MotoGP sezona 2020.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
slika

Za nekoliko sati počet će prvi slobodni treninzi za sve četiri klase čime će napokon započeti i 72. sezona Svjetskog motociklističkog prvenstva! Korona je, kao i kod brojnih drugih sportova, debelo odgodila početak nove sezone MotoGP-a, a drastično je utjecala i na izgled kalendara.

Zasad je objavljeno 13 utrka koje će se održavati samo u Europi, a čak 7 bit će održano u Španjolskoj. Dvostruki vikendi vozit će se za početak sezone u Jerezu, na Red Bull Ringu, Misanu, Aragonu i Valenciji. Ovaj kalendar zasad nije konačan, no moguće je da utrka izvan Europe ni neće biti - jedine koje bi mogle biti održane nakon Valencije su Argentina, Tajland i Malezija, a odluka o tome očekuje se do kraja mjeseca.

slika

Moto2 i 3 klase uspjele su započeti sezonu u Kataru jer su prije vrhunca pandemije i raznih restrikcija stigli u Katar, slavili su Tetsuta Nagashima i Albert Arenas. MotoE će se voziti na tri staze - u Jerezu će voziti 2, zatim u Misanu čak 3 utrke i na kraju 2 utrke na Le Mansu.

Vozačke postave su sljedeće:

slika

Alex Marquez, aktualni Moto2 prvak i Marcov brat, zamijenio je Jorgea Lorenza u Repsol Hondi, no već iduće sezone prijeći će u LCR zbog dolaska Pola Espargara. KTM je u tvorničku momčad doveo Brada Bindera, a u Tech3 je stigao Iker Lecuona. Johann Zarco dobio je mjesto na Avintijinom Ducatiju, a Bradley Smith vozit će za Apriliju zbog suspenzije Andree Iannonea koji je pao na doping testu. Ostale postave su iste kao i prošle sezone, no 2021. nas čeka niz promjena (Pol - Honda, Fabio - Yamaha, Rossi - Petronas, Petrucci - Tech3, Miller - Ducati itd.).

U srijedu je održano testiranje uoči prvog GP vikenda - vremena s prve i druge sesije.

Raspored utrka ovog vikenda:
10:05 - MotoE
11:00 - Moto3
12:20 - Moto2
14:00 - MotoGP

Ostatak rasporeda možete pronaći na naslovnoj stranici motogp.com.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
A biće baš sjeb pošto je baš puno vozača već promjenilo timove za narednu sezonu, mnogo čudna situacija. Tipa Alex je već van Honde a nije još odveza niti jednu utrku.

U dvojci, Eneina titula, ništa manje ne očekujem.
Obrigado Felipe

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Što više razmišljam o tome sve mi se više gadi Honda što su uzeli Alexa u "hot seat" u rookie godini, a onda ga bacili u LCR prije ijednog treninga na fabričkom motoru. Zašto ga onda odmah nisu stavili u LCR? Vidjeli smo x puta da se ovako gaze karijere na samom početku... I svaki ovakav pad naprilično značajnom FP2 će biti ispraćen sa dosta više pritiska na Alexa.

Kada je zadnji put rookie došao direktno na fabrički motor, ja se sjećam Vinalesa na Suzuki ali Suzuki je, mada fabrički, bio daleko od midfielda tada?
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
https://twitter.com/denkmit/status/1284057584186662912 :rofl: :rofl:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Fabio PP, svejedno je favorit MM - mislim da ima najjači trkački tempo... E moj Rossi sekunda iza Vinalesa, mirovina...
https://twitter.com/MotoGP/status/1284474511367249920

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Sarma je napisao/la: 18.07.2020., 15:19 Fabio PP, svejedno je favorit MM - mislim da ima najjači trkački tempo... E moj Rossi sekunda iza Vinalesa, mirovina...
https://twitter.com/MotoGP/status/1284474511367249920
Strašan krug je odvozio Fabio, bas sam gledao qvale, MM iznenađujuće los u zadnjem sektoru, sutra ipak MM prvi favorit ali ocekujem da Yamahe budu blizu, Rins imo gadan pad u zadnjem krugu.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Rins će propustiti sutrašnju utrku zbog ozljede nakon pada...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Iz momčadi kažu da će tek sutra dobiti konačnu procjenu Rinsovog stanja: https://twitter.com/suzukimotogp/status/1284546200910299137 Čestitke Fabiju na poleu, da je fenomenalan u jednom krugu smo znali, ali pitanje je može li u utrci konkurirati Vinalesu i Marquezu. Pramacovi momci odlični, pogotovo sjajan rezultat za Bagnaiju koji nije imao briljantnu debitantsku sezonu, ali mislim da je krajem sezone ulovio par dobrih rezultata, tako da izgleda ide u dobrom smjeru. Doduše, mislim da lani ni nije imao aktualan motor kao Miller. Bez obzira na sve okolnosti (debi, ovo ono), Alex je predaleko od brata i na neprihvatljivoj poziciji.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Izleti Marquez sa staze, ali se uspio održati na motoru. Ne sumnjam da će sad pravo začiniti utrku :kokice:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vinales klasika :chill:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Što je Rossi stvarno pustio Marca? :prcnjau:

Sve se napisalo za Fabija da uzme ovo, ima jastuk u Milleru da ga štiti od Vinalesa dok ovom ne odu gume, treba samo odvesti od kraja.
Obrigado Felipe

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Marquez nije normalan :klanjam:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Fakat je fanatik, ostali kao da voze Moto2 motore :shock:

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Rossi odustao.. MM93 je klasa za sebe,šta radi ostalima.. rekao bih da su kao klinci za njega

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
I pada, jedino sam sebe može pobjediti...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Debil :facepalm:
Ima ljudi nešto i do Honde.
Kod Yamahe i Dukca bolje stoje satelitski timovi, trenutno.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 19.07.2020., 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Kakav luđak razbio se, previše forsirao, ali kapa do poda kakva vožnja :klanjam:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Mogu misliti olakšanja kod Vinalesa sad, ne bi me čudilo da se fakat olakšao xD

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Ode Marc

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Auu kakva priča Marca u 38 minuta. Šteta što ovako završava, samo da nije ozbiljnija povreda.
Obrigado Felipe
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡