Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
https://f1-insider.com/f1/formel-1-news ... ter-idiot/
VETTEL: "I'M NOT A COMPLETE IDIOT"

Ferrari's support now also seems to be limited. "In the closest circle I try to get what can be extracted," reveals Vettel, referring to a crew of four, including himself, his race engineer Riccardo Adami, a data engineer and another technician.

Team boss Mattia Binotto or technical boss Enrico Cardile? Not a word is spoken of either of them in the interview.

Seb radi sa samo četvero ljudi :chill: :zubo:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Malo sam imao Maxa na avataru ali od sada malo ću imati Vettela, elem malo da iskoristim vreme dok Alonso ne dođe...

Kako vreme ide tako je sve očitije da Leclerc dobija potpunu podršku od momčadi, čitajte dole▼

Ferrari's support now also seems to be limited. "In the closest circle I try to get what can be extracted," reveals Vettel, referring to a crew of four, including himself, his race engineer Riccardo Adami, a data engineer and another technician.

Team boss Mattia Binotto or technical boss Enrico Cardile? Not a word is spoken of either of them in the interview.
Dakle, Vettel i tri čovjeka vs. Leclerc i ostatak momčadi!!!

Ja mislim da u ovoj situaciji Vettel radi opako dobar posao, ovo nisu istine šta rade Vettelu.

I onda...

Vettel: "The updates we brought are small things, it's pretty much the same car since the beginning of the year. Maybe the track was more suited to us. Charles is doing well & seems comfortable while if I push, most of the times I go off the track".

Vettel: "It's a complicated situation, I'm trying everything I can, and despite working hard, we are not finding a solution"
Aha, dakle ako Leclerc dobija potpunu podršku on dakle može podesiti bolid do savršenstva bez obzira što bolid nije svećka ali u Vettelovoj situaciji gde ima šačicu ljudi on ne može nikad imati bolid naštiman kao Leclercov te uz činjenicu da je bolid "kutija za alat" ako se loše podesi to vam u sredini poretka znači da padate iza odnosno ispred Haasa, Williamsa i AR. Probajte i vi u nekoj F1 igrici voziti kantu od bolida loše podešenu pa onda kasnije podesite do savršenstva! Nije reprezentativno ali opet da se oseti na goloj koži kako je to.

Vettel podupire moje mišljenje▼
"Obviously the other car is much faster. It's always the same places, I can see from the data. An idiot might never be able to get at them. But whether I am a complete idiot, I dare to doubt. Nevertheless I never hit the curve.
Naravno da je Leclerc brži jer ima bolje setapovan bolid, Vettel može dobijati frustracije vozivši loše setapovan bolid.

I šlag na torti...
After all, the German is not discouraged by critics: "I don't care about all the gossip," he says.
DRŽ SE SEB!!! Hebo kritičare (i mene ponekad, hebo sliku svoju hihi) :rofl: :rofl: :rofl:
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Neznam što da mislim. Smatram da unutarmomčadska sabotaža ne postoji, niti ima smisla u bilo kakvom obliku. S druge strane vjerujem da Vettel nije loš, kamo li ovoliko...
Možda mu ne daju sve dijelove, ipak ide u suparničku momčad dogodine, ali da mu neće naštelat bolid? Glupost...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
A s koliko ih točno Leclerc radi na setupu? Ili Perez možda? Ni Binotto ni Horner ni Ciryl ne gledaju u damper histograme, sigurno. Ili s koliko ih je Alonso radio 2007? Pa je opet od Mađarske do kraja sezone pobjedio Hamiltona na skoro svim utrkama...
Normalno da će ekipa na neki način izolirati vozača koji odlazi u pogledu razvoja bolida, ali ne dobiva ništa time da mu ne omogući dobar setup vikendom. Zapravo, gubi daleko više. Sramote se na gridu, gube lovu i tonu u poretku...
Vettel je nevjerovatan tip, neobično iskren i ponizan za F1 vozača koji su svi jako sebični i usmjereni na same sebe. I meni je puno draži nego iz dana RB. Ali da je Vettelov Ferrari sporiji "sekundu" od Leclercovog je bajka na razini Benettona/Josa Verstappena/Schumachera.
You should never underestimate the predictability of stupidity

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Sve ja vas razumem ali eto porediš McLaren s Ferrarijem a McLaren je poznat kao momčad s najvećim mudima u smislu da mogu staviti dve zvezde i da se nose s time.

Ferrari je "oterao" velikog Michaela i kasnije Kimeta, svi znamo te priče i sad očekujemo da se recimo Vettel može boriti protiv kolege i same momčadi kao što je to Alonso radio 2007 je samo "wishful thinking". Babe i žabe, jabuke i kruške... Istina da Vettel nije adaptibilan i da se Charles bolje snalazi ali opet Seb veruje i ima svoj babl od 3 ljudi a Charles bukvalno ceo Ferrari. Sa sportske strane to je porazno a Seb najveći gubitnik i tragičar.

Dobro si napisao apropo da sa uslovno rečeno "sabotažom" se sramote, ali upravo to Ferrari radi.

Spika vezano uz Benneton je preslika onog što Max radi Albonu a ne Charles Sebu.

Ne da mi se dalje raspravljati, idem da otvaram Emilja-Romanju :cheer: :cheer: :cheer:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma glupo mi je i pomisliti da je problem u Vettelu, i nekakvom padu forme, ili da mu bolid ne odgovara. Istina je da mu ne odgovara, i da češće griješi sa njim. Ali da je toliko sporiji? Početak sezone dovoljno govori. Jes se i okretao, i sve, ali prve tri utrke je bio u egalu. Dobio je dva kvalifikacijska duela, od 3. I onda krene ova bruka...
Ni mene, kao ni Vettela nije briga šta neko kaže. Imam dovoljno razloga da sumnjam da su ovo "čista posla". Imao sam i prije ovih izjava. A ovo je za mene samo Ferraijeva bruka. Kad se završi sve će se vidjeti. Nebi se Aston Martin brukao da otjera jednog dobrog vozača, koji još ima dobre sponzore, zbog ovako sporog vozača...
Mogu dva bolida imati sve iste dijelove, ali podešavanje istih je problem. Ili trenutak u kojem su stavljani na bolid. Mislim da Vettel ima u ugovoru da ne smije pričati loše o Ferrariju u javnosti. Ali je sigurno imao oštrih kritika iza zatvorenih vrata, i time vjerovatno nekoga naljutio. Ili je možda to samo standardni postupak Ferrarija prema odlazećem vozaču...

Što se tiče današnje utrke, previše rano je zamijenio medium. Bio je iza Ocona, i približavao mu se. Pošto ovaj nije imao ispred sebe nikoga da koristi DRS, mogao ga je prestići. A iza ona kolona sa Ricciardom je bila jako spora. Ricciardo se čitavu utrku nije uspjeo odvojiti od Kimija. Mečke su odradile 40 krugova na mediumu. Leclerc 36 čini mi se. Ocon 53, a Vettel samo 27. Pa Gasly je čini mi se krug više odradio na softu...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I meni te prve tri utrke vs ove ostale nakon nje govore da se nesto gadno moralo desiti u komunikaciji i suradnji Vettela i tima. Loš ovoliko ne može biti, a čisto sumnjam da sabotira ekipu, ako ništa zbog nekoliko desetina milijona eura u novčaniku za ovu sezonu, a vjerujem i zbog mnogih drugih njegovih karakternih osobina. Ali je sramota njegova, ali i Ferrarija još više ovo što se dešava nakon Mađarske. Hulkenberg sa de facto dvije odvožene utrke i 10-tak radnih sati ove sezone ima samo 8 bodova manje od Vettela.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ja to ne vidim kao Vettelovu sramotu, ako ove nije briga da mu podese bolid kako treba. Čovjek vozi sa onim što dobije u svoje ruke... Pored loših postavki, ponašanja bolida, posljedično i loših startnih pozicija, onda još i u utrci dobije loše strategije. Sklanjanje s puta timskom kolegi, i to ne da mu traže da ga pusti, nego mu skrate stint, koji je obično na tvrđim gumama...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Iceman je napisao/la: 14.10.2020., 15:41 Mozda zvuci glupo, mozda za neke provocirajuci, ali kad sumiras njegove voznje do i nakon 2014 jedna stvar se da isčitati. Njemu treba V8 atmosferac sa double, blown ili kakav god fensi šmensi difuzor hocete u kojem koliko god on pritiskao taj straznji kraj nece pobjeci i zato je on za mene limitiran vozac (kao i Raikkonen sa famoznim prednjim krajem).
Ovo mi je bas zanimljivo. Znaci Kimi i Vettel su suprotni tipovi vozaca? Vettel voli cvrsto zaljepljen zadnji kraj a Kimi voli stabilan prednji kraj a da zadnji baca po stazi? Odnosno Vettel voli understeer a Kimi oversteer?

Kako u ovom pogledu stoje ostali vozaci? Cini mi se da je i MSC volio oversteer?
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.10.2020., 13:49
Iceman je napisao/la: 14.10.2020., 15:41 Mozda zvuci glupo, mozda za neke provocirajuci, ali kad sumiras njegove voznje do i nakon 2014 jedna stvar se da isčitati. Njemu treba V8 atmosferac sa double, blown ili kakav god fensi šmensi difuzor hocete u kojem koliko god on pritiskao taj straznji kraj nece pobjeci i zato je on za mene limitiran vozac (kao i Raikkonen sa famoznim prednjim krajem).
Ovo mi je bas zanimljivo. Znaci Kimi i Vettel su suprotni tipovi vozaca? Vettel voli cvrsto zaljepljen zadnji kraj a Kimi voli stabilan prednji kraj a da zadnji baca po stazi? Odnosno Vettel voli understeer a Kimi oversteer?

Kako u ovom pogledu stoje ostali vozaci? Cini mi se da je i MSC volio oversteer?
Ne znam kako je sa ostalima, ali neki dan sam slusao Beyond the Grid sa Buttonom. On je jos jedan primjer limitiranog vozača jer je uzasno njezan prema gumama. Kaze da koliko god puta je pokusao promjeniti stil voznje, biti vise agresivan svejedno to nije bilo dovoljno za optimalnu temperaturu guma (i zato mu je prvenstvo visilo 2009 godine uz naravno preporođeni RB u drugoj polovici sezone). To ne znaci da je bio los vozac, naprotiv, ali valjda se smije reci nesto protiv Buttona, Kimija, Vettela, Hamiltona, pa nisu svete krave.
Dosta u zadnje vrijeme preslusavam beyond the grid sa sefovima momcadi, vozacima ili inzenjerima. Mnogi su rekli da je Schumi bio izvanserijski stroj za pobjeđivanje. Veliki talent i vođa. Za Alonsa mozda i najkompletniji vozac na gridu, ali ne i vođa u stilu Schumija. Hamilton naravno najbrzi.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
I ja isto preslusavam Beyond the Grid, neke sam slusao i po 3 puta :klanjam:

Nego su mi te razlike u stilovima voznje uvijek bile fascinantne...
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.10.2020., 14:08 I ja isto preslusavam Beyond the Grid, neke sam slusao i po 3 puta :klanjam:

Nego su mi te razlike u stilovima voznje uvijek bile fascinantne...
Ja nekako zamišljam da najbolji vozači nisu imali svoj stil vožnje.
Jednostavno su bili brzi. U svoju brzinu učili su i prilagođavali se bolidu koji su imali, bolje od ostalih.

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Har Kl je napisao/la: 17.10.2020., 11:20
Pastor je napisao/la: 17.10.2020., 00:05 Ne brini se, laž neće nikad postati istina, koliko god je puta ponovio... Ja se ne be brinem za to, jer opasnosti nema. Iako ti očito misliš da će ti uspjeti, pa se konstantno ponavljaš...
Znam da neće.
Zato s vremena na vrijeme i podsjetim na glavni razlog zašto je Ferrari na do sad ne viđen način, odlučio da se odrekne usluga 4x svjetskog prvaka, u kojeg je ulagao sve resurse prethodnih nekoliko sezona.

Što se tiče Leclerca i prošle sezone, momak je došao u tim koji je bio podređen Vettelu i sjeo u bolid koji se pravio prema Vettelu. Odmah na početku sezone je javno rečeno ko je No1 vozač i to je u praksi i dokazano u više navrata, između ostalog i u Singapuru.
Da nije bilo tih odluka, ne bi uopšte bilo izjednačeno te sezone.
Ove sezone su krenuli sa istim pozicijama i rezultat je više nego vidljiv.

Šta je to Ferrari uložio u Vettela? Ništa. Čak ni kada je bio sa Kimijem u istom bolidu nije dobio status prvog vozača kada je najviše trebao (Monza 2018.)(dok se Bottas uljudno sklonio Hamiltonu u Rusiji iste godine). Upravo zbog tih stvari (baš ta trka, Monza 2018.) Ferrari se nalazi u ovakvoj situaciji, i nalaziće se, sve dok ili LEC ne sazrije dovoljno da može da razvija bolid, ili dok ne dovedu nekog takvog. Ferrari je 2020. ovakav kakav jest zbog dvije stvari:

1. Varali su
2. Vettel-a boli ona stvar za Ferrarijem i pomaganju u razvoju bolida

Ne kažem da vozač treba da dobija status prvog vozača prije nego li i počne sezona (kao što je slučaj sa Hamiltonom) ali MONZA nije POČETAK sezone, Monza je vrhunac. Poslije Monze 2018. imamo jednog nezainteresovanog Vettela (ne mislim da je takav zbog psihičkog pada, previše je velika ličnost da bi to doživljavao, prvaci nemaju psihički pad, oni su psihički jaki ljudi. Jednostavno to je produkt kako vi meni-tako ja vama) kao i mijenjanje Ferrarija iz korijena. Reklo bi se sa ovog aspekta gledanja da je Ferrari na SVOM terenu 2018. godine potpisao presudu za narednih desetak godina.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 17.10.2020., 18:58 Da, LdM na jednom mjestu spominje kako je Vettel već potpisao ugovor s Ferrarijem, a Alonso još nije donio odluku, pa su se našli u situaciji u kojoj, da je Alonso potpisao "papir" koji je stajao pred njim, Ferrari bi imao 3 vozača potpisana za 2015. :mrgreen:
Bila je slicna sapunica oko ugovora Kimija i Alonsa krajem 2005.
slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ma ja mislim da Vettel sabotira Ferrari. Vozi preko rcaKu i ne osvaja bodove samo da konstruktoraki osvoje slabiji plasman i manje love.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ja obijam vjerovati da je četverostruki prvak s 50+ pobjeda i pole positiona zaboravio voziti. Ako je tako, onda je Charles neviđeno čudo.
"What a little star." May 26, 2012.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Pogledajte onboard Vettelov prvi krug i Leclercov prvi krug Portugala.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
MSC je napisao/la: 28.10.2020., 17:06 Ja obijam vjerovati da je četverostruki prvak s 50+ pobjeda i pole positiona zaboravio voziti. Ako je tako, onda je Charles neviđeno čudo.
Nije zaboravio voziti, ali nije isto voziti top 3 bolid i midfieldsku "kantu".

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
avetma je napisao/la: 28.10.2020., 17:44 Pogledajte onboard Vettelov prvi krug i Leclercov prvi krug Portugala.
Šta možemo očekivati da ćemo vidjeti?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 28.10.2020., 18:38
avetma je napisao/la: 28.10.2020., 17:44 Pogledajte onboard Vettelov prvi krug i Leclercov prvi krug Portugala.
Šta možemo očekivati da ćemo vidjeti?
Na jednom je Finski rally, a na drugome F1 bolid :mrgreen:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡