VN Rusije 2020. (25.-27. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
I šta je sad na kraju FIA? maFIA, bunch of racist, Ferrari International Assistance...Evo Mosley od sreće radi svoj kostimirani nazi party :rofl:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
A jest debil, još i ovi BLM botovi jedva čekali da spamuju :facepalm:

#whiteprivilege :klopa:
slikaslika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1310249920587280385

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
:rofl: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
:rofl:

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
#blessed
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
#blessed

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Mika Salo u mogućim problemima, svojim finskim kolegama je obznanio Hamiltonovu kaznu prije nego što je postala službena.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Kontakt:
F1 sve radi da otera verne navijače, ali kasno je jer čak i okoreli drogeraš puši "detelinu" da se zadovolji. Bljuv teški, ove godine imamo možda najgore sudstvo ikad. Preplaćeno, potplaćeno, imati sina koji je menadžer, politika koja sve drži na uzicama...

Ja sam bez reči i neću ni da razmišljam o ovome jer ću stvarno prekinuti niz od 23 godina praćenja F1.

Evo recimo da se Stroll žalio na Leclerca dobio bi parnicu i Leclerc bi popio grid kazne makar, ali nema se kreativnosti i volje. Ove godine je sve moguće postići samo ako pritisneš suce kad ZNAŠ da si u pravu i imaš argumente. To dokazuje koliki su kreteni suci jer nisu voljni pravično rasuđivati, teška kretenarija.

Gde je tu pravda kada suci donesu kaznu i kasnije delimično povuku, mogu li to ostali raditi isto? U smislu da se kazne mogu povlačiti. Recimo da se vozač žali na prosudbu pa da dobije "pomilovanje" zbog "lošeg suđenja". Jao jao jao...

Ja bi zbog ovakvih bljuvarija da sam na Strollovom mjestu žalio bi se na Leclerca, a smejao bi se kad bi pobedio u parnici. Bio bi top momenat godine :cheer:
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ne znam, meni ovo zvuči kao zdravorazumska odluka :neznam:

Mercedesov propust se morao sankcionirati kaznom koja će se odraziti na ishod utrke jer inače kazna ne bi imala smisla. Stoga je po meni 5 sekundi kazne za svaki start sasvim ok odluka. Za sve što se ne tiče same utrke ima više smisla kazniti momčad nego vozača. Kazneni bodovi bi trebali kažnjavati glupe i opasne poteze na stazi, a ne krive savjete tima.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
A da vozač stane na nedozvoljenom mjestu izvoditi gluposti je OK? Osnovna pravila se moraju poštovati, sve je lepo definisano kao i u prometu. Sve ima svoje mjesto i pravila! Dakle Hamilton NIJE smeo stati i izvoditi glupe vežbe na mjestu za koje to NIJE predviđeno! To je skoro kao kad bi vozač stao na sred puta s 4 upaljena žmigavca jer hoće namestiti nosač GPSa, dakle ja sam stao a vi ostali vozači hebite se. Ja sam kriv ako poginem, bole me uvo za vas...

Svatate!? Obe strane odnosno Hami i Mečka su krivi, kazneni poeni bi trebali ostati. Makar ko da je to uradio.
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Alen13ASC je napisao/la: 27.09.2020., 18:43 A da vozač stane na nedozvoljenom mjestu izvoditi gluposti je OK? Osnovna pravila se moraju poštovati, sve je lepo definisano kao i u prometu. Sve ima svoje mjesto i pravila! Dakle Hamilton NIJE smeo stati i izvoditi glupe vežbe na mjestu za koje to NIJE predviđeno! To je skoro kao kad bi vozač stao na sred puta s 4 upaljena žmigavca jer hoće namestiti nosač GPSa, dakle ja sam stao a vi ostali vozači hebite se. Ja sam kriv ako poginem, bole me uvo za vas...

Svatate!? Obe strane odnosno Hami i Mečka su krivi, kazneni poeni bi trebali ostati. Makar ko da je to uradio.
Ne slažem se s tobom. Da je sve tako lijepo definirano nebi cijeli Mercedes bio uvjeren da je to dozvoljeno. Nadalje, ne može se uspoređivati promet na javnoj cesti i trkaćoj stazi. Također, Lewis nije stao na dijelu staze gdje bi svima zaklanjao put jer bi se onda svi živi žalili (dakle usporedba s paljenjem sva 4 žmigavca ti ne štima). Lewis nije nikoga ugrožavao i smatram da su izrečene kazne sasvim u redu.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ali kako nije sve lepo definisano? ZNA se po pravilniku gde se sme vežbati start utrke! Gde je tu problem, dalje ono s prometom je bila metafora :cheer:

Mercedes i Lewis se posipaju pepelom, kao nisu znali, bla bla. Ovo nisu reči mržnje, nego činjenično govorim. Isto bi govorio i za mog Alonsa i Alpinu! ISTO.

Baš mi je zlo od sveg ovoga, kao da sam naglo progutao kašikicu cimeta bez vode :gandalf:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
DaveGilmour je napisao/la: 27.09.2020., 18:47 Ne slažem se s tobom. Da je sve tako lijepo definirano nebi cijeli Mercedes bio uvjeren da je to dozvoljeno.
19) Practice starts
19.1 Practice starts may only be carried out on the right-hand side after the pit exit lights and, for the
avoidance of doubt, this includes any time the pit exit is open for the race.
Drivers must leave adequate room on their left for another driver to pass.
19.2 For reasons of safety and sporting equity, cars may not stop in the fast lane at any time the pit exit
is open without a justifiable reason (a practice start is not considered a justifiable reason)

Crveno je tamo gdje su svjetla, ovo osjenčano je pozicija gdje smiju dodatno vježbati (right-hand site after the pit exit lights), a ovo plavo je gdje je Lewis bio.

slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
S tim da, kao i uvijek, ovdje je problem kako se rješavaju stvari. Meni je apsolutno u redu ako suci stave pod istragu, donesu odluku kako smatraju da je ispravno i to je to. Mislim da je pitanje vremena kad će sad netko iskopati godinu i utrku gdje se dogodila ista situacija, a da je odluka bila drukčija.

Berislav
Karting
Karting
S nama već: 7 god 11 mj
@avetma
Samo pitam.....Jeli ova zadnja odluka FIA isto spada među one nabrojene u tvom popodnevnom komentaru?

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Berislav je napisao/la: 27.09.2020., 19:48 @avetma
Samo pitam.....Jeli ova zadnja odluka FIA isto spada među one nabrojene u tvom popodnevnom komentaru?
Daj mi detaljnije na što misliš, na više sam strana pa mi mozak ne radi da zaključim na što se referiraš točno?

Berislav
Karting
Karting
S nama već: 7 god 11 mj
@avetma
Malo opširniji komentar u svezi Lewisove izjave Pinkham poslje utrke......itd.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
uz zahvalu vetmi na ovoj mapi, prenosim svoj komentar s portala svezi prekšaja i kazne:
kad je došla prva runda kazni u objašnjenju stoji:
”than in the place designated for practice starts in the Event Notes item 19.1., which is defined
as the place ”on the right hand side” after the pit exit lights (and is not part of the track
as defined by lines) which has been known to all competitors and used without
exception.”
dio u zagradama ‘and is not part of the track as defined by lines’ ne piše u event noteu 19.1.
kao općepoznato je, ali konkretno ne piše. ni u sportskom pravilinku se ne spominje nigdje ‘and is not part of the track as defined by lines’ . tako da mi je ne jasno zašto se pozivaju na nešto što ne piše. a zbog toga je dobio kaznu, jer je startove vježbao na stazi, a ne van staze.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god
Koja je ovo lakrdija, napustam gledanje ovog smeca trajno jebala ih i pravila i instagram i reklamiranje i trgovina bodovima
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡