croatic f1 je napisao/la: 09.08.2020., 19:02
Nešto što mi je u potpunosti promaklo dosad - Max je preskočio Bottasa u prvenstvu! Kasni 30 bodova za Hamiltonom i ima 4 boda više od Bottasa
https://twitter.com/wtf1official/status/1292472259836350464
Što se tiče Austrije 2019., ne mogu mu oprostiti ono pretjecanje Leclerca. Do tog trenutka je vozio maestralnu utrku, ali će mi to izguravanje sa staze zauvijek ostati jedna velika mrlja. Tako se ne pretječe drugi vozač i mislim da je za to komotno mogao/trebao dobiti kaznu. Leclerc je krug ranije pokazao da može uspješno obraniti poziciju tako da ne znam kako bi to završilo da se sve odigralo na "fair" način. Da nije bilo toga bih se definitivno složio s vama kako mu je to najbolja utrka ikad.
Španjolska 2016. je velika utrka samo ako se gleda u kontekstu Maxovih godina i činjenice da je to Maxu bila prva utrka u RB-u. Inače je riječ o "poklonjenoj" pobjedi i ne bih ju svrstavao u njegovih top 5 utrka. Riccija je dobio zahvaljujući taktici jer su i Ferrari i RB promašili taktiku s jednim bolidom. Nadalje, Španjolska je jedna od staza na kojoj je najteže pretjecati, a ni Kimi nije znan kao pretjerano agresivan vozač (barem ne u svojem drugom "stintu") tako da je i to olakšalo posao Verstappenu.
Stoga mislim da je današnja utrka bolja od obje navedene jer je Max cijelo vrijeme bio u potpunoj kontroli utrke.
Da napomenem još nikad prežaljeni Brazil 2018. koji bi se sigurno našao u ovoj raspravi.
Da slozio bih se da je ovo jedna od najboljih Maxovih voznji i pobjeda, a narocito zbog "grandma" momenta....znaci ne slusam slijepo pitwall, namirisao sam krv i napast cu
Definitivno ovo je jedna od njegovih najboljih. Tu u priču upada i Mexico (po meni), dok ove spomenute Austrija 2019 (prljavo), Španjolska 2016 (poklonjeno) nisu u kategoriji.
Ovo je dobio naš on, vožnjom, čuvanjem guma, taktikom, tumačenjem situacije. Malo me brine što je sam morao reći da nije vrijeme za čuvanje bolida, da treba pritisnuti, a mislim da je i sam odlučio ići na medium u sredini....počinju nekako biti aljkavi na pitwall-u (kao u Ferrariju) i vozač im počinje diktirati, a to ne miriše na dobro.
U Red Bullu ništa ne miriše na dobro čini mi se. Već smo u par situacija vidili frustriranog Maxa zbog lošeg bolida. Red Bull obećava sve i svašta zadnjih par godina i nikad ništa od njih, bore se za dvije, tri pobjede u sezoni. A van Red Bulla realno nema gdje, Ferrari je izabrao Leclerca, Mercedes ima Hamiltona i Russella, bojim se se da će opet ostati van borbe za vrh u idućih par godina. Ako se ne snađu s novim pravilnikom, gledat će Max drugdje, ipak će to biti već 8 godina u F1. Volio bih ga vidjeti u crvenom, ali prošao je vlak za to čini mi se...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Ma dobro, to stoji, ali govorim o nekom bližem periodu i tome kako sumnjam da će Max napasti naslov u tom razdoblju. Očigledno imaju zvijezdu u Leclercu, očigledno ne žele dva pivca u ekipi (nisu bezveze Sainza doveli).
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Nisam jos stiga procitat sve napisano, tek sam jutros pogleda utrku, ali prvo moram rec da je Verstappen odveza fantasticno..
Na startu odradio ono sto ne morao, prosa Hulka bez gubitka vremena..
Otreso je pricu da se odmakne od Lewisa, Bottasa prosa ko da vozi kart i to nakon za RB standarde losijeg pitstopa. Sve odlicno
AlkY je napisao/la: 10.08.2020., 10:49
Red Bull jednostavno mora obecavat pobjede i napad na naslov. To im je jedini nacin da zadrze Maxa.
Max svakako trenutno nema gdje osim u RBR-u tako da i nema baš nekog razloga da se buni.
Doslovce nema mjesta u drugim ekipama (koje su trenutno top, a to je Merc)..
Naravno osim, ako će Hamilton iznenada otići, ali tada je prvi u redu Russell. Leclerc je u Ferrariju do 2024, a nećeš nikada u Ferrariju vidjeti priču s Maxom i Leclercom u istoj ekipi.
Realno, Max ne može nigdje ići ma koliko god on bio nezadovoljan, barem u kratkom roku. Naravno osim ako će se vratiti u midfield u što ne vjerujem.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Max nema u timu Hamiltona, već Albona i Gaslya. Ipak je to sasvim drugi nivo kompetitivnosti. Jer kada je RB sposoban za pobjede, ovi nabrojani nemaju šanse protiv Maxa.
Max nema u timu Hamiltona, već Albona i Gaslya. Ipak je to sasvim drugi nivo kompetitivnosti. Jer kada je RB sposoban za pobjede, ovi nabrojani nemaju šanse protiv Maxa.
Ti nabrojani su miljama iza Maxa kada Max pobjeduje..
Stoji takodjer da je Bottasu kolega Hamilton ali takodjer stoji da je Mercedes uvijek spreman za pobjede, RB rijetko..
Osobno ne znam tko bi sa grida jucer pobjedio u tom bolidu osim Maxa..
Dani je napisao/la: 10.08.2020., 12:27
Vettel, Max, Hamilton, Alonso.... RB je jučer bio brutalno dobar sa gumama. Problem je Albon koji je užasno loš.
Alonso nije na trenutnom gridu..
Vettel sigurno ne bi, on ima svojih demona trenutno, njega bi i Bottas dobio u duelu..
Ne vjerujem da bi Lewis odbio preporuku ekipe da se odmakne a pobjeda bi onda dosla pod znak upitnika..
Dani je napisao/la: 10.08.2020., 12:35
Oćeš reći da Lewis nikada nije išao kontra odluka ekipe? Zaboravio sam i Leclerca, ali time ne umanjujem Maxove zasluge za pobjedu.
To nisam reko.. Komentiram dogadjaje od jucer...
Ljudi covjeka vode ka rusenju svih rekorda, jako rijetko ga zeznu odlukama i vodjen time aposlutno smatram da bi poslusa savjet..
A kada je RB sposoban za pobjede, a kada Mercedes?
Bottas je uvijek u bolidu broj 1 i znamo svi u kakvom bolidu, dok je Maxov bolid bio treći i drugi najbolji na gridu...
Baš je moglo biti zanimljivo da Max nije imao problem na prvoj utrci. Kasni samo 30 bodova, sa jednom utrkom bez bodova. Dok je Hamilton do sad na svakoj osvajao bodove. A u Austriji je mogao do pobjede. Pa čak je i Albon kasnije mogao do pobjede, da ga Hamilton nije izbacio. Da je tu Max uzeo pobjedu, bilo bi +25, a za Hamiltona - nekoliko bodova. I to bi ti bilo tu negdje. Još da nije odradio onaj boks na prvoj u Silverstonu... Da su se malo bolje stvari posložile mogao je voditi u prvenstvu. I to pri ovako velikoj dominaciji Mercedesa. Jedva im iko može ući u sekundu u kvalifikacijama, a Red Bull često i nebude druga ekipa iza njih, barem u kvalama.