avetma je napisao/la: 29.10.2020., 10:48
Har Kl je napisao/la: 29.10.2020., 08:53
Opet ne vidim svrhu pretrage, kao ni upoznavanje nas sa mišljenjem dotične gospođe
Treba malo osvijestiti lov na vještice i činjenicu da postoji očito velika grupa ljudi koja misli da ima pravo vrijeđati ljude oko sebe kad im se ne dopada što netko kaže.
Imas ovu glumicu ili što vec jest, imaš ih još hrpu ispod kao što sam kažeš, imao si na ovom portalu ljude koji uredno kažu xy je rasist i misle da su time ista dobili osim što su pokazali svoju neotesanost, a imao si i Hamiltona koji je suce indirektno prozvao rasistima.
Ljudi se iz nekog razloga boje dobiti takav epitet, i to je jako oružje tupanima. Ne paše mi što kažeš? Reci ću da si rasist i time te diskreditirati.
Ako se na to ne ukazuje onda se situacija ne može popraviti. To je svrha.
Ne znam da će to donijeti nikakav pozitivan pomak po tom pitanju.
Smatram da je puno više ljudi koji upućuju rasističke komentare, od ljudi koji rasizam vide u svemu.
Samo kad neko kaže za nekoga da je smrdljivi crnčuga, na to se niko ne obazire.
Kad je počela ova kampanja BLM, bilo je zaista ružnih riječi čak i na ovom portalu vezano za crnačku populaciju. Ja sam nekoliko puta skrenuo pažnju da se radi o rasizmu, vidio da nema svrhe i ignorisao.
Ovo ne spada u fenomen političke korektnosi, niti u fenomen rasizma. Radi se jednostavno o tome da nažalost, većina ljudi voli da vrijeđa druge ljude. Ljudi jednostavno ne podnose tuđi uspijeh. U stvarnom životu, gdje imamo kakve takve okove koji nas sprečavaju da "lajemo" na sve i svašta, ljudi se susprežu i pribjegavaju ogovaranju. Znači potiho negdje u tišini blate druge ljude, a pred njima se ponašaju kao da je sve OK.
Na internetu tih okova nema. Nabaciš neki lijep nick, napišeš da si iz nekog desetog grada i bez ikakvih sankcija možeš da pišeš šta hoćeš.
Kad vidiš da neka osoba konstantno upire prstom u drugu osobu i traži joj mane i ismijava je, samo pogledaj šta ta osoba ima i odmah ćeš znati šta osoba koja ga vrijeđa nema.
I naravno za kraj. Ništa mi nećemo promijeniti na globalnom planu, niti možemo.
Tamo gdje možemo to promijeniti tu nećemo iz xy razloga. Ali zato kad je rješavati probleme u Africi ili u Kini prvi smo u redu