Sebastian Vettel
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ja bih samo napomenuo da ukoliko je glasina istinita i da doslovno uprava Daimlera, odnosno Mercedesa želi Seba da je to nezgodna pozicija i za Tota i za Lewisa i za Bottasa. Mercedesova F1 momčad se financira najvećim djelom iz Njemačke, Mercedes je njemački brand, ne britanski i ako uprava jedne takve mega kompanije donese odluku baš me zanima što tu Lewis i Toto uopće mogu napraviti? Toto još možda i može nešto lobirati ali Lewis vjerojatno vrlo malo.
U ostalom, pa bilo je i članaka kako se upravo ta uprava ne slaže s Lewisovom plaćom, ni da je zadrže na postojećoj, a kamol i da je dignu. Lewis sebi dokazuje jedno, Toto drugo, a Mercedesu je svejedno tko im donosi naslov. Zašto u ostalom to nebi bio proslavljeni njemac iza volana sa znakom Mercedesa...
Sve su to špekulacije ali meni je logičnije AKO je istina da uprava mečke ima želju da je to iznimno bitan faktor koji svi zanemaruju i misle kako će tu odluku donijeti sam Toto ili ju sugerirati Lewis. Oni su Mercedesovi radnici prije svega i žive dobro od toga ali uprava je nešto drugo.
Ne smatram da je situacija Lewis - Seb dobra za Mercedesovu F1 momčad. Ali smatram da bi bila dobra za podizanje F1 u Njemačkoj i njemačkog automobilizma općenito, a proizvođači automobila svkako trebaju i taj dio koji je u Njemačkoj usprkos Mercedesovoj dominaciji u F1 ipak malo zastao.
U ostalom, pa bilo je i članaka kako se upravo ta uprava ne slaže s Lewisovom plaćom, ni da je zadrže na postojećoj, a kamol i da je dignu. Lewis sebi dokazuje jedno, Toto drugo, a Mercedesu je svejedno tko im donosi naslov. Zašto u ostalom to nebi bio proslavljeni njemac iza volana sa znakom Mercedesa...
Sve su to špekulacije ali meni je logičnije AKO je istina da uprava mečke ima želju da je to iznimno bitan faktor koji svi zanemaruju i misle kako će tu odluku donijeti sam Toto ili ju sugerirati Lewis. Oni su Mercedesovi radnici prije svega i žive dobro od toga ali uprava je nešto drugo.
Ne smatram da je situacija Lewis - Seb dobra za Mercedesovu F1 momčad. Ali smatram da bi bila dobra za podizanje F1 u Njemačkoj i njemačkog automobilizma općenito, a proizvođači automobila svkako trebaju i taj dio koji je u Njemačkoj usprkos Mercedesovoj dominaciji u F1 ipak malo zastao.
"What a little star." May 26, 2012.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Daimleru isto tako nije u cilju da rasturi najbolji tim ikad posle Schumachera da dovede Seba, nekako mi Merc ne djeluje u ovoj situaciji kao onomad Ferrari kad je odpustio Schumachera.
Rizikovati dve sigurne titule (2020 i 2021) radi Seba je, ne znam...
Rizikovati dve sigurne titule (2020 i 2021) radi Seba je, ne znam...

-
VettelFerrari
- Karting
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: Sebastian Vettel, Ferrari
Ovo sve više liči na onu 2006. sa Schumacherom i Raikkonenom. Ako se Mercedes odluči za Vettela, Lewis nema pravo glasa, ili će voziti s Vettelom ili ide u penziju.
M.B.: Ferrari nije u krizi
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Kontakt:
Da, eto recimo tada Schumacher je mogao glat osvojiti 2007 i 2008 prvenstvo pošto je McLaren bio u rasulu s spygateom i ratom među vozačima a Massa je pružao otpor ali ne dovoljno. I onda bafff, Schumacher napušta Ferrari i "kao" F1.
Ali opet, Mečka nije Ferrari. Oni rade po nekim načelima, i idu ka stabilnosti i održivosti. Izgradili su tim s Schumacherom i Rosbergom, kasnije došao Hamilton a Bottasa su stalno pratili i onda spoje taj tim Hamilton/Bottas i to se čini nepobedivo s Hamiltonove strane.
Ja se nešto razmišljam da možda Bottas ne pukne pa traži raskid, loše utiše Hamitlon na njegovu karijeru. Kao što je Alonso ubio Vandoorna tako Hamilton ubija Bottasa. Moga bi Bottas ustupiti mjesto Vettelu a Bottas da potraži svoj mir u Renaultu pa da se vrati u dane Williamsa kad je čuda radio u F1.5. Sve zavisi od Bottasovog strpljenja, da li želi Hamitlonu doneti 7 i 8 naslov ili će da traži mjesto negde drugde. On nema ugovor za 2021 koliko me pamćenje služi
Ali opet, Mečka nije Ferrari. Oni rade po nekim načelima, i idu ka stabilnosti i održivosti. Izgradili su tim s Schumacherom i Rosbergom, kasnije došao Hamilton a Bottasa su stalno pratili i onda spoje taj tim Hamilton/Bottas i to se čini nepobedivo s Hamiltonove strane.
Ja se nešto razmišljam da možda Bottas ne pukne pa traži raskid, loše utiše Hamitlon na njegovu karijeru. Kao što je Alonso ubio Vandoorna tako Hamilton ubija Bottasa. Moga bi Bottas ustupiti mjesto Vettelu a Bottas da potraži svoj mir u Renaultu pa da se vrati u dane Williamsa kad je čuda radio u F1.5. Sve zavisi od Bottasovog strpljenja, da li želi Hamitlonu doneti 7 i 8 naslov ili će da traži mjesto negde drugde. On nema ugovor za 2021 koliko me pamćenje služi

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Mene ako služi potpisao je prošle sezone 1+1 opcija. Sad da li je to spram performansi ili mu daju na dvije godine, pa on drugu ako hoće hoće.

- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
Ola Källenius the CEO of Daimler AG is the one who will have the last word on the signing of Vettel, not Toto Wolff as he has been until now. According to a marketing study, it is an operation with enormous economic benefits for Mercedes and for F1.MSC je napisao/la: 22.05.2020., 11:04 Ja bih samo napomenuo da ukoliko je glasina istinita i da doslovno uprava Daimlera, odnosno Mercedesa želi Seba da je to nezgodna pozicija i za Tota i za Lewisa i za Bottasa. Mercedesova F1 momčad se financira najvećim djelom iz Njemačke, Mercedes je njemački brand, ne britanski i ako uprava jedne takve mega kompanije donese odluku baš me zanima što tu Lewis i Toto uopće mogu napraviti? Toto još možda i može nešto lobirati ali Lewis vjerojatno vrlo malo.
Sve ovisi koliko zaista ima istine u svemu tome, ali naravno da je od Daimlera zadnja.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Netko je stavio dosta zanimljivu usporedbu Vettela i Schumachera nakon 100 utrka i kako se bodovno uspoređuju. Naravno bodovi su prilagođeni današnjem sistemu 25-18-15 itd.
Ono što je zanimljivo da je Vettel u 5 sezona imao 100 utrka, a Schumacher je već bio u 7. sezoni, zbog kraćih sezona u ono vrijeme.
Ono što je zanimljivo da je Vettel u 5 sezona imao 100 utrka, a Schumacher je već bio u 7. sezoni, zbog kraćih sezona u ono vrijeme.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Seb se još nije ništa oglasio, to mi je nekako vrlo znakovito. Nakon što je odlučio napustiti Red Bull brzo se doznalo da ide u Ferrari. A sad...
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa neće se ni oglasiti po tom pitanju najmanje do Austrije. Nije se još ni odvozila jedna utrka.Explorer je napisao/la: 11.06.2020., 19:41 Seb se još nije ništa oglasio, to mi je nekako vrlo znakovito. Nakon što je odlučio napustiti Red Bull brzo se doznalo da ide u Ferrari. A sad...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Realno nema se šta ni oglašavati.
On će pokušati da "upadne" u Mercedes. Nacionalni ključ bi mu mogao pomoći.
Ukoliko to ne uspije mislim da će u penziju.
Ja ne mogu zamisliti 4x WDC, pogotovo Seba, da vozi Sauber ili neki drugi tim iz B divizije.
Možda postoji varijanta i Renault. Ali teško je za povjerovati da Renault može ponovo postati konkurent za titulu 2022.
On će pokušati da "upadne" u Mercedes. Nacionalni ključ bi mu mogao pomoći.
Ukoliko to ne uspije mislim da će u penziju.
Ja ne mogu zamisliti 4x WDC, pogotovo Seba, da vozi Sauber ili neki drugi tim iz B divizije.
Možda postoji varijanta i Renault. Ali teško je za povjerovati da Renault može ponovo postati konkurent za titulu 2022.
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Sumnjam...njem treba momčad koja je sad prva, a ne koja je realno maksimalno 4.
Hamilton je 2013 to mogao čekati i riskirati, ali s puno manje godina.
Hamilton je 2013 to mogao čekati i riskirati, ali s puno manje godina.
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
Ovako, da se razumemo, ja navijam iskljucivo za ekipu, u mom slucaju Ferrari, jer mislim da vozaci dolaze i prolaze. Naravno uvek imam par favorita i drago mi je kada imaju dobru trku makar vozili i za ekipu za koju ne navijam. Ali ovo sto je Ferrari uradio Sebu je kriminal. Bukvalno im zelim da im u svakoj trci stane bolid na kome nije broj 5, naravno zaista nemam nista protiv Leclera, on je sjajan i talentovan ali postupiti ovako papnski prema nekom ko je otavio krv i znoj na stazi za ekipu, pritom ih branio uvek kada zaseru....mislim nek se nose. Ako ikako moze neka osvoji titulu i onda im pokaze onaj svoj prst po kome je poznat a onda nek im pokaze i srednjaka.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Izgurali su Schumachera, Raikkonena i Alonsa a da neće Vettela. Očigledno je bilo da u Ferrariju nemaju nekakvo pretjerano mišljenje o njemu. Svejedno nije u redu sa Ferrarijeve strane, jel ako ništa barem se suzdržavao od kritiziranja ekipe i nastojao ih je zbližiti. A kako to u Ferrariju biva, na kraju se sve svali na vozača.