Racing Point

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Mnogo bolji nego Renaultov, fora je :thumbs:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Da , fora im je art style. :thumbs: :thumbs:
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Nego, je li itko vidio analize na Autosportu, Motorsportu, AMuS-u ili bilo gdje drugdje o tome zašto se iz Racing Pointa ovog vikenda dimilo pri ubrzavanju odnosno pri izlasku iz zavoja? Što kaže Piola, što kaže Ted? Kakve su špekulacije općenito, kakvi su naslovi i što se piše o tome? Je li itko javio kako miriše? :kokice:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR

avetma je napisao/la: Je li itko javio kako miriše? :kokice:
Nažalost nije dimilo u boksu pa da Horner da svoje stručno mišljenje uz obavezno poređenje sa mirisom nekog voća/povrća slika

Sve što ja znam o tome je da im je gorivo bilo u auspuhu, pa je ono pod temperaturom dimilo i izlazilo van. Nagađanje je bilo da je ulje u pitanju, ali tokom prijenosa je demantovao neki iz RP, moguće Szauffner.

Moguće isto da neka mapa motora ne sagori svo gorivo pa ono kao kod rotor motora završi u izduvu, mada ovo je moje nagađanje.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
dobar tekst garya andersona o renaultovom protestu, kopiranju, pravilima...
https://the-race.com/formula-1/10-quest ... xSeEyiNEZk
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
zekohonda je napisao/la:dobar tekst garya andersona o renaultovom protestu, kopiranju, pravilima...
https://the-race.com/formula-1/10-quest ... xSeEyiNEZk
Evo još jedan dodatak

https://youtu.be/whlGwpoWUGk

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
RP20 ( Perez Q3 Austria 2020. ) - W10 ( Bottas Q3 Austria 2019. )

slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
još jedan zanimljiv dodatak s racefansa by rencken:
https://www.racefans.net/2020/07/14/ana ... lear-them/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
RP ima svoj đir :O

slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Zanimljivo meni ok, sviđa mi se drugačiji pogled

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Simpa :thumbs:
Ali na oba dijela staze, bolid pink boje predvodi kolonu..... :mrgreen:
Gore je Perez (koji je u vodstvu, ali samo zato što nije išao u box :rofl: :rofl: ), ispred 2 Benza (koji bi trebali ipak crne boje, jel? :chill: ), a svi su pretekli Ljatifa za krug, a ispod su (sa velikim zaostatkom) Stroll, Albon, Vettel, K-Mag (Gromke je odustao zbog kočnica) i Ricci.
Max i oba Mclarena su između ove dvije grupe, Leclerc je odustao zbog svjećice, Kvyat pokupio Lorda i Ocona na startu, Alfe i Russella uskoro očekuju plave zastave.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Odlično, napokon malo originalnosti, a ne klišeji poput zmajeva, krava i kauboja :thumbs:
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Meni je ovo odlično :D
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
F12000 je napisao/la: 14.07.2020., 21:20 Odlično, napokon malo originalnosti, a ne klišeji poput zmajeva, krava i kauboja :thumbs:
Ne diraj mi krave :gandalf: :nulanulasedam:
Uostalom, one su bitne samo u Austriji i Štajerskoj!
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Ajde da i oni budu orginalni barem u necemu...
Inace poster mi ne ne svidja. Kao da gledam poster za kids kanal, seriju
slika

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Pastor je napisao/la: 17.07.2020., 17:28 Izgleda da bi Vettel mogao ubosti kao Hamilton 2013 (ako se obistini prelazak u AM). I mogao bi se šutati nogom u guzicu od sreće što se ovako sve razvilo. :mrgreen:
Po svemu viđenom Honda ne može pratiti Mercedes, a ne može ni Red Bull. Ostaje jedino ova kopija da se bori sa njima, jer imaju isti motor, a Bgm i bolid. A kad dođe Aston Martin, mogao bi se polako fokus prebacivati na njih, a Mercedes polako povlačit...
Da ne odgovaram u temi o VN Mađarske, stavio sam ovdje.

Realno, najmanje 80% današnjeg grida bi sezonu završilo ispred Strolla u konačnom poretku. I sad nije problem ako Massa, Sirotkin, Perez, sutra Vettel završe ispred Strolla u bolidu koji nema šanse napasti naslov. Ali ako se Aston Martin pokaže sposoban za osvojiti naslov, da ne kažem dominantan, koliko će to sve Lawrence promatrati prekriženih ruku? Odnosno to da kad njegov sin konačno ima priliku upisati se u povijest Formule 1 kao svjetski prvak, taj naslov odnosi netko drugi.

Nisam detaljno pratio Lanceov put do F1, ali kad sam pročitao članak od @dmj-a prije koje 2 godine o Strollu, malo sam išao istraživati njegov naslov 2016. u europskoj F3. Nisam puno toga pametnog našao. Lawrence je investirao novac u Premu, Lanceov momčadski kolega Gunther je krenuo bolje u sezonu, da bi se Lance kasnije "probudio" i osvojio naslov uz puno priče o namjernom sabotiranju Guntherovog bolida.

Osobno nikad nisam bio pobornik nekih priča da ekipa namjerno sabotira nekog od svojih vozača, jer to nema previše smisla, s obzirom da bi na taj način ustvari sabotirali i sami sebe. Ali ovo bi bila jedna drugačija situacija, pošto i sam Lawrence zna da Lance može pobijediti malo vozača na gridu. Giovinazzija, Latifija, možda još 1-2 i to je uglavnom to. Pitanje je koliko će i Lawrenceova riječ biti zadnja, kao i koliko će Aston Martin upasti u probleme ako Lawrence zaprijeti povlačenjem sredstava iz momčadi.

Ovo je više kao neki samostalni post nego odgovor @Pastoru. I prije mi se vrtio ovaj scenarij po glavi u slučaju da Lawrence okupi dominantnu momčad, a ovo me podsjetilo na to.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Zanimljiva opservacija ali ipak ovo je F1, a Lawrence je veliki investitor. Mada imali smo slučaje recimo RBa gde smo gledali "sabotiranje" Rićija 2018. Aston Martin nikad neće biti u prilici za osvojiti naslov a priče o Mercedesovom napuštanju F1 je plod nečije mašte jer imamo budžetne kape i to im pomaže da se sačuvaju zbog ove krize oko Covid-19.

Ako Lawrence ipak naredi sabotaže, tad AM nikad se neće moći boriti za neke bolje pozicije u šampionatu a svako mesto prema vrhu donosi puno para. Svaki stepenik donisi sve više i više. S te točke gledišta nelogično je misliti da će biti neke sabotaže.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa u tom slučaju, ne vjerujem da Vettel neće ugraditi neku izlaznu klauzulu, pa fino napustiti ekipu. Mada čisto sumnjam da bi se tako nešto moglo desiti. Šta ako stvarno mogu pucati na naslov, a isti ne osvoje, u pokušaju da prikažu Strolla jr. kao bržeg? To bi im bio potop. Jer, i da su kandidati za naslov, mislim da Stroll nema kvalitete ni da sa dominantnim bolidom okusi naslov. Ovako, bolje da se mali zadovolji po kojim postoljem, i neka proba nešto naučiti, jer mlad je. Pred njim je vrijeme.

P.S: Red Bull nije sabotirao Ricciarda. To su gluposti žešće...

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Pastor je napisao/la: 18.07.2020., 00:50 Pa u tom slučaju, ne vjerujem da Vettel neće ugraditi neku izlaznu klauzulu, pa fino napustiti ekipu. Mada čisto sumnjam da bi se tako nešto moglo desiti. Šta ako stvarno mogu pucati na naslov, a isti ne osvoje, u pokušaju da prikažu Strolla jr. kao bržeg? To bi im bio potop. Jer, i da su kandidati za naslov, mislim da Stroll nema kvalitete ni da sa dominantnim bolidom okusi naslov. Ovako, bolje da se mali zadovolji po kojim postoljem, i neka proba nešto naučiti, jer mlad je. Pred njim je vrijeme.

P.S: Red Bull nije sabotirao Ricciarda. To su gluposti žešće...
Stavio sam navodnike :trep: Sve ovo što pišete u vezi AM kao šampionskog bolida su neke neosnovane špekulacije. Mečka se neće povući iz F1, uz budžetne kape to je nemoguće, takođe i nelogično razmišljanje. Biće oni jaki i posle 2022, RB je tu uvek a i Renault uz Alonsa. McLaren Mercedes kombinacija uliva mi povjerenje kao McLaren u doba 2013 i 2014 (0 bodova). Sve to indicira da ćese AM boriti za jedva podije u budućnosti, i to je to. A još kad se bude Ferrari popravio. Čujte konkurencija je jaka, evo recimo sad RP ima treći bolid po jačini a tamo im Ferrari i McLaren otme podije, to znači da nemaju jake stratege. Znanje nemožeš kopirati :trep:
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
I dalje vjerujem kako ništa neće bit od Renault ovog protesta, ali Fia je još jednom pokazala nesposobnost. :facepalm:
https://www.motorsport.com/f1/news/fia- ... n=widget-1
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡