VN VELIKE BRITANIJE 2020. | 31. srpnja-2. kolovoza

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ja nemam pojma o kakvoj uspavanci pričate, bilo je uzbudljivo između SC i onog finiÅ”a. Ja se Å”okirao kad sam video u jednom momentu da piÅ”e 5 kruga do kraja na grafici. BaÅ” jedna luda utrka.

Čestitke Hamiltonu i Mercedesu na pobedi, ono je bilo ludo. Čestitke Verstappenu na P2 i Leclercu na odličnom P3 a i Daniju na zamalo P3.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 02.08.2020., 18:56
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 18:42
Wow bas volimo da provedemo 2h ispred ekrana da vidimo zadnja 2 uzbudljiva kruga od 50 i kusur! To nije F1 koju volimo! Iskreno ne znam u čemu ti to uživaÅ”? De mi samo objasni kako ti uživaÅ” gledajući F1 utrku, pogotovo Hamiltona...

Ne znam kako vam se ne zgadi ova F1 i smijeŔno je čuti pobjeda na 3 točka, valjda proŔao je cilj sa 4 koliko znam, samo na jednom je pukla guma i sa toliko zalihe uŔao je u cilj ko da je imao sve 4 gume i to sa 5 sekundi prednosti nad Max-om.

Zar to nije jad i čemer ove F1, a ne koju volimo... Pazi ej uzbudljivo bude samo ako Hamiltonu rikne guma, ma da i tad nije :facepalm:
Ha cujte, niko te ne prisiljava da gledas, daljinski imas...
Opet mi nisi dao odgovor koji sam tražio, to sa daljinskim beze fora.

Opet ću kako ti uživaÅ” u ovoj F1?
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Frantic je napisao/la:
AlkY je napisao/la: 02.08.2020., 18:03 Ali ne toliko da ce se sad danima o tome pricati.
......
Apsolutno nije nikakav narodni heroj
Pa oni koji pričaju da je imao sreće će pričati o tome danas, joÅ” možda sutra i tjt.

Oni koji misle da je narodni heroj zbog pobjede na 3 točka će pričati o ovome nadugo i naÅ”iroko. :mrgreen:
Kako ono ide stara narodna, bolje se rodit bez ...... nego bez srece :)

Bit ce fora drugi vikend s meksim gumama..
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Uhh, s mekŔim gumama bi moglo biti baŔ zanimljivo :kokice:

Očekujem lockanje prvog startnog reda od strane Mercedesa, sa PPom Hamiltona, te 1-2 Mercedesa u trci (pobjeda Hamiltona, naravno), jer su danas naučili lekciju i niÅ”te neće prepustiti slučaju. Mislim da će do drugog boxa imati čitav box lufta pred trećeplasiranim.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
ā–ŗ Prikaži ā€œSpoilerā€

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 19:05 Opet ću kako ti uživaÅ” u ovoj F1?
Volim sport
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ma glupo je ovo Ŕto govore kao neŔto unsafe i ostale fore. Zaslužio je Mercedes danas dva bolida na podiju, a Lewis je bio bolji od Bottasa i zaslužio je pobjedu i nema se tu Ŕta puno likovati.

Mogao je Max po pobjedu ali samo na neki sretni način, kao Å”to je i Charles sretno doÅ”ao do podija. Nisu njihove pozicije plod bolida i vožnje već Bottasove nesreće. Bottas je mlako vozio protiv Lewisa na početku, Charles jednako loÅ”e protiv Maxa i dalje je bilo kruzanje do kraja. Ne treba od toga famu radit.

Uglavnom dosadna utrka, malo pred kraj začinjena cirkusom s gumama.

LoÅ”e izdanje Srba, vjerojatno taj bolid nije položen ni izbliza kako treba poÅ”to Seb govori da je nevozljiv, a Charlesu se sviđa balans, fali brzine. Dosta oprečne izjave. Nedostatak dva treninga vjerojatno nosi dio toga.

Mclaren odličan, kao za Bottasa, tako Å”teta i za Sainza. Norris mi se sve viÅ”e sviđa, čini mi se da odrasta i da se sve ozbiljnije utrkuje.

Albon loÅ”, kazna mu dana bezveze iz moje perspektive.

Žao mi Hulka, a očito RP općenito nije položio bolid kako bolid može.
"What a little star." May 26, 2012.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 02.08.2020., 19:19
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 19:05 Opet ću kako ti uživaÅ” u ovoj F1?
Volim sport
Hajde, vidim da eskiviras

Posto smo kod Silverstone, evo 2018-a, 4 vozaca, tj 2 tima, borba za pobjedu. Odlična vožnja Hamiltona sa začelja na početak, strateŔki dobar dan za Ferrari i odlična vožnja Vettela. Utrka za poželjeti. Utrka neizvjesna do kraja, to je neŔto Ŕto svi želimo, to je F1 koju volimo, a ne ovo. I da je Hamilton na kraju pretekao Vettela i pobjedio, pričao bih isto. A ne ovo...
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 02.08.2020., 19:31, ukupno mijenjano 1 put.
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Normalno da je Lewis imao sreće i sreće u nesreći. Glavni konkurent bez bodova, a guma Å”to je pukla, iako je pukla, pukla je taman na vrijeme da ne izgubi niÅ”ta osim 20-30 sekundi vremena i to je to.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ma činjenica da je Bottasu dva kruga prije pukla i to taman kada je proÅ”ao bokseve i morao odvoziti ČITAV krug s probijenom gumom i sve izgubiti, da se to dogodilo na Hangar ravnici, uđe u boks i vjerojatno osvaja utrku jer Hamiltonu puca guma. Kao i Bottasu u Bakuu 2018. godine. Tip vodi i naleti na krhotinu i gotova utrka, a imao pristojnu poziciju nad Hamiltonom.

Ovako ČAK i u "nesreći" ovome se poklopi da dođe do cilja (imao masivnu prednost jer je RBR uÅ”ao u boks iz straha da će i njima otići guma + brzi krug),a Bottas ispaÅ”ta i zavrÅ”i 11-ti bez bodova i ovaj sada ima razliku od 30 i neÅ”to bodova.

Ma nemoj me jebat...znači ne možeÅ” vjerovati koliko jedan individualac može imati sreće u svojoj karijeri. Da ne povjerujeÅ”.

I onda vidiŔ ovog baksuza Hulkenberga koji nakon svega ne može ni startati, a onom drugom baksuzu Kvyatu pukne guma i odleti s 300 km/h u barijeru.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 02.08.2020., 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 19:30
Hajde, vidim da eskiviras

Posto smo kod Silverstone, evo 2018-a, 4 vozaca, tj 2 tima, borba za pobjedu. Odlična vožnja Hamiltona sa začelja na početak, strateŔki dobar dan za Ferrari i odlična vožnja Vettela. Utrka za poželjeti. Utrka neizvjesna do kraja, to je neŔto Ŕto svi želimo, to je F1 koju volimo, a ne ovo. I da je Hamilton na kraju pretekao Vettela i pobjedio, pričao bih isto. A ne ovo...
Dobra je i ta bila slazem se.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Prvo sorry za mali off.. jel zna netko sta je sa onim rukavicama koje bi trebale prstit puls vozaca? To bih volio vidjet jer me bas zanima kako im srce kuca u dvobojima i drugim skakljivim situacijama..

Inace, malo mi je smijesno pricati o sreci za hamiltona. Covjeku je otisla guma.. to sto je imao dovoljni prednost nije neka sreca. Po tome je imao srecu u svakom krugu jer je povecavao prednost. Drugo, ipak treba dovest taj bolid do kraja a samo jednom da je izletio, popusio bi.. nije mu guma pukla 200m prije ulaska u box pa kao sreca.. ne kazem da je nije imao barem malo da nije sve oslo k vragu ali sad da je na srecu dobio je smijesno...

Vozio je tocno na granici i idlicno ocjenio koliko smije stisnuti da ne pretjera a to je nesto sto ne vjezbaju inace nego cisti filing i prilagodljivost trenutku.

Osobno mi je bas to slepanje do kraja veliki pokazatelj vjestine.. taman dozirano sve koliko treba a to sto je rbr isao po fl i sto imaju toliko slabij bolod, nije hamova sreca nego samo koristenje svog raspolozivog arsenala.

Nagledali smo se vozaca sa puknutom gumom koji su pretjerali pa potrgali zadnje krilo, prednje, i na kraju nista nisu izvukli...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ja bih samo danas da pohvalim Pirelli. Prije koju godinu, posebno na ovoj stazi ali i ono kada su Vettel i Ferrari gurali gume do besvjesti, većina ih je kritikovala jer kada su gume bile na kraju radnog vijeka gotovo spontano i dramatično su eksplodirale i dovodile vozače u opasne pozicije. Danas su sva tri puknuća koja sam ja vidio bila prilično pristojna i djelovala su skroz očekivano gledajući onboarde tik prije puknuća.
Obrigado Felipe

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:

"We are not catching up to Hamilton" :rofl:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 02.08.2020., 20:56 Prvo sorry za mali off.. jel zna netko sta je sa onim rukavicama koje bi trebale prstit puls vozaca? To bih volio vidjet jer me bas zanima kako im srce kuca u dvobojima i drugim skakljivim situacijama..

Inace, malo mi je smijesno pricati o sreci za hamiltona. Covjeku je otisla guma.. to sto je imao dovoljni prednost nije neka sreca. Po tome je imao srecu u svakom krugu jer je povecavao prednost. Drugo, ipak treba dovest taj bolid do kraja a samo jednom da je izletio, popusio bi.. nije mu guma pukla 200m prije ulaska u box pa kao sreca.. ne kazem da je nije imao barem malo da nije sve oslo k vragu ali sad da je na srecu dobio je smijesno...

Vozio je tocno na granici i idlicno ocjenio koliko smije stisnuti da ne pretjera a to je nesto sto ne vjezbaju inace nego cisti filing i prilagodljivost trenutku.

Osobno mi je bas to slepanje do kraja veliki pokazatelj vjestine.. taman dozirano sve koliko treba a to sto je rbr isao po fl i sto imaju toliko slabij bolod, nije hamova sreca nego samo koristenje svog raspolozivog arsenala.

Nagledali smo se vozaca sa puknutom gumom koji su pretjerali pa potrgali zadnje krilo, prednje, i na kraju nista nisu izvukli...

Niko se ne raduje tome sto mu je pukla guma, bila bi steta da je izletio sa staze, a vecinu utrke je izdominirao. Ja bih radije volio da se to nije desilo i da nam jos vise potvrdjuje koliko je F1 zaista losa - nezanimljiva. Puknuta guma je samo iznenadjujuci faktor, koji se svima moze desiti, no to kada se nekome desi, pretezno taj zavrsi van staze ili izgubi dosta vremena, Hamilton se uvijek na neki nacin izvuce. Mozda to ne bi bilo toliko zanimljivo da nema ovoliku dominaciju, gdje naprosto se pisa po konkurenciji i onda kada visa sila reaguje, Hamilton se izvuce. Tako je i bilo ovaj put, guma puca samo 2 zavoja do cilja, a sa velikom prednoscu Hamilton je imao dovoljno vremena da iskontrolise bolid. Bolid bez gume nije neupravljiv, cak bez jednog tocka bolid se moze kontrolirati. Dakle Hamiltona apsolutno NISTA ne moze omesti ove sezone...
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 02.08.2020., 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Nisam vidio neki info za gume od strane Pirellija vezano za situaciju danas.
Ne vjerujem da je doslo do pucanja usljed pretjeranje potrosnje, nekako mi izgledalo vise kao tyre failure..
Fino Alla Fine

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 19:05
_bataziv_0809 je napisao/la: 02.08.2020., 18:56
Slavenowsky je napisao/la: 02.08.2020., 18:42
Wow bas volimo da provedemo 2h ispred ekrana da vidimo zadnja 2 uzbudljiva kruga od 50 i kusur! To nije F1 koju volimo! Iskreno ne znam u čemu ti to uživaÅ”? De mi samo objasni kako ti uživaÅ” gledajući F1 utrku, pogotovo Hamiltona...

Ne znam kako vam se ne zgadi ova F1 i smijeŔno je čuti pobjeda na 3 točka, valjda proŔao je cilj sa 4 koliko znam, samo na jednom je pukla guma i sa toliko zalihe uŔao je u cilj ko da je imao sve 4 gume i to sa 5 sekundi prednosti nad Max-om.

Zar to nije jad i čemer ove F1, a ne koju volimo... Pazi ej uzbudljivo bude samo ako Hamiltonu rikne guma, ma da i tad nije :facepalm:
Ha cujte, niko te ne prisiljava da gledas, daljinski imas...
Opet mi nisi dao odgovor koji sam tražio, to sa daljinskim beze fora.

Opet ću kako ti uživaÅ” u ovoj F1?
Uzivas na način da pratiŔ 20 bolida na stazi i u svakom trenutku na nekim mjestima na stazi postoji borba.

Mozda je danas nema za prvo mjesto, ali sve ispod trećeg mjesta je bilo napeto. 5-6 vozaca svi su bili u 7-8 sekundi, a i bilo je borbe i iza njihovih leđa.
Ja sam oduŔevljen sa utrkivanjem i pretjecanjima sa ovim gudama od bolida.

Ako te ispunjava samo borba za prvo mjesto, onda toplo preporučam da preskočis ovu sezonu i sacuvat ces svoje zivce.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Joj Matije Binota, glas mu ko u psihologa alkoholicara u osnovnoj skoli :rofl:

Nego smijesno je koliko se potencira da je vozac koji je dozivio (i prezivio) katastrofe kao sto je 2007 i peh 2012 i 2016 sreckovic :?
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
_bataziv_0809 je napisao/la:Joj Matije Binota, glas mu ko u psihologa alkoholicara u osnovnoj skoli :rofl:

Nego smijesno je koliko se potencira da je vozac koji je dozivio (i prezivio) katastrofe kao sto je 2007 i peh 2012 i 2016 sreckovic :?
Najžalije mi je ta 2012, najljepÅ”i McLaren meni lično uz MP4-20, mada i ove dvije su joÅ” veći ziceri bili...

slikaslika

zelot
Formula 1
Formula 1
@slavenowsky

Slazem se u biti ali bih samo skrenuo paznju na ovo "upravljiv sa 3 gume".. ne, nije

To su velike brzine, cak i 200kmh pa kocenje... Nije nikako upravljiv nego je to slepanje i pokusaj kontrole +30 sekundi a da se ne pretjera.. tu gumu se ne moze kontrolirat. To nije citava ali istrosena guma. To je guma koja moze svakog trenutrka strgat pola bolida i po meni je to bilo majstorstvo.. voziti na granici, riskirsti da ne ide skroz... Jednostavno, bolid nije upravljiv.. moras kocit, lijevi i desni zavoji.. a ona-nema je.. ne znad kako ce reagirat..

Da se razumijemo... Ne kazem da je ovo bila vanserijska voznja bolida i cudo do cilja ali nije to ni macji kasalj... Samo to

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 02.08.2020., 21:40 Najžalije mi je ta 2012, najljepÅ”i McLaren meni lično uz MP4-20, mada i ove dvije su joÅ” veći ziceri bili...

Meni nijedna nije bas po ukusu u post-West eri, iskren da ti budem, ali nisam ja relevantan, meni je dobro i lijepo samo ono sto je Mika vozio, pa i crveno bijeli Marlboro MP4-10 :mrgreen: Vodafone/J.Walker mi nikad do kraja nisu legli :?

A i trenutna oranž varijanta mi je mocna (y)

2007 je tragedija epskih proporcija, ja sam mislio da ce se tad psihicki skrhati i da nikad vise nece biti isti. 2012 mi izaziva neugodu samo kad pomislim na nju. 2016 ne dozivljavam tako jer nije Mclaren, ali mi je bilo bezveze da cudnovati kvarovi tu sezonu prelome :thumbsd: ali opet je poslije toga izasao jaci nego ikad....

Sreca, naravno da je ima, bez malo srece ne ide, ali ovdje se namece novi diskurs a to je da je sreca izgleda jedini faktor koji je doveo do njegovih uspjeha...ne znam cemu to omalovazavanje, ali nije ni bitno...
slika
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔