Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Možemo se složiti da se u mnogo čemu ne slažemo.
Samo da za kraj još dodam. Vettel je bio u poziciji u kojoj je Mattia Binotto jasno rekao da u bilo kojoj dvojbenoj situaciji Vettel ima pravo prednosti. Vidimo kako je završilo. Trebao je samo biti brži i biti vođa. Nije mu pošlo baš za rukom.
Ferrari je kao PR sam sebi dovoljan. Zadnjih 20 godina stalno je imao prvake kao glavne violine i poprilično su neuspješni bili. Odlučili su se na jedan zanimljiv preokret i ja im čestitam na tome.
PS. samo da na dodam Rosberg je najbolji primjer kako se možda i uz manjak talenta u odnosu na momčadskog kolegu radom može doći vrlo blizu brzine koju posjeduje 6x WDC.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kada je ferr zadnji put imao vozacku postavu bez wdc-a? Ako leclerc ne osvoji naslov, ili sainz jel, tada bi ferr bio bez prvaka.

Ja ovako na brzinu sto se mogu sjetit, nema bas prekida.. kimi, alonso, seb, gazda, kimi.. ne znam sad iz glave kakvo je bilo stanje prije gazde...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
2007.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Meni je i dalje zanimljivo kako ste Sainza odmah kvalificirali kao poslušnog drugog vozača. Spominjete kako je Hulkenberg "rasturio" Sainza u Renaultu. Nitko nije rekao ok koliko je sezona Hulkenberg odvozio za Renault i općenito? Koliko Sainz? Sljedeće sezone Sainz dolazi voziti bolid koji će Leclerc imati u malom prstu, da li ga relativno slabija sezona odmah kvalificira kao lošijeg vozača?
Ricciardo je bio bolji od Vettela. Da li bih trebao neke zaključke iz toga izvlačiti?

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Frantic je napisao/la:2007.
Joj fakat, bas sam senilan jbt, massa i kimi tada obojica ne prvaci al eto ajde barem su izasli sa orvakom kad vec nisu usli...

Frantic
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 26.05.2020., 07:59
Frantic je napisao/la:2007.
Joj fakat, bas sam senilan jbt, massa i kimi tada obojica ne prvaci al eto ajde barem su izasli sa prvakom kad vec nisu usli...

Da, barem to jesu.
Na guzove, ali tituli (titulama) se ne gleda u zube. :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 26.05.2020., 00:14 Meni je i dalje zanimljivo kako ste Sainza odmah kvalificirali kao poslušnog drugog vozača.
Puno je zanimljivije da si ga ti kvalificirao kao veliki potencijal, iako se tri ekipe nisu baš trgale da ga sacuvaju kod sebe. :) Možda sad procvjeta, tko zna, ali nema nikakve sumnje da ga je Ferrari uzeo da bude njihov Bottas.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
avetma je napisao/la: 26.05.2020., 08:48
Iceman je napisao/la: 26.05.2020., 00:14 Meni je i dalje zanimljivo kako ste Sainza odmah kvalificirali kao poslušnog drugog vozača.
Puno je zanimljivije da si ga ti kvalificirao kao veliki potencijal, iako se tri ekipe nisu baš trgale da ga sacuvaju kod sebe. :) Možda sad procvjeta, tko zna, ali nema nikakve sumnje da ga je Ferrari uzeo da bude njihov Bottas.
Ne znam zasto itko ima sumnju da je Carlos doveden da bude Bottas premda osobno smatram da je jaci igrac od Bottasa kroz sezonu..
Dovoljno brz za marljivo skupljanje bodova, hladne glave ali nikako ne vjerujem da ce kroz sezonu bit prijetnja Leclercu, jos kad u jednadzbu dodamo kako Leclerc 'gospodari' Ferrarijem, slika je jasna kao dan..
Leclerca ako ce nesto skinut sa no.1 to ce bit sam Ferrari ako nastavi vodit GP vikende kao do sad..
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
Pa sigurno ima potencijal da jos napreduje za razliku od tebe i istomisljenika koji ga automatski stavljaju u kos Giovinazzi ekipe. Vidim da se trenutno nitko ne trga ni za Vettela, kao npr druga najstarija momcad na gridu koja je jos zimus znala da za Vettela nema mjesta u Ferrariju.
Kojeg god sefa momcadi da pitas o Seb Vettelu svi istu šprancu ponavljaju, samo nije bas da se trgaju za njega.

Edit. Poanta price vecine vas je da je Seb Vettel izgubio mjesto zato sto se Ferrari sjetio igrati na provjerenu šprancu prvi i drugi vozac. Ne Seb Vettel je izgubio mjesto iskljucivo zbog svojih voznji i poteza na stazi.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 26.05.2020., 12:28
Pa sigurno ima potencijal da jos napreduje za razliku od tebe i istomisljenika koji ga automatski stavljaju u kos Giovinazzi ekipe. Vidim da se trenutno nitko ne trga ni za Vettela, kao npr druga najstarija momcad na gridu koja je jos zimus znala da za Vettela nema mjesta u Ferrariju.
Kojeg god sefa momcadi da pitas o Seb Vettelu svi istu šprancu ponavljaju, samo nije bas da se trgaju za njega.

Edit. Poanta price vecine vas je da je Seb Vettel izgubio mjesto zato sto se Ferrari sjetio igrati na provjerenu šprancu prvi i drugi vozac. Ne Seb Vettel je izgubio mjesto iskljucivo zbog svojih voznji i poteza na stazi.
Ja pitam o Sainzu, a ti u par rečenica pet puta spomeneš Vettela. Odakle ta fiksacija? Doduše, nebitno. :)

Ja se nadam da će Sainz pružiti dobre partije i biti Leclercu barem blizu, čisto radi zanimljivosti. To da je unajmljen kao solidan drugi vozač je jasno kao dan.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ja ne znam zašto je Vettel bitan u cijeloj ovoj priči @iceman?

Govorimo o Sainzu, a ne od Vettelu koji nije želio jednogodišnji ugovor (čisto da se zna, ponudili su produžetak)

Cijeli argument je taj da su npr mogli uzeti Ricciarda, a uzeli su Sainza. NITKO normalan nije rekao da je Sainz loš vozač ili nešto slično.

Naprotiv meni je on prošle godine bio prvi ili drugi na listi s obzirom kakvu je imao sezonu u McLarenu.

Isto tako činjenično koga bi ti odabrao? Sainza ili Ricciarda da zamjeni Vettela?

Ovisilo bi o tome što želiš jel' da? U ovom slučaju mi PRETPOSTAVLJAMO da je Ferrari odabrao Sainza jer vjeruju da ipak neće raditi probleme s brzinom (aka da će biti nešto sporiji od Leclerca), da žele imati Leclerca kao prvog vozača (treća sezona pokraj prve Sainza je logični poredak vozača) i isto tako MANJE je plaćen od Leclerca.

Ja, ali ni Vetma kao ni drugi redovni komentatori koji prate Ferrari nisu Sainza izjednačili s Giom.

Da li je validno kazati da je Sainz imao manje bodova od Hulka? Da, a ja to nisam ni rekao ni spomenuo...jer smatram da nije toliko ni bitno.

Isto kao što ti spominješ Vettelovu epizodu s Ferrarijem kao da je bila nešto najgore ikad i kao da je lik ne znam kako i šta grozno napravio u svojih 5 godina tu...ono nemojmo ići u ekstreme.

Hoćemo li spomenuti da Ferrari ipak nije baš imao takav plan da ide s ekipom Leclerc/Sainz? I da su bili primorani to napraviti nakon što ih je Vettel odbio za novi produžetak od godine dana, a da su i vrbovali možda i Hamiltona koji ih je također fino odbio?

Koliko tu vjere pokazuju u Leclerca primjerice? Znaš ima dosta pitanja, a malo odgovora.

Vidjet ćemo, ja iskreno jedva čekam vidjeti kako će Sainz izgledati pokraj Leclerca i u Ferrariju, a druga je stvar što je moje mišljenje na trenutnu situaciju relativno negativno ne toliko zbog vozača (iako opet...ja preferiram provjerene vozače s iskustvom) već više zbog menadžmenta i opravdanja koja će doći na račun vozača i "mlade ekipe"...a vozači zato što nisu tolike zvijezde (prvaci) mogu ih se i lakše riješiti i lakše optužiti za brzinu bolida, razvoj, taktiku u utrci, manjak liderstva, iskustva itd.

Trenutno Ferrari nije u dobroj poziciji što se toga tiče kao i manjeg budžeta, pa aero BOP-a, zamrzavanje motora i slično. A menadžment je uvijek najveći upitnik.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Iceman je napisao/la: 26.05.2020., 12:28 Pa sigurno ima potencijal da jos napreduje za razliku od tebe i istomisljenika koji ga automatski stavljaju u kos Giovinazzi ekipe.
Nisam upratio da je ovo napisa itko osim tebe..
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sve 5! Malo se rasprava otegnula nepotrebno. Vettel je ukljucen u raspravu jer je direktno vezan uz pitanje dovođenja Sainza (kao sto je Alonso zadnju utrku za Ferrari odvozio 2014, ali ipak ga se direktno ili indirektno guralo u kolumne koje se ticu Vettelovog odlaska) i zasto ja osobno smatram da je promjena bila potrebna. Nisam nista fiksiran Vettelom niti ga smatram Ferrarijevim neuspjehom. Sto se tice Sainza vrijeme ce pokazati kakvog je kapaciteta. :thumbs:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Takoder sam misljenja da je Ferrari uzeo Sainza da bude drugi vozac , jer ocito smatraju da je sporiji od Charlesa.
Samo se ja duboko nadam da ce Sainz pokazati kvalitetu i biti u najmanju ruku jednako brz kao Charles pa da u Ferrariju nece moci , tek tako , sve podrediti Leclercu.
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Felipe Massa believes Sebastian Vettel is simply another great driver who didn’t have a Ferrari good enough to win the title.

Vettel will leave the Scuderia at the end of 2020, and the four-time World Champion is yet to announce his future plans.

After switching from Red Bull to Ferrari in 2015, Vettel has been unable to add to his tally of World Championships, coming closest in 2017.

But Ferrari haven’t won a title since 2008 when they won the Constructors’ Championship. That year Massa came within minutes of winning the Drivers’ Championship, and he feels the struggles that drivers after him have had to put Ferrari back on top, including Vettel’s, are more the team’s fault.

“You cannot forget that the last time Ferrari won the [constructors’] championship was in 2008,” Massa said on the latest Sky Sports F1 Vodcast.

“It’s true that many good drivers [were] passing through the team and were not able to win. Including after 2008 I was there, and we never had really the car or the team to win.

“Fernando [Alonso] definitely made an incredible job in 2010. He arrived really on the limit fighting for the championship. But maybe, to be honest, the car was not able to win in that year. In my opinion, he did an amazing job.

“All of the drivers that are passing there [since] – Sebastian, Kimi [Raikkonen]- were not able to win because the team was not completely perfect to win the season.

“So it’s not only related to Sebastian. Sebastian did many great races, he won many races or he fought [for them], and he was always in front of his team-mate – even a good team-mate and champion like Kimi.”

Carlos Sainz has been chosen as Vettel’s replacement, but Massa is surprised that Ferrari didn’t go with Daniel Ricciardo, who will instead fill the seat to be vacated by Sainz at McLaren for 2021.

“What I can say is I also expected Ricciardo maybe to be the Ferrari driver because everybody is thinking ‘Ricciardo will be the guy’,” said the Brazilian.

“But I think we need to respect the decision of Mattia [Binotto] and the team to get Carlos. Carlos shows that he has the talent.

“In his first year of Formula 1 if you really get back and try to see all the races, I think he and Verstappen were really close. He really showed he has the speed, he has the talent and he works a lot.

“He is a big worker in the physical way, but also in the team. He grew a lot in his career and last year he did a really fantastic year for McLaren. He has the experience so has the capacity to give what the team want."
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
AlkY je napisao/la: 26.05.2020., 16:33 Takoder sam misljenja da je Ferrari uzeo Sainza da bude drugi vozac , jer ocito smatraju da je sporiji od Charlesa.
Samo se ja duboko nadam da ce Sainz pokazati kvalitetu i biti u najmanju ruku jednako brz kao Charles pa da u Ferrariju nece moci , tek tako , sve podrediti Leclercu.
Mislim da će to biti priča tipa Rubens Barichello. Rubinho može pričati sada da je on skoro jednako dobar kao MS,ali svi znamo da nije.
Tako će i Sainz ponekad reći da nije smio ovo ili ono,ali zapravo je jasno da je Leclerc drugi svijet za njega .
Može biti koristan,ali i to tek treba dokazati i pokazati,ali ništa više od toga za Ferrari .

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1266636061125627912

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Očekivani pristup s vozačkom postavom, barem od mene. I ispravan kad smo već kod toga.
A sad, ovaj dio kako se okreću 2022. mi je već zadao nedjeljnu migrenu... :zubo:
Sisu (fin.)

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Scuderia "We'll win next (2022) year" Ferrari
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
F12000 je napisao/la: 31.05.2020., 13:24 Scuderia "We'll win next (2022) year" Ferrari
Počeli ste preskakati sezone :?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡