa nije zagarantirano i da ako recimo ima loš nastup te ne daj bože zahvati koronavirus tada je sve itekako otvoreno. Naravno mi navijači ne verujemo toliko u to i ja lično očekujem krunisanje Hamiltona ako ne u Turskoj onda u prvom Bahreinu.

Elem velika ludnica vlada iza, Daniel je uz dva podija osigurao lepu prednost od 10 poena ispred Leclerca na 4. mjestu. Leclerc je peti a Perez u uzletu koji je najviše rangirana osoba bez podija samo tri poena iza Leclerca. Onda malko poveći razmak od 13 poena pa na sedmo mestu je Norris, 4 poena iza je Sainz, 1 iza španca je Albon pa jedan iza Albona je Gasly pa mali razmak od 6 poena pa Stroll. Sve je još uvek otvoreno ovde a samo 4 utrke do kraja. Ništa još nije gotovo ako gledamo te borbe.

slika

Dugoročna prognoza veli djelomično oblačno cjeli vikend uz naznaku da bi možda moglo kišiti u nedjelju.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
To je to...
Hvala Alene :pivo:
Turska :trep:
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Odlicno kao i uvijek.

Samo mi malo smeta , sta na svakoj novoj temi o utrci , prvo sta vidim je Ferrarijev bolid :rofl:
Naravno mislim da 10 sati F1 muzike.

Tako da , svaki put kad dode tema za novu utrku sam jako sretan i uzbudljivo otvaram temu. Kad je otvorim , istog trena trcim na wc se olaksat ( potpomognut naravno prvom slikom koju vidim ) i kad se vratim , malo zaskrolam sam opet jako sretan :D
slikaslika slika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
AlkY je napisao/la: 09.11.2020., 18:08 Odlicno kao i uvijek.

Samo mi malo smeta , sta na svakoj novoj temi o utrci , prvo sta vidim je Ferrarijev bolid :rofl:
Naravno mislim da 10 sati F1 muzike.

Tako da , svaki put kad dode tema za novu utrku sam jako sretan i uzbudljivo otvaram temu. Kad je otvorim , istog trena trcim na wc se olaksat ( potpomognut naravno prvom slikom koju vidim ) i kad se vratim , malo zaskrolam sam opet jako sretan :D
Ne zjb. bezveze nego reci dal jos ima ralf schumacher na jablanu vikendicu ili nema :zubo: i do kada radi Life da odem na pivu :P
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Cale od Lewisa je napisao/la: 09.11.2020., 20:29 Ne zjb. bezveze nego reci dal jos ima ralf schumacher na jablanu vikendicu ili nema :zubo: i do kada radi Life da odem na pivu :P
:rofl: :rofl: :rofl:
Za vikendicu stvarno neznam. Prije 10+ godina se svake godine culo da je bio tamo , isao u lov itd itd. A zadnje vrijeme se stvarno nista ne prica o tome tako da mislim da ne dolazi vise bas.

A Life je zatvoren vec par godina tako da pivu popit mozes negdje drugdje , isto bude dobra hladna :D
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Hvala @Alene
8 :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Hvala @Alene :thumbs:
Ja se također radujem povratku F1 u Tursku. Meni najbolji "Tilkedrom" i jedna od četri njegove staze koje su dokaz da nije samo on kriv za dosadne utrke.
Bit će interesantne G sile u zavoju 8.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala vam na lepim rečima :koska:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo Alene i hvala! :thumbs:

Nadam se da Istanbul Park neće razočarat :D

Har Kl
Formula 1
Formula 1
DRS zone za Tursku.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ima na mojoj mapi, možda da povećam font idući put :prcnjau:

Joj jedva čekam utrku, Turska zna doneti lepe utrke a onaj prvi zavoj u prvom krugu je nešto neverovatno.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nedostaje ti DRS detekcija :D
Nemoj font povećavati, već nam stazu malo zaokreni, da i mi znamo o čemu se radi :rofl:
Mislim da je previše "iskosa" uslikano. Na ovaj način se naglašava nivelacija staze (koja mene manje interesuje) nauštrb konfiguracije zavoja (koju ja volim gledati :cool: )

Vjeruj mi da ja uopšte ne bih poznao o kojoj se stazi radi, da nisi napisao. Starost i navika čini svoje :chill:

Malo mi je zasmetala ova DRS detekcija 2. Mislim da će to ubiti akciju prije zavoja 9, koju ionako rijetko vidimo. Ali bar smo viđali pokušaje.
Sad neće ni puno brži bolidi pokušavati preteći na ovom mjestu, već će sačekati DRS.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hihi, meni je to boljka. Sviđa mi se gledati elevaciju staza kao što gledamo na FOM grafici. Prvi put u životu vidim elevaciju neke staze pa mi je to wow, naučim nešto novo. Ovo je druga primedba na taj račun ali ja isto tako mislim da svi ovde dovoljno poznajemo F1 i same staze i da sad ne treba posebna slika mape od gore.

Veruj mi i ja sam podeljen, želim ovu mrak 3d mapu staze a s druge strane ako ukombinujem 2d mapu od gore s 3d prikazom to mi deluje neprirodno i nakaradno.

Apropo DRSa na Turskoj, meni se F1 smučila na kratko 2011 baš na toj stazi. Na vestima svugde se priča o utrci s rekordnim brojem preticanja kad ono u zbilji sve je bilo veštačko. Vozači su se preticali kao da su pokretne šikane. Bljak :( 0 muške akcije, NULA.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Koliko ono bijaše na VN Turske 2011?
120 i kusur??
Sve je to hladno preyebala VN Kine 2016. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
To je bilo sa onim "malamaca" zadnjim krilom. Ove godine DRS će biti ubica na ovoj stazi. Neće uopšte biti borbe kod zavoja 12 :(

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso

Nešto najnovije sa staze kaj sam našao. Staza izgleda skroz zapušteno...
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Momci, ima li smisla vise gledati F1? Sta mislite?
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la: 11.11.2020., 16:57 Momci, ima li smisla vise gledati F1? Sta mislite?
Zavisi šta ti je smisao gledanja? Svemu dođe kraj. Kad tad mora doći kraj i mom i tvoj navijanju. Prije ili kasnije...
Za mene još uvijek ima ...

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Krstas je napisao/la: 11.11.2020., 16:57 Momci, ima li smisla vise gledati F1? Sta mislite?
Naravno, dok god F1 nije full electric gledati ću. To mi je jedini uvjet, briga me šta će Hamilton osvojit 15 naslova i dominirati, naći će se neka borba od 20 ljudi na gridu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ocon je odron, tako da nema smisla... :P
Ibarac00 je napisao/la: 11.11.2020., 18:07
Naravno, dok god F1 nije full electric gledati ću. To mi je jedini uvjet, briga me šta će Hamilton osvojit 15 naslova i dominirati, naći će se neka borba od 20 ljudi na gridu.
Meni nebi smetalo da postane električna. Ali neće dok je Formule E, ako se ne spoje kojim slučajem... Više bih volio da se Formula E ubrza. Mislim da bi već trebala polako preuzimati titulu najbržeg cirkusa, ali su od nje nažalost napravili jeftinu seriju... Trebaju uvesti puno jače motore, sa brzom izmjenom baterija u boksu. I treba biti totalno drugačija od F1. Možda sa 4 motora za svaki točak?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡