Puno ime: Renault F1 Team Baza: Enstone, UK Direktor momčadi: Cyril Abiteboul Tehnički direktor: Nick Chester Vozači: Kevin Magnussen, Jolyon Palmer Pogonska jedinica: Renault
Ove godine nam se i službeno nakon 2010. vraća jedno veliko ime u F1 - Renault. Iako su ovih godina bili u F1 kao dobavljač motora od kojih se ističe suradnja sa Red Bullom od 2010 do 2013 kada su uzeli sve naslove, promjena pravila 2014 ih je udaljila od uspjeha a Renault kao dobavljač je dosta kasnio za konkurencijom, točnije Mercedesom. 2015 nije donijela pretjerani pomak te su ovaj put bili poraženi i od Ferrarija a samim time su i rasle tenzije između Renaulta i Red Bulla. Tako je Renault sam počeo krojit svoju sudbinu te su bili primorni odlučiti dal da napuste sport ili se priključe F1 kao tvornička momčad. Tako je donesena odluka o kupnji svoje nove- stare momčadi Lotus F1 team-a koja ih je godinu dana prije napustila zbog visoke cijene i nekonkurentne pogonske jedinice
Ove godine će za momčad voziti Kevin Magnussen i novi vozač Jolyon Palmer. Niti jedan od njih nije nastupio prošle godine u utrkama, iako su bili jedno vrijeme u bolidima, bilo prilikom testiranja ili slobodnih treninga. Može li Renault vratiti svoju staru slavu i vratit se u sam vrh F1, ovaj put kao tvornička momčad, te dali njihovi novi vozači mogu ispuniti njihova očekivanja
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 03.02.2016., 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
Za par minuta bi trebalo biti i službeno predstavljanje bolida i momčadi. Ne očekuje se prestavljanje samog bolida več samo njene boje, a glasine spominju i novi sponzor Infinti koji je prethodnih godina bio naslovni spontor Red Bulla...
Službena stranica za livestream je http://www.renaultsport.com , no ona se je srušila a zlobnici već spominju ime Maldonada
99% sam siguran da će u narednih par sezone biti prosjek kao što su bili od 2008 do 2010 i onda opet napustiti formulu 1. Mislim mogli su promijeniti u nekakvu novu kombinaciju boja. A ne kreirati jedan od najgeneričkih livreja u povijesti.
Tko bi razumio ove francuze...
Jérome Stoll je izjavio da će biti otvoreni za promjenu liverja ako bude bilo potrebno... S obzirom da je stream loše kvalitete, prvo sam pomislio da je to Caterham jer je malo crna bacala na neku zelenu boju
Prve slike :
"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
Mislim da je ovo bolid od lani, jedina razlika je nesto jednostavnije prednje krilo. Isto tako za boje su rekli da ce biti jos nekih promjena, mislim da ce dodati boje sponzora, a ovo je tek okvirno.
Onaj u Enstoneu je neki dosta stariji, mislim iz 2011.
Prednji kraj bolida je razlicit.
Edit: cak mislim da su na proslogodisnji model lotusa na doljnjoj slici nakacili nos iz 2014. Koji su testirali u Austinu