VN MAĐARSKE 2020. | 17.-19. srpnja

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
zjurina je napisao/la: 19.07.2020., 17:04

Ma naravno :zubo:

slika
Mislim da sam napisao da je svaka dominacija dosadna, nebitno čija je...
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2020., 17:03 Izgleda da je Srdjan dojavio pogresnu info Pavlu.
Ne znam da li je kao reakcija na moj komentar odgovoren samom sebi, ali drago mi je da jest. Iako ne gledam prijenos vec 5-6min, pa nisam cuo to.
https://twitter.com/NikolaKrajina95/status/1284865335951228929

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Kada se otvara tema za novu utrku ?
Molim sta prije :D.
Madarska je vec zaboravljena. Prelose na kraju za McLaren.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.07.2020., 17:13
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2020., 17:03 Izgleda da je Srdjan dojavio pogresnu info Pavlu.
Ne znam da li je kao reakcija na moj komentar odgovoren samom sebi, ali drago mi je da jest. Iako ne gledam prijenos vec 5-6min, pa nisam cuo to.
https://twitter.com/NikolaKrajina95/status/1284865335951228929
Pajo stavio i ne vadi.... :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 19.07.2020., 17:07
Explorer je napisao/la: 19.07.2020., 16:53 Da, nije smio ni u Brawnu 2009.?

Smiješna i izlizana priča.
Jednako smiješna kao i ova vaša o Hamiltonu. Obične narikače.
Za koga ti navijaš?
Za Mclaren?
Za Mercedes?
Za Benz? :mrgreen:
Za Hamiltona?
Kontra Ferrarija....
Za Sennu??

Jel` bolji Hamdija il` Senna, ha?

Alkyu, Bati, Raci,..... svaka čast
Pravi Mclarenovci :pivo:
Vi ostali, skontajte se, pa ćemo dalje.... :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Nije vidio komentar na tweet nego se kod ponovnog navodjenja pogresnog podatka zahvalio Srdjanu navodeci da je to od njega saznao :mrgreen:
Slavenowsky je napisao/la: 19.07.2020., 17:00
Barichello nije mogao bolje, jer Barichello nije bio kalibar ravan Schumacheru, no u istom bolidu Schumachera u ono vrijeme imati Kimi-ja, Alonsa, Montoy-u, rezlutat bi bio mozda drugacij I btw. Schumacher je svoju eru zasluzio tako sto je imao 4 mucne godine sa Ferrarijem, pa njegova dominacija ima malu tezinu, plus imao je i bolje i jace konkurente, dok Hamilton je imao sta???

Pravu dominaciju Ferrarija smo imali samo 2002 i 2004, dok Mercedesa imas od 2014 pa sve do danas i do 2022 cemo imati, to je skoro jedna decenija! Ne mozes ni blizu porediti te dvije dominacije i nicija nije ovoliko trajala...
U kontekstu konkurenata mislim da je u najblazu ruku bezobrazno reci da je Sumaher imao jace konkurente, pogotovo ako pricamo o sezonama kad je osvajao titule, ali i generalno.

Dominacija Ferrarija je bila 2001, 2002, 2004, a i 2000 su takodjer imali najbolji bolid ali je McLaren bio tu negdje, ali manje pouzdan.

Takodjer Mercedes nije imao konkurencije 2014, 2015 i 2016, dok 2017, 2018 i 2019 (u drugom dijelu sezone) itelako jeste.

Prema tome, svaka dominacija jeste dosadna narocito ako dominira ekipa za koju nemas simpatija.
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Naravno da su htjeli i Vettela staviti na soft, a on je onda ipak tražio medium

Kakva ekipa :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Nisu imali dovoljno podataka sa FPa pa su htjeli probat opet.. Mozda nekim cudom budu odlicne :zubo:
Šarlatani
Vettel :thumbs:
Zadnja izmjena: CrashOverride Verified, dana/u 19.07.2020., 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Fino Alla Fine

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
avetma je napisao/la: 19.07.2020., 17:49 Naravno da su htjeli i Vettela staviti na soft, a on je onda ipak tražio medium

Meni je ovo prejadno i slušat, a kamoli gledat.
Još će Seb do kraja sezona morat izlazit iz bolida i sam si mjenjat gume. Da li išta štima u tom otužnom Ferrariju?!
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Još je najtužnije kad se inženjer složi, i onda ima tužni "copy" na kraju. U toj ekipi se svi boje svoje sjene, čini mi se...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
avetma je napisao/la: 19.07.2020., 17:49 Naravno da su htjeli i Vettela staviti na soft, a on je onda ipak tražio medium

Lakrdija od tima, da vozač u utrci, bez prognoze, hvatajući grip i boreći se protiv kišne staze, donosi bolje odluke nego pit wall.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

Kakva grupa preplaćenih idiota :rofl: :bang:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Fantastična utrka, Lewis standardno odličan a Max izvukao šta je maksimalno mogao iz bolida. Btw znao sam da će Merc preći čak i Ferrarije za cjeli krug, živ očaj ali makar se ne sramote toliko u f1.5.

Ona borba Lec v McLareni, Isuse koja zabava :cheer:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 19.07.2020., 17:31 Alkyu, Bati, Raci,..... svaka čast
Pravi Mclarenovci :pivo:
Vi ostali, skontajte se, pa ćemo dalje.... :chill:
Nećemo se tako vrijeđati po nacionalnoj osnovi, nema smisla, @avetma rješavaj ovo! #endracism
AlkY je napisao/la: 19.07.2020., 17:18 Kada se otvara tema za novu utrku ?
Molim sta prije :D.
Madarska je vec zaboravljena. Prelose na kraju za McLaren.
Meni puko strim u 68. krugu, ja samo ugasio sve i otišao vani :thumbsd:
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2020., 17:33 Nije vidio komentar na tweet nego se kod ponovnog navodjenja pogresnog podatka zahvalio Srdjanu navodeci da je to od njega saznao :mrgreen:
Slavenowsky je napisao/la: 19.07.2020., 17:00
Barichello nije mogao bolje, jer Barichello nije bio kalibar ravan Schumacheru, no u istom bolidu Schumachera u ono vrijeme imati Kimi-ja, Alonsa, Montoy-u, rezlutat bi bio mozda drugacij I btw. Schumacher je svoju eru zasluzio tako sto je imao 4 mucne godine sa Ferrarijem, pa njegova dominacija ima malu tezinu, plus imao je i bolje i jace konkurente, dok Hamilton je imao sta???

Pravu dominaciju Ferrarija smo imali samo 2002 i 2004, dok Mercedesa imas od 2014 pa sve do danas i do 2022 cemo imati, to je skoro jedna decenija! Ne mozes ni blizu porediti te dvije dominacije i nicija nije ovoliko trajala...
U kontekstu konkurenata mislim da je u najblazu ruku bezobrazno reci da je Sumaher imao jace konkurente, pogotovo ako pricamo o sezonama kad je osvajao titule, ali i generalno.

Dominacija Ferrarija je bila 2001, 2002, 2004, a i 2000 su takodjer imali najbolji bolid ali je McLaren bio tu negdje, ali manje pouzdan.

Takodjer Mercedes nije imao konkurencije 2014, 2015 i 2016, dok 2017, 2018 i 2019 (u drugom dijelu sezone) itelako jeste.

Prema tome, svaka dominacija jeste dosadna narocito ako dominira ekipa za koju nemas simpatija.
Iskljuci moje favorizovanje Ferrarija, tacnije kao navijaca, sto se mene licno tice zbog svoje nesposobnosti nisu ni zasluzili bolje, a kako su krenuli blize se novom rekordu bez titule! No, pustimo se toga.

2000, 2001, 2003 nije bila dominacija, ne mozemo porediti ni blizu ovoj sto Mercedes ima, RBR je imao isto 4 godine dominaciju, od toga dvije nisu bile toliko dominantne. Dakle Mercedes kao mehanicki produkt je ucinio Hamiltona ovo sto sada jeste! Mercedes je imao mali pad forme, no pitanje koliko je taj pad forme bio realan? Kroz svaku sezonu imali su neki safe mode gdje nije morao da forsira, a samim time su radili kao "malu" neizvijesnost u sampionatu! Vidjelo se iz aviona da Mercedes se igra sa svojom konkurencijom.

I sam Mercedes je znao u koliko bi imao sezonu poput 2014, 2015, pa sve do danas, F1 bi dozivjela potpuni krah. S toga su dozvolili utrkivanje unutar tima, mozda najuzbudljivija sezona od kako je nastala hibridna era, cak smo svi mi koji ne volimo Mercedes imali neke od favorita. Hamilton sem Rosberga 2016 NIKOG nije imao kao pravog konkurenta i onda kada je imao, vrsio je psihicku torturu, gdje je sebe smatrao podredjenim, a nekon toga se nije nesto pretjerano zalio. hmmm sto li?

Nadji bilo kojeg vozaca koji je imao nevjerovatnu srecu u F1 kao on! Zamisli tvoj prvi debi u F1 i umalo postanes F1 prvak?? I samo nakon jedne godine bome i bi! Onda opet promjena sredine, gdje samo u prvoj ili experimentalno sezoni imas 5 zaredom pole pozicija i jednu pobjedu sto i nije lose za "svijez" tim! Godina dana kasnije imamo ovo sto imamo. Rosberg-ov put je bio tezak do titule, opet cu reci da je bio pravi sonjo sto je odustao od F1, jer nikada sem tada vise necemo znati kolika je nadmoc Hamiltona kao vozaca ili Mercedesa kao vanserijskog stroja! Danas je opet bilo pisanje po konkurenciji, vodis u utrci, pobjediti ces, ulazis u boks, stavljas nove gume i krades onaj jedan bod od brzog kruga!

Hamiltonu se zlatnim plocnicima poplocavaju staze da se skine Schumacher, to je jasan cilj britanske masinerije, koja sikanira sve ostale sem Hamiltona. Pogledaj samo kolika je moc doticnog, da boji Mercedes u crno, kao u znak podrske crnoj rasi!!! Zar to nije apsurdno! Bojiti bilo sta, a da se odnosi na ljudsku rasu je nista drugo nego rasizam. U ovom slucaju crna boja prevladava, sto znaci niti jedna druga boja nije vazna, a trebale bi biti SVE!

Jadnostavno on moze uzeti oboriti sve moguce rekorde, statisticki bice najdominatniji vozac ikada, ali nikada nece imati karizmu Senne, Schumachera, Laude itd..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec

Opet je radio strategiju? I to na stazi koja se suši? :bonk: :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ima li repova?
Albon čist?
Bottas naravno čist (niko ni da spomene).
Nečiji protesti u najavi (Renault, ovo, ono, dsz....)?
:kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Slavenowsky je napisao/la:Hamiltonu se zlatnim plocnicima poplocavaju staze da se skine Schumacher, to je jasan cilj britanske masinerije, koja sikanira sve ostale sem Hamiltona. Pogledaj samo kolika je moc doticnog, da boji Mercedes u crno, kao u znak podrske crnoj rasi!!! Zar to nije apsurdno! Bojiti bilo sta, a da se odnosi na ljudsku rasu je nista drugo nego rasizam. U ovom slucaju crna boja prevladava, sto znaci niti jedna druga boja nije vazna, a trebale bi biti SVE!
slika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1284888461862932481 https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1284890589356527617

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 19.07.2020., 18:35 Ima li repova?
Albon čist?
Bottas naravno čist (niko ni da spomene).
Nečiji protesti u najavi (Renault, ovo, ono, dsz....)?
Sve ok, pod istragom su samo dva Racing Pointa, dva Haasa i Albon. :bonk:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡