VN Portugala (Algarve) 23.-25. listopada 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

Od 1996 Portugal čeka na Formulu 1, velika velika suša. Estoril je imao lep niz od 13 uzastopnih utrka (1984-1996), pre toga Porto (1958 i 1960) i Monsanto (1959) su bili domaćini. Algarve staza u Portimau će biti 4. lokacija VN Portugala.

Algarve je staza koja će definitivno pružiti spektakl, uz strahovite elevacije i karakteristike koje pružaju preticanja na par mjesta.

slika

slika

slika

slika

slika

Zone akcija

Zavoji 1-3

2009 A1GP- Neobična konfiguracija ove sekcije u smislu vrsta zavoja nakon duge ravnine omogućava preticanja na razne načine.

Peti zavoj

2009 A1GP- Jani pretiče Andretija, uz gubitak trakcije u 4. zavoju potpuno je moguće da vozač izgubi poziciju u petom zavoju.

Pirelli za Algarve je spremio jedan set mekših guma manje nego inače ali je povećao jedan set tvrdih, inače najtvrđe mešavine su dostupne vozačima odnosno C1-C3.

slika

Prošlo izdanje F1 je donelo Renaultu prvi podij u hibridnoj eri, Daniel je prekinuo sušu još od Heidfelda i Malezije 2011 a sam Daniel se nije penjao na podijum još od njegove pobjede u Monaku 2018. Dakle sretni dani za crno/žute ali istovremeno crni dani za Bottasa koji je odustao te sad zaista stavio pečat na nade za prvenstvo.

slika

Racing Point je preskočio McLaren ali to ne mora nužno ništa značiti, imaju 120 poena a McLaren je samo 4 iza a Renault 6. Sve je još uvek jako neizvesno. Ono što je jako zanimljivo je to da je AlphaTauri samo 13 poena iza Ferrarija.

slika

Albon polako postaje veliko razočaranje ove sezone, pomalo dezorijentisano nastupa a činjenica da je Leclerc samo poen iza njega sve govori. Ricciardo je s podijem skočio na četvrto mjesto a fantastični Perez je samo 10 poena iza Daniela na 5. mjestu. Skočio je podosta mjesta na tabeli ali borba za vrh sredine poretka je dostigla vrhunac.

Dolazimo na novu pistu, gde je nekolicina vozača vozila u nižim serijama što im može olakšati proces učenja staze s F1 bolidom, nakon Algarvea dolaze staro/nove piste Imola i Istanbul. Pa potom Sakhir te velika nepoznatica u vidu Vanjskog Prstena. Abu Dhabi zaključava sezonu. Hoću reći da još uvek bez obzira na sad već sigurne naslove Mercedesa odnosno Hamiltona koji se izjednačio s Michaelom Schumacherom te ga može preći na Algarveu po broju pobjeda da dosta stvari još nije rešeno a poentiram na sredinu poretka te da će uz poznate/nepoznate lokacije sve biti dodatno začinjeno. Već sad bukti vatra tamo a "niko nema kofu vode".

slika

Dugoročna prognoza nam govori da će biti mješani uslovi tjekom cjele nedjelje, biće oprana staza pre slobodnih treninga gde će biti djelomično oblačno te povoljni uslovi a kišica se nazire za vreme utrke. Naravno već sad sam urekao i sudjelovaćemo najsuvljoj utrci ikad XD

Jedva čekam Algarve, biće spektakularno!!!
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Hvala Alene :pivo:
Užasno mi staza baca na Barcelonu
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Hvala @Alene
"Razmaziše" nas sa trkama na uzastopnim vikendima, pa se onda oduži kad ima vikend pauze.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bit će mi čudno gledati utrkivanje na ovoj stazi bez Murray Walkera. :aww:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Hvala imenjace :pivo: .

Ovo je mislim prva sezona da su stanke izmedu utrka vise od mjesec dana. Ups , krivo , to je samo moj osjecaj :rofl:
slikaslika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jojj, hvala vam puno :aww: U stilu Hamiltona "najbolja ste ekipa" :klanjam:

Elem, staza će svakako pružiti spektakl. Videvši malo GP2 ili A1GP tačno gledajući onaj pad prema T1 uz strašnu elevaciju te širinom staze čine samo T1 zanimljivom dovoljno. I onda dođe sve ono ostalo što krivi zakone fizike :prcnjau:

Isuse ja sam na aparatima koliko sam uzbuđen već sada za utrku, nabrijan sam 110% :cheer:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Hvala Alene na odličnom uvodu. :thumbs:
I ja se nadam da ćemo imati dobru utrku. Zavoj 1 zaista izgleda moćno. Očekujem dosta dobrih duela.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1

:kokice: :kokice:
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Strahota :klanjam:
https://twitter.com/F1/status/1317774633953800192

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
I DC je prvi put pobijedio ovdje.

Inace Portugal mi je omiljena zemlja poslije BiH/Hrvatske, divna u svakom smislu. Dva puta sam isao tamo i to busem (utakmice baraža kvalifikacija za SP 2010 i Euro 2012) :mrgreen: vjerujem da bih sad u bolnici zaglavio da to ponovim :rofl:
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Minimum pressures for Portimao
Front 23psi Rear 19,5
Max.camber: 3,25/-2,00
Compounds C1, C2 and C3
30' from Friday FP2 to test 2021 tyres

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Stroll pozitivan na Covid... Eto opet Hulkenberga :rofl: :rofl:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Perica9 je napisao/la: 21.10.2020., 10:52 Stroll pozitivan na Covid... Eto opet Hulkenberga :rofl: :rofl:
Testirao se u ponedeljak i rezultat mu je bio negativan.

slika

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
staza je prepuna gore dole i AUTO GUMA ZIMSKA TORQUE 175/65 R14 82T TQ 022una brzih zavoja, sviđa mi se, idem se provozat po njoj na igrici :zubo:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Alene legendo, hvala ti po ko zna koji puta na konzistentnosti :klanjam: :thumbs: :pivo:

Jel ovo verzija staze ili će ipak biti brza prva krivina?
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
LH44 je napisao/la: 21.10.2020., 20:10 Alene legendo, hvala ti po ko zna koji puta na konzistentnosti :klanjam: :thumbs: :pivo:

Jel ovo verzija staze ili će ipak biti brza prva krivina?
Nitko nezna :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jao jao hvala vam opet na lepim rečima, LH44 srce mi je puno :cheer: :cheer: :cheer:

Ovaj video s Daniem je pure gold bre :rofl: Prvo kako se on snalazi u hodu, pa onda kaže "tu sam vozio bla bla ajmo ideti krug" pa pokažu Maldonada kako vozi :rofl: a ovaj ulazi u šikanu pa se Dani gubi :rofl: I onda tamo na duplom apexu Maldonado malko greši na kočenju pa se Dani slatko nasmeje.

Baš sam uživao u videu :cheer:
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Hoće bit išta kazni, pošto su zadnju utrku PU otkazivale ko na traci

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Nisam gledao treninge zbog posla ali uhvatio sam najbolje momente. Staza je brutalna, baš kako sam i očekivao.

Boga ti, dve usijane glave se sudarile na FP2, Lance i Max ko ona dva jarca na mostu XD

A ono Gaslyovo eksplodiranje motora. Jezivo bre, beli auto se zaustavlja, vozač ustaje i moli redare da gase, dva s aparatima pretrčavaju stazu, bolidi prelaze stazu.. Hebena smrt Prajsa i van Vuurena mi proletela kroz glavu, Isuse Kriste i Marijo Majko mila.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Max je realno debil, ništa pogrešno od Lancea u onom incidentu, Maxova greška 1/1.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡