F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Zasto prodat AM,zar nije bolje Toyoti!
Engine mode 11!
Position 5!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Iceman je napisao/la: 02.10.2020., 10:54 Neki se ovdje brinu sto Ferrarijev covjek sjeda na celo F1, a nitko se ne pita gdje ide F1 u kojem Mercedes ima apsolutnu nadmoc nad ikome i pritom veliki vođa Wolff sa svokim kompićem Strollom stvara jos jednog oponenta svima onima koji nisu za Mercedesa. Hvala FIAi i mercedesovom covjeku u Libertyju koji se voze kuci u E i S klasama
Lamborghinijev :chill:
:zubo: :mrgreen:
Kico je napisao/la: 02.10.2020., 11:15 Zasto prodat AM,zar nije bolje Toyoti!
:rofl: :rofl: :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Har Kl je napisao/la: 02.10.2020., 11:04 Zna li iko, postoji li mogućnost da neko drugi npr. Aston Martin kupi Hondinu tehnologiju?
I dalje mi je enigma zašto je Cowel napustio Mercedes dok je bio na vrhuncu.

@smr21, mislim da za pare koje bi RB davao, da bi Mercedes nekako smogao snage pa napraviti još četri motora :mrgreen:

Pitanje je samo da li žele jakoj ekipi poput RB-a da prodaju motor.
Zašto kupovati inferiornu tehnologiju, pa se zajebavati s uhodavanjem, pa se zajebavati sa prilagodbom tog motora na šasiju od RP koja je prilagođena za MB motor. A ovako na gotovo dobiješ najbolji motor na gridu za puno manje para.
A milim da kao što si rekao MB više znači maknuti RB kao konkurenta na još par godina, nego tih nešto miliona. Već su imali priliku prodati im motor kad su ovi odlazili iz Renaulta, pa je Toto rekao nema šanse.
Ovako bi AM mogao dogodine biti u borbi za top 2-3 u konstruktorskom.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ne bojim se da Red Bull neće imati motor. Čak bih volio da im Ferrari da svoj novi pa ako će čemu biti neka netko više razvali Mercedes jer Ferrari to neće ni da 19 motora u bolidu imaju.

I ne, neće mi Honda nedostajati jer nije prvi put da se ponašaju kako se ponašaju. Neka se ni ne vračaju više, opstala je F1 bez njih svaki put bez problema.
"What a little star." May 26, 2012.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Kico je napisao/la: 02.10.2020., 11:15 Zasto prodat AM,zar nije bolje Toyoti!
Heh, vidim odakle prcaš :thumbs:

Kažem, samo pravim pretpostavku na način da RB ostane u F1.
Nekako mi ovo izgleda, toliko iznenadno, da mi je pala na pamet ideja da bi se moglo raditi o prodaji. Možda imaju problema sa novcem?
Za sada je, sve ovo što je Honda napravila, mrtvi kapital.

Znam da je nategnuto, onako malo puštam maštu na volju da izmišlja :D
smr201 je napisao/la: 02.10.2020., 11:19 ...
Ovako bi AM mogao dogodine biti u borbi za top 2-3 u konstruktorskom.
Šta ako Stroll, želi nešto više?

smr201
Formula 4
Formula 4
Ako želi nešto vise mora pričekati 2022.
U svakom slučaju mislim da je to prevelika investicija za nešto što je daleko od sigurne stvari. To je druga stvar da idu kupovati cijelu proizvodnju od MB, pa bar znaš da dobivas najbolje.
A jel zna netko koja je kazna ako se ode iz F1 nakon potpisanog novog Concordea?

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Možda već znaju da se 2022 apsoulutno ništa neće primjenit po pitanju jačine momčadi / motora...

smr201
Formula 4
Formula 4
pero iz bukurešta je napisao/la: 02.10.2020., 11:49 Možda već znaju da se 2022 apsoulutno ništa neće primjenit po pitanju jačine momčadi / motora...
Tu je onda drugi problem.
Ako MB opet nakon 3.promjene pravila i to ovako drastične napravi najbolji bolid nema druge nego standing ovation. A ostali svi nek se zapitaju šta rade sa resursima. To onda više nije do FIAe nego do toga da su ovi očito daleko najbolji.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ovo možda uopće ne ispadne loše po Red Bull. Renaultov motor je napredovao dosta i mislim da je jači od Honde, a i pouzdaniji.
Naravno, bačene su dvije-tri godine u vjetar, al eto. Ovo govorim jer čisto sumnjam u dolazak Red Bulla iz F1.
Da sam Max, svejedno bih jednim okom gledao opcije (kojih nema), ali vjerujem da bi ih bilo kad bi znali da gleda druge opcije :mrgreen:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
pero iz bukurešta je napisao/la: 02.10.2020., 11:49 Možda već znaju da se 2022 apsoulutno ništa neće primjenit po pitanju jačine momčadi / motora...
U tom slučaju gubimo onda i Renault kao momčad i možda kao proizvođača motora. Ne vjerujem da se i njima isto da godinama još zajebavati sa ovim skupim motorima.
Takav scenarij ostavlja cijelu F1 u očajni položaj sa samo 2 proizvođača.
Motori su užasno komplicirani i skupi, nitko ni ne pomišlja ući u F1.
I kako onda tu FIA onda nije kriva?
Multi 21 je napisao/la: 02.10.2020., 12:13 Ovo možda uopće ne ispadne loše po Red Bull.
Renault ako ne pokaže nešto 2022. dižu sidro. RB dugoročno gledano ima upitnu budućnost. Ferrari i MB im sigurno neće dati motore.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa ne leži Meckina dominacija u motoru više, oni imaju daleko najbolji bolid i šasiju. Tako da odavno su gotove priče da FIA ovim pravilima drži Mercedes na vrhu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

smr201
Formula 4
Formula 4
Multi 21 je napisao/la: 02.10.2020., 12:13 Ovo možda uopće ne ispadne loše po Red Bull. Renaultov motor je napredovao dosta i mislim da je jači od Honde, a i pouzdaniji.
Naravno, bačene su dvije-tri godine u vjetar, al eto. Ovo govorim jer čisto sumnjam u dolazak Red Bulla iz F1.
Da, ali opet moraš prilagoditi šasiju motoru koji je veći od Hondinog jer je Honda slušala RB i napravila ga takvim da stane njima u šasiju. Renault će im dati svoj i reci snađi se druže.
Tako da bi još godinu dana ako ne i dvije izgubili tu.

Kico
Formula 2
Formula 2
Renault je promijenio arhitekturu motora za 2022,sad ce imat turbo odvojen od kompresora kao i Honda i Mercedes,tako da ce ipak Red Bullu mozda lakse biti!![ link do slike ]
Engine mode 11!
Position 5!

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ispade Ricciardo u pravu što je pobjegao od Honde (i Maxa), možda je propustio par pobjeda, ali tko zna kakva bi i njega sudbina čekala da je ostao u RB...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Har Kl je napisao/la: 02.10.2020., 11:04 Zna li iko, postoji li mogućnost da neko drugi npr. Aston Martin kupi Hondinu tehnologiju?
I dalje mi je enigma zašto je Cowel napustio Mercedes dok je bio na vrhuncu.

@smr21, mislim da za pare koje bi RB davao, da bi Mercedes nekako smogao snage pa napraviti još četri motora :mrgreen:

Pitanje je samo da li žele jakoj ekipi poput RB-a da prodaju motor.
Kada je Ferari u 2019 imao jači motor od Mercedesa( nije sada bitno jeli bio legalan ili ne...)....Toto je izjavio da je takvo stanje dovelo tim Mercedesa ,,do samih granica,,....a lično mislim da je tada bilo rečeno i nekih teških rečiju prema motornom odelenju Mercedesu

U stilu.....kako mogu u Ferariju a vi ne možete to.....sto bi bilo dovoljno da Cowel napusti tim

Tako ja razmišljam

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Prvo, mislim da nema šanse da će Red Bull i Alpha Tauri napustiti F1. Drugo, postoji mogućnost da neko novi upadne. Možda je napokon došlo vrijeme za Porsche (VW)? Ako se ne varam, od 2022 se uvode neki standardizirani dijelovi. Barem je bilo priče o tome. VW već ima iskustva sa sličnim hibridima. A ima ljudi bez tima (Cowel) koji mogu pomoći... Ima izjava glavnog šefa VW-a o nekim sintetičkim gorivima koja dolaze u F1, koja bi je mogli učiniti CO2 neutralnom. Što bi moglo privući VW...

Ako ne uđe niko novi, onda Renault. Kažu da Mercu svakako nije po pravilima dozvoljeno da ima više ekipa. Ako je to istina onda ni Ferrari nebi mogao uzeti nego jednu od RB-ovih ekipa. Tako da je najrealnija opcija da će morati Renault. Osim ako ne bude još nekih pomjeranja. Pričalo se da bi Williams mogao na Renault. Onda bi to oslobodilo jedno mjesto kod Mercedesa...

erste_klase_krkan
Karting
Karting
S nama već: 4 god 9 mj
Navija za: Haas / Raikkonen
porše (vw) tek 2026 navodno. sumnjam da mogu napraviti motor za godinu dana ako sad krenu. redbullu bi bilo najpametnije da otkupi sav r&d od honde i nastavi sam raditi motor. ako neko ima para u f1 to su onda oni.

Kico
Formula 2
Formula 2
Ma F1 mora prec sto prije na struju,tko ce ugradivat ove motore u Clia,Civica ili A ili B klasu,struja i gotovo,umjesto da bude pojam za auto industriju i da privuče proizvodace da se bore za to,ovako kroz par godina ce propast,zvuk i ti V motori su proslost!
Engine mode 11!
Position 5!

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Kico je napisao/la:Ma F1 mora prec sto prije na struju,tko ce ugradivat ove motore u Clia,Civica ili A ili B klasu,struja i gotovo,umjesto da bude pojam za auto industriju i da privuče proizvodace da se bore za to,ovako kroz par godina ce propast,zvuk i ti V motori su proslost!
V10 sa KERS sistemom koje kontrolise iskljucivo vozac, standardna baterija i standardni elektro motor. Ogranicena aerodinamika, malo prednje krilo za 3-5 elemenata i zadnje sa dva. DRS zadrzati ali sa mnogo manje uticaja nego sad. Evo rešio sam vam ovo, ima li još pitanja slikaslikaslika

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Kico je napisao/la: 02.10.2020., 20:25 Ma F1 mora prec sto prije na struju,tko ce ugradivat ove motore u Clia,Civica ili A ili B klasu,struja i gotovo,umjesto da bude pojam za auto industriju i da privuče proizvodace da se bore za to,ovako kroz par godina ce propast,zvuk i ti V motori su proslost!
F1 nikad neće povratiti publiku koju je u najboljim danima imala. Može liberty dubit na glavi ali publika neće doći. Mladu publiku automobili ne zanimaju, oni imaju Uber, Lyft i ostale.
Sa elektrifikacijom bi možda privukli nove proizvođače da se natječu na tom novom teritoriju. Ali bi izgubili publike što im je ostalo. Pogledat ću tu i tamo neku utrku, ali tu nabrijanost neću imati.
Full struja je kraj F1.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡