VN Španjolske 2020. | 14.-16. kolovoza

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

Nakon uzbudljive VN 70. Obljetnice F1 čeka nas Barcelona-Calatunya, ne tako poznata po uzbudljivim utrkama ali vrućine u kolovozu su nešto što može dobrano pomesti stvari.

slika

slika

slika

slika

slika

ZONE AKCIJA

Zavoji 1-3

2009- Lančani udes na startu utrke.

Zavoj 4

2016- Udes Rosberga i Hamiltona

Zavoj 9

2008- Udes Kovalainena

Pirelli je spremio najtvrđe mješavine pmneumatika, razumljivo jer je pista zahtevna i jake su vrućine.

slika

Spektakl na VN 70. Obljetnice F1 s mekšim gumama doneo je konačno prekid Mercedesovog niza pobjeda ove godine, Max je slavio i sad je konačno drugi na tablici prešavši Valtterija. Ostaje žal zbog odustajanja na VN Austrije ali nada je tu, naravno pričam iz perspektive Maxovih fanova te generalno ljudi koji bi voleli videti prekid Mercedesove dominacije. Mercedesu svaka čast, obavili su njabolji posao i sad beru plodove.

Situacija je malo depresivnija na tabeli momčadi ako gledamo razliku Mercedesa i Red Bulla, Ferrari je pretekao McLaren i sada se situirao na trećem mjestu. Racing Point i bez obzira na gubitak poena uspeo je ugrabiti ih dovoljno da pređu Renault. AlphaTauri je službeno ničija zemlja, ne mogu protiv Renaulta u nekoj meri a Alfa Romeo te Haas i Williams miljama iza.

Kao i uvek sredina poretka osvaja srca a Lewis djeluje nezaustavljiv.

slika

Netipični raspored kalendara nažalost zbog uticaja Covid-19 krize ostavio je VN Španjolske na kolovozu, umjesto svibnju, što će doneti novu težinu vozačima i izazove. Mada se predviđa ne više od 29 stepeni mislim da će biti više, ne smem zamisliti temperature asfalta za vikend.

slika
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Auu, kakvih će ovdje biti problema s gumama. Kolovoz i to laganih 30 stupnjeva u zraku, a staza će biti 60. Idealno za show s gumama na ovako abrazivnoj stazi punoj dugih brzih zavoja.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
C1...C2 i C3.....jeli su ovo gume ako dobro vidim tabelu?

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
gjoko-mkd je napisao/la: 10.08.2020., 19:36 C1...C2 i C3.....jeli su ovo gume ako dobro vidim tabelu?
Da, a onda u Monzi i Spa jedan stepen mekše.
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Lijep uvod

Ova staza bi bila samo takav spektakl da je konfiguracija zadnje šikane drugačija. Da je onaj ovalni zavoj umjesto nje.

Koje je vaše mišljenje o vremenskim kaznama, nekako mi na više osnova izgleda bolja šema sa recimo kaznama tipa 'duži krug' da na nekim djelvima staze budi ocrtane duže putanje, poput recimo u moto gp, mislim da bi nam to dalo onda više akcije na stazi nego recimo kazne od 5,10 sekundi. Vjer se negdi raspravljalo o tome ali nisam ubrao.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Poželimo Mercu što više problema s gumama ukoliko želimo interesantan vikend ;)
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ibarac00 je napisao/la: 10.08.2020., 21:31 Lijep uvod

Ova staza bi bila samo takav spektakl da je konfiguracija zadnje šikane drugačija. Da je onaj ovalni zavoj umjesto nje.

Koje je vaše mišljenje o vremenskim kaznama, nekako mi na više osnova izgleda bolja šema sa recimo kaznama tipa 'duži krug' da na nekim djelvima staze budi ocrtane duže putanje, poput recimo u moto gp, mislim da bi nam to dalo onda više akcije na stazi nego recimo kazne od 5,10 sekundi. Vjer se negdi raspravljalo o tome ali nisam ubrao.
Juče Zarco u Moto GP nije izgubio ništa sa tom "kaznom".
A predviđali su mu komentatori gubitak 3-4 pozicije.
Ne ulazim u to da li je dobio kaznu opravdano ili ne.
Ideja nije loša, samo ne vjerujem da bi to u F1 "znali sprovesti" kao u Moto GP.

Hvala @Alene na uvodu :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Klasican uvod , kad kazem klasican mislim odlican kao i uvijek :D :thumbs:

Nadam se da nece po toj vrucini opet McLaren jesti gume kao Dino Mehmeda hamburgere.
slikaslika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala vam na lepim rečima :aww:

Biće ovo drukčija VN Španjolske zbog te vrućine, možda bude iznenađenja. Ovo je inače prvi puta da se utrka vozi u kolovozu u Španjolskoj, bilo je 1996 u lipnju ali padala je kiša. Dok kad je debitirala vozilo se u rujnu.

S druge strane Jerez je uglavnom imao jesenje termine.

Ovo što ćemo gledati ovog vikenda je bez presedana, jedva čekam :klopa:
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:

Prije koju godinu je Luis Salom poginuo baš u tom ovalnom zavoju u Moto2, od tada se i MotoGP prebacio na šikanu i jako sumnjam da će se iko vraćati u taj zavoj. U F1 bi on sigurno bio dosta sigurniji nego na motoru ali mislim da taj argument ne bi upalio u nekoj službenoj raspravi.

Ja sam mišljenja da su šikane potpuno beskoristan dio staze i slavio sam kada su ukinuli onu u Singapuru, ali opet zbog grozote kojoj smo svjedočili na tom zavoju u Barceloni radije bih da ostane sadašnji layout, brz je to zavoj a koliko se sjećam ima jako malo izletne zone prije nego što dođete do zida.
Obrigado Felipe

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nista, max opet na sa hard u q2 i to je to i tako do kraja

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Felipe je napisao/la: 11.08.2020., 17:24

Prije koju godinu je Luis Salom poginuo baš u tom ovalnom zavoju u Moto2, od tada se i MotoGP prebacio na šikanu i jako sumnjam da će se iko vraćati u taj zavoj. U F1 bi on sigurno bio dosta sigurniji nego na motoru ali mislim da taj argument ne bi upalio u nekoj službenoj raspravi.

Ja sam mišljenja da su šikane potpuno beskoristan dio staze i slavio sam kada su ukinuli onu u Singapuru, ali opet zbog grozote kojoj smo svjedočili na tom zavoju u Barceloni radije bih da ostane sadašnji layout, brz je to zavoj a koliko se sjećam ima jako malo izletne zone prije nego što dođete do zida.
Šikane su nekada služile da se uspore zavoji radi sprečavanja novog smrtnog slučaja, Barsa je pomalo šlampavo odradila tu šikanu, bukvalno je niko ne voli. Ali ima prostora za nešto bolje, možda kasnije u onoj temi nešto nacrtam..

Ima dva predloga; 1. veća šikana malo bolje odrađena i 2. zavoj s više temena.
slika

Ibarac00
GP3
GP3
Ona šikana ruši mi flow staze, a nakon nje dugi desni zavoj gdje bi kao trebao ostati blizu bolida kojeg namjeravas preteći, ali samo znamo koliko se gubi downforcea.
Staza mi je simpatična, ali taj treći sektor se da bolje izvesti.

Btw tu će Merc imati 0.5 prednosti do sljedećeg pratitelja.

Lotus
Karting
Karting
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Lotus
Alen13ASC je napisao/la: 11.08.2020., 18:29
Felipe je napisao/la: 11.08.2020., 17:24

Šikane su nekada služile da se uspore zavoji radi sprečavanja novog smrtnog slučaja, Barsa je pomalo šlampavo odradila tu šikanu, bukvalno je niko ne voli. Ali ima prostora za nešto bolje, možda kasnije u onoj temi nešto nacrtam..

Ima dva predloga; 1. veća šikana malo bolje odrađena i 2. zavoj s više temena.
Trenutno mi se ne da crtati, ali bih šikanu modificirao na nčin da 1. zavoj šikane bude nekih 6, 7 metara više i da se staza prije toga prošri kako bi šikana bila brža
2. rješenje bi bilo maknuti šikanu i dodati "banking" ali to je neizvedivo

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ili treće rešenje: napraviti mini Dunlop šikanu s de la Sarte. Mada bi cela sekcija mogla biti samo jedan ili dva zavoja s više temena, ovo je već četvrto rešenje. Kad stvarno bidem imao više vremena posvetiću se tome.
slika

Lotus
Karting
Karting
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Lotus
Vidimo se u formu "staze" :koska:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
pohvale za uvod.
ova we race as one mapa staze je očajna.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Gledam na naslovnoj stranici foruma gdje je tema za utrku, vidim svi su uzbuđeni oko toga kako se Mercedes pati s konkurencijom :gandalf:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Bome Max je imao dobar race pace! I na softu i na mediumu, mogao bi opet uzet pobijedu!
Engine mode 11!
Position 5!

Ibarac00
GP3
GP3
Kico je napisao/la: 14.08.2020., 17:46 Bome Max je imao dobar race pace! I na softu i na mediumu, mogao bi opet uzet pobijedu!
Jel mozes staviti podatke o race paceu, ili si to odokativno rekao?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡