Sebastian Vettel
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Rasprava i argumenti od strane @F12000 na razini facebook navijača koji su tek došli u sport...
OK, stavio si videa gdje je čovjek imao udese? E, i? Što si s tim postigao točno? Što si dokazao? Da vozači u F1 koji voze 14 godina imaju kontakte?
Zašto ne staviti pretjecanja? I to u ključnim trenucima kada su se lomila prvenstva? Ili kada je bio rookie?
Ako ja sada npr. stavim udese koje je Leclerc imao u zadnje 3 godine, da li bi to bio argument? Ili trebam gledati kvalitete vozača po onome što je pokazao u ostalim utrkama?
Mislim, stvarno ne razumijem. Eto.
Jako plitko razmišljanje, bez nekog pravog znanja i iskreno vidi se da jako kratko pratiš F1 i zapravo je ne razumiješ nešto dublje.
OK, stavio si videa gdje je čovjek imao udese? E, i? Što si s tim postigao točno? Što si dokazao? Da vozači u F1 koji voze 14 godina imaju kontakte?
Zašto ne staviti pretjecanja? I to u ključnim trenucima kada su se lomila prvenstva? Ili kada je bio rookie?
Ako ja sada npr. stavim udese koje je Leclerc imao u zadnje 3 godine, da li bi to bio argument? Ili trebam gledati kvalitete vozača po onome što je pokazao u ostalim utrkama?
Mislim, stvarno ne razumijem. Eto.
Jako plitko razmišljanje, bez nekog pravog znanja i iskreno vidi se da jako kratko pratiš F1 i zapravo je ne razumiješ nešto dublje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Prvi video je dosta labav na više načina...
Glavni problem je što prikazuje situacije ni na koji na čin vezane za pretjecanje. Mislim video ima isječak gdje Seb izbjegava letećeg Massu preko staze
Izlijetanja na treningu, izlijetanja bez njegove krivice, izlaske široko kroz zavoj
, "almost" izlijetanja itd. Išao bih po redu svaku situaciju opisati, ali pretpostavljam da će biti uzaludno. Ako te zanima, nije problem.
Naravno ima grozno odrađenih pretjecanja i borbi na stazi poput Turske ili kad je skupio Sennu u Brazilu. Pa Button u Spa i ima još tih situacija. Ali one ne čine niti 20% tog videa. A toliko gafova kladim se da mogu naći bilo kojem top overtakeru
Druga dva videa nemam što reći nego je Seb loše izveo pretjecanje kao i ova gore navedena. Ali sve se svodi na pretjerivanje.
Glavni problem je što prikazuje situacije ni na koji na čin vezane za pretjecanje. Mislim video ima isječak gdje Seb izbjegava letećeg Massu preko staze

Naravno ima grozno odrađenih pretjecanja i borbi na stazi poput Turske ili kad je skupio Sennu u Brazilu. Pa Button u Spa i ima još tih situacija. Ali one ne čine niti 20% tog videa. A toliko gafova kladim se da mogu naći bilo kojem top overtakeru

Druga dva videa nemam što reći nego je Seb loše izveo pretjecanje kao i ova gore navedena. Ali sve se svodi na pretjerivanje.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Da je kojim cudnim spletom okolnosti Lewis pobijedio u Monzi, usprkos kazni, to bi bila pobjeda sa polea 
P.S. jesam li ja jedini kojem nije jasno sta ko dokazuje u ovoj diskusiji

P.S. jesam li ja jedini kojem nije jasno sta ko dokazuje u ovoj diskusiji

-
Lotus
- Karting
- S nama već: 5 god 2 mj
- Navija za: Lotus
Ne, bome ne_bataziv_0809 je napisao/la: 16.09.2020., 12:07 Da je kojim cudnim spletom okolnosti Lewis pobijedio u Monzi, usprkos kazni, to bi bila pobjeda sa polea
P.S. jesam li ja jedini kojem nije jasno sta ko dokazuje u ovoj diskusiji![]()
-
Har Kl
- Formula 1
- Navija za: Mercedes
Hoće da se dokažu dvije stvari:_bataziv_0809 je napisao/la: 16.09.2020., 12:07 Da je kojim cudnim spletom okolnosti Lewis pobijedio u Monzi, usprkos kazni, to bi bila pobjeda sa polea
P.S. jesam li ja jedini kojem nije jasno sta ko dokazuje u ovoj diskusiji![]()
1. da je nečija pobjeda ostvarena u dominantnom bolidu vrijednija od pobjede Vettela u Monzi, samo zato što je Vettel startao sam pole, a neko drugi sa 10. mjesta.
2. Da je Vettel loš u duelima.
Sa prvom rečenicom se nikako ne slažem.
Sa drugom da, ali u smislu da je loš u duelima za nekoga ko je 4xWDC. Nikako da je loš u bilo kojem generalnom smislu.
- F12000
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Moja prvotna namjera je bila ipak stati u obranu statistike o pobjedama prilikom starta izvan prva 3. Ako se opet čitaju moje objave, stao sam rezervirano u obranu te statistike, ali ipak sa stavom da se tu statistiku ne smije tek tako zanemariti.
Druga rasprava je došla posljedično i loš je preteška riječ.
Rasprava o Monzi bi bila 3. tema. Sad bi bilo pitanje je li Toro Rosso u Monzi 2008. bio dominantan bolid itd.
Druga rasprava je došla posljedično i loš je preteška riječ.
Rasprava o Monzi bi bila 3. tema. Sad bi bilo pitanje je li Toro Rosso u Monzi 2008. bio dominantan bolid itd.

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
@F12000
Ovako kako se baviš analizama Vettela rađe čuvaj za obranu svog miljenika kasnije kada krene paljba po njemu, ni krivog ni dužnog. Zar misliš da će nakon Alonsa i Vettela Leclerc išta bolje proći? Ne znam što se toliko baviš čovjekom koji ima 4 WDC, on i da u AM-u odvozi katastrofa on se upisao u povijest, a ti možeš vaditi videe loših vožnji dokle god hoćeš.
Pripremi se na to da će Lecerc proći isto kao spomenuta dvojica i da će primati hejt od strane navijača, medija pa i samog Ferrarija. Srećom Vettel i Alonso su svoje naslove prvaka osvojili prije Ferrarija, dok Leclerc dolazi sa 0 u Ferrari i ostaje tamo 5 godina. Pitanje je na kakvoj će biti reputaciji kada ga prožvaču i ispljunu iz Ferrarija.
Ovako kako se baviš analizama Vettela rađe čuvaj za obranu svog miljenika kasnije kada krene paljba po njemu, ni krivog ni dužnog. Zar misliš da će nakon Alonsa i Vettela Leclerc išta bolje proći? Ne znam što se toliko baviš čovjekom koji ima 4 WDC, on i da u AM-u odvozi katastrofa on se upisao u povijest, a ti možeš vaditi videe loših vožnji dokle god hoćeš.
Pripremi se na to da će Lecerc proći isto kao spomenuta dvojica i da će primati hejt od strane navijača, medija pa i samog Ferrarija. Srećom Vettel i Alonso su svoje naslove prvaka osvojili prije Ferrarija, dok Leclerc dolazi sa 0 u Ferrari i ostaje tamo 5 godina. Pitanje je na kakvoj će biti reputaciji kada ga prožvaču i ispljunu iz Ferrarija.
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 16.09.2020., 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

-
Har Kl
- Formula 1
- Navija za: Mercedes
Tako je meni izgledalo. A slažem se da ta statistika je dobra kad se hoće pokazati da li je neko dolazio do pobjeda, bez da je startao u najboljem bolidu. I puno toga ona govori, međutim poslije se rasprava iskomplikovala ... Moramo biti pošteni pa reći da nisu sve Vettelove pobjede se desile dok je bio u najboljem bolidu.
Da, loš, slab, tanak, meni onako nije nešto, ... sve su to preteške riječi za 4xWDC.
Da, loš, slab, tanak, meni onako nije nešto, ... sve su to preteške riječi za 4xWDC.
- Multi 21
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ja se s ovime nikako ne mogu složiti. Rijetke su pobjede gdje ne pobijedi onaj u najboljem bolidu, ima ih ali ne puno. I zato smatram da statistika znači puno manje nego što bi pomislio na prvu.Har Kl je napisao/la: 16.09.2020., 13:23 A slažem se da ta statistika je dobra kad se hoće pokazati da li je neko dolazio do pobjeda, bez da je startao u najboljem bolidu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- F12000
- Formula 1
@senna66 hvala na sugestiji, vjeruj mi naviknut sam nakon gorkih suza 2006. i 2008.
Ne trebam ni napominjati kako ovo nije vezano uz ovu raspravu i kako bi ljepota ovog foruma trebala biti u tome da svatko može komentirati bilo kojeg vozača i momčad, ako se drži nekih osnovnih civilizacijskih normi.

Ne trebam ni napominjati kako ovo nije vezano uz ovu raspravu i kako bi ljepota ovog foruma trebala biti u tome da svatko može komentirati bilo kojeg vozača i momčad, ako se drži nekih osnovnih civilizacijskih normi.

- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
"What a little star." May 26, 2012.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Neki će reći da je jedno skretanje viška napravio...
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Samo zato što je napravio nekoliko grešaka u karijeri znači da tip ne zna preticati?
Rasprava je bez veze skroz, Seb je nebrojeno puta dokazao da zna i umije, to što je zadnjih par sezona pravio greške ne umanjuje njegovu sposobnost u duelima, samo je pokazatelj da nije baš na nivou na kojem bi bio da nije u ekipi koja ima mogućnost da osvoji sve, ali ne uspijeva zbog politike i menadžmenta.
Da si rekao da je psihički pao i ne nosi se sa stvarima van njegove kontrole i odgovornosti, pa mu to utiče na vožnju, duele i rezultate, to bi bio ok argument, ali da samo tako kažeš da Seb i nije neki vozač u duelima, to je žešća provala, jer materijala na internetu imaš brdo, još sad imaš službeni kanal sa brdo materijala koje si nekad morao roviti po internetu, potraži i sam ćeš se demantovat, mada evo kolege su ti postavile dovoljno materijala.
Jbte Leclerc se skrši u Monaku u pokušaju preticanja, znaš šta to znači? Da nije nešto u duelima i preticanjima

I da ponovim, statistika pobjeda van top 3 ne govori APSOLUTNO NIŠTA.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Rasprava je bez veze skroz, Seb je nebrojeno puta dokazao da zna i umije, to što je zadnjih par sezona pravio greške ne umanjuje njegovu sposobnost u duelima, samo je pokazatelj da nije baš na nivou na kojem bi bio da nije u ekipi koja ima mogućnost da osvoji sve, ali ne uspijeva zbog politike i menadžmenta.
Da si rekao da je psihički pao i ne nosi se sa stvarima van njegove kontrole i odgovornosti, pa mu to utiče na vožnju, duele i rezultate, to bi bio ok argument, ali da samo tako kažeš da Seb i nije neki vozač u duelima, to je žešća provala, jer materijala na internetu imaš brdo, još sad imaš službeni kanal sa brdo materijala koje si nekad morao roviti po internetu, potraži i sam ćeš se demantovat, mada evo kolege su ti postavile dovoljno materijala.
Jbte Leclerc se skrši u Monaku u pokušaju preticanja, znaš šta to znači? Da nije nešto u duelima i preticanjima

I da ponovim, statistika pobjeda van top 3 ne govori APSOLUTNO NIŠTA.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

- F12000
- Formula 1
@LH44
Prema nekima ovdje bi se reklo da sam u blagu ruku šizofren

Prema nekima ovdje bi se reklo da sam u blagu ruku šizofren

Izgleda da barem još nekima nisam, tko zna možda je "folie à deux".Har Kl je napisao/la: 16.09.2020., 13:23 Tako je meni izgledalo. A slažem se da ta statistika je dobra kad se hoće pokazati da li je neko dolazio do pobjeda, bez da je startao u najboljem bolidu. I puno toga ona govori, međutim poslije se rasprava iskomplikovala ... Moramo biti pošteni pa reći da nisu sve Vettelove pobjede se desile dok je bio u najboljem bolidu.

- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Znači kad Hamilton pobijedi za visokog mjesta, tada ima sreće. Kada Šumi, Vettel ili netko treći pobijedi sa visokog mjesta to je zato jer je uber super nadčovjek. Smiješni dvostruki standardi odavno prisutni na ovome forumu.f1zd je napisao/la: 15.09.2020., 21:15 Lewisove pobjede izvan top 3:
Govorim za zadnje 3, ove dvije prije toga ne mogu reći jer tad nisam ni gledao Formulu, ali su bile sa 4. na gridu.
Njemačka 2018.-jako puno sreće
Singapur 2017. -![]()
Silverstone 2014.-Rosberg odustao
Stvarno ne znam kakvi se zaključci mogu donijeti iz spleta okolnosti..