Mercedes
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Ne znam je li ludim ili imam iskrivljeno pamćenje, ali imam osjećaj da su se prije češće i rigoroznije mijenjala pravila?
Ne mogu pobjeći dojmu da je to jedan od glavnih razloga ovako dugotrajne dominacije Mercedesa.
Danas smo ponovno svjedočili jednom degutantnom ostavljanju konkurencije u kontejneru.
Ne mogu pobjeći dojmu da je to jedan od glavnih razloga ovako dugotrajne dominacije Mercedesa.
Danas smo ponovno svjedočili jednom degutantnom ostavljanju konkurencije u kontejneru.

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ovo će Mercedesovci smatrati teorijom zavjere, ali i ove promjene što smo imali sve su nekako išle Mercedesu na ruku. Čak su i britanski novinarčići pred svaku promjenu radili analize, i govorili kako će više odgovarati low rake konceptu, kojeg je jedini Mercedes forsirao. I polako, uklanjajući neke sitnice, da se očisti prljavi zrak, došli smo do toga da je high rake trenutno skoro nemoguće izvesti da radi bez problema.
A mislim da promjene u biti i nsiu bile toliko velike. Jesu neke vizuelno, kao npr. veća krilca, točkovi, ali je glavni dio bolida uvijek ostajao isti. Odnosno, mogao se nastaviti razvijati u istom smijeru. Nije bilo onih drastičnih promjena sa visokog nosa na niski, od čega zavisi čitav bolid. Prelazak sa dva auspuha na jedan, i njegovo pomjeranje nazad gdje nema uticaja na aerodinamiku. Pa savitljiva krilca... Od 2014 se nije ništa promijenilo što je smatrano "srebrenim metkom". Tu je razlika u ranijim promjenama, kada se ciljalo na prekidanje nečije dominacije. Zabranjivalo se isključivo ono što je bilo najbolje izvedeno kod vodećeg tima. A od 2014 se više pogodovalo vodećem timu.
A mislim da promjene u biti i nsiu bile toliko velike. Jesu neke vizuelno, kao npr. veća krilca, točkovi, ali je glavni dio bolida uvijek ostajao isti. Odnosno, mogao se nastaviti razvijati u istom smijeru. Nije bilo onih drastičnih promjena sa visokog nosa na niski, od čega zavisi čitav bolid. Prelazak sa dva auspuha na jedan, i njegovo pomjeranje nazad gdje nema uticaja na aerodinamiku. Pa savitljiva krilca... Od 2014 se nije ništa promijenilo što je smatrano "srebrenim metkom". Tu je razlika u ranijim promjenama, kada se ciljalo na prekidanje nečije dominacije. Zabranjivalo se isključivo ono što je bilo najbolje izvedeno kod vodećeg tima. A od 2014 se više pogodovalo vodećem timu.
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Šta je je skidam im kapu. Ali da smrdi da nešto petljaju, smrdi žestoko. Imati sekundu u kvalifikacijama, i to bilo spora mađarska ili brzi Silverstone, je u današnje vrijeme skoro pa nemoguće. Ok Ferrari je tu nešto spetljo, nešto ih podrezali, ali RB nije spavao, Honda im je nešto donijela, a i oni su potpuno nemoćni. I mislim da nije do DAS-a, nešto tu još mora biti i u ovjesu i u aerodinamici i u motoru. Jednostavno su svuda brži. Dok ostali skuže i upru prstom, bit će kraj sezone.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Bilo je i prije strašno dominantnih momčadi (Williams, Benetton, Ferrari) ali bi ih se bez pardona udaralo nakon uspješnih sezona (ponekad i sezone). Ovako pod nekim strahom od gubljenja 10 momčadi guraju se pravila po kojima Mercedes radi prednost od 2014.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Izgleda da je dizanje noge sa gasa na startu urodilo plodom.Har Kl je napisao/la:Službeno potvrđeno
https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1291328516651454465
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Što bi Charlie Alanu reko "Dude, don't gay it up"Ferrari je napisao/la: 06.08.2020., 13:22 "Godinu za godinom
djelimo i dobro i zlo
volim te bez predaha (Hamilton),
i ne mogu promjeniti to,
jer nebo me osudilo (Toto)"

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 06.08.2020., 13:22 "Godinu za godinom
djelimo i dobro i zlo
volim te bez predaha (Hamilton),
i ne mogu promjeniti to,