Sebastian Vettel
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Ne razumijem kako je Vettel kriv u ovoj sezoni još samo nije gume mijenjao sam a kako je krenulo i to će raditi. Znači mora si sam strategiju slagati dok vozi i računati, propitkivanje što mu inženjer govori... Ferrari je kriminal po meni je ovo sramota tima.
Mode W
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Mode W
Sent from my GM1913 using Tapatalk
- Vordas
- Formula 4
- S nama već: 9 god 11 mj
Nakon svega siguran sam da je bila velika pogreška prelazak u Ferrari. Stari Strol je dobro rekao Seb treba ekipu oko sebe, okruženje koje mu daje sigurnost. Ferrari na žalost to nije od kada je ekipu napustio Schumi pa zatim Brown i Todt. Preveliki pritisak i još se umiješala "politika" tj. menađment i mlada zvijezda u usponu sa svojim meneđerskim timom i pozadinom. Sve u svemu loše po Seba. Hamilton to sve ima i može pružati vrhunske vožnje bez toga ne ide. Kad je sve krenulo loše, onda kada su si umislili da Charls rješenje, novi Hamilton, i sve su podresili njemu i kada je Seb pružao odlične partije. Da li je upitanju Sebova ne motiviranost ili flegmatičnost ekipe? Ja da sam na njegovom jestu kao što je rekao Brundle vozio da odradim a on se trudi objasniti injžinjeru što je pošlo po krivu. Dakle koga boli ona stvar?
#DankeSeb
- Mazzacane
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Minardi
Da se ne zatrpaje Gaslyjeva tema.
Malo jest neobično što Vettel od 53 pobjede nema nijednu izvan Top 3, ali zašto bi to bio indikator nečega? Prvo ovo što @Ferrari kaže o gubljenju pozicija odmah na startu se dogodilo Verstappenu prošle godine u Austriji. Odmah je pao s P3 na P7 i kasnije pobijedio. I sad mu se ta pobjeda računa s P3, bez obzira što je prvih 6 krugova boravio na P7.
Drugo, Fangio i Ascari su također prvaci koji nemaju pobjedu izvan Top 3, dok Hawthorn, Surtees, Hulme, K. Rosberg, P. i D. Hill imaju - odnosno vozači koje mnogi smatraju najlošijim prvacima. Štoviše, Hulme je od 8 pobjeda njih 7 ostvario izvan Top 3, što je recimo u postotku 87,5%, dok su Fangio, Ascari i Vettel na 0%. Jel bi to trebalo značiti da se Hulme probijao bolje kroz grid i da je znao pretjecati, da je snalažljiviji u gužvi od ove trojice ili nešto treće?
I posljednje, ako Vettela uspoređujemo s Alonsom i Hamiltonom kod pobjeda izvan Top 3, Alonso ih ima 8, Hamilton 5. Ali Vettel je napredovao najviše pozicija u jednoj utrci. 20 u Abu Dhabiju 2012., Hamilton 19 pozicija u Mađarskoj 2014., Alonso 18 pozicija u Monaku 2010.
Ovo je broj utrka u kojima su napredovali dvoznamenkasti broj pozicija. Alonso 16, Vettel 14, Hamilton 9.
I ovo je manje-više besmisleno, jer se npr. Hamiltonu ne računa Silverstone 2018. kada je u prvom krugu pao na P18 pa kasnije završio na P2, nego se računa da je izgubio jednu poziciju sa PP.
Button u Kanadi 2011. Pobjeda s P7, a u jednom trenutku se nalazio na P21. Svakako jako varljiva statistika.
Malo jest neobično što Vettel od 53 pobjede nema nijednu izvan Top 3, ali zašto bi to bio indikator nečega? Prvo ovo što @Ferrari kaže o gubljenju pozicija odmah na startu se dogodilo Verstappenu prošle godine u Austriji. Odmah je pao s P3 na P7 i kasnije pobijedio. I sad mu se ta pobjeda računa s P3, bez obzira što je prvih 6 krugova boravio na P7.
Drugo, Fangio i Ascari su također prvaci koji nemaju pobjedu izvan Top 3, dok Hawthorn, Surtees, Hulme, K. Rosberg, P. i D. Hill imaju - odnosno vozači koje mnogi smatraju najlošijim prvacima. Štoviše, Hulme je od 8 pobjeda njih 7 ostvario izvan Top 3, što je recimo u postotku 87,5%, dok su Fangio, Ascari i Vettel na 0%. Jel bi to trebalo značiti da se Hulme probijao bolje kroz grid i da je znao pretjecati, da je snalažljiviji u gužvi od ove trojice ili nešto treće?
I posljednje, ako Vettela uspoređujemo s Alonsom i Hamiltonom kod pobjeda izvan Top 3, Alonso ih ima 8, Hamilton 5. Ali Vettel je napredovao najviše pozicija u jednoj utrci. 20 u Abu Dhabiju 2012., Hamilton 19 pozicija u Mađarskoj 2014., Alonso 18 pozicija u Monaku 2010.
Ovo je broj utrka u kojima su napredovali dvoznamenkasti broj pozicija. Alonso 16, Vettel 14, Hamilton 9.
I ovo je manje-više besmisleno, jer se npr. Hamiltonu ne računa Silverstone 2018. kada je u prvom krugu pao na P18 pa kasnije završio na P2, nego se računa da je izgubio jednu poziciju sa PP.
Button u Kanadi 2011. Pobjeda s P7, a u jednom trenutku se nalazio na P21. Svakako jako varljiva statistika.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
@Mazzacane
Zanimljiv komentar.
Kao i uvijek statistika pokazuje mnogo a i nista..
Svakako zanimljivo za rasprave jer pomocu tih statistickih podataka i jedna i druga strana imaju sta za tipkat da nikome ne bude dosadno..
Zanimljiv komentar.
Kao i uvijek statistika pokazuje mnogo a i nista..
Svakako zanimljivo za rasprave jer pomocu tih statistickih podataka i jedna i druga strana imaju sta za tipkat da nikome ne bude dosadno..
Fino Alla Fine
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Osim ostanak u RB-u koje je to druge opcije Vettel imao? Da je ostao u RB-u sto bi postigao tamo? Koliko bi naslova prvaka i pobjeda imao? Kakav bi mu bio omjer protiv Riccijarda? RB bi doveo Verstappena u Toro Rosso no taj decko bi brzo zavrsio u RB, recimo... I ako da umjesto koga? Ako umjesto Riccijarda u kojem bi se smjeru mlin okrenuo i kako bi se tu snasao Vettel?Vordas je napisao/la: 12.09.2020., 23:18 Nakon svega siguran sam da je bila velika pogreška prelazak u Ferrari. Stari Strol je dobro rekao Seb treba ekipu oko sebe, okruženje koje mu daje sigurnost. Ferrari na žalost to nije od kada je ekipu napustio Schumi pa zatim Brown i Todt. Preveliki pritisak i još se umiješala "politika" tj. menađment i mlada zvijezda u usponu sa svojim meneđerskim timom i pozadinom. Sve u svemu loše po Seba. Hamilton to sve ima i može pružati vrhunske vožnje bez toga ne ide. Kad je sve krenulo loše, onda kada su si umislili da Charls rješenje, novi Hamilton, i sve su podresili njemu i kada je Seb pružao odlične partije. Da li je upitanju Sebova ne motiviranost ili flegmatičnost ekipe? Ja da sam na njegovom jestu kao što je rekao Brundle vozio da odradim a on se trudi objasniti injžinjeru što je pošlo po krivu. Dakle koga boli ona stvar?
Da li isto mozemo reci za Alonsa? Po tome bolje bi mu bilo da je ostao u Ferrariju, a Riccijardu u Red Bullu ili ipak ne pored Verstappena?
Da li je Schumacheru bila potrebna epizoda sa Mercedesom? Pa... mozda i ne, osim ako nije vozio iz svog gušta.
Puno mozda, ali i zasto. Ja ne vidim Vettwlov prelazak u Ferrari kao gresku. Prvo Ferrariju je trebao zaokret nakon Alonsa i Vettel je bio idealan. Covjek koji voli Ferrari, koji zeli ostvariti barem mali dio onoga sto je njegov mentor i idol ostvario. Drugo Vettel i Ferrari uz iznimku 2016 su bili na dobrom putu da nesto i ostvare, nazalaost to se nije dogodilo iz xy razloga. Trece imali su i dalje imaju zastrasujuce snaznog protivnika, protiv kojeg su imali najbolju sansu 2018, samo stvari nisu bile idealne s njihove strane.
I zadnje Ferrari mu je napunio dzepove i dobio je enorman broj navijaca koji ce ga pratiti u novoj avanturi.
Imao je uspon i sad trenutno ima strmoglavi pad. Nije on glup, inteligentan je i sam odlucuje o svojim potezima. Posljednjih godina osim Mercedesa Ferrari je bio drugi koji je najvise pobjeđivao.
Koja je to ekipa koja mu je mogla priuštiti sve to osim Ferrarija?
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Osvajanje utrke, nakon starta s 3. pozicije i pada na 7. te ponovno probijanje do pobjede kazuje upravo to što i jest - performans vozača koji je zbog lošeg starta (neovisno radi li se o njegovoj krivici ili tehničkoj krivnji bolida) izgubio određena mjesta te se probio do vrha.
Dakle, tvrdnje A (startati s x mjesta i probiti se do pobjede) i B ( startati s x mjesta, izgubiti pozicije na startu i ponovno ih osvojiti) nisu iste.
Važnost ove statistike ne leži u padu Bottasa u Mercedesu 2020. u prvom krugu s 1. na 12. mjesto i onda probijanje kroz poredak u bolidu koji je 1,5 sekundu brži od bilo kojeg bolida na stazi. Već u mogućnosti da se u relativno lošijem bolidu (s obzirom na kvalifikacije), dođe do pobjede.
Abu Dhabi zbog specifičnih okolnosti uopće nije dobar primjer za ovu raspravu, jer se Vettel inicialno kvalificirao kao treći.
Eru Fangia i Ascarija je puno teže uspoređivati s novijima. Pogotova Fangia koji je statistički najuspješniji vozač u Formuli 1 (najviši postotak pobjeda – 46.15%).
Dakle, tvrdnje A (startati s x mjesta i probiti se do pobjede) i B ( startati s x mjesta, izgubiti pozicije na startu i ponovno ih osvojiti) nisu iste.
Važnost ove statistike ne leži u padu Bottasa u Mercedesu 2020. u prvom krugu s 1. na 12. mjesto i onda probijanje kroz poredak u bolidu koji je 1,5 sekundu brži od bilo kojeg bolida na stazi. Već u mogućnosti da se u relativno lošijem bolidu (s obzirom na kvalifikacije), dođe do pobjede.
Abu Dhabi zbog specifičnih okolnosti uopće nije dobar primjer za ovu raspravu, jer se Vettel inicialno kvalificirao kao treći.
Eru Fangia i Ascarija je puno teže uspoređivati s novijima. Pogotova Fangia koji je statistički najuspješniji vozač u Formuli 1 (najviši postotak pobjeda – 46.15%).

- Icestorm
- Karting
- S nama već: 5 god 9 mj
Apslolutno je dobar primjer, jer i Hamilton i Alonso su uvijek kad su pobjedili imali bolid za najviše pozicije.F12000 je napisao/la: 15.09.2020., 16:10
Ono što se da isčitati iz tvog komentara je mržnja prema Vettelu, isto kao i navijača Alonsa, a s namjerom prikaza vozača za kojeg navijaš boljim od Vetela.
Ukratko, smješan si.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Icestorm je napisao/la: 15.09.2020., 16:47Apslolutno je dobar primjer, jer i Hamilton i Alonso su uvijek kad su pobjedili imali bolid za najviše pozicije.F12000 je napisao/la: 15.09.2020., 16:10
Ono što se da isčitati iz tvog komentara je mržnja prema Vettelu, isto kao i navijača Alonsa, a s namjerom prikaza vozača za kojeg navijaš boljim od Vetela.
Ukratko, smješan si.

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Slažem se. Za Vettela je bolje bilo provesti ove godine u Ferrariju, nego u Red Bullu. Ne zbog neke sumnje u njegove vožnje protiv mlade konkurencije u Red Bullu, nego što su se oni godinama mučili sa slabijim i kvarljivijim motorom. Svih ovih godina Mercedesove dominacije, Ferrari je bio najbolji paket iza njih, ukupno gledano. Na kraju, nema za čim žaliti. Nije propustio nijednu moguću titulu, jer se sve ove godine mogla osvojiti samo ako si u Mercedesu (onu 2018 bi samo sudijske odluke prevagnule na Mercedesovu stanu, ako ništa drugo).Iceman je napisao/la: 15.09.2020., 16:01Osim ostanak u RB-u koje je to druge opcije Vettel imao? Da je ostao u RB-u sto bi postigao tamo? Koliko bi naslova prvaka i pobjeda imao? Kakav bi mu bio omjer protiv Riccijarda? RB bi doveo Verstappena u Toro Rosso no taj decko bi brzo zavrsio u RB, recimo... I ako da umjesto koga? Ako umjesto Riccijarda u kojem bi se smjeru mlin okrenuo i kako bi se tu snasao Vettel?Vordas je napisao/la: 12.09.2020., 23:18 Nakon svega siguran sam da je bila velika pogreška prelazak u Ferrari. Stari Strol je dobro rekao Seb treba ekipu oko sebe, okruženje koje mu daje sigurnost. Ferrari na žalost to nije od kada je ekipu napustio Schumi pa zatim Brown i Todt. Preveliki pritisak i još se umiješala "politika" tj. menađment i mlada zvijezda u usponu sa svojim meneđerskim timom i pozadinom. Sve u svemu loše po Seba. Hamilton to sve ima i može pružati vrhunske vožnje bez toga ne ide. Kad je sve krenulo loše, onda kada su si umislili da Charls rješenje, novi Hamilton, i sve su podresili njemu i kada je Seb pružao odlične partije. Da li je upitanju Sebova ne motiviranost ili flegmatičnost ekipe? Ja da sam na njegovom jestu kao što je rekao Brundle vozio da odradim a on se trudi objasniti injžinjeru što je pošlo po krivu. Dakle koga boli ona stvar?
Da li isto mozemo reci za Alonsa? Po tome bolje bi mu bilo da je ostao u Ferrariju, a Riccijardu u Red Bullu ili ipak ne pored Verstappena?
Da li je Schumacheru bila potrebna epizoda sa Mercedesom? Pa... mozda i ne, osim ako nije vozio iz svog gušta.
Puno mozda, ali i zasto. Ja ne vidim Vettwlov prelazak u Ferrari kao gresku. Prvo Ferrariju je trebao zaokret nakon Alonsa i Vettel je bio idealan. Covjek koji voli Ferrari, koji zeli ostvariti barem mali dio onoga sto je njegov mentor i idol ostvario. Drugo Vettel i Ferrari uz iznimku 2016 su bili na dobrom putu da nesto i ostvare, nazalaost to se nije dogodilo iz xy razloga. Trece imali su i dalje imaju zastrasujuce snaznog protivnika, protiv kojeg su imali najbolju sansu 2018, samo stvari nisu bile idealne s njihove strane.
I zadnje Ferrari mu je napunio dzepove i dobio je enorman broj navijaca koji ce ga pratiti u novoj avanturi.
Imao je uspon i sad trenutno ima strmoglavi pad. Nije on glup, inteligentan je i sam odlucuje o svojim potezima. Posljednjih godina osim Mercedesa Ferrari je bio drugi koji je najvise pobjeđivao.
Koja je to ekipa koja mu je mogla priuštiti sve to osim Ferrarija?
A sada, milion posto sam siguran da bi sljedeću sezonu gledao od kuće, da je ovaj njegov zaostatak za Leclercom realan odnos snaga.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Gle, pitao sam te da argumentiraš da Seb loše pretječe. Ako ti nećeš svoju stranu, mogu ja svoju sa njegovim sjajnim pretjecanjima. Tko bi prije ostao bez argumenata?F12000 je napisao/la: 15.09.2020., 15:51https://f1fullraces.com/Multi 21 je napisao/la: 15.09.2020., 13:04 U pravu si, imao je neka pretjecanja, mene više zanimaju te neke češće situacije gdje je on po tebi pokazao nedostatak sposobnosti pretjecanja.
Ne bi trebao biti problem s obzirom da mu je ostala ta etiketa lošeg overtakera.
Sad općenito da nešto kažem, ta priča je nastala u njegovim Red Bull danima kad bi čovjek odlepršao naprijed i ne bi ga vidio do zadnjeg kruga iako se i tu pretjeruje. Ameri bi to nazvali "creating a narrative" bilo negativno ili pozitivno. I ponovilo se 1000 puta i dobiješ tu tvrdnju danas.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
@Multi 21Multi 21 je napisao/la: 15.09.2020., 17:26F12000 je napisao/la: 15.09.2020., 15:51https://f1fullraces.com/Multi 21 je napisao/la: 15.09.2020., 13:04 U pravu si, imao je neka pretjecanja, mene više zanimaju te neke češće situacije gdje je on po tebi pokazao nedostatak sposobnosti pretjecanja.
Ne bi trebao biti problem s obzirom da mu je ostala ta etiketa lošeg overtakera.
Sad si covjeka na neodredjeno zakuco pred komp da svoj ociti animozitet prema Vettelu nekako i opravda..
Fino Alla Fine
- F12000
- Formula 1
Kakav smiješan linč. Prvo niste bili u stanju shvatiti izrečeno u jednom komentaru, a onda ste samoinicijativno proglasili pobjedu nad nečim što apsolutno s ničim niste pobili, već ste odbacili na račun ad hominem napada da sam "hater".
"Ukratko smiješan si"
Smiješan si ti, jer za razliku od Vettela u Abu Dhabiju 2012. Alonso je imao bolid koji se kvalificirao na 11. mjestu, a njegov momčadski kolega na 13. Massa je k tome istu utrku završio na 16. mjestu.
Odgovor na pitanje o pretjecanjima je isto vrlo jednostavan, samo molim da mi se uvaži nemogućnost odlaska u arhiv da prikažem baš svaki problem koji je Vettel imao s bolidom ispred sebe.
Argumente koje sam trebao iznio sam, sad je stvar percepcije.
"Tko ima uši neka čuje".
"Ukratko smiješan si"
Smiješan si ti, jer za razliku od Vettela u Abu Dhabiju 2012. Alonso je imao bolid koji se kvalificirao na 11. mjestu, a njegov momčadski kolega na 13. Massa je k tome istu utrku završio na 16. mjestu.
Odgovor na pitanje o pretjecanjima je isto vrlo jednostavan, samo molim da mi se uvaži nemogućnost odlaska u arhiv da prikažem baš svaki problem koji je Vettel imao s bolidom ispred sebe.
"Tko ima uši neka čuje".

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Šta si ti tačno sa ovim video snimcima dokazao?F12000 je napisao/la:Kakav smiješan linč. Prvo niste bili u stanju shvatiti izrečeno u jednom komentaru, a onda ste samoinicijativno proglasili pobjedu nad nečim što apsolutno s ničim niste pobili, već ste odbacili na račun ad hominem napada da sam "hater".
"Ukratko smiješan si"
"Tko ima uši neka čuje".
Još boli period od 10 do 13?
Boliće i sledeće godine kad ti miljenika bude prestizao za cijel krug.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Lewisove pobjede izvan top 3:
Govorim za zadnje 3, ove dvije prije toga ne mogu reći jer tad nisam ni gledao Formulu, ali su bile sa 4. na gridu.
Njemačka 2018.-jako puno sreće
Singapur 2017. -
Silverstone 2014.-Rosberg odustao
Stvarno ne znam kakvi se zaključci mogu donijeti iz spleta okolnosti..
Govorim za zadnje 3, ove dvije prije toga ne mogu reći jer tad nisam ni gledao Formulu, ali su bile sa 4. na gridu.
Singapur 2017. -

- F12000
- Formula 1
Ne valja kad linkam snimke utrka, ne valja kad priložim neke primjere. u Tom slučaju upućujem vas na dio iz prethodnog posta: "...molim da mi se uvaži nemogućnost odlaska u arhiv da prikažem baš svaki problem koji je Vettel imao s bolidom ispred sebe."Šta si ti tačno sa ovim video snimcima dokazao?
Još boli period od 10 do 13?
Boliće i sledeće godine kad ti miljenika bude prestizao za cijel krug.
Zatim opet neki personalni napad prego teme koja nema veze s ovom raspravom.
Čitaj moje ranije postove, nije diskriminirajuće, ali je indikativno.f1zd je napisao/la: 15.09.2020., 21:15 Lewisove pobjede izvan top 3:
Singapur 2017. -![]()
"Argumente koje sam trebao iznio sam, sad je stvar percepcije."senna66 je napisao/la: 15.09.2020., 21:24 vidim tu se kelje neki videi o Sebu, pa evo da i ja jedan podijelim.![]()
Vidim da odgovori i pitanja postaju ciklični tj. većinom se nalaze u prethodnim objavama uz tek pokoji napad na osobnoj razini.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Upali pa pogledaj Austriju 2018, Veliku Britaniju iz iste godine, pogledaj trke iz 2012-te...