Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Postoji li mogucnost da Ferrari ima problema kao na proslogodisnjoj VN Australije kada su svi bolidi s Ferrarijevim motorom gubili snagu na pravcima. Ovaj su vikend sve momcadi s Ferrarijevom PU izgledale izrazito slabo. Mozda uspiju nesto posloziti do nedjelje ili do Madarske. Malo mi je nerealno da su iza Mclarena i Racing Pointa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Alonso king je napisao/la: 06.07.2020., 15:47 Postoji li mogucnost da Ferrari ima problema kao na proslogodisnjoj VN Australije kada su svi bolidi s Ferrarijevim motorom gubili snagu na pravcima. Ovaj su vikend sve momcadi s Ferrarijevom PU izgledale izrazito slabo. Mozda uspiju nesto posloziti do nedjelje ili do Madarske. Malo mi je nerealno da su iza Mclarena i Racing Pointa.
Bolidi su rađeni s X konjazom i X aero otpora koko će dobiti od aerodinamike bolida.

Ako nedostaje ovaj prvi X tj. konjaza, a otpor bolida je osta isti...onda imaš problem.

Isto i za Alfu i Haas. Oni si računali da će imati X konja, i sukladno tome su aerodinamiku i otpor bolida radili. Sada više nema te brojke konja i dobiješ jedan veliki padobran na stazi bez adekvatne snage.

Automatski je sve kompromitirano.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
:facepalm:
Ovi žive u oblacima.

[ link do slike ]
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Pa realno, teško je fulati snagu motora, to izmjeriš u tvornici i to je to. Tu se može fulati hlađenje pa moraš malo više štedit motor, ali za kvalifikacije mislim da nema govora o štednji, tu je sve na maksimumu pa koliko izvuče snage.

Drugo, poznato je da uvijek idu slabije u prve trke s motorom, ali ovo je opet previše. Rekao sam prije, da su ne znam kolko muljali, muljali su na granici ne baš očito jer bi odmah skužili, mogli su imati korist 20ak ks, pa neki razvoj kroz godinu treba to malo anulirati. Vidjet ćemo kroz koju trku da li treba da se malo uštima sve ili je ovo zbilja maksimala. Meni tu jako smrdi na problem sa šasijom i aerodinamikom, koju je dosad motor (lanjski, jači) kompenzirao, a sad su pojačali aerodinamiku i otpor (očito više nego su planirali) i eto problem.

I šta je je, onaj nos ne skidaju već 4 godine ako se ne varam, pa svi su našli neko manje i aerodinamičnije rješenje, čak su svi od nosa napravili već neku kao peraju (Mercedes, RB, McLaren, Renault), a ovi čoškast nos, čoškast vrh, bez ičeg ispod....svima je to bitno njima ne.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
renato2107 je napisao/la: 06.07.2020., 19:49
I šta je je, onaj nos ne skidaju već 4 godine ako se ne varam, pa svi su našli neko manje i aerodinamičnije rješenje, čak su svi od nosa napravili već neku kao peraju (Mercedes, RB, McLaren, Renault), a ovi čoškast nos, čoškast vrh, bez ičeg ispod....svima je to bitno njima ne.
Nadam se da ce i nos mijenjati za Madjarsku
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Ante86
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Sumnjam da ce nos mjenjat jer cijela aeorodinamika se prakticki veze preko prvog krila i nosa bolida, ja kad mislim da me nemogu vise razocarat oni budu jos gori

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Pa bila je ona prica da im novi PU donosi cca 0.2-0.3 po krugu i to samo za kvale.
Ovaj zaostatak nije samo zbog okrnjenog motora? vec cini mi se ponajvise šasije i aero. Nevjerojatno al stalno isti problemi koji se vuku godinama

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 06.07.2020., 21:36 Pa bila je ona prica da im novi PU donosi cca 0.2-0.3 po krugu i to samo za kvale.
Ovaj zaostatak nije samo zbog okrnjenog motora? vec cini mi se ponajvise šasije i aero. Nevjerojatno al stalno isti problemi koji se vuku godinama
Zato što su računali na možda 20-ak konja više koje su sada izgubili, a to su već uračunali u šasiju. Isto kao i Alfa i Haas.

Jedino što se sada može je to da se downforce počne izvlačiti iz podnice, a smanjiti općeniti drag bolida na trenutnu snagu motora koja ne mora biti slaba ili najgora na gridu. Baš naprotiv, ali trebaš imati prilagođenu šasiju.

Zato si i čuo da moraju skroz mijenjati koncept sada. Nema druge.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Valjda ce odredjena poboljsanja donijeti za sledeci vikend. Tako najavljuju italijanski mediji.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Oce naravno samo je pitanje dsl odustajanje ili jos veci zaostatak

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Pa moguce je i to! Sa crvenima samo lose! :)

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Engine feels good, much slower than before. Amazing.
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Bome....baš im fali ispucavanje iz zavoja, tu je razlika desetinka sigurno na prvih 100 m na izlasku iz zavoja.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
senna66 je napisao/la: 07.07.2020., 10:09 Engine feels good, much slower than before. Amazing.
To mi je jedna od najboljih njegovih :rofl:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Woow, izgleds da je ferrari stvarno nesto opasno kemijao prosle godine jer ovo je prevelika razlika, na svakoj ravnici 20kmh sporiji... Ne vjerujem da su ikako mogli motor toliko unazaditi i toliko performansi izgubiti cak i da su dodsli erodinamike i downforcea.. ipak mi se cini previse...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
alonso5 je napisao/la: 07.07.2020., 10:06 https://youtu.be/jWkZm7rkVB0

Koja razlika :shock:
slika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
alonso5 je napisao/la: 07.07.2020., 10:06 https://youtu.be/jWkZm7rkVB0

Koja razlika :shock:
Koda su u igrici stavili sa 4-4 downforce na 11-11 haha :D
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Kroz krivine redovno brži 5-10kmh, ali džaba kad motor ne ide preko 12300rpm, dok je SF90 redovno na 12800-12900 i 10-20kmh bolji top speed uz puno bolje ispaljivanje iz krivina.

Navodno sekundu ipo gube na gasu, a kroz krivine nadoknade oko pola sekunde.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Strašno :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori