Sebastian Vettel
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Kako je meni smiješno kada kažu kako je Vettel sada bolja osoba nego u RB-u. A čovjek je isti, samo ga tada Ferrarijevi navijači nisu mogli smislit. A neki su ostali takvog mišljenja prema njemu i sve ove godine u Ferrariju. I jedva su čekali da podbaci...
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Da budem iskren meni je on više simpatičniji danas nego prije 7, 8 godina. Cini mi se super karakter, pristojan i lik za zafrkanciju. Vjerojatno ga vise simpatiziran upravo zato sto vozi za Ferrari, ali to ne mjenja cinjenicu da je jedan od boljih karaktera na gridu. Ima moje postovanje na cin mjenjanja table pobjednika i drugoplasiranog u Kanadi 2018 kada je pokraden od FIA i suca koji je pobornik Lewisa Hamiltona.
Smatram da je nekad bio izvanredan vozač. Drzim ga suodgovornim za olaku predaju naslova Hamiltonu 2018 godine. Steta.
Smatram da je nekad bio izvanredan vozač. Drzim ga suodgovornim za olaku predaju naslova Hamiltonu 2018 godine. Steta.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ovi bolidi su drugačiji od onih u kojima je osvajao naslove. Očito se nije snašao najbolje, odnosno manje mu odgovara stil vožnje od atmosferaca. To ne znači da on lošije vozi. Možda su drugi digli nivo.

- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Jednostavno nema dobar bolid za titule kakvog je imao u RBR-u. Sa Ferrarijem je mogao da pobjeduje I da osvaja podijume - sto je on svakako i radio, ali da je jurisao na titulu to je bilo opet tesko.
Svaki vozac kada ima pouzdan i kvalitetan bolid imati ce isto tako bolju motivaciju za voznju. Isto tako pritisak je ogroman, nekada se greske I rade, ali opet treba imati iza sebe psihološki jak tim koji ce te bodriti.
Vettel je bio toplo - hladno sa strategijom, kao i sa bolidom, doduse bilo je i njegovih gresaka, upravo sam gore rekao razloge zbog cega nije islo sve kako treba.
Za titulu treba imati kompletan paket.
Svaki vozac kada ima pouzdan i kvalitetan bolid imati ce isto tako bolju motivaciju za voznju. Isto tako pritisak je ogroman, nekada se greske I rade, ali opet treba imati iza sebe psihološki jak tim koji ce te bodriti.
Vettel je bio toplo - hladno sa strategijom, kao i sa bolidom, doduse bilo je i njegovih gresaka, upravo sam gore rekao razloge zbog cega nije islo sve kako treba.
Za titulu treba imati kompletan paket.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
... ili moraš imati onaj poseban vozački impuls, kakvoga je imala samo nekolicina najboljih vozača, što je primjetio i Neven Novak u zadnjem podcastu.
https://www.youtube.com/watch?v=l9r2ZP3 ... .be&t=1734
https://www.youtube.com/watch?v=l9r2ZP3 ... .be&t=1734

- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Govorio sam milijun puta i reću milijon i prvi put, Mercedes je jednostavno predominantan da bi tada Vettel ili sada Max mogli išta uraditi Lewisu. To jednostavno vam mora ući u glavu, Vettel je psihički pukao zbog te činjenice, toliko da se ne može smisliti protiv Leclerca a Ferrari to iskorišćava pa šutira Seba iz momčadi ko da je poslednje smeće.
Novak je rekao u podkastu nešto što mi smeta a to da bi Alonso osvojio 2017 i 2018. Eto ja sam možda najveći Alonsovac ovde na portalu i kažem vam da je to "wishful thinking". Da li je taj Alonso mogao dobiti Vettela 2010 i 2012? Nije! RB je bio predominantan, Vettel ko da je srastao s bolidom isto kao i sad Lewis. Možda bi Alonsu falilo jedno 10 bodova te alternativne 2017 i 2018 u Ferrariju do naslova ali Lewis bi to osvojio "glat".
Meni sad smeta kod Vettela što si je uopće sebi dozvolio toliko psihičko demoliranje, tako nešto ne očekujemo od velikana i to posebno četverostrukog prvaka F1. Ako je toliko psihički slomljen i ovako ne može ni "balavca" Leclerca pobjediti a da nema neki autoritet u momčadi mi je malo patetično ali krivim i Ferrari, oni su najveći krivci. Volim Vettela ali ja ne vidim da bi recimo Alonso ili Hamilton uopće dopustili da se psihički demoliraju jer ne mogu pobjediti dominantne momčadi u ne tako bajnom okruženju.
Alonso je i grizao i dalje možda najjače ikad posle čuvenog poraza u Brazilu 2012. gde Vettelu skidam kapu, ili kad je Hamilton gubio naslove u McLarenu gde mu je stalno nešto stradalo. Svi ovi nastupi mu spuštaju rejting i recimo RB i Mercedes nikad ne bi uzeli u obzir da uzmu nekog koga "balavac" pobećuje dok proživljava psihičke probleme.
Opet ću reći da mi je žao Vettela što se tako posložilo da ga predominantni Mercedes i sumljive odluke u Ferrariju psihički unište. Ali to ga definiše i ostaće tako upamćen, nažalost. Ja opet kažem da mu skidam kapu za naslove u RB, ono je bilo vanserijski
Novak je rekao u podkastu nešto što mi smeta a to da bi Alonso osvojio 2017 i 2018. Eto ja sam možda najveći Alonsovac ovde na portalu i kažem vam da je to "wishful thinking". Da li je taj Alonso mogao dobiti Vettela 2010 i 2012? Nije! RB je bio predominantan, Vettel ko da je srastao s bolidom isto kao i sad Lewis. Možda bi Alonsu falilo jedno 10 bodova te alternativne 2017 i 2018 u Ferrariju do naslova ali Lewis bi to osvojio "glat".
Meni sad smeta kod Vettela što si je uopće sebi dozvolio toliko psihičko demoliranje, tako nešto ne očekujemo od velikana i to posebno četverostrukog prvaka F1. Ako je toliko psihički slomljen i ovako ne može ni "balavca" Leclerca pobjediti a da nema neki autoritet u momčadi mi je malo patetično ali krivim i Ferrari, oni su najveći krivci. Volim Vettela ali ja ne vidim da bi recimo Alonso ili Hamilton uopće dopustili da se psihički demoliraju jer ne mogu pobjediti dominantne momčadi u ne tako bajnom okruženju.
Alonso je i grizao i dalje možda najjače ikad posle čuvenog poraza u Brazilu 2012. gde Vettelu skidam kapu, ili kad je Hamilton gubio naslove u McLarenu gde mu je stalno nešto stradalo. Svi ovi nastupi mu spuštaju rejting i recimo RB i Mercedes nikad ne bi uzeli u obzir da uzmu nekog koga "balavac" pobećuje dok proživljava psihičke probleme.
Opet ću reći da mi je žao Vettela što se tako posložilo da ga predominantni Mercedes i sumljive odluke u Ferrariju psihički unište. Ali to ga definiše i ostaće tako upamćen, nažalost. Ja opet kažem da mu skidam kapu za naslove u RB, ono je bilo vanserijski

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
Fetel je najslabiji kada nema sve adute u rukama. Počinje sezona i protivnik ima 0.4 do 0.6 s brži bolid u kvalifikacijama, i normalno on započinje sezonu sa greškama
Kada je pobeđivao Ferari to je bilo na samom limitu...a kada je pobeđivao Mercedes to je bio najmanje pola kruga prednosti
A doveli su ga da bude veliki šampion....
Kada je pobeđivao Ferari to je bilo na samom limitu...a kada je pobeđivao Mercedes to je bio najmanje pola kruga prednosti
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Prvo boldano - kakvo je to opravdanje? Onda kad netko kaže da postoje ili su postojali kompletniji vozači od Vettela svi se propinju.gjoko-mkd je napisao/la: 23.08.2020., 01:12 Fetel je najslabiji kada nema sve adute u rukama. Počinje sezona i protivnik ima 0.4 do 0.6 s brži bolid u kvalifikacijama, i normalno on započinje sezonu sa greškama
[b]Kada je pobeđivao Ferari to je bilo na samom limitu...a kada je pobeđivao Mercedes to je bio najmanje pola kruga prednost[/b]i
Drugo boldano - opet opravdanje, pa sto onda ako je Ferrari pobjeđivao na limitu a Mercedes sa komocijom? Ne znaci da nije imao oruzje s kojim ce napasti postolje. Po muci se poznaju junaci.
Sve je u glavi, mentalni sklop. Vettel je inteligentna osoba, ali glava mu je uvijek bila prevruca u kriticnim situacijama. Nitko mi ne moze reci da je grijesio zato sto ga je Ferrari sjebao ili nije isporucio pola sekunde brzi bolid. Da greske su moguce, svi grijesimo, ali odvrtite film od 2017 unazad pa cete vidjeti da je imao par cudnih reakcija. Na kraju krajeva on nije dosao u pobjednicku momcad, potpisao je ugovor sa Ferrarijem onda kada su ovi bili u istoj poziciji kao i danas.
Samo da spomenem ovaj odnos Ferrarija prema njemu. Zalosno i to se tako ne radi. Zao mi ga je da odlazi popisan i posran upravo od od onih koji zasluzuju torpediranje ne iz Maranella vec Italije.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
S ovim prvim se nikako ne mogu složiti. Možda se nisi najbolje izrazio.gjoko-mkd je napisao/la: 23.08.2020., 01:12 Fetel je najslabiji kada nema sve adute u rukama. Počinje sezona i protivnik ima 0.4 do 0.6 s brži bolid u kvalifikacijama, i normalno on započinje sezonu sa greškama
Ne bi rekao da Vettel počinje sezonu s greškama. Nikako.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- gjoko-mkd
- Formula 2
Fetel ne počinje sezonu sa greškama, ali posle nekoliko utrka sa bolidom pola sekunde sporiji nego što su mislili u Ferariju, normalno je postane nervozan, i već počinje sa greškama. Mislim da su uvjek bili greške pri forsiranju bolida iznad mogućnosti(osim možda u Nemačkoj na kiši kada se izvrtio)
A tek kakva nervoza pravi kada uvjek posle letnje stanke svi donesu nadogradnje koje rade...a Ferarijevi novi djelovi završe petkom popodne u smeće
E...kada ti izvade nove delove, i vrate one od pre 2-3 meseca.....idi pa vozi u nedelju , a vidi...svi ostali se poboljšavaju
A tek kakva nervoza pravi kada uvjek posle letnje stanke svi donesu nadogradnje koje rade...a Ferarijevi novi djelovi završe petkom popodne u smeće
E...kada ti izvade nove delove, i vrate one od pre 2-3 meseca.....idi pa vozi u nedelju , a vidi...svi ostali se poboljšavaju
- pigmalion
- Formula 1
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Apsolutno točan opisa Seb Vettela.gjoko-mkd je napisao/la: 23.08.2020., 15:56 Fetel ne počinje sezonu sa greškama, ali posle nekoliko utrka sa bolidom pola sekunde sporiji nego što su mislili u Ferariju, normalno je postane nervozan, i već počinje sa greškama. Mislim da su uvjek bili greške pri forsiranju bolida iznad mogućnosti(osim možda u Nemačkoj na kiši kada se izvrtio)
Sjećam ga se, kada je odvozio prve vožnje za BMW Sauber, koliko je bio nervozan da ga se ponovno angažira. Jednostavno je bio "izgurao" sa svojim traženjima nekoga ( to se ne sjećam, tko je bio..... Scott Speed ili netko drugi ) iz Toro Rossa, kako bi vozio u F1 u 2007. godini. To je bila druga vrsta nervoze,.... nestrpljivost kako bi se počeo natjecati......

Ali, ovo sada, ova sadašnja nervoza je jedan od znakova da je gotov. Ne potpuno, ali on nema više taj mir i štih.
Osobno, volio bih ga vidjeti slijedećih godina u Aston Martinu, ali imam osjećaj da se to neće dogoditi - mislim da će se umiroviti, bar privremeno.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Po svemu viđenom u Ferrariju Vettel mora raditi apsolutno sve od strategije do držanja ekipe u fokusu utrke. Barem ja sam dobio dojam da ovi apsolutno nemaju blage veze nakon što počne utrka i onda još vozača opterećuju sa strategijom da računa dok vozi odnosno mora im govoriti njihov posao. Ferrari nikad nije imao dominantan bolid da se vozi na nekih 70-80% mogućnosti uvijek je to moralo biti 90 i više tako da su i greške učestalije.gjoko-mkd je napisao/la:Fetel ne počinje sezonu sa greškama, ali posle nekoliko utrka sa bolidom pola sekunde sporiji nego što su mislili u Ferariju, normalno je postane nervozan, i već počinje sa greškama. Mislim da su uvjek bili greške pri forsiranju bolida iznad mogućnosti(osim možda u Nemačkoj na kiši kada se izvrtio)
Sent from my GM1913 using Tapatalk