Možda u nekom ludom scenariju da su Ilott i Švarcman morali još jednom u box.
A opet n bi završio prvi.
Totalno promašena taktika.
A još je pazio na gume.
Govorili su mu na TR da ide u na zamjenu u 28 krugu, a morao je u 23 (ne vjerujem da je ona greška "dodatno" sjebala gume za čitavih 5 krugova).
Pred kraj trke bi bio "sitting duck".
Ja mislim da su mu Safeti pomogli da sačuva one crvene gume, plus što ih je lakše zagrijati nakon safeta nego bijele.
@Krstas, to što kažeš da se sa onom taktikom hladno dolazi sa 7-8-9 pozicije do pobjede u mnogome zavisi od staze i vremenskih uslova.
Zanimljivo je da je (od onog što sam gledao) Prema 2x odabrala različite strategije za svoje pulene. Jednom su išli u kontru sa Švarcmanom a drugi puta sa Mickom (ili obratno, kako god...

Oba puta Švarcman je bolje prošao.
Meni ne djeluju nijedan zrelo.
Čak ni Ilott za kojeg sam mislio da je najzreliji, je danas sam sebi uništio odličnu (do Safeta) trku.
A taman mu Binotto došao lično čestitati nakon pobjede u VB.
Švarcmanovu zrelost smo vidjeli na startu jedne od trka u Austriji i prošli vikend.
A ni Mick nije cvjećka. Nekako mi nedorečen.
Moraju sva trojica još mlijeka popit.
Meni onaj Tsunoda vozi vrlo pametno.
Zhou je atraktivan, ali je malo divlji. Sve je super dok rani one divebombe, ali do jednom, tj. dok mu neko ne zatvori vrata.
A Ticktum je .... Dicktum, čuli smo one TR poruke prošli vikend.
Meni je nekako jača "prošla generacija" (koja je napustila F2) sa Leclercom, Russellom, Norrisom, De Vriesom, Rowlandom, Fuocom, Albonom, Latifijem, pa i Markelovim i Ghiottom (koju su još uvijek u F2).